Паштет з курячої печінки – Рецепти в домашніх умовах

Великий плюс цієї страви, приготований в домашніх умовах те, що в ньому містяться такі вітаміни: А, В, С, Є. А от в покупному, вам навряд чи вдасться знайти, щось таке корисне, так як в його складі здебільшого знаходяться нітрити, смакові стабілізатори і суцільна соя, в основному все, крім основного, заявленого продукту — печінки. Саме тому я пропоную готувати цей продукт з курячої печінки власноруч.

Таку закуску, так само, як і жульєн з куркою і грибами сміливо можна подавати, як на святковий стіл, так і у звичайні будні. У всіх її рецептах присутні ароматні трави і спеції, з якими сміливо можна експериментувати і отримувати різний, за своїм смаком, паштет. Так само продукти використовують не тільки в його класичному поєднанні.

Сьогодні я Вам, дорогі читачі, розповім і покажу, як правильно і смачно приготувати паштет з курячої печінки в домашніх умовах, на приготування якого не буде потрібно багато часу і сил. І ще пропоную оцінити 3 рецепта печінкового торта.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею — Покроковий рецепт

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 800 гр
  • цибуля ріпчаста великий — 2 шт
  • морква — 1 шт
  • вершкове масло — 150 гр
  • вершки — 50-70 гр
  • масло рослинне для смаження
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Ретельно промиваємо у воді печінка, вирізаємо білі з’єднання і нарізаємо великими шматочками.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Далі обсмажуємо в олії на сковороді до напівготовності, нашатковану півкільцями цибулю, потім сюди ж спускаємо натерту на крупній тертці моркву і обсмажуємо протягом 1 хвилини.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Після чого спускаємо печінка, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Продовжуємо тушкувати на середньому вогні до однорідної темного стану.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Додаємо вершки, перемішуємо і тушкуємо до готовності.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Даємо трохи охолонути, протягом декількох хвилин і ще гарячим перекладаємо в яку-небудь ємність. У моєму випадку це 1,5 літрова банка.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Тепер додаємо вершкове масло і за допомогою блендера всю масу добре розмелюють до отримання однорідного стану.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Виходить дуже смачно, ідеально підходить для млинців і грінок.

Як приготувати дуже смачний паштет запечена в духовці

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Печінка — 350 гр
  • жовток яєчний — 4 шт
  • цибуля — 2 шт
  • часник — 2 зубчики
  • борошно — 2 ст. л
  • коньяк — 1 ст. л
  • мускатний горіх — 1/4 ч. л
  • вершки 20 % — 140 мл
  • рослинна олія — 1 ст. л
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом готуємо всі необхідні продукти. Після, дрібно шаткуємо цибулю з часником і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Потім з’єднуємо промиту печінку з обсмаженням і ретельно подрібнюємо її з допомогою блендера.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Тепер перекладаємо масу в глибоку миску і додаємо сіль, чорний мелений перець, жовтки, борошно, мускатний горіх і коньяк.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Далі перемішуємо з допомогою блендера до однорідного стану.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Тепер змащуємо пиалочки рослинним маслом за допомогою кулінарної пензлика і переливаємо в них масу.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Розміщуємо їх в глибоку форму і наливаємо в неї воду так, щоб піалки наполовину перебували у воді.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 35-40 хвилин, до готовності.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Виймаємо з духовий печі, даємо охолонути і подаємо до столу.

Ніжний паштет від Юлії Висоцької

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 1 кг
  • ріпчаста цибуля (великий) — 2 шт
  • вершкове масло — 50 гр
  • вершки 35-38 % — 150 мл
  • коньяк — 50 мл
  • чебрець свіжий — 1 пучок
  • мускатний горіх мелений — 5 гр
  • суміш мелених перців — 5 гр
  • сіль морська за смаком.

Спосіб приготування:

1. Дві великі цибулини шаткуємо півкільцями. Ставимо сковороду на вогонь, кладемо в неї вершкове масло і обсмажується на ньому цибулю до легкого золотистого кольору.

2. Сюди ж відправляємо в сковороду нарізану середніми шматочками печінку і тушкуємо дві-три хвилини, періодично помішуючи.

3. Додаємо на кінчику ножа мелений мускатний горіх, подрібнені гілочки чебрецю, сіль і суміш перців.

4. Вливаємо дві-три столові ложки коньяку і як тільки алкоголь вигорить, додають вершки.

5. Тепер весь вміст сковороди добре перемішуємо і знімаємо з вогню.

6. Готову печінку перекладаємо в чашу блендера, при цьому частина соусу викладаємо не весь, так як необхідно, щоб вийшов паштет по своїй консистенції не був занадто рідким. Отриману масу так само можна пропустити через сито, щоб вона була більш однорідною.

7. Далі відправляємо на 12 годин у холодильник, а після, подаємо до столу.

Соковитий паштет в мультиварці

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 500 гр
  • цибулина — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • вершкове масло — 70 г
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • мускатний горіх — 1/2 ч. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим «Смаження» на 140 градусів, прикриваємо кришку для того, щоб масло як слід нагрілося.

Тим часом дрібно нарізаємо цибулю і натираємо на середній тертці моркву, спускаємо в розігріту каструлю і помішуючи, обсмажуємо приблизно протягом 10 хвилин.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Вимикаємо і в чашу викладаємо курячу печінку, солимо, перчимо, додаємо половину чайної ложки мускатного горіха, вершкове масло і перемішуємо.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Включаємо режим «Гасіння» встановлюємо час 1 годину, закриваємо кришку і натискаємо старт.

Після приготування перекладаємо печінку в ємність і подрібнюємо блендером або перекручуємо через м’ясорубку.

Паштет из куриной печени - Рецепты в домашних условиях

Закуска готова, але не забувайте, що ви можете так само в неї додавати такі інгредієнти як: зелень, гриби, сир, болгарський перець. Готуйте та смакуйте на здоров’я!

Рецепт дієтичного паштету (відео)

Дуже добре, коли в будинку є всі необхідні запаси, що дозволяють нагодувати всю сім’ю і гостей швидко і дуже смачно, щоб всі ахали, і захоплювалися. У цьому випадку дане блюдо буде відмінною заготовочкой для бажаючих поїсти.

Отже, дивіться і вчіться самі!

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: