Скільки соку виходить з 1 кг яблук у соковижималці

Визначення виходу соку з наявної кількості яблук — практично математична задача з підручника. Однак, іноді це може бути дуже важливо. Продукт є швидкопсувним, і потрібно заздалегідь підготувати інвентар, тару та інші необхідні для консервації речі. Дуже прикро буде, якщо ви купіть велику кількість цукру, простерилизуете всі наявні в будинку банки, витратите велику частину врожаю і не отримаєте і половини з очікуваного обсягу соку.

Сколько сока получается из 1 кг яблок в соковыжималке

Сорти і якість яблук

В першу чергу вихід залежить від сировини. Літні яблучка, такі як Білий налив, Грушівка, Китайка, Старк Эрлиест містять велику кількість цукру, їх тип зерна-зубоподібний, при обробці залишається багато вологого жому. Отже, і кількість соку буде в кілька разів менше, ніж фруктів, а якщо використовувати переспевшее сировину, то ви можете втратити більше половини маси при обробці.

Рада: при заготівлі соку влітку плоди бажано зривати прямо з дерева, брати трохи недоспелые або використовувати їх разом з іншими сортами.

Осінні або зимові фрукти більш соковиті, завдяки вмісту кислот. До них відносяться Симиренка, Чемпіон і Голден Делішес – мабуть, одне із самих соковитих яблук. Правда, у них є недолік – при заготівлі часто доводиться додавати багато цукру, щоб зробити продукт придатним до вживання. Також зверніть увагу, що вичавлювати сік з зимових або осінніх яблук потрібно, як тільки вони дозріли (можна використовувати і недоспелые). При зберіганні корисні речовини повільно руйнуються, і плід втрачає частину властивостей.

Потрібно також враховувати, що неякісним яблукам, що містить псування, потрібна додаткова обробка перед процесом добування соку. Закладка, а отже, і вихід в даному випадку також будуть менше.

Сколько сока получается из 1 кг яблок в соковыжималке

Технологія приготування

Залежить кількість соку на 1 кг яблук і від того, з допомогою якої технології ви його отримуєте. Найзручніше користуватися соковижималкою. Вона дає можливість приготувати продукт навіть з малої кількості сировини і не піддає його тепловій обробці. Це дозволяє вживати свіжий напій з максимальною кількістю вітамінів.

Соковарка дає приблизно стільки ж продукту з 1 кг фруктів. Але вона більше підходить для заготівлі на зиму. Якщо ви використовуєте «ручні» методи, праці витрачається багато, а соку виходить значно менше.

Порада: щоб збільшити вихід продукту, безпосередньо перед вичавлюванням обшпарте нарізані плоди окропом, посипте цукром і дайте трохи постояти.

Сколько сока получается из 1 кг яблок в соковыжималке

Скільки соку вийде з 1 кг яблук

Проводити розрахунки з таким малим числом складно. Звичайно ж, в залежності від сорту в 1 кг може бути від 5 до 8 чи навіть 10 фруктів. Кожен з них буде мати різний розмір і соковитість. Можна спробувати вирахувати вихід, але число вийде дуже усередненим, приблизними.

Дані будуть точніше, якщо брати в розрахунок, наприклад, 10 кг яблук. При приготуванні в соковижималці з такої кількості сировини ви отримаєте приблизно 6 л соку. Тобто, близько 40% йде у відходи. Отже, з 1 кг вийде 500-600 мл напою. Такої кількості вистачить на 2-3 порції.

Звичайно ж, одержати точні дані неможливо. Адже навіть погода, яка стояла під час зав’язування й дозрівання, впливає на якість плодів. Але навіть приблизні розрахунки допоможуть визначити очікувану кількість продукту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: