Важко повірити, але ще до недавнього часу словосполучення «печінковий торт» викликало у наших співвітчизників подив. Поняття «торт» ми асоціативно пов’язуємо з солодощами, так при чому тут печінку? Справа в спотвореному смаку кулінарів чи є у страви якийсь секрет?
Як виявляється, все набагато простіше. Печінковий торт відноситься не до десертів, а до других страв або навіть закусок. А назвали його так через спосіб приготування – з самого субпродукту випікають (а вірніше, смажать) млинці-коржі, які потім промащують «кремом» (як правило, майонезом). Не виключені й інші прошарки – з пасерованих або свіжих овочів, смажених грибів, сиру і варених яєць. У майонез іноді додають часник – для особливої пікантності. Прикрашають страву відповідно, як справжній торт. Щоб всі його смаки з’єдналися воєдино, блюдо на кілька годин поміщають в холодильник.
Традиційно для тіста беруть яловичу печінку, але її можна замінити курячою або свинячий. У першому випадку у торта не буде такого насиченого смаку, у другому страва може гірчити (щоб цього уникнути, субпродукт потрібно замочити в молоці приблизно на півгодини). До речі, деякі кулінари воліють робити «мікс» їх різних видів печінки.
Смажать коржі на сковороді, як звичайні млинці. Чим менше буде діаметр посуду, тим простіше буде управлятися з їх перевертанням. По суті необхідно готувати печінкові оладки великого діаметру. Блюдо виходить апетитним і соковитим, в такому вигляді печінку із задоволенням їдять навіть ті, хто не дуже любить. З його приготуванням доводиться трохи повозитися, і тому подають печінковий торт найчастіше на свята.
- Торт з яловичої печінки класичний — самий простий рецепт
- Знадобиться:
- Етапи приготування:
- Печінковий торт на сметані з начинкою з помідорів
- Знадобиться:
- Етапи приготування:
- Святковий печінковий торт з курячої печінки з горіхами
- Знадобиться:
- Етапи приготування:
- Рецепт печінкового торта без цибулі та моркви
- Знадобиться:
- Етапи приготування:
- Печінковий торт з маринованими грибами від Ольги Матвій — відео рецепт
- Рецепт печінкового торта з грибами
- Знадобиться:
- Етапи приготування:
- Закусочний печінково-картопляний торт
- Знадобиться:
- Етапи приготування:
- Як приготувати ледачий печінковий торт в духовці
- Знадобиться:
- Етапи приготування:
- Дуже смачний печінковий торт з сирним сиром — відео рецепт
Торт з яловичої печінки класичний — самий простий рецепт
Цей рецепт можна з упевненістю назвати базовим – його можуть взяти за основу як початківці, так і досвідчені кулінари. Завдяки великій кількості яєць печінкові млинці добре тримають форму і не ламаються, а прошарок з смажених овочів робить торт соковитим і ніжним.
Знадобиться:
- печінка яловича приблизно 800 м;
- борошно – 50 г (2 ст. л. з невеликою гіркою);
- яйця – 5 шт.;
- моркву і цибулю (вибирайте овочі середнього розміру) – 2 шт.;
- майонез – 100 мл (близько 3-4 ст. л.);
- олія соняшникова без запаху – 5-6 ст. л.;
- зелень кропу – 1 середній пучок.
Етапи приготування:
1. Печінка вимийте, витріть насухо паперовим рушником і відокремте гострим ножем прожилки і плівки. Перемеліть на м’ясорубці або за допомогою блендера.
2. В отриману напіврідку кашку вбийте яйця і добре перемішайте віночком. Продовжуючи помішувати, додайте в суміш борошно і сіль (приблизно 0,5 ч. л.) – отримаєте тісто, по консистенції нагадує густу сметану.
3. Поставте сковороду на вогонь і налийте на неї зовсім трохи олії. Коли воно добре нагріється (повинно пройти не менше півхвилини), зменшіть вогонь до середнього. Викладайте в центр по 3-5 ложок печінкової маси (кількість залежить від діаметра посуду). Розмазуйте її по всій поверхні сковороди тильною стороною ложки або лопаткою, щоб не залишилося прогалин (додавайте потроху тісто, якщо буде не вистачати) – у результаті вийде блін трохи товщі звичайного.
4. Після того, як корж злегка зарум’яниться з одного боку (трохи підніміть і подивіться), акуратно переверніть її на іншу. Обсмажений млинець перекладіть на тарілку остигати. Випікайте, поки не закінчиться печінковий тісто, масло на сковороду підливайте по чуть-чуть, тільки в міру необхідності. Алгоритм такий же, як при смаженні звичайних млинців, але ці коржі потрібно обсмажувати трохи довше – по 1-2 хвилини, щоб печінка пройшла належну термічну обробку.
5. Поки складені гіркою печінкові млинчики остигають, приготуйте прошарок. Овочі очистіть, вимийте і подрібніть – моркву натріть на дрібній стороні терки, а цибулю наріжте кубиками (краще подрібніше, тоді начинка буде більш однорідною).
6. Поставте на вогонь глибоку сковороду або сотейник, налийте олію і почекайте, поки вона нагріється (приблизно 30-40 секунд). Викладіть в олія овочі, додайте щіпку солі і пасеруйте на повільному вогні, контролюючи рівномірність приготування постійним помішуванням. Готовність овочів визначте візуально – морквина змінить колір з оранжевого на жовтий, а цибуля стане напівпрозорим, на це піде приблизно 4-5 хвилин. Готову піджарку викладіть на тарілку.
7. Коли всі складові торта охолонуть, беріться за його «збірку». Візьміть плоске блюдо, на якому плануєте подавати торт, покладіть на нього один млинець з печінки. Розподіліть на його поверхні невелику кількість прошарку (приблизно 1,5 ст. л.), і промажте цей шар майонезом (0,5 ст. л.).
8. Повторюйте, поки не закінчаться млинці, на останній нанесіть тільки шар майонезу, також промажте добре боки. Намагайтеся розподілити начинку і соус рівномірно між усіма коржами.
9. Кріп дрібно поріжте. Посипте зеленню торт зверху і прикрасьте з боків (злегка притисніть руками – пристане сама).
Ошатний, святковий печінковий торт готовий до подачі.
Печінковий торт на сметані з начинкою з помідорів
У цього печінкового торта є своя родзинка, це – шар свіжих помідорів. Така добавка робить страву більш соковитим і менш калорійним – прихильники здорового харчування і ті, хто на дієті, напевно оцінять.
Знадобиться:
- печінка (будь-яка) – 500 г;
- борошно пшеничне – близько 100 г (4 ст. л. з гіркою);
- сметана – 100 г (3 ст. л.);
- яйце куряче – 2 шт.;
- морква – 2 шт. для начинки + 1 шт. для прикраси;
- цибуля середнього розміру – 1 шт. для тіста + 2 шт. для начинки;
- рослинна олія – 50 г (2 ст. л. в тісто) + 100 г (4 ст. л.) для смаження;
- майонез – 400 – 500 г (12-15 ст. л.);
- помідор свіжий великий – 1 шт.
- яйця перепелині – 3 шт.;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- сіль, перець мелений;
- ковбаса сирокопчена (для прикраси) – 5-6 шматочків.
Етапи приготування:
1. Вимийте ретельно морквину. Одну відваріть, не очищаючи (приблизно 30-40 хвилин після закипання вогонь невеликий). Перевірити готовність зубочисткою (повинна легко протыкаться), остудіть під холодною водою і очистити. Решту очистіть в сирому вигляді і подрібніть на дрібній стороні терки.
2. Очистіть цибулю-ріпку, один відкладіть для тіста, решті наріжте кубиками.
3. Відваріть перепелині яйця (протягом 5-6 хвилин після закипання), занурте в холодну воду. Очистіть і наріжте на четвертинки.
4. Пропустіть печінку і одну цибулину через м’ясорубку, це «пюре» вбийте курячі яйця. Перемішайте, додайте сметану, сіль (близько 0,5 ч. л.) і перець (щіпка за бажанням). Продовжуючи помішувати, насипте борошно. Суміш повинна вийти однорідною, а по консистенції нагадувати тісто для оладок або густу сметану.
5. Розігрійте сковороду на середньому вогні (бажано використовувати млинцеву) і викладіть на неї приблизно 1 ополоник печінкового тесту. Розрівняйте масу по всій поверхні без пробілів, після чого з одного краю налийте на сковороду 1 ч. л. соняшникової олії.
6. Смажте блін, поки не зарум’яниться (приблизно 1 хвилину або трохи довше), після чого акуратно, намагаючись не поламати, переверніть лопаткою. Готовий корж викладіть на тарілку. Повторіть процедуру, поки тісто не закінчиться – у вас вийде ціла гора млинців.
7. У глибоку сковороду налийте масло, що залишилося, нагрійте її і викладіть подрібнені цибулю і моркву. Смажте, помішуючи, на середньому вогні, поки овочі не придбають золотистий відтінок. Перекладіть на тарілку – нехай охолонуть.
8. Вимийте помідори, обсушити паперовим рушником, розрізати уздовж навпіл і видаліть місце кріплення плодоніжки. Наріжте тонкими скибочками.
9. Зберіть воєдино всі шари торта на плоскому блюді. Покладіть перший млинець, змащуємо його майонезом і викладіть поверх приблизно 1 ст. л. пасерованих овочів і розподіліть по всій поверхні.
10. Далі – наступний млинець, його теж намажте майонезом, але на цей раз укладіть поверх в один шар скибочки помідорів. Повторюйте, поки не закінчаться млинці, на останній нанесіть тільки майонез.
11. Дрібно наріжте зелену цибульку і присипте їм всю поверхню торта, включаючи боки.
12. Варену моркву наріжте уздовж на тонкі слайсы, три широкі смужки поверніть поперек рулетиками – вийдуть імпровізовані бутони. Додайте в центрі торта тонкими кінцями всередину. Перепелині яйця очистіть і наріжте уздовж на четвертинки. Розкладіть їх по краю торта, а між ними розмістіть фігурно згорнуті скибочки ковбаси.
Соковитий і дуже смачний печінковий торт готовий і тепер його можна подавати на стіл. Але ще смачніше буде, якщо залишити його на деякий час в холодильник настоюватися. Шари просочаться соусом і начинкою і буде просто дивовижно.
Святковий печінковий торт з курячої печінки з горіхами
У цьому рецепті характерний присмак печінки врівноважується смаком горіхів, а соус для промазування виходить однорідним, завдяки чому рівномірно розподіляється між шарами. Такий печінковий торт — це справжнє святкове блюдо для найвибагливіших гурманів!
Знадобиться:
- печінка (підійде будь-яка) – близько 700 м;
- яйця – 3 шт. для тіста + 1 шт. для соусу;
- морква невелика – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 75-80 г (3-4 ст. л. з гіркою);
- майонез – 300 г (приблизно 10 ст. л.);
- крохмаль – 50 г (2 ст. л.);
- олія соняшникова – 5-6 ст. л.;
- зелень будь – яка- 1 невеликий пучок;
- горіхи волоські – 130 г;
- часник – 1 великий зубок;
- сіль, перець мелений.
Етапи приготування:
1. Зачистите печінку від прожилок і покривають плівок. Пропустіть її через м’ясорубку. В отриману масу збийте 3 яйця, додайте борошна, 0,5 ч. л. солі, дрібку перцю і крохмаль. Ложкою або лопаткою замісіть однорідне тісто.
2. На суху сковорідку налийте олію (приблизно 1 ст. л.) і нагрійте її на середньому вогні. Посередині встановіть салатне кільце (його розмір буде відповідати діаметру майбутнього тортика). У форму налийте печінкову масу і розподіліть її ложкою по всій внутрішній поверхні. Тісто наливайте стільки, щоб млинець вийшов без просвітів, але і не занадто товстий.
3. Після того, як одна сторона підрум’яниться (пройде близько 1 хвилини), зніміть кільце і переверніть корж. Знову обсмажте і зніміть зі сковороди. Повторюйте операцію до тих пір, поки не закінчиться тісто (масло підливайте зовсім потроху).
4. У невеликій каструлі з підсоленою водою поставте варитися яйце для прикраси. Коли закипить – засічіть час і зменшіть вогонь. Через 8 хвилин вийміть яйце з окропу і покладіть в холодну воду. Коли повністю охолоне – очистіть.
5. Вимийте і очистіть овочі. Подрібніть ножем цибулю – півкільцями або кубиками, не має значення. Моркву наріжте спочатку на тонкі слайсы вздовж, а потім поперек – на невеликі смужки (при бажанні можна використовувати крупну тертку).
6. Налийте на сковороду 1-2 ст. л. олії, розігрійте її і покладіть смажитися овочі. Пасеруйте, помішуючи, поки не придбають золотистий відтінок. Викладіть в глибоку тарілку.
7. До остившім овочів додайте розрізаний на 3-4 частини часник і варене яйце. Збийте блендером – вийде однорідна маса жовто-оранжевого кольору. Сюди ж додайте майонез (1-2 ложки залиште для прикраси) і перемішайте.
8. Подрібніть ядра горіхів на невеликі шматочки, зелень дрібно наріжте. Укладіть коржі на блюдо почергово і промазывайте їх отриманим соусом. Верхній шар і боки покрийте звичайним майонезом . Тортик посипте горіхами і зеленню за бажанням.
Хоч такий печінковий торт здасться вам досить маленьким, але він дуже ситний і смачний, що обов’язково оцінять всі члени вашої родини і щасливі гості. Готуйте торт закуску на свято: Новий рік.
Рецепт печінкового торта без цибулі та моркви
В цьому блюді печінкові коржі переслаиваются з пасерованими овочами і майонезом, як у класичному рецепті, а соусом з маринованими огірками (як «Тар-тар»). В результаті смак торта виходить більш пікантний, з невеликою кислинкою. Таке рішення припаде до душі тим, хто не дуже любить смажену цибулю. Щоб печінковий торт вийшов смачним, потрібно завжди враховувати які продукти люблять в сім’ї.
Знадобиться:
- печінка куряча – 500 г;
- молоко – 1 склянка (200 мл);
- борошно – 300 г (10-12 ложок з гіркою);
- цибуля – 1 шт.;
- майонез – 200 г (5-6 ст. л.);
- яйце – 3-4 шт.;
- часник – 2-3 великих зубчики;
- огірок маринований невеликий – 3-4 шт.;
- сіль, перець мелений;
- сир твердий – 50 г;
- помідор свіжий невеликий (не м’який) – 3 шт.;
- кріп і петрушка – 4-5 гілочок.
Етапи приготування:
- Почистіть і помийте цибулю, розріжте його на 4 частини і пропустіть через м’ясорубку разом з печінкою. У цю масу додайте яйця, борошно, спеції і молоко. Добре перемішайте – повинно вийти тісто, як на оладки. Його консистенцію можна регулювати – якщо занадто рідке, додайте одну-дві ложки борошна, якщо густе – трохи молока.
- Розігрійте млинцеву сковороду вилийте на неї ополоник тесту (масло додавати не потрібно) і розподіліть його по всій поверхні, як при смаженні звичайних млинців. Як тільки корж підсмажиться (буквально через 30 секунд), переверніть його, підрум’яньте з іншого боку і зніміть. Продовжуйте випікати, поки тісто не закінчиться.
- На стороні великої терки подрібніть огірки, злийте зайву рідину (злегка відіжміть). Часник очистіть, помийте і пропустіть через часникодавку. Додайте часник і огіркову масу в майонез і перемішайте.
- Складіть торт, промазуючи по черзі всі коржі, включаючи верхній. На дрібній стороні тертці натріть сир і посипте зверху. Петрушку і кріп вимийте, обсушіть і наріжте (кілька листочків петрушки залиште для прикраси). Прикрасьте рубаною зеленню бока – присипте і злегка притисніть руками. Наріжте помідори на тонкі полудольки, спорудити з цих «пелюсток» трояндочки і прикрасьте торт. Поруч з квітами покладіть листочки петрушки.
Печінковий торт з маринованими грибами від Ольги Матвій — відео рецепт
Найцікавіше, це намагатися урізноманітнити звичне блюдо, наприклад, печінковий торт, новим смаком. В цьому випадку краще всього експериментувати з начинкою. У цій закусці деяка пікантність тільки на краще і тому додамо мариновані грибочки. У цьому відео рецепті так само дуже докладно показано, як готувати і збирати торт.
Мені цей рецепт дуже подобається!
Рецепт печінкового торта з грибами
Цей рецепт відрізняється від класичного наявністю сиру і печериць в прошарках. Виходить по-святковому смачно, ситно і красиво. Печінковий торт з грибами — це дуже цікава альтернатива класичним рецептом.
Знадобиться:
- печінка куряча – 500-700 г;
- борошно – 70-75 г (4 ст. л.);
- яйце – 2 шт. в тісто + 2 шт. для прикраси;
- олія соняшникова – 150-170 мл (6-7 ст. л.);
- цибуля – 1 шт.;
- печериці – 300 г;
- сир твердий («Російський» або подібний) – 200 г;
- майонез – 250 г (7-8 ст. л.).
Етапи приготування:
- З печінки за допомогою м’ясорубки приготуйте напіврідкий фарш. Трохи посоліть (0,5 ч. л. солі буде достатньо), додайте борошно і 2 яйця. Інгредієнти тесту добре змішайте.
- На сковороду з розігрітим маслом ополоником наливайте тісто, намагаючись розподілити рівномірно – повинен вийти товстенький млинець. Закрийте сковороду кришкою, обсмажте корж з одного боку (знадобиться приблизно 3-4 хвилини). Відкрийте кришку, переверніть його і підрум’яньте інший бік. Повторюйте, поки не выпечете всі млинці.
- Цибулю очистіть і промийте. Розріжте його вздовж навпіл, потім поперек – на тонкі півкільця. Помийте і обсушіть печериці, нарізати уздовж на тонкі пластинки. Викладіть цибулю на розігріту сковороду з попередньо налитим на неї маслом, обсмажте на середньому вогні. Щоб обжаривался рівномірно, помішуйте ложкою або лопаткою. Як тільки стане напівпрозорим (2-3 хвилини) – додайте гриби і продовжуйте смажити ще стільки ж. Після того, як зніміть сковороду з плити, додайте до цибульно-грибної суміші дрібку солі, перемішайте і дайте охолонути.
- Решта 2 яйця покладіть в каструлю або металевий кухлик, залийте водою і поставте на вогонь. Додайте 0,5 ч. л. солі, дочекайтеся закипання і зменшіть інтенсивність нагріву. Варіть 8 хвилин, потім викладіть яйця в дуже холодну воду. Через кілька хвилин очистіть їх, розділити жовтки і білки, натріть на дрібну тертку у дві окремі посуду.
- Подрібніть сир на крупній стороні терки.
- На блюдо для подачі покладіть млинець, злегка промажте його майонезом. Зверху посипте сиром і ще раз промажте майонезом.
- З наступного коржем вчините аналогічно, але замість сиру викладайте печериці.
- Чергуйте так шари, поки не покладіть останній корж – його після промазування майонезом присипте тертим жовтком.
Боки торта теж добре промажте, нижню частину «башточки» прикрасьте залишилися сиром, а верхню – білком.
Закусочний печінково-картопляний торт
У цьому торті печінкові млинці чергуються з шарами із смаженої картопляної маси. Завдяки такому поєднанню ви зможете здивувати присутніх за столом зовсім новим смаком відомого всім страви. Печінковий торт з картоплею набуває зовсім інший смак, але можливо, саме вам він сподобається.
Знадобиться:
- куряча печінка – 350-400 г;
- картопля великий – 3 шт.;
- борошно – 3/4 склянки на печінкові млинці + 2-3 ложки на картопляні;
- молоко – 300 мл (1,5 склянки);
- цибуля – 3 шт. (2 шт. в печінку + 1 шт. в картоплю);
- часник — 2-3 великих зубчики;
- яйця – 8 шт. (по 3 шт. на кожний вид млинців + 2 шт. для прикраси);
- майонез – 170-200 мл (приблизно 5-6 ст. л.)
- кріп – 1 пучок;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- сіль, перець мелений.
Етапи приготування:
1. Очистіть і промийте цибулю, картоплю і часник. Вимийте і просушіть кріп.
2. Опустіть в холодну воду з додаванням 0,5 ч. л. солі 2 яйця і закип’ятіть. Після цього вогонь зробіть невеликим, а через 8 хвилин яйця відправте охолоджуються в холодну воду.
3. З двох цибулин і печінки приготуйте фарш, використовуючи для цього блендер або м’ясорубку з дрібною сіточкою. Збийте 3 яйця, присолите і поперчіть (додайте по дрібці солі і перцю), додайте борошно (3/4 склянки, не забудьте заздалегідь просіяти). Маса виходить густоватой, розбавте її молоком до консистенції тіста для звичайних млинців (може піти трохи більше, ніж 300 г молока або трохи менше).
4. Приготуйте картопляне тісто, для цього подрібніть картоплю і залишилася цибулину на дрібній стороні тертці (можна використовувати комбайн з потрібною насадкою). Утворилася рідина не зливайте, додайте в масу останні 3 яйця і борошно. Посоліть і поперчіть, перемішайте і дайте настоятися 10 хвилин.
5. Нагріту сковороду змажте маслом (використовуйте кулінарну кисть). Викладіть на неї кілька ложок картопляної маси і ложкою розподіліть її по поверхні, щоб вийшов максимально тонкий, але без просвітів, млинець. Обсмажте з обох сторін, поки не стане рум’яним (приблизно по 1,5-2 хвилини). Повторюйте, поки не закінчиться картопляна маса.
6. Обполосніть сковороду, знову нагрійте її і змастіть маслом і випікайте млинці печінкові. Алгоритм такий же, як при смаженні звичайних тонких млинчиків – налийте тісто, покрутіть сковороду, щоб воно розтеклося по дну, смажте з обох сторін приблизно по 30-40 секунд.
7. Часник видавити через землянку, кріп дрібно наріжте, все це додайте в майонез і ретельно змішайте.
8. Очистіть охолоджені яйця і розріжте їх навпіл. Відокремте жовтки від білків і натріть в різні тарілки на тертці з дрібними отворами.
9. Зберіть торт, чергуючи остиглі печінкові і картопляні шари і промазуючи їх часниково-майонезним соусом (включаючи верхній корж).
10. Прикрасьте блюдо, як підкаже фантазія – приміром, зверху посипте жовтком, а боки – білком або поділіть на жовті і білі сегменти.
11. Якщо після складання торта залишаться млинці з печінки, можете приготувати з них смачні рулетики. Начинку підбирайте на свій розсуд або за наявності в будинку продуктів – завертайте хоч смажені цибулю з морквою, хоч тертий сир з майонезом і часником. Такі рулети, нарізані кільцями, можна використовувати, щоб прикрасити печінковий торт як букетом троянд.
За цим рецептом вийде дуже ситний і святковий торт. Якщо ви такий же великий любитель картоплі, обов’язково спробуйте його приготувати. І звичайно ж трояндочки теж.
Як приготувати ледачий печінковий торт в духовці
Основа для цієї страви з печінки випікається в духовці, як коржі для цього торта. Вигода виходить подвійна – менше мороки з приготуванням і більше користі в результаті відмови від смаження. Печінковий торт приготований в духовці виходить менш жирним з-за відсутності масла, а готувати його простіше.
Знадобиться:
- печінка куряча – 500 г;
- манна крупа – 70 -80 г (5 ст. л.);
- молоко – 50 мл (2,5 ст. л.);
- яйця – 2 шт.;
- цибуля (побажанню) – 1 шт.;
- морква – середня – 2 шт.;
- масло вершкове – 1 ч. л.;
- масло рослинне – 50 г (2-3 ложки);
- майонез – 150 -170 г (приблизно 4-5 ст. л.);
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- перець мелений – щіпка.
Етапи приготування:
- Печінка перемеліть на м’ясорубці або за допомогою блендера. За бажанням фарш можна зробити ще й зі свіжим цибулею, в цьому випадку він буде більш соковитим.
- Додайте в отриману масу манну крупу, яйця, молоко, посоліть і поперчіть, перемішайте до однорідності (можна в тому ж блендері) і відставте хвилин на двадцять – манка повинна трохи набрякнути.
- Очистіть і промийте морква, подрібніть її (використовуйте середню або велику тертку). Налийте на суху сковорідку олію, нагрійте її (приблизно 30 секунд) і викладіть моркву. Обсмажуйте, не забуваючи помішувати, на невеликому вогні близько 5 хвилин – морква повинна поміняти колір золотистий і стати м’якою. Викладіть її на тарілку остигати.
- Увімкніть духовку – нехай розігріється до 180°C. Розтопіть вершкове масло і змастіть їм круглу форму для випічки (краще брати скляну або металеву з антипригарним покриттям). Дно і борти присипте тонким шаром манної крупи. Вилийте у форму печінкову масу і поставте випікатися. Через 45 хвилин готовий «пиріг» дістаньте і залиште в формі. Коли охолоне – дістаньте і розріжте на три коржа гострим ножем (можна використовувати кулінарну нитку або звичайну волосінь).
- Знову зберіть торт в єдине ціле, промазуючи кожен корж (включаючи верхній) майонезом і розкладаючи рівномірно моркву. На боки теж нанесіть майонез, щоб страва не було сухуватим.
Помийте і обсушіть зелений цибулька, його дрібно порубаєте ножем і присипте тортик зверху разом з шматочками моркви. Печінковий торт повинен бути таким же гарним і святковим, як і солодкий десертний, тому сміливо прикрашайте його різними продуктами і зеленню.
Дуже смачний печінковий торт з сирним сиром — відео рецепт
Якщо ви думали, що всі печінкові торти готуються завжди однаково і тільки що були здивовані запеченим варіантом, то приготуйтеся здивуватися ще раз. Цей тортик готується не з смажених млинців, а з печінкового паштету, приготованого своїми руками. Подивіться рецепт і переконайтеся як це просто і неймовірно смачно в підсумку.
Вам досі здається, що печінковий торт – складне блюдо, і ви не зумієте зробити все як треба? Насправді варто приготувати його тільки один раз, щоб «набити руку» і відчути себе впевненіше. Завдяки нашим докладним рецептами ви зможете приємно здивувати рідних і гостей, і у ваших кулінарні таланти вже ніхто не буде сумніватися.