Цікаве печиво у вигляді шишок до Новорічних свят

Справжня знахідка до свят.

Цікаве печиво у вигляді шишок до Новорічних свят

Шоколадне печиво у вигляді шишок стане справжньою знахідкою до свят. Легке в приготуванні, воно здатне не тільки підкорити всіх своїми смаковими якостями, але і створити святкову атмосферу. Примітно і те, що зробити таку смакоту можна заздалегідь, до того ж без спеціальної форми, інформує dvagusya.com.ua.

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 100 г
  • цукрова пудра — 90 г
  • рослинна олія — 50 мл
  • яйце — 1 шт.
  • борошно — 300г (+ -)
  • какао — 25 г
  • розпушувач — 1/2 ч. л
  • сіль — щіпка

Приготування:

Відправляємо в миску розм'якшене масло, цукрову пудру і сіль, добре перемішуємо до однорідності. Потім додаємо яйце, рослинну олію без запаху і знову перемішуємо. В отриману масу вводимо какао і знову все перемішуємо.

До отриманої маси додаємо більшу частину борошна з розпушувачем, знову все перемішуємо і поступово вводимо борошно, що залишилося. На цьому етапі переходимо на заміс руками. Важливо врахувати, що борошна може піти трохи більше або менше.

На виході отримуємо м'яке тісто, що не липне до рук з характерним глянцем. Ховаємо його в кульок і відправляємо в холодильник на 20 хвилин. Потім дістаємо і формуємо овальні заготовки, злегка витягнуті до одного краю.

Робимо в заготівлі глибокі насічки по діагоналі спочатку в одному, а потім в іншому напрямку, витримуючи приблизно однакову відстань. Злегка підрівнюємо шишки руками, щоб остаточно задати форму і перекладаємо на деко, застелене папером для випічки. Відправляємо шишки на випікання в розігріту до 180С духовку на 30 хвилин.

Готове печиво посипаємо цукровою пудрою. Щоб "сніг" на шишках виглядав більш реалістично, тримаємо заготовки у вертикальному положенні. Вже в такому вигляді печиво виглядає приголомшливо. Якщо є бажання легко надати шишкам природну форму, скріпивши їх попарно. Використовувати для цієї мети можна будь-який джем, помадку або розтоплений шоколад.

Читайте також:  Замість промивання беремо сольовий розчин: поради щодо приготування плову

Більше смачних подробиць у відео:

DvaGusya