Заморожені лисички – рецепти приготування на зиму в домашніх умовах

Пропонуємо прості рецепти приготування грибних страв, які не залишать байдужими ваших рідних і близьких! Сьогоднішня тема — як готувати заморожені лисички. Ці гриби користуються особливою популярністю, так як в процесі приготування практично не втрачають смакові властивості, а в стравах виглядають апетитно і привабливо. Важливо знати, як правильно приготувати заздалегідь морозиво на зиму гриб, щоб після термічної обробки він не став гумовим і гіркуватий на смак.

Замороженные лисички - рецепты приготовления на зиму в домашних условиях

Заморожування смажених лисичок на зиму

Інгредієнти

  • лисички свіжі 2 кг
  • цибуля ріпчаста 3 шт.
  • олія соняшникова 100 мл
  • зелень за смаком

На порцію

Калорії: 61.6 ккал

Білки: 1.5 м

Жири: 5.1 г

Вуглеводи: 2.4 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Замороженные лисички - рецепты приготовления на зиму в домашних условиях

    Промийте гриби під проточною водою, наріжте дрібними шматочками.

  • Замороженные лисички - рецепты приготовления на зиму в домашних условиях

    Розігрійте сковороду без масла, викладіть туди лисички і тушкуйте, поки рідина повністю не випарується.

  • Замороженные лисички - рецепты приготовления на зиму в домашних условиях

    Дрібно наріжте цибулю і зелень, з’єднайте з грибами, посоліть за смаком. Продовжуйте обсмажувати ще кілька хвилин.

  • Замороженные лисички - рецепты приготовления на зиму в домашних условиях

    Дайте охолонути, розкладіть в пакети і приберіть в камеру.

Порада: лисички необхідно як можна швидше підготувати до заморожування, адже їх термін зберігання у свіжому вигляді не повинен перевищувати 24 годин. Заморожені лисички можна використовувати для приготування як перших, так і других страв.

Картопляні човники, фаршировані лисичками і овочами під сметанним соусом

Замороженные лисички - рецепты приготовления на зиму в домашних условиях

Кількість порцій: 4

Час приготування: 55 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 102.3 ккал;
  • білки – 1.9 м;
  • жири – 4.6 г;
  • вуглеводи – 13.3 р.

Інгредієнти

  • гриби (заморожені лисички) – 120 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • сметана 10% жирності – 2 ст. л.;
  • олія соняшникова – 1.5 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Вимийте сирої картопля, відваріть, остудіть його і зніміть шкірку.
  2. Ложкою акуратно видаліть з кожної картоплини частину м’якоті, перекладіть її на окрему тарілку і розімніть до стану пюре.
  3. На обробній дошці дрібно наріжте лисички і ріпчасту цибулю.
  4. Поставте на газову панель сковороду, розігрійте невелику кількість соняшникової олії і обсмажте до золотистого кольору цибульку, потім додайте попередньо розморожені лисички, добре все перемішайте і продовжуйте готувати протягом 10-12 хвилин.
  5. Начиніть картоплю отриманою сумішшю.
  6. На залишках олії злегка підсмажте картопляну масу, додайте сметану, сіль, перець за смаком, ще раз розімніть ложкою до однорідного стану, щоб виключити утворення грудок.
  7. Викладіть соус на картоплю, прикрасьте грибний капелюшком.
  8. Розігрійте духовку до 200-250°C і відправте блюдо запікати до утворення рум’яної скоринки. Подавайте на стіл теплим.

Пісний крем-суп з лисичками і домашніми сухариками

Замороженные лисички - рецепты приготовления на зиму в домашних условиях

Кількість порцій: 3

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 69.3 ккал;
  • білки – 2 г;
  • жири – 3.7 м;
  • вуглеводи – 7.1 р.

Інгредієнти

  • вода – 500 мл;
  • лисички заморожені – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.;
  • хліб житній – 1 шматок;
  • часник – 2 зубчики;
  • зелень петрушки – 3 гілки;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Очистіть цибулю і зубчик часнику від лушпиння, порізати дрібним кубиком.
  2. Обсмажте на сковороді разом з заздалегідь розмороженими лисичками в невеликій кількості рослинного масла 10-12 хвилин.
  3. В цей час можна приготувати хліб. Відріжте шматочок і трохи підсушіть в тостері або духовці, потім добре натріть з двох сторін залишилися зубчиком часнику. Поломайте його на маленькі шматочки, щоб вийшли сухарики.
  4. Викладаємо смажені гриби і овочі в блендер і подрібнюємо до однорідної маси, поступово додаючи кип’ячену воду. Консистенція у страви повинен вийти середньої рідини.
  5. Перелийте суп-пюре в окрему каструлю і підігрійте на повільному вогні.
  6. Дрібно порубаєте зелень і насипте зверху прямо в тарілки з стравою.

Порада: розморожуйте гриби спочатку в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. Не рекомендується це робити в духовці або мікрохвильовій печі. Процес прискориться, але нічого корисного в грибах вже не залишиться. Не піддавайте продукт повторному заморожуванню і розраховуйте потрібну кількість заздалегідь.

Господині вважають за краще заморожувати лисички не тільки смаженими, але і вареними, щоб готувати їх взимку було простіше і швидше. Такий спосіб ще й усуває гіркоту. Успіхів в освоєнні нових страв і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: