Рецепти холодних і гарячих закусок обов’язково є в арсеналі кожної господині. Ці страви в основному подають під аперитив, для посилення апетиту перед самим святковим столом, а так само, як основні страви свята. Це явство в основному готують з свіжих або маринованих овочів, м’яса, риби, сиру, грибів та іншого.
На початку XX століття в Україні чудовою їжею під спиртне можна було вважати: мариновані огірки, оселедець, ікру з дрібно порубаним зеленою цибулею і оливковою олією, солоні гриби з чорним перцем і порізаною півкільцями цибулею і все заправляти рослинною олією. Зараз в сучасному світі існує нелічена кількість пропозицій по їх приготуванню.
Сьогодні хочу розібрати покроково з фото 11 простих, але неймовірно смачних рецептів приготування швидких закусок. А так само пропоную оцінити чудові тарталетки з начинкою.
- Смачна закуска на день народження Білочка
- Ковбасний канапе
- Святкові закуски на день народження яєчні роли
- Нові закусочні тістечка
- Прості канапе на шпажках
- Канапе з червоною риби
- Тарталетки з ананасом — Швидкий покроковий рецепт
- Помідори черрі з начинкою
- Рулет з млинців на день народження: Холодна і незвичайна закуска
- Печінкова закуска
- Відео-рецепт простих закусок
Смачна закуска на день народження Білочка
Інгредієнти:
- Сир — 200 гр.
- Яйця варені — 3 шт.
- Крабові палички — 3 шт.
- Горіхи волоські — 50 гр.
- Часник — 1 зубчик
- Майонез — 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. У глибоку миску на дрібній тертці натираємо 200 грам сиру.
2. Відокремлюємо яйця на жовток і білок. Останнє ми так само тремо на дрібній тертці до сиру. Сюди ж видавлюємо зубчик часнику, додаємо 3 ст. ложки майонезу і ретельно перемішуємо. Маса повинна обов’язково вийде густий для того, щоб з неї можна було зробити кульки.
3. Для прикраси використовуємо жовток і крабові палички. В різну тару натираємо на дрібній тертці жовток і палички.
4. З яєчно-сирної маси скачуємо кульки і всередину кладемо волоський горіх. Половину отриманих кульок обвалюємо в жовтку, а іншу половину в паличках.
Порада: Так як крабові палички на кульку лягають не рівномірно, їх потрібно після обвалювання ще раз покатати в руках.
Готову закуску викладаємо на тарілку прикрашену листям салату. Таке частування виходить красивим, смачним і дуже ситним. Приємного апетиту.
Ковбасний канапе
Інгредієнти:
- Ковбаса — 200 гр.
- Маслини без кісточок — 50 гр.
- Огірки — 200 гр.
- Сир фета — 200 гр.
- Шпажки — 30 шт.
Спосіб приготування:
1. Копчену ковбасу ріжемо тонкими пластинками (але можна використовувати вже заздалегідь нарізану, для економії часу).
2. Беремо невеликі огірочки промиваємо їх, відрізаємо з двох сторін кінчики і ріжемо невеликими пластинками, товщина приблизно 1 див.
3. Сир фета повинен бути нарізаний кубиками товщиною 1,5 див.
4. Збираємо канапе. На огірок кладемо сир, шматочок ковбаси складаємо в 4 рази і поверх кладемо маслини без кісточок і скріплюємо їх шпажкою.
5. На цю ж шпажку наколюємо шматочок сиру і огірка. За таким принципом складаємо всі канапе.
Така закуска готується дуже швидко і ніколи не затримується на столі. Приємного апетиту.
Святкові закуски на день народження яєчні роли
Інгредієнти:
- Яйц0 — 3 шт.
- Кріп — 50 гр.
- Сир — 100 гр.
- Крабові палички — 6 шт. (якщо вони маленькі)
- Майонез — 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. Готуємо млинці. Розбиваємо яйце в миску і трохи його збиваємо. Розігріваємо сковороду, наливаємо невелику кількість рослинної олії і вливаємо збите яйце, розподіляємо по всій поверхні сковороди, як тільки млинець взявся, перевертаємо його. Так смажимо все 3 яйця.
2. Готовий млинець перекладаємо на тарілку, поки вони остигають підготуємо начинку. Сир натираємо на крупній тертці, майонез для зручності перекладаємо в кулінарний мішок і акуратно розгортаємо крабові палички.
3. Робимо роли, на млинець кладемо розгорнуту крабову паличку, зверху посипаємо сиром і видавлюємо майонез, тільки потім посипаємо зеленню.
4. Все щільно скручуємо в рулет, потім розрізаємо їх на порційні роли, попередньо обрізавши кінці.
Порада: Якщо раптом у вас зовсім немає часу на приготування яєчних млинців, можна використовувати мексиканські коржі.
Блюдо виходить красивим, апетитним і легким. Приємного апетиту.
Нові закусочні тістечка
Інгредієнти:
- Для тіста:
- Борошно — 120 гр.
- Яйця (середні) — 4 шт.
- Сметана — 50 гр.
- Рослинне масло — 70 гр.
- Розпушувач — 5 гр.
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Цукровий пісок — 1 ч. ложка
- Зелень петрушки
- Для начинки:
- Сирний сир — 300 гр.
- Червона риба — 300 гр.
Спосіб приготування:
1. Із зелені приготуємо пасту. Петрушку промиваємо під проточною водою і грубо її нарубим, бажано брати одні листя без паличок. Кладемо в блендер і добре опрацьовуємо, подрібнюючи до пасти.
2. Курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки залишаємо в бік, а жовтки кладемо в чашу блендера. Сюди ж викладаємо сметану, вливаємо олію і добре збиваємо блендером до однорідної маси.
3. Борошно змішати з розпушувачем, потім просіваємо. До білків додаємо сіль і збиваємо до стійкого стану, потім додаємо цукор.
4. В зелену пасту додаємо борошно і збиті білки по черзі. У результаті виходить негусте, повітряне тісто.
5. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо в неї тісто. Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, якщо тісто не залишається, значить можна виймати з духовки.
6. Даємо бісквіту злегка охолонути, виймаємо і знімаємо папір. Чекаємо повного остигання. Зрізаємо нерівні краї, розрізаємо навпіл.
7. Одну частину тіста змащуємо сирним сиром, накриваємо другим коржем і нарізаємо на тістечка. Розмір ви вибирайте на свій розсуд, щоб легко було зробити однакового розміру тістечка, використовуйте в якості мірки зубочистки.
8. Червону рибу ріжемо смужками, звертаємо на манеру трояндочок, розкладаємо зверху.
При бажанні тістечка можна зробити зовсім маленькі. Приємного апетиту.
Прості канапе на шпажках
Інгредієнти:
- Хліб білий — 4 шматочка
- Огірок свіжий — 1 шт.
- Сир (будь-який твердий) — 150 гр.
- Шинка — 4 шматочка
- Маслини без кісточок — 20 шт.
- Шпажки
Спосіб приготування:
1. У шприца відрізаємо конус для голки.
2. Сир нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 1,5 див.
3. Огірок промиваємо, відрізуємо плодоніжки і ріжемо кругляшками так діаметром 1,5 див Те ж саме робимо і з шинкою і хлібом.
4. З допомогою шприца видавлюємо кругляшки. Спочатку шинка, хліб, огірок і сир. На шпажку надягаємо оливку і виймаємо з шприца інші інгредієнти.
Частування готове, подаємо до столу і тішимо всіх своїми новими шедеврами.
Канапе з червоною риби
Інгредієнти:
- Червона риба — 50 гр.
- Крабові палички — 3 шт.
- Сирний сир — 50 гр.
Спосіб приготування:
1. Очищаємо крабові палички від плівки, розрізаємо вздовж навпіл і на три частини.
2. Червону рибу нарізаємо тонкими скибочками, на краєчок кладемо сирний сир, крабові палички і скачуємо в рол.
3. Обвалюємо з двох сторін отриманий рол в панірувальних сухарях, кладемо на блюдо і вставляємо шпажки.
Дуже просте, але настільки смачне канапе у нас вийшло. Любителі риби оцінять по достоїнству.
Тарталетки з ананасом — Швидкий покроковий рецепт
Інгредієнти:
- Тарталетки — 20 шт.
- Ананаси консервовані — 300 гр.
- Відварна куряча грудка — 300 гр.
- Помідори свіжі — 2 шт.
- Майонез — 1 ст. ложка
- Часник — 2 зубчики
- Петрушка — 2 гілочки
Спосіб приготування:
1. Консервовані ананаси нарізаємо невеликими кубиками. Свіжі помідори поділяємо на чотири частини і вирізаємо насіння, м’якоть ріжемо дрібними кубиками.
2. Відварну курячу грудку дрібно кришимо. У глибоку миску викладаємо інгредієнти, сюди ж очищений часник видавлюємо через прес.
3. Все заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Якщо за смаком недостатньо солі, то можна досолити.
4. Начинку викладаємо в пісочні або вафельні тарталетки і зверху прикрашаємо петрушкою.
Така закуска легко готується і відмінно підійде для святкового столу.
Помідори черрі з начинкою
Інгредієнти:
- Вершковий сир — 200 гр.
- Сир фета — 100 гр.
- Свіжий базилік — 20 гр.
- Свіжа петрушка — 20 гр.
- Часник — 2 зубчики
- Червоний цибуля — 1/2
- Перець чилі — 1/2
- Лимонний сік — 1 ст. ложка
- Мед — 1 ст. ложка
- Оливкова олія — 3 ст. ложки
- Червоний оцет — 2 ч. ложки
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
- Помідори черрі — 10 шт.
Спосіб приготування:
1. Перець промиваємо, цибулю і часник очищаємо, зелень промиваємо і все дрібно ріжемо. Сир фета нарізаємо невеликими кубиками.
2. Складаємо всі інгредієнти в чашу блендера, вливаємо олію, оцет, лимонний сік, додаємо мед, сіль, чорний перець за смаком, вершковий сир, все збиваємо до однорідності.
3. Промиваємо помідори черрі, акуратно вирізаємо серцевину і з допомогою кондитерського мішка заповнюємо начинкою.
Калорійність даного страви становить: 264 кал на 100 грам. Приємного апетиту.
Рулет з млинців на день народження: Холодна і незвичайна закуска
Інгредієнти:
- Ажурні млинці — 20 шт.
- Шинка — 300 гр.
- Листя салату — 2 шт.
- Морква по-корейськи — 200 гр.
- Майонез — 3 ст. ложки
- Гірчиця — 0,5 ч. ложки
Спосіб приготування:
1. Приготуємо ажурні млинці. Для цього нам знадобиться звичайне тісто для млинців, тільки не солодке, виливаємо його в диспенсер для соусів і розливаємо різним чином на сковороду.
2. Листя салат промиваємо і промокаємо паперовим рушником. Шинку нарізаємо на пластинки. Гірчицю з’єднуємо з майонезом і перекладаємо в пляшку для соусу.
3. Кладемо блін, зверху лист салату, поливаємо соусом, викладаємо моркву по-корейськи, шматочок шинки і щільно закручуємо.
Спробуйте приготувати оригінальну закуску. Здивуйте своїх гостей.
Печінкова закуска
Інгредієнти:
- Для тіста:
- Куряча печінка — 500 гр.
- Яйця — 2 шт.
- Молоко — 250 мл
- Борошно — 160 гр.
- Сіль — за смаком
- Рослинна олія — 4 ст. ложки
- Начинка :
- Соус майонезно-гірчичний (майонез — 5 ст. ложок+1 ст. ложка гірчиці)
- Петрушка для прикраси
- Помідор свіжий — 1 шт.
- Сир твердий — 50 гр.
Спосіб приготування:
1. Печінку промиваємо,далі її необхідно перемолоти або через блендер або м’ясорубку, потім вбиваємо туди 2 курячих яйця, додаємо сіль, вливаємо молоко і рослинне масло. Добре розмішуємо. Тепер в печінкову суміш всипаємо просіяне борошно.
2. На розпеченій сковороді смажимо млинці. Тепер з допомогою склянки чи форми вирізаємо кружечки.
3. Натираємо сир натираємо на крупній тертці, промитий помідор ріжемо кругляком, зелень петрушки подрібнюємо.
4. 7-8 млинців складаємо один на одного, змащуючи кожен соусом. Зверху прикрашаємо зеленню петрушки, потім кладемо помідор і посипаємо все сиром.
Готуйте із задоволенням.
Відео-рецепт простих закусок
У цьому відео ви побачите, як приготувати красиві і дуже смачні закуски на святковий стіл.
Сподіваюся, що Вам знадобляться дані рецепти. Приємного апетиту.