Хліб в хлібопічці — 12 простих і смачних рецептів

Хто не любить ароматний, свіжий, хрусткий, тим більше спечений в духовці хлібець? Багато нас таких? Може бути хто воліє самостійно його винаходити, а не купувати.

Саме слово має коріння давньогрецького походження. Греки випікали свій вигляд даного вироби в спеціальних «клибаносах», на нашу горщики. З цього випливає готське слово «хлайфс», яке потім перейняли багато народів, германці, слов’яни та інші. Навіть досі в старонімецький збереглося слово «хлайб», ну вже дуже воно нагадує наш російський хліб.

Сьогодні хочу поділитися з Вами простими рецептами приготування домашньої випічки. Сподіваюся, що у вас знайдеться час і ви обов’язково спробуєте хоча б разок його постряпать. Адже зараз століття технологій і практично на кожній кухні є спеціальна піч.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Кілька порад: Використовувати при готуванні бажано свіжі дріжджі. Якщо ви замінюєте інгредієнти, то враховуйте кількість рідких і сипучих. Обов’язково, просеивайте борошно, тоді виріб вийде ніжним і повітряним. Ну, а якщо у вас зовсім немає часу, для зручності можна придбати готові суміші.

Білий хліб в хлібопічці мулинекс на 500 грам борошна

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Тепла Вода — 320 мл
  • Борошно — 500 гр.
  • Масло рослинне — 2,5 ст. ложки
  • Дріжджі — 2,5 ч. ложки
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Цукровий пісок — 5 ч. ложок
  • Сухе молоко — 1,5 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. Готуємо всі необхідні інгредієнти, борошно заздалегідь просіваємо. Вливаємо в посуд для готування теплу воду, додаємо цукровий пісок, сіль, сухе молоко, вливаємо будь-яке рослинне масло і додаємо борошно, сухі дріжджі.

Порада: Сіль необхідно класти на початку, для того щоб вона не соприкаснулась з дріжджами.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Вставляємо чан в хлібопічку, закриваємо і вибираємо програму «Для випічки простого хліба» час виготовлення 3 години, пуск.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. Час підійшло до кінця, дістаємо борошняний виріб і розрізаємо.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Балуйте себе домашніми выпечками. Приємного апетиту.

Чорний хліб в хлібопічці — Простий рецепт в домашніх умовах

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Мука пшенична — 1 стакан
  • Борошно житнє — 2 склянки
  • Мед — 2 ст. ложки
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Темний Солод житній — 2 ст. ложки
  • Коріандр мелений — 2 ч. ложки
  • Дріжджі — 2 ч. ложки
  • Вода — 370 мл

Спосіб приготування:

1. В солод заздалегідь наливаємо 60 мл окропу, щоб його запарити, ретельно його розмішуємо. У форму встановлюємо лопатку для житнього хліба, викладаємо інгредієнти у форму, борошно двох видів, сіль, мед, масло рослинне, коріандр мелений, вливаємо 250 мл води і запарений солод, після чого наливаємо 50 мл. води кухоль де був солод, щоб видалити залишки і виливаємо у форму.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Ставимо форму в піч, завантажуємо 2 ч. ложки дріжджів, виставляємо режим «Випічка житнього хліба тиснемо на старт. Час приготування 3,5 години.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. Виріб готовий, виймаємо форму з електропічки і виймаємо буханець.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Розрізаємо булочку і дивимося, щоб усередині пропеклась, потім можна насолоджуватися чудовою випічкою. Приємного апетиту.

Найсмачніший хліб на кукурудзяній муці

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 500 гр.
  • Мука кукурудзяна — 2 ст. ложки
  • Сіль — 1,5 ч. ложки
  • Дріжджі — 2. ч ложки
  • Вода — 250 мл
  • Рослинне масло — 1,5 ст. ложки
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. У форму для випікання вливаємо воду, додаємо цукровий пісок, сіль, додаємо рослинне масло.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Просіваємо борошно пшеничне, з її загальної ваги прибираємо 2 ст. ложки з гіркою, і додаємо в неї стільки ж кукурудзяної. У форму висипаємо борошно, в борошні робимо поглиблення і всипаємо туди дріжджі.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. Ставимо в хлібопічку, включаємо режим «Випічка», час виготовлення 3 години.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

4. По закінченні часу відключаємо, виймаємо з форми вийшла хліб, охолодити його і подаємо до столу.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Виріб за розміром виходить високим. Приємного апетиту.

Здобний батон з висівками в хлібопічці

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Вода — 370 мл
  • Борошно — 540
  • Висівки — 60 гр
  • Дріжджі — 2,5 ч. ложки
  • Цукровий пісок — 72 гр.
  • Масло вершкове — 48 гр.
  • Сіль — 2, 5 ч. ложки
  • Сухе молоко — 2, 5 ч. ложки

Спосіб приготування:

1. У чашу кладемо вершкове масло, сіль, сухе молоко, вливаємо теплу воду, додаємо цукровий пісок, висівки, просіяне борошно, сухі дріжджі.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Ставимо в хлібопічку, вибираємо програму № 3 і пуск. Через 3 години 45 хвилин випічка готова.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. По закінченню часу дістаємо хліб, даємо охолонути і розрізаємо.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Виходить дуже смачно. Приємного апетиту.

Як спекти пишний хліб цибульний

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Молоко тепле — 120 мл
  • Вода тепла — 140 мл
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Дріжджі пресовані — 9 гр.
  • Борошно — 430 гр.
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Масло — для обсмажування

Спосіб приготування:

1. Змішуємо тепле молоко і теплу воду, додаємо до них цукровий пісок і дріжджі, все перемішуємо до однорідності.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Потім завантажуємо всі інгредієнти в відерце хлібопічки. Виливаємо рідина, просіваємо борошно, додаємо сіль і встановлюємо відро на місце. Вибираємо програму першу основну, вага випічки середній 700-750 грам, скоринку вибираєте на свій розсуд, загальний час 2 години 53 хвилини.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. В цей час підготуємо цибулю. Очищаємо його, дрібно рубаємо і обсмажуємо на розпеченій сковороді з маслом до золотистого кольору, даємо охолонути.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

4. Приблизно через 15 хвилин після початку замісу додаємо цибулю.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

5. Після того, як хліб готовий, виймаємо його, накриваємо рушником, даємо охолонути.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Красивою, такою смачною ароматною і вийшла випічка. Приємного апетиту.

Покроковий рецепт приготування кукурудзяного хліба в хлібопічці редмонд

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 550 гр.
  • Борошно кукурудзяне — 220 гр.
  • Молоко — 100 мл
  • Рослинне масло — 50 гр.
  • Дріжджі — 20 гр.
  • Сіль — 10 гр.
  • Цукровий пісок — 20 гр.
  • Вода — 320 мл

Спосіб приготування:

1. Беремо миску, тут ми будемо замішувати опару. Виливаємо теплу воду, розчиняємо в ній цукровий пісок, сіль і дріжджі. Все ретельно перемішуємо.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Дріжджі зараз почнуть набрякати, а ми в цей час просіваємо в миску пару ложок борошна. Розмішуємо до однорідної маси, щоб була без грудочок.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. Трохи більше половини пшеничного борошна просіваємо і додаємо в масу. Тісто не повинно липнути до рук. Накриваємо його і залишаємо на 15 хвилин.

4. У решту пшеничне всипаємо борошно кукурудзяне, всі просіваємо, вливаємо олію молоко і тісто, яке ми підготували. Починаємо замішувати, можна в ручну або за допомогою комбайна.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

5. Після чого змащуємо руки соняшниковою олією і вимішуємо його в кульку протягом 3-4 хвилин.

6. Тісто відправляємо в хлібопічку, ставимо режим «Розстоювання тіста» час 30 хвилин. Потім включаємо «Випікання» 1 год.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Випічка виходить красивого кольору, дуже високою і смачною. Такий виріб набагато смачніше, ніж куплене в магазині. Приємного апетиту.

Французький бездріжджовий хліб

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Борошно житнє 50 гр.
  • Борошно пшеничне — 385 гр.
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1/2 ч. ложка
  • Вода — 280 гр.
  • Соняшникова олія — 2 ст. ложки
  • Закваска — 150 гр.

Спосіб приготування:

1. Спочатку необхідно активувати закваску, для цього в неї додаємо борошно пшеничне 50 г, борошно житнє 50 гр і 120 мл води. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 4-5 годин при кімнатній температурі.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Порада: Якщо ви не хочете чекати так довго, то банку з закваскою поставте в каструлю з гарячою водою і вона підійде за 1,5-2 години.

2. Закваска підійшла, беремо відро для хлібопічки, вливаємо воду 160 мл, рослинне масло, закваску, всипаємо заздалегідь просіяне борошно 335 гр., цукровий пісок, сіль.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. Ставимо відро в електропіч і вмикаємо функцію «Заміс» на 30 хвилин, потім включаємо»Випікання» і ставимо відстрочку на 4 години.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Якщо у вас немає спеціальної печі можна спекти виріб в мультиварці або духовій шафі. Приємного апетиту.

Хліб з цільнозернового борошна

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Дріжджі — 2 ч. ложки
  • Борошно цільнозернові — 500 гр.
  • Сіль — 1,5 ч. ложки
  • Цукровий пісок — 1, 5 ст ложки
  • Рослинне масло — 1,5 ст. ложки
  • Вода — 330 мл.

Спосіб приготування:

1. Інгредієнти у форму для випікання кладемо в наступній послідовності: дріжджі, просеянная цільнозернові борошно, сіль, цукровий пісок, олія, вода.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Встановлюємо форму в хлібопічку, закриваємо кришкою, встановлюємо режим «Випічка», час приготування 3 години.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Порада: Не відкривайте кришку поки виріб не буде повністю готовий, а не то це негативно позначиться на його якості.

3. Пролунав сигнал, відключаємо електроприлад, виймаємо форму з виробом і перекладаємо на дошку.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

4. Даємо булці трохи охолонути і розрізаємо, така краса у нас вийшла.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Смачний, домашній, ароматний хліб, що може бути краще. Сподіваюся, що мої рецепти будуть Вам корисні. Приємного апетиту.

Хліб приготований в хлібопічці на 750 грам борошна

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Борошно — 750 гр.
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Дріжджі — 1,5 ч. л
  • Вода — 370 мл
  • Соняшникова олія — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. На початку всипаємо просіяне борошно через сито в миску від хлібопічки. Це потрібно для того, щоб у нас не було «сюрпризів» у нашому приготованому блюді.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Далі у нас додається сіль, для загального смакової якості, та й взагалі коли страва не солоне — воно несмачне.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. Наступним етапом йде цукор.

Порада: Для тих, хто любить випічку якнайсолодше — можете додати на 1,2 столові ложки цукру.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

4. Вливаємо олію.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

5. І звичайно ж, для того, щоб піднявся наш хлібець, нам потрібні сухі дріжджі. Ви можете взяти будь-якого виробництва, головне — щоб вони працювали в нашій справі.

6. Вливаємо воду. Для приготування нашого виробу не обов’язково брати холодну або гарячу воду, достатньо буде тепленька або вода кімнатної температури.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

7. Ставимо режим на хлібопічці, можете поставити на режим №1 (дивлячись який у вас апарат), обов’язково вкажіть на колір кірки, від цього залежить виробництво испекаемого вироби. Не забудьте натиснути кнопку «Старт».

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

8. Якщо ви готуєте перший раз і боїтеся, що піде щось не так, то ви можете відкрити кришку на початковому етапі, коли тісто ще замішується і перевірити чи все йде правильно. Воно повинно бути не рідким і не дуже густим, виглядає це приблизно так.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Порада: Коли всі замішується, з боків миски у нас залишається мука і тісто, яке не прилипло до загальної маси, її в кращому випадку потрібно по тихеньку, не пошкодивши руки, прибрати. Це нам необхідно для ідеальної форми і для того, щоб потім надалі не було залишків на готовому хлібі.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

9. Заключна і найприємніша процедура — проба готового хліба. Приємного апетиту!

Житній хліб на сирих (живих) дріжджах

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Борошно житнє — 300 гр.
  • Борошно пшеничне — 20 гр.
  • Вода — 350 мл
  • Живі дріжджі — 30 гр.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 30 гр.
  • Розпушувач — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Даний рецепт дуже простий і швидкий, так як ми печемо в хлібопічці. Живі дріжджі подрібнюємо і кладемо в воду.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Відправляємо туди цукор, розмішуємо ложкою. Всю рідину виливаємо в чашу від хлібопічки.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. Беремо загальну тару для двох видів борошна і висипаємо по черзі, спочатку пшеничне, потім житнє, і далі можна розпушувач. Всі ці інгредієнти перемішуємо.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

4. Беремо сито, у мене це сито-стакан, і я відправляю це прямо в судно з живими дріжджами.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

5. Зверху насипаємо сіль і цукор.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

6. Вершкове масло ріжемо на шматочки і викладаємо зверху.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

7. Тепер беремо тару і кладемо в сам агрегат, включаємо режим на 1 годину.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

8. З минулого часу виймаємо виріб і даємо охолонути.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

9. Цей рецепт легкий в тому, що за вас все робить машина. Тому насолоджуйтесь вільним часом, проводите його з коханими людьми. Приємного вам апетиту!

Бородінський хліб з готового тіста

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Інгредієнти:

  • Суміш для випічки хліб «Бородинський» — 1 пакет
  • Дріжджі сухі — 6 гр.
  • Вода — 300 мл
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Це напевно самий простий рецепт з усіх, які є в цій справі. Замість готового тіста я взяла пакет готових сумішей. Почнемо з рідких інгредієнтів і в хлібопічку виливаємо воду і рослинну олію.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

2. Готова суміш для Бородінського хліба виглядає так.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

3. Другою дією йдуть сухі речовини — це суміш (весь пакет), дріжджі і сіль.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

4. Ставимо на режим із середньою кіркою на 750 гр. буханця.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

5. Коли всі спечеться, виймаємо й даємо остудится, а далі розрізаємо і пробуємо.

Хлеб в хлебопечке — 12 простых и самых вкусных рецептов 

Відео про те, як спекти хліб бездріжджовий закваски

Дивіться даний відео-рецепт і готуйте на здоров’я.

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: