Перець, фарширований гречкою, фаршем, овочами і грибами – покрокові рецепти з фото

Практично у кожної страви є класичний рецепт приготування і безліч варіацій. Ось і солодкий фарширований перець – це зовсім не обов’язково рис плюс м’ясо. По суті, ці овочі можна начинити чим завгодно.

Але якщо ви не настільки сміливі, щоб навмання експериментувати, то ми пропонуємо кілька перевірених рецептів перців, фаршированих гречкою і овочами, грибами, м’ясом. Хоч один з них точно доведеться вам за смаком.

Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

Солодкий перець, фарширований гречкою і м’ясом

Якщо немає бажання йти на особливі хитрощі, можна приготувати перці майже в класичному варіанті, тільки начинити їх м’ясом і гречкою. Пропонуємо вам покроковий рецепт з фото.

Важливо: не варто надто щільно набивати перці начинкою і заповнювати їх до самого верху. Врахуйте, що в процесі варіння гречана крупа набубнявіє, і під її тиском можуть лопнути стінки овоча.

Інгредієнти

  • Солодкий перець 8 шт.
  • Свинина 400 г
  • Гречка 150 г
  • Томат-паста-70 г
  • Цибуля ріпчаста 150 г
  • Морква 150 г
  • Рослинна олія 60 мл
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 237 ккал

Білки: 7.9 г

Жири: 17.3 г

Вуглеводи: 12.6 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

    Солодкі перці ретельно вимийте, видалите насіння, плодоніжки і перегородки.

  • Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

    Закип’ятіть воду і занурте в неї овоч на 5 хвилин. Потім дістаньте, розкладіть на столі зрізом донизу, щоб стекла вода, і дайте охолонути.

  • Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

    Цибулю очистіть, наріжте кубиками. На сковороді в рослинному маслі обсмажте, поки він не стане напівпрозорим.

  • Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

    Почистіть моркву потріть на крупній тертці і додайте до цибулі. Всі разом тушкуйте 10 хвилин.

  • Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

    Свинину промийте, дайте просохнути і поріжте на кубики розміром приблизно в сантиметр. Надішліть м’ясо в сковороду до овочів.

  • Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

    Гречану крупу переберіть, промийте, злийте рідину, і викладіть туди ж.

  • Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

    Додайте томат-пасту, розведіть невеликою кількістю води, посоліть, поперчіть, добре перемішайте і тушкуйте приблизно 10 хвилин.

  • Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

    Дайте начинці трохи охолонути, нафаршируйте нею перці. Викладіть їх в один шар у казан, залийте окропом, трохи не доходячи до верхівки перців. Поставте посуд на малий вогонь і варити з моменту закипання близько 50 хвилин.

Порада: у цей рецепт необов’язково має йти м’ясо шматочками. Ви можете начинити перці гречкою і фаршем – яким, на ваш розсуд.

Перець, фарширований гречкою, овочами і грибами

Це блюдо повністю змінить ваше уявлення про його класичному варіанті. Перець, фарширований гречкою і грибами, – це абсолютно новий смак. До того ж страва має ще одну “родзинку” – воно подається під грибним соусом.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 6

Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

Енергетична цінність продукту

  • білки – 4.6 г;
  • жири – 8.3 м;
  • вуглеводи – 14.3 м;
  • калорійність – 149 ккал.

Інгредієнти

  • солодкий перець – 6 шт.;
  • гречка – 150 г;
  • печериці – 350 г;
  • цибуля ріпчаста – 200 г;
  • морква – 150 г;
  • рослинне масло – 70 мл;
  • борошно – 20 г;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • мелений мускатний горіх – 5 м;
  • сік лимона – 20 мл;
  • часник – 2 зубки;
  • грибний бульйон – 200 мл;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. Гречану крупу переберіть, залийте холодною водою у співвідношенні 1:2, трохи посоліть і варіть близько 20 хвилин на тихому вогні з моменту закипання.
  2. Від загальної кількості відберіть 150 грамів печериць, ретельно вимийте їх, дайте воді стекти, а потім поріжте невеликими шматочками будь-якої форми. Прожарити На сковороді близько 20 мл соняшникової олії (це одна столова ложка) і тушкуйте на ньому гриби, поки не випарується вся рідина.
  3. Очистіть моркву і одну цибулину. Поріжте цибулька дрібними кубиками, а моркву потріть на крупній тертці. Обсмажте їх на рослинному маслі до рум’яного кольору.
  4. Змішайте в одній ємності гречку, гриби, тушковані овочі, підсолити за своїм смаком, посипте меленим чорним перцем.
  5. Солодкі перці вимийте і витріть паперовим рушником. Акуратно видаліть плодоніжки з насінням овочів та вийміть перегородки.
  6. Заповніть кожен перець начинкою і складіть вертикально в один шар в каструлю або казан. Залийте окропом так, щоб він не доходив до верхівок перців приблизно на сантиметр. Накрийте посуд, поставте на повільний вогонь і варіть протягом 20 хвилин. Можете додати в цей час пару лаврових листочків.
  7. Поки перець буде тушкуватися, приготуйте грибний соус для подачі. Вимийте залишилися печериці і відваріть в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Після вийміть їх з каструлі шумівкою, і коли вони трохи охолонуть, порізати на невеликі шматочки. Бульйон не виливайте.
  8. Очистіть часник і розімніть з сіллю в ступці. Можна також пропустити через його через прес і просто посолити.
  9. Цибулю почистіть і наріжте кубиками, на соняшниковій олії трохи обсмажте, поки він не стане напівпрозорим. Потім додайте до овочу гриби і обсмажте все протягом декількох хвилин. Киньте туди ж борошно. Найкраще пересипте її в сито і потрясіть над сковородою. Тоді вона рівномірно розподілиться по всій масі і не зіб’ється в грудочки.
  10. Перемішайте, і тут же влийте склянку грибного бульйону і додати часник. Варіть соус протягом 10 хвилин на малому вогні. Перед тим як зняти з плити, покладіть сіль, поперчіть і додайте мускатний горіх і свіжовичавлений сік лимона.

Перец, фаршированный гречкой, фаршем, овощами и грибами - пошаговые рецепты с фото

Порада: грибний соус можна готувати з додаванням вершків замість грибного бульйону. Тоді страва перетвориться на справжній делікатес. До речі, цим соусом можна заправляти не тільки фаршировані перці, але й інші страви.

Готову страву подавати, полив грибним соусом. Можна також посипати подрібненою зеленню.

Фаршировані гречкою перці виходять дуже незвичайними на смак. Крім того, вони вважаються більш корисними, ніж начинені рисом. Тому неодмінно спробуйте приготувати таке чудове блюдо по одному із запропонованих рецептів – не пошкодуєте!

Вдалих вам кулінарних експериментів і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: