Тарталетки — це випічка невеликий форми, маленькі пісочні кошики. Їх можна приготувати власноруч, або купити вже готові в будь-якому супермаркеті. Зручно це тим, що часу ви витратите набагато менше.
Чудова смачна закуска, красиво і ситно, так само як і бутерброди для святкового столу. Таке блюдо добре підходить як для шведського столу, так і для перекусів. Вона підкуповує своєю простотою, швидкістю приготування. Начинка для кошики буває абсолютно різною, можна сказати з усього того, що є у вашому холодильнику. Ви не витратите багато часу, а гості завжди будуть задоволені.
Сьогодні хочу розповісти Вам кілька таких рецептів, за допомогою яких ви легко і швидко зможете приготувати відмінні закуски. Так само пропоную оцінити прості і смачні канапе на шпажках.
Насправді тарталетки роблять не тільки круглої форми у вигляді кошиків, особливо талановиті кулінари виготовляють їх на подобі раковин, сердечок, квіточок і багато іншого.
- Тарталетки з грибами, запечені в духовці
- Солодкі тарталетки з ягодами і заварним кремом для дітей
- Самі смачні тарталетки з листкового тіста
- Гарячі начинки в тарталетках
- Жульєн в тарталетках
- Як приготувати закуски в тарталетках з червоною рибою
- Дуже смачна начинка з червоної ікри
- Відео про те, як приготувати тарталетки з консервованим тунцем
Тарталетки з грибами, запечені в духовці
Інгредієнти:
- Гриби (печериці свіжі) — 500 гр.
- Грудка — 300 гр.
- Цибуля ріпчаста (за бажанням) — 1 шт.
- Твердий сир — 100 гр.
- Сметана або майонез — 2 ст. ложки
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
Спосіб приготування:
1. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, дрібно шаткуємо з допомогою ножа. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію і обсмажуємо. Гриби промиваємо, очищаємо всі зайві елементи, нарізаємо дуже дрібними кубиками. Кладемо в сковорідку до цибулі. Солимо, перчимо за смаком. Потім викладаємо все на тарілку з паперовою серветкою для того, щоб вбралося зайве масло.
2. М’ясо грудки відварюємо в солоній воді 40 хвилин після закипання, потім остуджуємо і ріжемо невеликими скибочками.
3. Змішуємо гриби і м’ясо, додаємо майонез або сметану, пробуємо на сіль, при необхідності підсолимо. Ретельно перемішати.
4. Набиваємо тарталетки начинкою до самого верху. Натираємо сир на крупній тертці і посипаємо їм кожну формочку. Застеляємо деко пергаментним папером, викладаємо нашу страву і ставимо в заздалегідь розігріту духовку на кілька хвилин до розплавлення сиру.
Після того як все готово, можна трохи посипати зеленню. Приємного Вам апетиту!
Солодкі тарталетки з ягодами і заварним кремом для дітей
Інгредієнти:
- Борошно просеянная — 250 гр.
- Вершкове масло холодне нарубленное — 125
- Цукровий пісок — 80 гр.
- Сіль — 1/2 ч. ложки
- Ванільний цукор — 1 ч. ложка
- Куряче яйце — 1 шт.
- Для крему:
- Молоко — 500 мл
- Жовток курячий — 3 шт.
- Цукровий пісок — 100 гр.
- Борошно — 35 гр.
- Кукурудзяний крохмаль — 25 гр.
- Ванільний цукор — 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
1. У глибоку миску всипаємо просіяне борошно, до неї додаємо цукровий пісок, сіль, ванільний цукор.
2. Далі кладемо холодне, нарубленное вершкове масло і руками розминаємо в горошину.
3. Яйце трохи збиваємо і додаємо поступово в інші інгредієнти.
Відразу ж після замісу тісто прибираємо в пакетик і в холодильник на 20 хвилин.
4. Дістаємо і відразу ж починаємо розгортати по розміру пакетика. І в такому вигляді прибираємо в холодильник хвилин на 40.
5. Трохи присипаємо борошном, розкачуємо масу до бажаної товщини, потім беремо форму для тарталеток і вирізаємо тісто, приблизно її ж діаметру. Підрівнюємо за розмірами форми. Прибираємо тісто з формами в морозильну камеру на 15 хвилин.
Порада: Для того, щоб дно кошиків не вздувалось, ми його протикаємо виделкою.
6. В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів і потім ставимо кошики запікатися до легкої рум’яності хвилин на 15. Дістаємо їх з форм і даємо охолонути.
7. Для крему спочатку збиваємо жовтки з цукром. Потім вмішуємо борошно, крохмаль і додаємо невелику кількість холодного молока, а все інше доводимо до кипіння.
8. Додаємо ванільний цукор і тонкою цівкою, невеликими порціями, постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко. Ставимо на вогонь і при постійному помішуванні прогріваємо до загустіння. Відразу ж переливаємо в окрему миску і даємо охолонути.
9. Заповнюємо тарталетки кремом. Прикрашаємо свіжими ягодами і прибираємо в холодильник години на 2-3, вони повинні просочитися.
Вже перед самою подачею посипаємо їх цукровою пудрою і даруємо солодке щастя своїм дітям і собі. Приємного апетиту.
Самі смачні тарталетки з листкового тіста
Інгредієнти:
- Листкове тісто — 2 пластинки
Спосіб приготування:
1. Розкачуємо першу пластину готового листкового тіста, робимо його трохи тонше. Тепер за допомогою звичайної чарки вирізаємо невеликі кружечки.
2. Другий пласт так само розкачуємо, вирізаємо такі ж кругляшечки, тільки потім тут робимо вирубкою не більш маленького діаметру, вирізаємо ще один гурток всередині листкового тіста. Відчуття ніби виходять бублики.
3. Вистилаємо пергамент на деко і кружечки з першої пластини розкладаємо на нього. Головне дотримуйтесь відстань. А тепер поверх них викладаємо наш бублик.
4. Відправляємо в духовку розігріту до 200 градусів, на 7-10 хвилин.
Ось така краса у нас вийшла, заповнюйте її будь-якою начинкою і насолоджуйтеся. Можна зробити кошики різного діаметру, такі десерти відмінно підходять для одного укусу. Приємного апетиту.
Гарячі начинки в тарталетках
Інгредієнти:
- Солодкий червоний перець — 1-2 шт.
- Часник — 5 зубчиків
- Кріп — пучок
- Петрушка пучок
- Кінза — пучок
- Сир — 300 гр.
- Морська сіль — за смаком
- Чорний мелений перець — за смаком
- Соус:
- Натуральний йогурт — 4 ст. ложки
- Гірчиця — 1 ч. ложка
- Сік лимона — 1/2
Спосіб приготування:
1. Промиваємо зелень, подрібнюємо її в блендері, туди ж додаємо очищений часник.
2. Подрібнюємо червоний перець, саме головне, щоб не вийшло каші. Він додасть страві соковитості.
3. Змішуємо із зеленню, додаємо сіль, чорний перець і натертий на дрібній тертці сир. Додаємо натуральний йогурт, гірчицю, сік лимона, все ретельно перемішуємо.
4. Заповнюємо тарталетки масою, зверху посипаємо сиром, викладаємо їх на деко і ставимо в розігріту духовку на 15 хвилин.
Закуска виходить незвичайною, що навіть найзатятіші діетчікі не встоять. Приємного апетиту.
Жульєн в тарталетках
Інгредієнти:
- Печериці (великі) — 5 шт.
- Тарталетки — 10-13 шт.
- Сир — 150 гр.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Зелень — пучок
- Майонез — за смаком
Спосіб приготування:
1. Свіжі печериці промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо, як вам подобається. Тепер на соняшниковій олії обсмажуємо ці інгредієнти до готовності. Періодично помішуємо і трохи підсолимо.
2. В цей час промиваємо зелень під проточною водою і дрібно її накрошим. А так само натремо сир на крупній тертці.
3. Пробуємо готові гриби на смак, викладаємо їх на тарілку, сюди ж додаємо весь сир, зелень і майонез, все ретельно перемішуємо. Начинка готова.
4. Викладаємо начинку в кошики з допомогою ложечки. Для того, щоб подавати до столу, потрібно прибрати їх на ніч, за цей час тарталетки стануть соковитими і м’якими.
5. Вранці розігріваємо в мікрохвильовці пару хвилин, прикрашаємо зеленню і їмо з задоволенням. Приємного апетиту.
Як приготувати закуски в тарталетках з червоною рибою
Інгредієнти:
- Борошно — 100 гр.
- Масло вершкове (мяке) — 60 гр.
- Холодна вода — 1,5 ст. ложки
- Сіль — за смаком
- Вершковий плавлений сир — 50 гр.
- Червона риба — 100 гр.
Спосіб приготування:
1. У глибоку миску наливаємо трохи більше 1 столової ложки холодної води, всипаємо в неї трохи солі, розчинний. Потім всипаємо в неї попередньо просіяне борошно, добре перемішати.
2. Додаємо розм’якшене вершкове масло.І починаємо вимішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на пів години.
3. Коли воно відлежалося, трохи помнем і потім починаємо розкачати тонко, вирізаємо гуртки під розмір вашої формочки і акуратно його підлаштовуємо під неї. Засипаємо зверху горохом, він необхідний для того, щоб кошики не піднялися.
4. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів до готовності, дивимося коли стане наш маленький тарт золотистого кольору, тоді він готовий. Приблизний час випікання 8 хвилин.
5. Поки тарталетки готуються займемося рибою. Нарізаємо її дуже дрібним кубиком.
6. Кладемо сир в кулінарний мішок або в звичайний і потрошку кошики заповнюємо.
Порада: Можна використовувати навіть ложку для викладки сиру, але все-таки для краси я б порадила використовувати кулінарний мішок.
7. Ну і звичайно ж зверху на сир ми викладаємо червону рибу.
Вийшли гарні, ошатні і дуже смачні тарталетки з чудовою начинкою. Приємного апетиту.
Дуже смачна начинка з червоної ікри
Інгредієнти:
- Тарталетки — 15 шт.
- Ікра червона — 50 гр.
- Сирний сир — 50 гр.
Спосіб приготування:
1. Беремо формочки будь з магазину або приготовані власними руками. Заповнюємо сирним сиром наші кошики.
2. Потім другим шаром кладемо королеву новорічного столу — червону ікру.
Така закуска дуже добре підходить для будь-якого торжества. Швидко, смачно, економно.
Відео про те, як приготувати тарталетки з консервованим тунцем
Дуже смачна і проста закуска, яка підійде як на святковий стіл, так і просто до вечері.
Приємного апетиту!