Заморожена суниця – рецепти і варіанти

Чудова суниця – аромат і смак сонячного літа. Свіжа ягода володіє величезною кількістю корисних властивостей. Вона багата клітковиною і фруктозою, вітамінами, макро – і мікроелементами. Ягоди покращують стан організму, шкіри і волосся. Вона дуже корисна дітям, але може бути сильним алергеном. Давати її дитині краще після 1.5-2 років. Дуже легко засвоюється організмом і надає лікувальну дію. Заморожування – єдиний спосіб зберегти всі корисні властивості свіжих ягід в домашніх умовах.

Замороженная земляника - рецепты и варианты

Інгредієнти

  • свіжі ягоди 1 кг

На порцію

Калорії: 41 ккал

Білки: 0.73 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 7.36 р

Кроки 3 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Замороженная земляника - рецепты и варианты

    Першим ділом перебираємо суницю, видаляємо зіпсовану і деформовану, хвостики.

  • Замороженная земляника - рецепты и варианты

    Наливаємо у велику каструлю або іншу зручну ємність холодної води і висипаємо ягоди. Залишаємо на 5 хвилин.

  • Замороженная земляника - рецепты и варианты

    Після дбайливо промиваємо суницю, 2-3 рази міняючи воду.

  • Замороженная земляника - рецепты и варианты

    Невеликим ситечком або шумівкою виловлюємо і викладаємо не дуже щільно на серветки або паперові рушники.

  • Замороженная земляника - рецепты и варианты

    Обробну дошку або піднос накриваємо поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою.

  • Замороженная земляника - рецепты и варианты

    Викладаємо ягідки на невеликій відстані один від одного і відправляємо в морозильну камеру. Заморожуємо при температурі -18С і нижче не менше двох годин.

  • Замороженная земляника - рецепты и варианты

    Потім перекладаємо в приготовлену заздалегідь ємність (пластикові контейнери або щільні поліетиленові пакети) і відправляємо назад у морозилку.

Порада: від тепла рук ягідка може підтанути і деформуватися, використовуйте лопатку або ложку.

Рецепт заморозки суниці з цукром

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • калорії – 107.77 ккал;
  • білки – 0.70 м;
  • жири – 0.14 г;
  • вуглеводи – 24.15 р.

Інгредієнти

  • суниця – 1 кг;
  • цукор – 300 р.

Опис процесу

  1. Для початку перебираємо ягоди, позбавляємося від сміття і листочків.
  2. Потім суницю в друшляку промиваємо під невеликий струменем холодної води.
  3. Залишаємо хвилин на 10. Навіщо? Щоб зайва рідина скла.
  4. Потім розкладаємо в пластикові контейнери і засипаємо цукром. Важливо, щоб на ягодах не залишалося ні краплі вологи.
  5. Щільно закриваємо кришку і відправляємо ємності в морозильну камеру.

Рецепт заморозки суниці в сиропі

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 92 ккал;
  • білки – 0.56 м;
  • жири – 0.26 г;
  • вуглеводи – 21.3 р.

Інгредієнти

  • суниця – 500-600 г;
  • цукор – 500 г;
  • вода – 2 л

Замороженная земляника - рецепты и варианты

Покроковий процес приготування

  1. Спочатку зробимо сироп. З’єднуємо цукор і воду доводимо до повного розчинення цукру на невеликому вогні.
  2. Варіння сиропу займе близько 5 хвилин. Після його остуджуємо.
  3. Ягідки акуратно моєму, перебирає, обсушуємо.
  4. Пересипаємо в пластикові контейнери і ставимо в холодильник.
  5. Через 15-20 хвилин заливаємо суницю холодним сиропом.
  6. Відкриті контейнери поміщаємо в морозилку на добу.
  7. Через добу дістаємо, щільно закриваємо кришкою і прибираємо назад.

Рецепт заморозки суниці у вигляді пюре

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорії – 122 ккал;
  • білки – 0.70 м;
  • жири – 0.14 г;
  • вуглеводи – 24.15 р.

Інгредієнти

  • суниця – 1.5 кг;
  • цукор – 280 р.

Покроковий процес

  1. Акуратно промиваємо суницю, видаляючи зіпсовані ягоди і все зайве.
  2. За допомогою товкачика розминаємо в пюре. Ефективніше використовувати занурювальний блендер, якщо він є.
  3. Потім додаємо цукор і перемішуємо. Залишаємо на півгодини настоятися.
  4. Тепер можна сміливо розливати пюре за заздалегідь підготовленим контейнерів і прибирати на зберігання в морозилку.

Порада: не варто заливати пюре до верху контейнера, так як в процесі заморожування обсяг трохи збільшиться.

Секрети заморозки

Заморожувати суницю в будь-якому вигляді краще маленькими обсягами. Так ягідки залишаться цілими і не злипнутися. Для заморозки цілком, а не в сиропі або пюре, краще всього використовувати свіжозібрані плоди. Розморожувати суниці потрібно поступово, не використовуючи мікрохвильову піч і теплу воду. Для початку просто перекладіть ягоди з морозильної камери в холодильник приблизно на годину, а потім залиште на столі до повного розморожування. Так ягоди збережуть форму і сік.

Замороженная земляника - рецепты и варианты

Чому суниця гірчить після заморозки

Суниця навіть у свіжому вигляді має солодкий смак з легкою гіркуватістю. У чому причина? Гіркота містять маленькі зернятка всередині ягоди. Більш гірким смаком володіють і плоди, зібрані в сосновому бору. А ще смак безпосередньо залежить від того, чим її поливають і підживлюють. Щоб зменшити гіркоту, найкраще заморожувати ягідне пюре з цукром.

Скільки можна зберігати

Чим нижче температура в морозильній камері, тим довше зберігаються ягоди. Важливо використовувати контейнери з щільною кришкою або пакети з застібкою, щоб суниця не просочувалася сторонніми ароматами. Чистий ягоду, як і заготовки з цукром, можна сміливо зберігати до року, дотримуючись температурний режим і не допускаючи розморожування.

У якій тарі зберігати

Найоптимальніший варіант – це пластикові контейнери. Вони бувають різних форм і розмірів, що герметично закриваються. Можна використовувати також щільні поліетиленові пакети і спеціальні пакети для заморозки із замком. Для заморозки суниці маленькими порціями можна використовувати стаканчики. Просто пересипте в них ягоди і накрийте пакетом або плівкою. Для заморозки пюре підійдуть форми для морозива.

Як же приємно довгою холодною зимою зануритися у спекотне суничне літо. Можна спекти невеликі слойки зі свіжою ягодою або навіть великий торт. Можна зварити смачний компот або просто з’їсти суницю. Домашні заготовки – справжня знахідка!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Замороженная земляника - рецепты и варианты

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: