Фаршировані печериці в духовці – 12 простих рецептів, як приготувати смачні гриби

Зміст

Фаршированные шампиньоны в духовке. 12 простых рецептов как приготовить вкусные грибы

Фаршировані печериці в духовці – це смачне, апетитне, ароматне і ситне блюдо, яке можна включати в повсякденне меню, так і в святковий. Ні для кого не секрет, що саме в даному виді грибів міститься велика кількість мікроелементів, корисних для людського організму, також печериці володіють відмінними смаковими якостями.

Соковиті грибні капелюшки можна подавати в теплому вигляді або в холодному, в будь-якому варіанті вони можуть справити приємне враження на близьких або гостей. Така страва відмінно поєднується з м’ясними або рибними стравами.

Фаршировані печериці, запечені в духовій шафі, не представляють складність в процесі приготування. Щоб приготувати страву потрібно 30-45 хв., готується воно з доступних, не мають високу вартість інгредієнтів.

Начинка грибів може бути різноманітною. В її якості використовуються різні овочі, м’ясний фарш, сир, свіжа зелень, соуси, яйця, шинка. Щоб гриби стали соковитими і не зморщилися при запіканні, рекомендується в кожну капелюшок покласти шматочок вершкового масла.

Печериці фаршировані сиром — простий і смачний рецепт

В рецепті ви можете використовувати як свіжі гриби, так і заморожені. Якщо застосовуються заморожені печериці, то збільшується час їх приготування в духовці на 5 хв.

Гриби варто вибирати однакового розміру, у такому випадку вони будуть рівномірно прожариваться і гармонійно виглядати на столі.

Складники страви представлені:

  • печерицями – 10 шт.;
  • цибулиною – 1 шт.;
  • сметаною – 400 г;
  • сиром – 350 г;
  • зеленню;
  • сіллю.

Процес приготування:

  1. Видаліть ніжки грибів, наріжте на дрібні кубики 5 печериць. Складіть подрібнені гриби в салатник.
  2. Зніміть лушпиння з цибулі і поріжте її на дрібні брусочки. Пересипте гриби в сковороду, рівномірно розподіліть їх по ній, присипте сіллю за смаком і смажте на олії печериці 10 хв. Вогонь повинен бути середнім.
  3. Приєднайте до грибів подрібнену цибулю, добре перемішайте вміст сковороди силіконової лопаткою і готуйте ще 10 хв.
  4. На великій тертці натріть твердий сир. Змішайте в сковороді печериці, цибуля, сир і сметану.
  5. Застеліть деко фольгою або пергаментним папером, щоб в процесі приготування гриби не підгоріли. Фольгу змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на деко цілі перевернуті капелюшки печериць.

Фаршированные шампиньоны в духовке. 12 простых рецептов как приготовить вкусные грибы

  1. Покладіть всередину кожного грибний шапки приготовану начинку. Помістіть деко з грибами в духову шафу, розігрітий до 180 градусів на 30 хв.

Готові печериці прикрасьте зеленню. Найсмачніше їсти гарячими. Фаршировані печериці з сиром стануть відмінними гарячими закусками на святковому столі.

Фаршировані печериці з креветками і сиром

Фаршировані печериці можна готувати з дуже великим набором продуктів, одне з цікавих поєднань, на мій погляд, це вершковий сир з креветками. І зверху скоринка з твердого сиру. Дуже смачно!

При приготуванні страви крем-сир ви можете замінити на жирну сметану або майонез. Якщо ви не любите гірчицю, в рецепті можна її не використовувати.

Для страви ідеально підійдуть великі печериці.

Готувати необхідно:

  • креветки (варено-морожені) – 250-300 г;
  • крем-сиру – 2 ст. л.;
  • твердого сиру;
  • чорного меленого перцю;
  • часникового порошку – 1 ч. л.;
  • петрушки;
  • гірчиці – 1 ч. л.;
  • солі – щіпка;
  • печериць – 500 р.

Послідовність дій:

  1. Зріжте ніжки печериць, наріжте їх дрібними шматочками.
  2. У невелику сковороду покладіть подрібнені грибні ніжки, приправте їх сіллю і обсмажте на соняшниковій олії 8 хв.
  3. Креветки заздалегідь розморозьте, так як вони варено-морожені в варінні вони не потребують. Поріжте креветки дрібними частинами, щоб не було великих шматків. Занадто дрібно не нарізайте молюски, щоб вони не перетворилися на кашу.
  4. Покладіть креветки в миску, де в подальшому буде замішуватися начинка. Сир подрібніть за допомогою великої терки. Зелень наріжте. З’єднайте в мисці креветки з подрібненими смаженими грибними ніжками, сиром і зеленню.
  5. Додасте крем-сир, чорний мелений перець часниковий порошок, гірчицю. Перемішайте всі інгредієнти і подивіться на консистенцію маси, вона не повинна бути занадто рідкою.
  6. Наповніть капелюшки грибів начинкою, її добре утрамбуйте чайною ложкою. Застеліть пергаментним папером деко і викладіть на нього начинені гриби.
Читайте також:  Хумус - класичний рецепт приготування в домашніх умовах

Помістіть деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хв. і запікайте печериці до розплавлення сиру і підрум’янення верхівки. Подавайте на великому плоскому блюді, поки гарячі. Приємного апетиту!

Печериці з начинкою з м’ясного фаршу

На приготування такої страви потрібно мінімум часу і сил. Воно стане справжнім прикрас святкового столу.

Якщо ви хочете, щоб гриби віддавали кислинкою, перед приміщенням страви в духовку слід побризкати його соком лимона. В рецепті можете використовувати будь-м’ясний фарш, однак перевагу можна віддати і курячому, так як він більш ніжний.

Продукти представлені:

  • печерицями – 8 шт.;
  • м’ясним фаршем – 150 г;
  • невеликий цибулиною – 1 шт.;
  • майонезом – 1 ст. л.;
  • гірчиці – 1 ч. л.;
  • сиром твердим – 60 г;
  • часником – 1 зубчик;
  • свіжим кропом;
  • олією рослинною – 2-3 ст. л.;
  • сіллю;
  • перцем;
  • приправами.

Як готувати:

  1. Помийте гриби і відокремте від них ніжки.
  2. Змішайте в невеликій мисці майонез з гірчицею і змажте цією сумішшю кожен гриб. Оберніть харчовою плівкою печериці і залиште їх маринуватися. Також ви можете заздалегідь замаринувати гриби, залишивши їх на 2-3 ч.
  3. Щоб приготувати начинку для грибів поріжте на дрібні шматочки ніжки грибів. Очистіть цибулину і наріжте її дрібними кубиками.
  4. На сковороду з олією викладіть спочатку цибулю, обсмажте його до появи легкої золотавості. З’єднайте гриби і тушкуйте їх на середньому вогні 15 хв., при цьому не забувайте помішувати вміст сковороди.
  5. Коли будуть готові цибулю з грибами, треба їх трохи остудити і додати фарш. Видавити через чеснокодавку зубчик часнику.
  6. Приєднайте нашатковану зелень. Посоліть, поперчіть і внесіть приправи.
  7. Натріть на дрібній тертці твердий сир, додайте ½ його частину до інших інгредієнтів.

Фаршированные шампиньоны в духовке. 12 простых рецептов как приготовить вкусные грибы

  1. Змастіть форму для запекан6ия рослинним маслом і викладіть на неї грибні капелюшки, начиніть їх. Запікайте в духовці гриби 40 хв. При цьому температура в ній повинна бути 200 градусів. Якщо гриби дрібні, то часу для їх приготування потрібно менше.

За 5 хв. до кінця приготування печериць посипте їх залишилися невикористаними натертим сиром. Зачекайте, поки розплавиться сир. Фаршировані печериці готові!

Фаршировані запечені печериці по-турецьки — відео рецепт

Овочеві начинки для печериць можуть бути різними, а так само готуватися як з додаванням сиру, так і без нього. Наступний рецепт містить в собі спосіб приготування грибів з солодким перцем і сиром. Пікантно й дуже соковито.

Дуже рекомендую спробувати приготувати такі грибочки.

Фаршировані печериці з перепелиними яйцями

Печериці за таким рецептом дуже живильне і універсальне блюдо. Можна приготувати їх в якості закуски на святковий стіл, а можна зробити ситний і корисний сніданок.

Замість перепелиних яєць ви можете використовувати курячі, проте їх слід додавати в блюдо в меншій кількості, ніж зазначено в рецепті.

Сметану можна замінити майонезом, але у такому разі страва стане калорійним.

Готувати необхідно:

  • печериць – 12 шт.;
  • перепелиних яєць – 12 шт.;
  • цибулини – 1 шт.;
  • сметани – 2 ст. л.;
  • твердого сиру – 50 г;
  • солі;
  • перцю.

Етапи приготування:

  1. Почистіть печериці і відірвіть ніжки. Подрібніть дрібно грибні ніжки.
  2. Очищену цибулину наріжте кубиками. На сковороді з олією обсмажте до прозорості цибулю.
  3. Приєднайте в ємність гриби і продовжуйте смажити 15 хв. За 3 хв. до завершення приготування цибулі і грибів додайте сметану, сіль, перець. Перемішайте масу. Смажте грибну масу ще 3-5 хв.
  4. Подрібніть на тертці сир. В окрему миску перекладіть гриби з цибулею, приєднайте подрібнений сир і перемішайте.
  5. Для запікання буде потрібно спеціальна форма, а якщо її немає, то можна використовувати звичайний лист. Форму потрібно змастити маслом. Начиніть грибні капелюшки невеликою кількістю начинки, її не повинно бути багато, щоб залишилося місце для перепелиного яйця.
  6. Розігрійте духовку до 189 градусів і відправте в неї печериці на 20 хв. Зробіть невеликі поглиблення в начинці і забийте в них перепелине яйце.

Фаршированные шампиньоны в духовке. 12 простых рецептов как приготовить вкусные грибы

Випікайте страву при температурі 180 градусів протягом 10 хв. Яйця запекутся дуже цікаво, білок затвердіє, а жовток залишиться трохи рідким. Це дуже смачне блюдо.

Як приготувати печериці фаршировані овочами

Фарширувати печериці можна не тільки овочами, зазначеними в рецепті, але і болгарським перцем, цукіні, картоплею. Ці овочі відмінно поєднуються з грибами.

Перед подачею на стіл прикрасьте страву петрушкою, кропом або зеленою цибулею.

Продукти:

  • печериці – 9 шт.;
  • перець чорний мелений – ½ ч. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • помідори – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.

Послідовність дій:

  1. Промийте і обсушіть печериці, очистіть їх від ніжок. Використовуючи чайну ложку, вийміть як можна більше грибний м’якоті, щоб помістилося багато начинки.
Читайте також:  Курячий суп з яйцем та картоплею

Фаршированные шампиньоны в духовке. 12 простых рецептов как приготовить вкусные грибы

  1. Очистіть помиті цибулю, помідори та моркву від шкірки. Поріжте кубиками всі овочі. Перекладіть подрібнені овочі в невеликого розміру миску і змішайте з сіллю і спеціями. Поріжте шматочками грибні ніжки і помістіть їх до інших овочів.
  2. Начиніть кожну грибну капелюшок овочевий сумішшю.
  3. Розігрійте до 200 градусів духовку. Помістіть в духовку викладені на деко, змащене маслом, гриби і запікайте їх півгодини.

Гриби фаршировані тільки овочами — це легке і смачне блюдо, яке можна їсти в піст, так як не використовується ніяких тваринних продуктів. Вегетаріанцям такі грибочки теж сподобаються.

Фаршировані печериці з м’ясом і сиром

Ситно і дуже смачно, ось що можна сказати про ці фаршировані печериці. М’ясо з грибами улюблене нами поєднання, а особливо чоловічою половиною. Щоб гриби були смачнішими, перед тим, як запікати їх, замаринуйте їх в майонезі. Особливо добре вийде, якщо буде домашній майонез, а не магазинний.

Якщо в наявності немає вустерського соусу, його можна замінити сумішшю соєвого соусу з риб’ячим, яблучним оцтом, тертими кислими ягодами, бальзамічним оцтом, сумішшю бальзамічного оцту з тайським соусом.

Необхідні продукти представлені:

  • печерицями — 10 шт;
  • курячим філе — 100 гр;
  • цибулею — 1 шт;
  • сиром твердим — 150 гр;
  • зеленню;
  • майонезом;
  • соєвим соусом;
  • соусом вустерским.

Етапи приготування:

  1. Помийте і обсушіть гриби, відокремте від печериць ніжки, подрібніть їх.
  2. На невеликі шматки поріжте м’ясо. Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте його кубиками.

Фаршированные шампиньоны в духовке. 12 простых рецептов как приготовить вкусные грибы

  1. Капелюшки грибом слід замаринувати. Для цього помістіть в миску гриби, налити майонез і соєвий соус. Ретельно перемішайте гриби, щоб кожна капелюшок покрилася маринадом і він потрапив всередину грибів. Залиште печериці на 30 хв.
  2. Налийте в сковороду олію соняшникову і помістіть в неї м’ясо, смажте його на середньому вогні 5 хв.
  3. Додайте подрібнену цибулю, перемішайте дерев’яною лопаткою і смажте м’ясо ще 7 хв.
  4. Приєднайте в сковороду гриби, перемішайте вміст, додайте соус і готуйте до появи золотистого відтінку.

Фаршированные шампиньоны в духовке. 12 простых рецептов как приготовить вкусные грибы

  1. Натріть на тертці твердий сир і перемішайте його з інгредієнтами, які перебувають в сковороді.
  2. Приготованою начинкою начиніть капелюшки грибів. Застеліть пергаментом деко. Викладіть на деко гриби і відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування страви складе 40-60 хв.

Готові гриби викладайте на блюло, прикрашайте зеленню і подавайте на стіл. Приємного апетиту!

Рецепт печериць, фаршировані куркою і сиром

Ніжне куряче м’ясо швидко готується, а поєднання смаку печериць і курки дуже смачно. Тому не дивно, що ідея нафа

Якщо ви хочете, щоб в приготованому блюді було багато соку, виділеного грибами, то при приготуванні печериць з начинкою не потрібно додавати сухарі.

Ви можете використовувати як подрібнені домашні сухарі, так і куповані, але вони повинні бути без будь-яких добавок.

Інгредієнти представлені:

  • печерицями великими – 6 шт.;
  • курячим фаршем – 150-200 г;
  • морквою маленької – 1 шт.;
  • цибулею ріпчастою маленьким – 1 шт.;
  • цибулею зеленим;
  • сиром твердим – 100 г;
  • часником – за смаком;
  • панірувальними сухарями – 1 ст. л.;
  • сіллю;
  • перцем;
  • спеціями;
  • олією рослинною – 2-3 ст. л.

Приготування:

  1. Промиті і обсушені гриби розділіть на капелюшки та ніжки. Видаліть всередині капелюшків зайву м’якоть. Дрібно нарубаєте ніжки.
  2. Очищений цибулю і часник порізати кубиками, моркву і твердий сир натріть на крупній тертці, наріжте зелену цибулю.
  3. Розігрійте олію на сковороді і помістіть в неї подрібнені цибулю і моркву. Смажити овочі 3 хв. Приєднайте в сковороду нарізані ніжки грибів, смажте 3 хвилини, періодично помішуючи.
  4. Додайте фарш, обсмажуйте його з овочами протягом 2 хв.
  5. Зніміть з плити сковорідку, перемістіть її вміст в салатник, дочекайтеся поки овочі і м’ясо охолонуть. Додайте всі інші інгредієнти подрібнені, сіль, перець, різні спеції, сухарі, ½ частина натертого сиру. Всі компоненти ретельно перемішайте.
  6. Підготовлені грибні капелюшки нафаршируйте начинкою. Придавлюйте ложкою начинку, щоб вмістити її якомога більше.
  7. Розігрійте до 200 градусів духовку і відправте в нього форму з фаршированими грибними капелюшками на 3-40 хв. Форму необхідно змастити олією.

За 5 хв. до кінця приготування страви вийміть деко з духовки і посипте залишилися подрібненим сиром верхівки грибів. Відправте блюдо знову в духовку на пару хвилин, щоб сир розплавився і підрум’янився.

Гриби готові і неймовірно смачні!

Готуємо печериці фаршировані шинкою, сиром і часником

Шинку ви можете замінити на балик, молочну ковбасу, мелкопорезанное смажене м’ясо, шинку або відварний язик.

Подавайте на стіл начинені печериці з морською капустою, салатом або з легким овочевим салатом.

Складники страви представлені:

  • упаковкою печериць – 1 шт. (17 грибів);
  • цибулею – 1/2 шт.;
  • часником – 3 зубчики;
  • майонезом – 1 ст. л.;
  • шинка – 100 г;
  • сиром – 50-60 г;
  • сметаною – 1 ст. л.;
  • сіллю.
Читайте також:  Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Послідовність дій:

  1. Печериці промийте і відокремте від них ніжки. Помістіть в каструлю капелюшки грибів і змастіть їх майонезом для додання пікантності.
  2. Очистіть цибулю від лушпиння. Порізати грибні ніжки і цибулю кубиками. Розігрійте сковороду з оливковою олією і помістіть в неї цибульно-грибну масу, сіль. Смажте до золотистого відтінку.
  3. Шинку порізати дрібними брусочками. З’єднайте в одній ємності обсмажені цибулю і гриби з шинкою. Додайте дрібно натертий часник і сметану. Ретельно перемішайте масу.
  4. Форму змастіть маслом оливи. Розподіліть приготовлену начинку по грибних капелюшків. Перекладіть гриби у форму.
  5. Подрібніть за допомогою великої терки сир, присипте їм поверхню грибів. До 220 градусів розігрійте духовку і поставте в неї форму. Час запікання становить 20 хв.

Готові фаршировані печериці з шинкою можна подавати і гарячими і холодними. Вони будуть смачними в будь-якому випадку.

Печериці запечені з начинкою з сулугуні

Замість сиру сулугуні ви можете використовувати у страві адигейський, гауду, російський, бринзу, чечіль або інший сир, який має ніжну консистенцію і не різкий запах.

В якості спецій можна додати чорний мелений перець, базилік, м’яту, паприку.

Компоненти представлені:

  • грибами печерицями – 250 г;
  • сулугуні – 150 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • спеції – на вибір.

Як готувати:

  1. Приберіть з грибів ніжки. Печериці можна використовувати будь-якого розміру. Змастіть невелику за розміром форму, призначену для запікання страви, маслом і додайте в неї грибні капелюшки. Запікайте печериці протягом 15 хв. при температурі 180 градусів.
  2. Натріть сулугуні на тертці з дрібними зубчиками. Приєднайте яйце і добре перемішайте масу. Додайте в сир бажані спеції.
  3. Вийміть з духовки гриби і злийте з них рідина, що виділилася в процесі приготування. Це потрібно зробити, якщо капелюшки печериць дуже великі. Начинкою наповніть капелюшки грибів. Посипте зверху меленою паприкою.

Поставте блюдо в духовку ще на 10 хв. Після того як сирна начинка зарум’яниться, діставайте готові фаршировані шампіньйони і накривайте на стіл.

Фаршировані печериці з сиром і зеленню

Фаршированные шампиньоны в духовке. 12 простых рецептов как приготовить вкусные грибы

Для приготування страви вибирайте не кислий сир, він не повинен бути занадто жирним.

До якості зелені можна використовувати не тільки кріп, який вказано в рецепті, але і петрушку, зелений лук.

Готувати з:

  • печериць (великих) – 700 г;
  • сиру – 300 г;
  • сирого яйця – 1 шт.;
  • жовтки – 1 шт.;
  • кропу – 1 пучок;
  • масла рослинного;
  • води;
  • солі;
  • перцю чорного меленого.

Процес приготування:

  1. Видаліть грибні ніжки і очистіть капелюшок від м’якоті.
  2. Ніжки поріжте на невеликі кубики або брусочки, перекладіть їх у змащену олією сковороду. Смажте 20 хв.
  3. В окрему сковороду влийте воду, додайте капелюшки грибів і тушкуйте 5 хвилин під закритою кришкою.
  4. Кріп дрібно порубаєте. У миску викладіть сир, вбийте яйце, всипте рубаний кріп, додайте сіль і перець мелений за смаком. Перемішайте утворену масу. З’єднайте гриби, перемішати начинку.
  5. Влийте у форму трохи олії, розмажте його по ній. Викладіть капелюшки і в кожну покладіть начинку з сиру. За допомогою кулінарної кисті змастіть поверхню начинки жовтком.

Надішліть форму з вмістом в духовку, прогріту до 180 градусів на 25 хв. По готовності виймайте, дайте охолонути зовсім трохи і накривайте на стіл. Приємного апетиту!

Печериці фаршировані гречкою, запечені в беконі — відео рецепт

Хочете приготувати фаршировані гриби по-новому? Візьміть замість сиру та часнику гречку, моцарелу і скибочку бекону. Вийде щось просто дивовижне. Готується дуже швидко і просто, а результат чудовий. Рум’яний хрусткий бекон, а всередині соковитий печена гриб з начинкою.

Рецепт просто пальчики оближеш!

Щоб готова страва була апетитним, смачним і соковитим рекомендується слідувати наступним радам

Корисні поради:

  • Для приготування страви віддавайте перевагу тільки свіжим грибам. Їх свіжість ви можете перевірити, подивившись під капелюшок. Обідок внизу має бути чисто-білим без чорних вкраплень.
  • У процесі смаження цибулі з ніжками печериць дочекайтеся, поки піде з грибів весь сік, і вони підрум’яняться. Тільки після цього кидайте цибулю.
  • У процесі готування страви гриби можете полити негострим томатним соусом або соусом на основі майонезу або сметани.
  • Не пересмажте гриби. Так як вони м’які, час приготування займає 10-15 хв.

Фаршировані печериці, запечені в духовці, є простим у приготуванні, але дуже смачним блюдом, яке не соромно подати до святкового столу. Воно не тільки дозволить протягом довгого часу не відчувати почуття голоду, але і наповнить організм людини відсутніми мікроелементами, завдяки корисним і лікувальним властивостям грибів.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya