Як правильно вибирати напівфабрикати, щоб не нашкодити своєму організму

6 помилок недосвідчених господинь.

Як правильно вибирати напівфабрикати, щоб не нашкодити своєму організму

Зараз на ринку можна зустріти величезну кількість різних заморожених страв. Тому вибрати собі смачну і поживну вечерю — не проблема, інформує dvagusya.com.ua.

Тільки ось потрібно знати, як правильно вибирати напівфабрикати, щоб вони якомога менше принесли шкоди нашому організму.

У цій статті ми вам розповімо, на що саме слід звертати увагу, купуючи таку їжу.

Обов'язково перевіряйте калорійність

Якщо людина буде вживати багато калорій, але при цьому не спалювати їх, то зайва вага буде забезпечена.

Звичайно, ніхто не говорить що, вибравши заморожену піцу ви підписуєте собі смертний вирок. Просто слід звертати увагу на калорійність продуктів.

Читайте всю інформацію, яка вказана на етикетці і не забувайте приділяти увагу складу. У ньому часто є шкідливі харчові добавки.

Потрібно надавати перевагу нежирним

Якщо забагато вживати в їжу жиру, то це може стати причиною виникнення різних захворювань.

Ідеальним вважається той заморожений продукт, в якому присутньо не більше, ніж 18 грамів жиру. Комусь може здатися, що таких напівфабрикатів просто не існує, але насправді це страви з цільного зерна, овочеві, а також оброблене м'ясо і сир.

Напівфабрикати бажано вибирати з низьким відсотком натрію

Багато хто з нас щодня вживають в їжу занадто велику кількість солі, що може негативно відбитися на нашому здоров'ї.

Сіль додають в усі страви, тому контролювати добову норму насправді дуже нелегко. Заморожені обіди тут не стануть винятком, в них також велика кількість натрію.

Читайте також:  Апетитна закуска з сиру та яєць на новорічний стіл

Є чимало страв, які містять не так багато солі, і тому важливо звертати увагу на кількість натрію в продуктах. Вони доступні нам і при цьому навіть вважаються корисними, незважаючи на те, що є напівфабрикатами.

Необхідно намагатися надавати перевагу продуктам з великою кількістю клітковини

Намагайтеся шукати такі напівфабрикати, в складі яких присутні хоча б 3-5 грамів клітковини на одну порцію.

Це волокно допомагає наповнювати шлунок і при цьому відмінно зберігає відчуття ситості. Завдяки таким продуктам у людини не виникатиме спокус в черговий раз з'їсти шоколадку, чіпси або ще щось не найкорисніше.

Потрібно переконатися в тому, що напівфабрикат містить корисні речовини

Кожен день нашому організму необхідні певні поживні речовини, завдяки яким ми будемо здоровими.

Це різні вітаміни, мінерали та інші елементи. Якщо ви часто вживаєте в їжу заморожені обіди, то потрібно звернути увагу на ті, в складі яких є хоч 10% поживних речовин.

Не забувайте об'єднувати напівфабрикати зі свіжими овочами

Зазвичай, порції заморожених страв невеликі за своїми розмірами. Тому, для того, щоб підкреслити їх аромат і посилити смак, потрібно додавати щось під час вечері або обіду.

Це можуть бути тушковані овочі або просто овочевий салат. Це стане відмінним доповненням до напівфабрикатів.

Завдяки цим рекомендаціям можна насититися і не нашкодити своєму організму.

DvaGusya