Смородина на зиму – заморожування на зиму для чаю

Смородина вважається однією з найбільш корисних, багатих вітамінами ягід. Вона ефективна для підняття імунітету, що важливо в зимовий період. Якщо щодня з’їдати 50 грам ягід, то можна забезпечити собі денний запас вітаміну С.

Не менш унікальними властивостями володіють листя кущовий смородини. Чай, приготований з додаванням цього листа корисний і ароматний.

Якщо хочеться зберегти гарні і цілі ягоди на зиму, то краще використовувати спосіб заморожування. Листя підійдуть навіть після обрізки кущів. Трохи зусиль і вітамінний запас ягід і листя буде готовий.

Рецепт заморозки смородини

Смородина на зиму - заморозка на зиму для чая

Інгредієнти

  • ягоди смородини 1 кг

На порцію

Калорії: 78 ккал

Білки: 2.0 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 22.9 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Смородина на зиму - заморозка на зиму для чая

    Смородину ретельно промити, тонким шаром розкласти на паперову або бавовняну рушник і дати просохнути. Час від часу ягоди потрібно перемішувати або злегка струшувати для того, щоб вся волога повністю пішла.

  • Смородина на зиму - заморозка на зиму для чая

    Далі, акуратно розкласти на деко в один шар і поставити морозити в камеру. При цьому бажано включити функцію швидкого заморожування, якщо така присутня.

  • Смородина на зиму - заморозка на зиму для чая

    Через 1 годину перекласти в спеціальні пакети або пластикові контейнери і відправити назад у морозилку. В результаті ви отримаєте заготівлю, як на фото.

Рецепт заморозки листя смородини

Смородина на зиму - заморозка на зиму для чая

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 2 ккал;
  • жири – 0 г;
  • білки – 0.2 г;
  • вуглеводи – 0.2 р.

Інгредієнти

  • листя смородини – 100 г

Покрокове приготування

  1. Листя смородини ретельно перебрати, прибрати сміття і сухі частини, залишаючи тільки цілі зелене листя.
  2. Промити під проточною водою і розкласти на паперові рушники для повного висихання.
  3. Порізати на смужки шириною приблизно 1 сантиметр і скласти в спеціальні закриваються пакетики. Відправити в морозилку.

Тепер ви не будете задаватися питанням, чи можна заморожувати листя смородини на зиму для чаю.

Секрети заморозки

Головним секретом правильної заморозки смородини є наявність свіжозібраної ягоди. Від того моменту як вона була зірвана і до заморозки повинно пройти не більше двох годин. Те ж саме стосується і листя. Саме такий темп дозволяє зберегти максимум вітамінів і мікроелементів.

Перед відправкою смородини в морозильну камеру, її потрібно максимально просушити після миття, інакше вийдуть ягоди під льоду. Даний спосіб дуже зручний. Можна навесні або в інший час року використовувати заготовку для варіння компоту або варення, перекрутивши смородину на м’ясорубці з цукром.

Термін зберігання

Зберігати при температурі від -18 і нижче 1 рік, при -10 бажано термін зберігання зменшити до 5-6 місяців.

Тара для зберігання

Кращим варіантом для заморозки смородини буде пластиковий контейнер, а для листя підійде спеціальний щільно закривається пакет.

Для заготівлі за запропонованими вище рецептами підійдуть практично всі сорти смородини: чорна, червона, біла. Головне не пропустити момент дозрівання плодів, щоб взимку отримати максимум вітамінів в неймовірно смачною і ароматною ягоді.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: