Баклажани по-корейськи – найкращі та найсмачніші рецепти швидкого приготування

Дуже смачна закуска з баклажанів по-корейськи. Готувати таку страву дуже легко, просто і швидко. Не відніме у вас багато вашого дорогоцінного часу, але підкупить своїм незвичайним, вишуканим, гострим смаком.

Рецепти таких овочевих закусок рясніють великою кількістю вітамінів. Таке блюдо дуже виручить, якщо раптом до Вас завітали гості. Ця закуска стане вашим традиційним блюдом.

Сьогодні ми розберемо 5 смачних і швидких способу приготування баклажанів по-корейськи в домашніх умовах. А так само пропоную оцінити чудові рецепти смачних страв з баклажанів.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

Баклажани по-корейськи — Покроковий рецепт швидкого приготування

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажани – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець солодкий (кольоровий)
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець чилі – ¼
  • Коріандр – 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений – ½ ч. ложки
  • Кунжутне насіння – 1 ст. ложка
  • Оцет (будь-який) – 1 ст. ложка
  • Соєвий соус – 2 ст. ложки
  • Мед – 1 ст. ложка
  • Рослинне масло – 80 мл
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Петрушка, кінза – за смаком

Спосіб приготування:

1. Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

2. Почнемо з баклажанів, відрізаємо хвостики, розрізаємо на 4 частини (якщо баклажан дуже великий і м’який відрізаємо середину). І нарізаємо їх шматочками,а потім солимо їх.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

3. Придавим їх тарілкою і відставляємо в сторону на год або на два.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

4. У цей час нарізаємо соломкою солодкий перець.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

5. Моркву натираємо на тертці (по-корейськи), якщо такої немає, можна на звичайній.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

6. Цибулю очищаємо від лушпиння нашинкуем півкільцями.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

7. Очищений часник так само дрібно порубаємо.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

8. Зелень петрушки дрібно наріжемо.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

9. Баклажани постояли дві години, дали сік, тепер готові до смаження. Віджимаємо їх.

10. На сковороду наливаємо масло.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

11. І на розігріте масло, кладемо віджаті баклажани.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

12. Обсмажуємо 10-15хвилин.

13. Овочі викладаємо в одну велику тару.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

14. Висипаємо спеції (коріандр, червоний перець і чорний перець, кунжут, цукор, оцет і соєвий соус, все ретельно перешиваємо.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

15. І тепер викладаємо і добре перемішуємо.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

16. Ставимо в прохолодне місце і вже через годину можна подавати до столу. Приємного апетиту.

Смачні баклажани по-корейськи на зиму

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 кг.
  • Перець солодкий – 1 кг.
  • Морква – 700 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Оцет 9% — 180 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 4 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 8 ст. ложок
  • Приправа для моркви по-корейськи – 30 гр.
  • Банки 0,5 – 8 шт.

Спосіб приготування:

1. Баклажани промиваємо, відрізаємо «попки», нарізаємо товстою соломкою.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

2. Додаємо до них 2 ст. ложки цукру.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

3. Ретельно перемішуємо. Прибираємо в бік для того, щоб вони дали сік.

4. Чистимо моркву тремо на тертці.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

5. Заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на годину.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

6. Перець миємо, вирізаємо серцевину, видаляємо насіння. Нарізаємо соломкою.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

7. Баклажани промиваємо і злегка віджимаємо.

8. Деко змащуємо масло і викладаємо баклажани. Накриваємо фольгою і ставимо випікатися 40 хвилин при температурі 180 °C

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

9. Зливаємо воду з моркви, її злегка віджимаємо і змішуємо з перцем. Висипаємо 2 ст. ложки солі, цукор, часник, приправа для моркви по-корейськи вливаємо оцет, рослинна олія.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

10. Ретельно перешиваємо.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

11. Всі інгредієнти додаємо в гарячі баклажани.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

12. Накриваємо фольгою і відправляємо на 10 хвилин в духовку при температурі 180 °C .

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

13. Готові блюдо розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно утрамбовувавши.

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

Приємного апетиту.

Рецепт з приправою для корейської моркви

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажани – 500 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Солодкий білий перець – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 2-3 зубчики (великих)
  • Помідор – 200 гр.
  • Масло рослинне – 150 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Приправа для корейської моркви – 2 ч. ложки.
  • Цукровий пісок – 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. Моркву ретельно промиваємо під проточною водою, чистимо і натираємо на корейській тертці (якщо такої немає, на звичайній).

2. Солодкі перці промиваємо, вирізаємо серцевину, прибираємо насіння, наріжемо тонкою соломкою.

3. Беремо баклажани, відрізаємо хвостики, зрізаємо шкірку, нарізаємо довгими смужками.

4. Наливаємо в сковорідку масло кладемо наш основний овоч і обсмажуємо з двох сторін.

5. Очищаємо цибулю і шаткуємо довільно (півкільцями, невеликими кубиками).

6. Помідори миємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо смужками.

7. всі порізані овочі перекладаємо в один посуд. Додаємо часник, присипаємо сіллю, цукром, перцем. Залишаємо на 15 хвилин,

для того щоб овочі пустили сік. Потім кладемо в овочі приправа для моркви по-корейськи. Так само вливаємо оцет, ретельно перешиваємо.

8. Тепер до всіх інгредієнтів додамо підсмажені баклажани.

9. Якщо ви хочете закатати їх баночки. То для початку потрібно простерилізувати. Беремо, промиваємо банки і кришки. Кришки кип’ятимо 15 хвилин. У банки наливають 100 мл води і ставимо в духовку на 10-15 хвилин при температурі 200 °C.

10. Щільно укладаємо готове блюдо в стерильну банку. Ставимо банки у велику каструлю стерилізуватися на 15 хвилин. Після цього закатуємо баночки. Зберігаємо в темному місці, перед вживанням охолоджуємо. Приємного апетиту.

Баклажани по-корейськи швидкого приготування в банки

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажани — 6 шт.
  • Болгарський перець — 2-3 шт.
  • Морква — 3 шт.
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Часник — 5-6 зубчиків
  • Червоний стручковий перець — 0,5 (за бажанням, для любителів погостріше)
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Масло рослинне — 80 гр.
  • Оцет 9% — 50 мл
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Чорний перець — 0,5 ч. ложки
  • Червоний гострий перець — 0,5 ч. ложки
  • Коріандр мелений — 1 ч. ложка
  • Куркума — 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. Для початку приготуємо маринад.

2. У сковорідку наллємо 2 ст. ложки рослинної олії, розігріваємо його, викладаємо червоний гострий перець, куркуму і трохи коріандру (приблизно половину). Прогріваємо спеції. Постійно помішуючи, приблизний час 10 секунд.

3. Знімаємо з плити, залишаємо настоятися і охолонути.

4. Спеції сіль, цукор, чорний мелений перець і залишився коріандр змішуємо, додавши в них укус і масло, що залишилося.

5. Тим часом масло охолоне, додаємо його в маринад. Перемішати все і залишаємо на 40 хвилин, для того щоб він настоявся. Потім додаємо його в маринад.

6. Беремо баклажани, промиваємо, видаляємо підніжку і нарізаємо брусочками ( бажано невеликими).

7. У велику каструлю наливаємо півтора літра води, додаємо сіль 1,5 ст. ложки (без гірки).

8. Вода закипіла, відправляємо в каструлю основний овоч. Накриваємо кришкою, коли вони закипіли, зменшимо вогонь до середнього і варимо ще 10 хвилин.

9. Потім зливаємо всю рідину, даємо охолонути.

10. Промиваємо моркву чистимо і натираємо її на тертці.

11. Болгарський перець миємо, видаляємо підніжку, серцевину і насіння. Нарізаємо соломкою.

12. Моркву, перець складаємо в одну каструлю.

13. Чищений цибулю шаткуємо півкільцями, додати в каструлю з овочами.

14. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Також відправляємо його в загальну масу.

15. Баклажани заливаємо маринадом і перемішуємо.

16. Після того, як вони охололи, викладемо їх в загальну тару і перемішуємо.

17. Даємо настоятися пару годин, періодично перешиваємо.

18. В стерилізовані банки розкладаємо готову страву по-корейськи.

Приємного апетиту.

Як приготувати баклажани по-корейськи до столу

Баклажаны по-корейски - самые лучшие и вкусные рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 шт.
  • Солодкий болгарський перець – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Петрушка – 0,5 пучка
  • Спеції для корейської моркви – 2 ст. ложки
  • Оцет – 4 ст. ложки.
  • Рослинна олія – 4 ст. ложки
  • Кип’ячена вода – ¼ склянки
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

1. Баклажани промиваємо, ріжемо навпіл. Кожну частину нарізаємо смужками, накриваємо кришкою і залишаємо на одну годину, можна під вантаж.

2. Болгарський перець очищаємо від усього зайвого і шаткуємо соломкою. Моркву миємо й натираємо на тертці. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо довільно. Часник пропускаємо через часникодавку. Овочеву нарізку кладемо у велику миску, присипаємо сіллю і ретельно перемішуємо.

3. Коли основний овоч пустив сік, ретельно його вичавлюємо і на розігрітій сковороді обсмажуємо.

4. У миску з овочами додаємо спеції для корейської моркви. Так само додамо ¼ склянки гарячої води.

5. Додамо сіль у миску, нашатковану зелень, оцет (можна додати за смаком соєвий соус).

6. Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику пару годин. Чим довше маринується, тим смачніше буде.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: