Головна помилка при зберіганні часнику, через яку пряний овоч починає сохнути

Рекомендації щодо зберігання часнику.

Головна помилка при зберіганні часнику, через яку пряний овоч починає сохнути

Купуючи часник і намагаючись його зберігати в холодильнику, багато господинь помічають, що через певний час він починає темніти, з'являються плями і неприємний аромат, інформує dvagusya.com.ua.

Вся справа в неправильному зберіганні. Тому варто розібратися в причинах, чому часник псується при зберіганні, навіть якщо умови здаються ідеальними.

Чому сохне часник

Важливо зрозуміти простий факт: часник сохне через те, що починає випаровуватися волога. Це відбувається, якщо температура неправильна.

А неприємний запах, темні плями можуть бути спровоковані іншими причинами.

Як правильно зберігати часник.

Є кілька ключових рекомендацій щодо зберігання:

1) ідеальна температура зберігання озимого часнику 0, -1, а вологість 70%. Звичайно, такий температурний режим є не обов'язковим, просто так часник буде зберігатися більш тривалий час.

2) ярий часник можна зберігати при температурі +20 градусів. Але, важливо звертати увагу на вологість, якщо вона буде перевищувати більше 70%, часник почне швидко гнити.

3) щоб знизити випаровування, можна обмотати часник в харчову плівку. Застосовуючи такий метод, необхідно залишати невеликі отвори для вентиляції. Якщо цього не зробити, часник почне виділяти вологу, через що він почне гнити в герметичному пакеті.

4) якщо певні головки часнику здаються підозрілими, хоча їх можна споживати, їх слід відділити від загальної маси. Підозрілі головки можуть бути зіпсованими, через що можуть бути заражені і інші.

Намагаючись зберігати озимий часник, потрібно зрозуміти ключовий факт: він не призначений для тривалого зберігання. Звичайно, якщо створити ідеальні умови і регулярно перебирати його, вийде досягти бажаних результатів. А який в цьому сенс? Озимий часник схильний до захворювань і швидко висихає.

Багато експертів радять зберігати часник невеликими партіями. А якщо він купується в магазині, а не вирощується, тоді немає сенсу брати з великим запасом. У тому ж холодильнику часник швидко втрачає свою вологу.

Читайте також:  Лілії: посадка і догляд у відкритому грунті навесні Коли садити Фото Відео
DvaGusya