Заморожений редис – рецепт на зиму

Мало хто знає, що гіркуватий коренеплід редиски – унікальна рослина, вирощена в невагомості на Міжнародній космічній станції. Строкаті рожеві корінці містять безліч мінералів і інших корисних для людини речовин. Природна клітковина, залізо, калій, фосфор, кальцій, вітаміни групи B, магній – це далеко не повний список “багатств” редиски.

Свіжий коренеплід широко використовується в кулінарії. Неможливо уявити ароматного весняного салату або кислої холодної окрошки без цього інгредієнта. Рідше редис запікають або варять. При температурній обробці він втрачає свої унікальні смакові якості.

Замороженный редис - рецепт на зиму

На жаль, весна і літо швидкоплинні. Тому виникає питання: чи можна заморозити редис на зиму. Домашній рецепт збереження овоча передбачає заготівлю його у морозильній камері або в розрізаному вигляді для зручнішого вживання в подальшому. Обидва варіанти будуть правильними.

Рецепт заморозки редиски

Інгредієнти

  • редис свіжий 300 г

На порцію

Калорії: 19 ккал

Білки: 1.2 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 3.4 м

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • Замороженный редис - рецепт на зиму

    Ретельно вимити від бруду або грунту. Хвостики і обрізати корінці. Гнилі і “хворі” коренеплоди викинути.

  • Замороженный редис - рецепт на зиму

    Викласти овочі на кухонне рушник. Дати їм обсохнути.

  • Замороженный редис - рецепт на зиму

    Помістити редис в чисту тару для зберігання. Щільно закрити її кришкою.

  • Замороженный редис - рецепт на зиму

    Зверху наклеїти листочок з датою закладки. Відправити в морозильник.

Секрети заморозки

При “холодному зберіганні” редиски потрібно враховувати одна умова: якщо температурний режим буде стандартним -20 градусів, то вода, що міститься в коренеплоді, перетвориться в кристали, які “розірвуть” овоч. При розморожуванні він потече і стане млявим і несмачним. Тому для збереження форми рекомендується помістити його на годину в морозильне відділення з температурним режимом -40 градусів. Тільки після цього редиску перекладають у звичайну морозилку.

Замороженный редис - рецепт на зиму

Однак не всі господині мають вдома техніку з такою низькою температурою. Тоді можна спробувати інший секрет заморозки. Вимитий і очищений коренеплід покласти в пакет із застібкою, чергуючи його з звичайними паперовими серветками. Вони будуть вбирати вологу і збережуть овоч від гниття. Наповнювач потрібно періодично міняти. Скласти редис в морозильну камеру з температурним режимом -5 або -10 градусів. У такій атмосфері” овоч почуває себе добре.

Скільки можна зберігати заморожену редиску

При дотриманні всіх умов правильного зберігання коренеплід може пролежати в морозильнику 6 місяців. Не забувайте періодично оглядати свої заготовки на предмет гнилі або усушки.

Ще одне важливе правило зберігання: редис можна заморожувати двічі. Повторна операція неприпустима.

У якій тарі зберігати

Заморожувати рожевий соковитий овоч можна в різних упаковках. Підійдуть пластмасові термоконтейнери, звичайні поліетиленові пакети, банки, склянки з кришкою, пакети з застібкою. Головна умова: будь-яка використовувана вами тара повинна щільно закриватися і не пропускати зайве повітря.

Замороженный редис - рецепт на зиму

Багато хто вважає, що заморозка редиски – справа дуже непрактично, однак, завдяки дотримання важливих правил заморозки овоч мало видозмінюється і зберігає корисні властивості речовини. У холодну пору року ви зможете побалувати себе і своїх домочадців чудовим весняним салатом з редису, вареного яйця і зелені.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: