Як і скільки смажити свіжі та заморожені печериці

Не кожна господиня робить це правильно.

Як і скільки смажити свіжі та заморожені печериці

Печериці деякі люди їдять в сирому вигляді. Але все-таки найчастіше їх смажать. Ще готують дуже смачну підливу. Або додають до будь-яких страв. Наприклад м'ясо, посипане зверху печерицями, суп з печериць або будь-які овочі, інформує dvagusya.com.ua.

Скільки смажити печериці на сковороді (за часом)

  • свіжі печериці, крупно нарізані смажаться — 10-15 хвилин,
  • свіжі печериці, дрібно нарізані смажаться — 5-10 хвилин.

При смаженні на сковороді печериці випускають багато води. Тому найкраще кришкою сковороду не накривати. Сам час приготування буде залежати від вогню. А конкретніше, якщо смажити великі печериці, на великому вогні, то вистачить 10 хвилин. Гриби потрібно постійно перевертати лопаткою. А дрібні шматочки, на великому вогні можна готувати 5 хвилин. Ще дуже важливо розуміти, що печериці з скоринкою, висушені і добре підсмажені приготувати на середньому вогні за 15 хвилин скоріше за все не вийде. Так як вода може не встигнути випаруватися. Ще час готування залежить від кількості печериць на сковороді. Не кладіть багато грибів, інакше доведеться дуже довго смажити. В самому кінці страву можна посолити і поперчити, за смаком.

Скільки смажити печериці з цибулею

  • печериці з цибулею, крупно нарізані смажаться — 20-25 хвилин,
  • печериці з цибулею, дрібно нарізані смажаться — 15-20 хвилин.

Гриби з цибулею готуються дуже просто. Але є два способи. Перший спосіб смажити печериці і цибулю на одній сковороді. Спочатку кладемо гриби на сковороду і смажимо 10-15 хвилин. Дивимося, щоб води майже не було. Далі додаємо нарізану цибулю до грибів. І доливаємо зовсім небагато рослинної олії. Досмажуємо все разом ще 10-15 хвилин. Постійно перемішуючи. В кінці солимо і перчимо. І другий спосіб готувати, на різних сковородах. Обсмажуємо цибулю, до золотистої скоринки. Паралельно, на другій сковороді смажаться печериці 10-15 хвилин. В самому кінці все з'єднуємо і 1 хвилинку обсмажуємо разом. Щоб печериці просочилися цибулею. Смачніше і красивіше виходить у другому випадку. Але ця страва буде набагато калорійнішою, якщо смажити все разом. Так як на обидві сковороди доведеться наливати олію. А якщо готувати на одній сковороді, то можна обійтися меншою кількістю.

Читайте також:  Калина: користь і шкода для здоров'я, для організму, рецепти

Скільки смажити заморожені шампіньйони

Заморожені печериці смажаться за часом — 10-15 хвилин.

Викладаємо на добре розігріту сковороду заморожені печериці. Заздалегідь гриби розморожувати не треба! І смажимо на середньому вогні 10-15 хвилин. Постійно перемішуючи. Коли вже волога випарувалася, солимо і перчимо гриби, на ваш смак.

DvaGusya