Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

Всім привіт! Зовсім скоро буде дуже багато свят і вихідних днів. Вся родина буде вдома, адже у дітей канікули. У будь-який момент можуть нагрянути неждані гості. Такі моменти я дуже люблю. Але проблема в тому, що завжди доводиться думати, що поставити на стіл.

Звичайно, погріб ломиться від солонини. Але ж не будеш людей годувати тільки соліннями. Для таких випадків у мене завжди в холодильнику є холодець або сальтисон. Тоді не доведеться бігти в магазин за закускою, оскільки досить кинути м’ясо в каструлю і пів справи зроблено. Так, так, зараз я трохи пожартував!

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

Як ви вже зрозуміли, сьогодні мова піде про сальтисоне. Тільки вирішив сьогодні застосувати курку. Такий продукт досить дешевий, але майже завжди є в холодильнику. Готується набагато швидше звичайної свинини або яловичини. А смак готового продукту просто неймовірний. Давайте спробуємо приготувати разом.

Сальтисон з курки — рецепт в пляшці по-домашньому

Досить простий спосіб. Моя мама дуже часто використовує його. Потім кличе нас у гості і пригощає цими ласощами. Особливо мені подобається те, що вона додає овочі. Виходить такий цікавий смак, який притягує до себе. Тому руки самі собою постійно тягнуться взяти ще шматочок.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 кг;
  • Курячі шлунки – 1 кг.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Часник – 3 зуб.;
  • Перець чорний горошком – 1 щіпка;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Желатин – 1 пакетик (25 гр.)

Приготування:

1. Філе і шлуночки миємо і складаємо в товстостінну каструлю або казан. Можна використовувати скороварку. Заливаємо водою так, щоб вона тільки злегка прикрила вміст. Накриваємо кришкою, і після закипання тушкуємо близько 1,5 годин на повільному вогні.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

2. Чистимо моркву і трьом її на дрібній тертці. Цибулю подрібнюємо дрібними шматочками. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинною олією до м’якого стану.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

3. За 15 хвилин до закінчення варіння м’ясо солимо і додаємо перець чорний горошком і лавровий лист. Потім дістаємо філе і шлунки, охолодити і дрібно подрібнюємо. А бульйон проціджуємо.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

4. Желатин розвести згідно інструкції на упаковці і додаємо в курячий відвар.

5. У м’ясо додаємо обсмажені овочі і пропущений через прес часник. Гарненько перемішуємо і заливаємо бульйоном.

Кількість рідини регулюйте самі. Але її не повинно бути дуже багато.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

6. Від пластикової пляшки відрізаємо горлечко по плічка. Тепер перекладаємо курячу масу в неї і остуджуємо. Потім прибираємо в холодильник для застигання.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

Коли вміст тари затверділо, пляшку розрізаємо, а сальтисон розрізаємо на порційні шматочки.

Рецепт приготування сальтисона в мультиварці

Якщо у вас є це чудо техніки, то вам пощастило! Адже вона спрощує процес готування. Немає необхідності постійно підбігати до плити і регулювати вогонь. Нічого не біжить через край і не горить. Тому давайте спробуємо приготувати сальтисон в мультиварці.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 кг;
  • Болгарський перець – 1/2 шт.;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Часник – 4 зуб.;
  • Желатин – 50 гр.;
  • Сіль – 2 ч. л.;
  • Перець – за смаком;
  • Харчова плівка.

Приготування:

1. Нарізаємо великими шматочками філе. Рубаємо дрібно кріп, і нарізаємо кубиками половину перцю. Часник пропускаємо через прес.

2. Всі наші приготування змішати в глибокій мисці. Додаємо сіль, перець і желатин. Гарненько вимішуємо і залишаємо на 20 – 30 хвилин.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

3. Перекладаємо все на харчову плівку і загортаємо у кілька шарів дуже щільно. Готовий кульок перекладаємо в чашу мультиварки і заливаємо холодною водою до верху. Ставимо режим гасіння, а таймер виставляємо на 1 годину.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

4. Коли пролунав сигнал і ми відкрили кришку, дістаємо згорток і остуджуємо. Потім прибираємо в холодильник мінімум на 3 години.

Таку смакоту нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл.

Як приготувати сальтисон в пакеті

Немає нічого простіше, ніж приготувати таку смакоту. До того ж вам не доведеться докласти багато посуду або витрачати час на перекладання курки з однієї миски в іншу. Напевно ви купуєте соки або вино в коробочках. Саме вони сьогодні нам будуть потрібні.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 кг;
  • Морква – 1 шт.;
  • Болгарський перець – 1 шт.;
  • Часник – 2 зуб.;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Желатин – 1 пакетик (25 – 30 гр.);
  • Вода – 100 мл;
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

1. Куряче м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки і складаємо в миску.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

2. Овочі чистимо і подрібнюємо невеликими шматочками. Відправляємо туди ж.

Овочі можете брати по своєму смаку або не використовувати взагалі.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

3. Вміст чашки солимо і перчимо, а також засипаємо желатином і заливаємо водою. Гарненько перемішуємо.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

4. Підготуємо 1 – 2 коробки. Відрізаємо від них верхівку і гарненько миємо. Складаємо в них нашу суміш. Трохи трамбуем. Ставимо все в каструлю, на дно якої кладуть ганчірку. Заливаємо воду і вмикаємо вогонь. У коробки розкладаємо зверху лавровий лист і засовуємо невеликі банки, щоб трохи спресувати вміст. Кип’ятимо на середньому вогні близько 2 годин.

Як приготувати сальтисон з курки в домашніх умовах

5. По закінченні часу дістаємо тару і остуджуємо. Потім прибираємо в холодильник на 8 – 12 годин. Коли сальтисон застигне, коробку розрізаємо, а м’ясо ріжемо на шматочки.

Пропоную вашій увазі відео. Його я знайшов на просторах інтернету. У цьому ролику автор готує сальтисон в коробці з-під соку. Тільки він його ще загортає в харчову плівку. Напевно це для того, щоб всередину не потрапила зайва рідина або навпаки не витекла. Дивимося і намагаємося зробити.

Сподіваюся вам сподобалася добірка рецептів. Таку смакоту можна зробити на будь-яке свято замість ковбаси. Повірте, змітають її зі столу в першу чергу. А можна зробити так, щоб поїли рідні. Адже готувати сальтисон простіше простого. А тепер я з вами прощаюся, до зустрічі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: