Жульєн з куркою і грибами: Найкращі рецепти з фото

Жульєн з куркою і грибами — страва, напевно улюблене багатьма. У російській кухні — це гаряча закуска, яку готують з овочами, такими грибами як: (печериці, білі і лисички), так само з куркою, морепродуктами і іншими інгредієнтами.

Приготувати його можна як на святковий стіл, так само як і прості і смачні канапе на шпажках, так і можна порадувати свою сім’ю і в будній день. Саме таке поєднання курки та грибів насправді виходить дуже вдале, а якщо ще поверх додати ніжні вершки і запекти під сиром — виходить просто неймовірно смачно.

У цій статті пропоную вам розглянути найпопулярніші рецепти жульєна з куркою і грибами. Де ви зможете приготувати у спеціальних формочках-кокотницях і плюс до всього, також можна запекти це чудове блюдо в булочках і навіть в тарталетках. А так як мова пішла про закусках, пропоную вам оцінити рецепти печінкового торта з курячої, яловичої та свинячої печінки.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Жульєн з куркою і грибами на сковорідці — рецепт з покроковими фото

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Інгредієнти:

  • Відварна курка — 300 гр
  • печериці — 300 гр
  • вершки 10% — 100 гр
  • невеликі цибулини — 2 шт
  • борошно пшеничне — 2 ст. ложки
  • сир твердий — 50 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти. Якщо у вас отварено куряче філе, то його нарізаємо невеликими шматочками. Але так як я отварил куряче стегно, то мені доведеться відокремити невеликими шматочками м’ясо від кістки.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо, а сир натираємо на крупній тертці.

Після чого ставимо сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинної олії і обсмажуємо в ній на середньому вогні цибулю і буквально через хвилину додаємо нарізані невеликими скибочками шампіньйони.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Обсмажуємо їх приблизно 5-7 хвилин і додаємо дві столові ложки борошна. Постійно помішуючи, готуємо ще одну хвилинку і додаємо шматочки курки.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Продовжуємо смажити протягом трьох хвилин, після чого вливаємо вершки і тушкуємо до тих пір, поки вершки не почнуть густіти.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Потім знімаємо сковороду з плити і заповнюємо кокотницу тим, що вийшло і прибираємо в духовку.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Готуємо при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин, до готовності.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Жульєн готовий, приємного апетиту!

Як приготувати жульєн з куркою і грибами з вершками в духовці на деку

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Інгредієнти:

  • Гриби свіжі ( білі або печериці) — 200 гр
  • куряча грудка — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • сметана — 250 мл
  • борошно пшеничне — 50 гр
  • сир твердий — 50 гр
  • гірчиця — 1 чайна ложка
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом курячу грудку відварюємо і трохи обсмажуємо борошно на сухій сковороді.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Потім змішуємо гірчицю зі сметаною і туди ж додаємо обсмажене борошно і сіль. Всю цю масу ретельно перемішуємо.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Нарізаємо невеликими шматочками гриби, цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо до напівготовності.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Далі нарізаємо невеликими шматочками відварену і охолоджену курячу грудку.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Тепер викладаємо на деко шарами, спочатку обсмажені гриби з цибулею.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Поверх у нас підуть відварні курячі шматочки.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

І заливаємо все це приготованим нами соусом.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Зверху посипаємо все натертим на середній тертці твердим сиром, перчимо за смаком і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Після чого дістаємо його з духовки, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу.

Жульєн з куркою і грибами в тарталетках — рецепт з фото

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо — 300 гр
  • тарталетки — 16 шт
  • гриби свіжі (білі або печериці) — 500 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • твердий сир — 90 гр
  • вершки — 3 ст. л
  • масло рослинне для обсмажування
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Нарізаємо дрібним квадратиком гриби і цибулю, обсмажуємо на сковороді в олії до напівготовності, при цьому не забуваємо посолити і поперчити за смаком. А для тих, хто не дуже любить багато масла, відкидаємо гриби на серветку, для того, щоб прибрати надлишки масла.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Куряче м’ясо відварюємо в підсоленій воді, приблизно 40 хвилин, потім охолоджуємо і дрібно ріжемо.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Тепер змішуємо м’ясо курки з обсмаженими грибами, заливаємо вершками і ретельно перемішуємо. Потім наповнюємо тарталетки і посипаємо зверху натертим твердим сиром. Поміщаємо в деко на який попередньо викладений пергамент і відправляємо розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин до розплавлення сиру.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Виймаємо готовий жульєн в тарталетках з духовки і посипаємо зеленню за смаком. Блюдо готове, їжте на здоров’я!

Жульєн з куркою і грибами зі сметаною в горщиках

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Інгредієнти:

  • Філе куряче — 500 р
  • свіжі печериці — 300 гр
  • сир твердий — 200 гр
  • цибуля ріпчаста — 200 гр
  • сметана — 350 гр
  • борошно — 2 ст. л
  • олія — для смаження
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, після чого даємо йому трохи охолонути й нарізаємо невеликими шматочками.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Очищені цибулю і печериці нарізаємо як можна дрібніше.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Тепер ставимо сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинного масла і злегка обсмажуємо цибулю, протягом однієї хвилини . Додаємо гриби і смажимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин, до википання всієї рідини.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Потім додаємо куряче філе, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і знімаємо з плити.

Далі обсмажуємо борошно на сухій жароміцної каструлі (можна в сковороді), протягом п’яти хвилин, заливаємо вершки, трохи солимо, перчимо і доводимо до кипіння, після чого перелити в сковороду з грибами і ретельно перемішуємо.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Перекладаємо приготовану суміш в підготовлені горщики і посипаємо зверху натертим на терці сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Блюдо готове, приємного вам апетиту!

Рецепт жульєна з куркою і грибами в мультиварці

Жульен с курицей и грибами: Лучшие рецепты с фото

Інгредієнти:

  • Гриби свіжі — 350 гр
  • куряче філе — 350 гр
  • цибуля ріпчаста — 150 гр
  • молоко — 250 мл
  • твердий сир — 150 гр
  • масло вершкове — 50 гр
  • борошно — 1,5 ст. л
  • гірчиця — 1/2 чайної л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом виставляємо режим «Випічка» на 55 хвилин, кладемо в каструлю шматочок вершкового масла і чекаємо коли розтопиться.

Далі куряче філе нарізаємо невеликими квадратиками і відправляємо в каструлю. Обсмажуємо протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.

Додаємо нашатковану дрібно цибулю і так само нарізані і ( в моєму випадку відварені, т. до у мене гриби лісові, а магазинские можна нарізати і відразу ж смажити), маленькими шматочками гриби. Ретельно перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин.

Не забувайте поглядати, чи є в чаші вода. У мене приблизно хвилин через десять, вже було сухе і я долив трохи водички, якщо ж у вас буде навпаки, в такому випадку потрібно буде залишити кришку на кілька хвилин відкритою.

Перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин. А після додаємо гірчицю, борошно і сіль. Знову помішуючи, вливаємо молоко і вже накриваємо до закінчення готовності.

Після звукового сигналу, відкриваємо кришку мультиварки, посипаємо натертим сиром. Знову закриваємо і ставимо на режим «Підігрів» на 10 хвилин.

Жульєн в мультиварці готовий!

Смачний жульєн з куркою і грибами в булочках (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: