3 рецепта печінкового торта: з курячої печінки, з яловичої та свинячої печінки

Якщо у вас погано виходить готувати, або ви тільки почали цьому вчитися, а близьких людей так хочеться здивувати яким-небудь ефектним стравою, то тоді цей рецепт вам обов’язково підійде.

Перший раз спробував таку страву, коли був у гостях у своєї бабусі ще маленьким, і дуже вже він мені тоді сподобався. І ось саме цим хочу поділитися рецептом. Дуже сподіваюся, що він буде всім до вподоби.

Печінковий торт можна прикрашати всякими різними способами і тому він підійде як до звичайного сімейного вечері, так і до будь-якого святкового столу. Подається в принципі з будь-яким гарніром. В плані фінансових витрат великих витрат не несе, плюс до всього всі інгредієнти з легкістю можна придбати в будь-якому супермаркеті.

У сьогоднішній статті я вам опишу не один, а цілих три рецепти приготування торта з печінки.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Рецепт приготування печінкового торта з курячої печінки, покроково з фото

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Звичайно багато готують це блюдо з яловичої або свинячої печінки. Але мій покроковий рецепт з фото торта з курячої печінки — я б сказав дуже простий рецепт приготування якого часу у вас займе зовсім не багато і буде абсолютно всім до смаку.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча — 500 гр
  • яйце — 2 шт
  • борошно пшенична — 1/2 склянки
  • сметана — 2 ст. ложки
  • майонез — 100 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • велика морква — 2 шт
  • часник — 2 зубчики
  • твердий сир — 30 грам
  • олія — для смаження
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Готуємо потрібні нам продукти і приступаємо.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Промиваємо добряче курячу печінку під проточною ледве теплій воді, просушуємо, а після вже розрізаємо на невеликі шматочки, покласти їх в блендер і розмелюємо. Далі додаємо два яйця, пів склянки просіяного борошна, дві столові ложки сметани і за смаком солимо і перчимо. Знову включаємо блендер і доводимо до однорідної маси. Тісто готове, тепер можна переходити до наступного кроку (смаження).

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

На гарячу плиту ставимо сковороду змащуємо з допомогою силіконової пензлика рослинним маслом, рівномірно викладаємо на неї тісто по всій поверхні і обсмажуємо на повільному вогні. Коли корж з одного боку трохи посвітлішає, перевертаємо його і обсмажуємо з іншого боку до готовності.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Тепер нам необхідно помити всі овочі і починаємо готувати начинку. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці і підсмажити на олії.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Змішуємо майонез з двома зубчиками пропущеного через прес часнику і трохи всипаємо чорного меленого перцю.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Настав час змастити коржі майонезній масою.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Зверху розкладаємо начинку з цибулі і моркви, а на неї кладемо корж і так продовжуємо, поки всі інгредієнти не закінчаться.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Залишаємо вийшов тортик для просочення на одну годину. По закінченню потрібного часу прикрашаємо його нарізаною зеленню, ягідками і тертим сиром.

Блюдо готове, подаємо до столу!

Відмінний печінковий торт з яловичої печінки — рецепт з фото

Інгредієнти:

  • Яловича печінка — 900 гр
  • яйця — 3 шт
  • пшеничне борошно — 5 ст. ложок
  • молоко — 1,5 склянки для замочування; 1,5 для самого тесту
  • ріпчаста цибуля — 5 шт
  • морква — 4 шт
  • рослинна олія — 100 мілілітрів
  • майонез — 250 гр
  • петрушка пучок
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Перед самим приготуванням необхідно з печінки видалити плівку, вирізаємо протоки, а вже після нарізаємо на невеликі шматочки і замочуємо їх в молоці на пару годин.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Час минув, зливаємо всю рідину, і яловичу печінку подрібнюємо блендером або перекручуємо на м’ясорубці. Вливаємо в отриману масу свіже молоко, вбиваємо яйця, додаємо борошно, солимо і перчимо за смаком.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Ретельно все перемішуємо і тісто по своїй консистенції має вийти як на млинці.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Ставимо сковороду на вогонь, змащуємо її рослинним маслом і починаємо смажити на ній млинці з печінки з двох сторін, як на фото нижче.

Іноді буває таке, що млинці починають розвалюватися, у такому разі необхідно додати в тісто трохи борошна.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Ось така чарочка у мене вийшла.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Далі чистимо і натираємо моркву на тертці, цибулю нарізаємо дрібними квадратиками і обсмажуємо їх до золотистого кольору.

Не потрібно наливати багато масла, інакше начинка вийде надто жирною. Краще тушкувати овочі на повільному вогні і під кришкою, такий варіант найбільш оптимальний.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

У остиглу овочеву начинку кладемо майонез, трохи солі і перемішуємо. Вийшла ось така ось прослоичка.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Змащуємо нею печінкові коржі, укладаючи один на одного, а зверху прикрашаємо майонезными смужками і зеленню.

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Прибираємо вийшов торт в холодильник години на 2-3 для того, щоб добренько просочився, а після вже пригощаємо своїх рідних або друзів.

Торт з свинячої печінки в домашніх умовах

3 рецепта печеночного торта: из куриной печени, из говяжьей и свиной печени

Рецепт такого закусочного торта простий у приготуванні, якщо звичайно точно знати, як правильно його готувати, а напевно головне розуміти всі тонкощі попередньої обробки цієї самої печінки. Для цієї страви підійде краще всього печінка свиняча.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча — 900 гр
  • яйця курячі — 3 шт
  • борошно — 5 столових ложок
  • молоко — 450 гр
  • морква — 2 шт
  • цибуля — 2 шт
  • олія рослинна
  • сік лимона — 1,5 чайної ложки
  • майонез — 5 ч. ложки
  • зелень і сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо свіжу свинячу печінку у воді і зрізаємо з неї плівку. Робимо по середині в ній кілька проколів і поміщаємо в глибоку чашу, в яку вливаємо 300-350 грам молока і залишаємо на 4-6 годин.

2. По закінченню часу виймаємо печінку і нарізаємо його на невеликі шматочки.

3. Перекручуємо його на м’ясорубці до однорідної маси і додаємо туди ж 100-150 мілілітрів молока.

4. В окремій ємності злегка збиваємо три курячих яйця і вливаємо в загальну суміш, додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. За своєю консистенції повинно вийти приблизно як не густа сметана.

5. У розігріту сковороду з рослинним маслом, кладемо одну поварешку приготованого тіста, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до слабкого і готуємо 2-4 хвилини до отримання злегка рум’яної скоринки, перевертаємо і проробляємо теж саме і стільки ж часу з другої сторони.

6. Нарізаний дрібно цибулю і натерту моркву на тертці обсмажуємо до готовності.

7. Перший млинець обмазуємо однією чайною ложкою майонезу, а зверху викладаємо по всьому периметру, тонким шаром начинку. У такому ж порядку проробляємо до кінця, після чого у нас виходить печінковий торт, який ми прикрашаємо зверху зеленню і ставимо в холодильник для просочення на 4-5 годин.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: