Вино з червоної смородини – Прості рецепти в домашніх умовах

Не можна сказати, що у цього напою є певний творець. Швидше за все, воно було створене під час експериментів і досить вдалих. Адже червона смородина володіє, як і будь-яка інша ягода, своїм неповторним букетом смаків. Дуже добре поєднується при приготуванні з іншими ягодами або фруктами.

Це вино прекрасне доповнення до риби або сиру на застілля. І взагалі вживання вин благотворно впливає на організм, але тільки не в великих кількостях, що не скажеш про домашньому квасі. У світі безліч різновидів даної випивки. У кожній південній, з підвищеною вологістю країнах є свої неповторні смаки цього напою. Винні напої врятували життя, солдатів армії Наполеона, розбавляючи ними отруєну воду, тим самим знезаражували її. Так поклав свій початок глінтвейн. У селах зібраний урожай винограду тиснули у великих бочках і отримували домашнє вино, яке за цінності не зрівняється з фабричним.

Сьогодні я розповім Вам про найпопулярніші способи приготування домашнього вина.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Вино з червоної смородини — Простий рецепт без дріжджів

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Сік червоної смородини – 500 мл
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 500 гр.

Спосіб приготування:

Викладаємо в глибоку ємність смородину.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

І починаємо тиснути на кожну ягідку, щоб вийшов сік. Відокремлювати її від гілок і мити не потрібно, так як на них бактерії, які викликають бродіння.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Коли всі роздавимо, маленькими порціями через металеве сито з макухи проціджуємо сік в каструлю.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Після того як все зробили і вийшов сік, додаємо в нього воду і цукор в пропорціях (на 500 мл соку 1 літр води і 500 грам цукру) потім перемішуємо до розчинення цукру.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Розливаємо по 3-х літровим, стерильним банкам. Приблизно за 2 літра. Закриваємо спеціальними кришками для вина (які продаються в госп. маг.) вони мають отвори. І прибираємо в тепле місце на 3-4 тижні. Не забуваємо періодично збовтувати, кожні 1-2 дні.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Після проціджуємо через марлю 2 рази. Приємного вживання.

Рецепт вина з червоної смородини з горілкою

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Ягоди червоної смородини — 300 гр.
  • цукор — 150 гр.
  • горілка 40% — 0,5 л.
  • вода – 0,5 л.

Спосіб приготування:

Очищену від гілочок і бруду ягоду засипаємо в банку.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Потім додаємо цукор, закриваємо кришкою струшуємо.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Заливаємо горілкою і водою навпіл. Прибираємо в тепле місце на 14-16 днів. Кожні 3-4 дні збовтуємо.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

За минулий проміжок часу перелити в пляшку, через фільтруючий елемент марлі. Вино готове.

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Воно може зберігатися від року і більше. Виходить дуже смачно з ноткою червоної смородини.

Смачне вино зі смородини — Простий рецепт з рукавичкою

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 2 л
  • Ягоди червоної смородини – 2 л.

Спосіб приготування:

1.Природно ягода не повинна бути зібрана після дощу або мита, а вода не з під крана, а купівельна.

2.У глибокій тарілці раздавливаем всю ягоду.

3.Перекладаємо її всю в 3-х літрову банку.

4.Заливаємо водою, засипаємо цукор і перемішуємо.

5.На горловину банки натягуємо стерильну рукавичку (на кінчиках рукавички робимо проколи голкою).

6.Прибираємо банку в тепле місце і кожен день збовтуємо банку, щоб у нас не з’явилася цвіль.

7.Коли рукавичка здується, приблизно через 1 тиждень, крізь марлю переливаємо в іншу банку і закриваємо герметичною кришкою.

8.Ще через тиждень утворюється осад і потрібно знову перелити, через який-небудь фільтруючий елемент.

9.Як тільки осаду не буде, значить, вино готове.

Як приготувати вино в домашніх умовах без закваски

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Ягоди червоної смородини – 2 кг.
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 л.
  • Горілка – 1 л.

Спосіб приготування:

1.У каструлі раздавливаем ягоди, засипаємо цукор і заливаємо воду.

2.Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відставляємо остигати.

3.Як все охололо, проціджуємо через марлю в банку і заливаємо горілку.

4.Через 5 днів, переливаємо в іншу банку, фільтруючи через марлю.

5.Даємо настоятися кілька днів і готово.

Простий рецепт на 10 літрів

Вино из красной смородины - Простые рецепты в домашних условиях

Як відомо червона смородина досить кисла і на любителя, хто то з неї варить варення і додає в інші ягідні десерти, різноманітні джеми і повидло, так як вона дає приємну кислинку. Якщо у вас багато смородини, і ви не знаєте, куди ще застосувати цю досить корисну ягідку, то приготувати з неї незрівнянне вино, це самий підходящий і безпрограшний варіант, у вас вийде ароматне вино з насиченим кольором і витонченим кислуватим смаком, яким ви порадуєте себе і близьких.

Інгредієнти:

  • Відро ягоди – 10 л.
  • Вода – 9 л.
  • Цукор — 1,5 кг

Спосіб приготування:

1.Насправді цей рецепт дуже простий. Наша ягідка повинна бути сухою, тобто ні в якому разі не збираємо її після дощів, повинно пройти два дні, так як дощі змивають бактерії, які беруть участь у процесі бродіння.

2.В чудову сонячну погодка збираємо самі зрілі великі плоди червоної смородини.

3.Підготуємо зручну ємність, для вашої зручності відмінно підійдуть: бутлі, тазики, з якісного харчового пластику.

4.Необхідно взяти тазик, де ми з вами будемо перетворювати ягоду в кашку, для цього нам знадобляться наші чудові працьовиті ручки. До речі, для того щоб не було подразнення на руках від соку плодів вам потрібно підготувати рукавички. Одягаємо рукавички і приступаємо м’яти червону смородину, гілочки теж не можна відокремлювати від смородинки, все піде в справу.

5.Після того як весь наш зібраний ягідний урожай перетворився в кашку і виділився сік, все це перебрасываем в ємність 30 літрову і робимо сусло яке буде настоюватися рівно п’ять днів при цьому саму ємність з вмістом потрібно накрити рушником.

6.Для приготування сусла нам знадобиться 1,5 кг цукру, який потрібно розвести в 9 літрах води, потім додаємо в нашу тридцяти літрову ємність з віджатою ягодою і кожен день кілька разів акуратно і ретельно помішуємо, для цього підійде дерев’яна паличка. Намагаємося сильно не втручатися в природний процес бродіння. Сусло буде грати, повинна піднятися красива, густа піна, яка вказує, що процес вдало запущений, приблизно на другий день, всі ви це побачите самі.

7.Після того як наше з вами готове сусло по закінченню встановленого строку віджимаємо вміст за допомогою марлі, м’якоть викидаємо, а рідину, що залишилася сміливо перелити в бутель. Приємного вживання!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: