12 рецептів печива – простого, але смачного

Зараз можна купити багато видів печива і господині все рідше готують це ласощі будинку. Багато хто забув, що приготувати десерт будинку можна швидше, ніж сходити в магазин. А випічка точно буде свіжа і смачна. Ви можете вибрати будь-який рецепт простого, але смачного печива, і провести кілька приємних хвилин у колі сім’ї за чашкою чаю.

Рецепт простого, але смачного печива в домашніх умовах

Якщо у вас є діти, то вони точно будуть раді спробувати це ласощі.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Розпушувач – 2 ч. ложки;
  • Борошно – 675 гр.;
  • Сметана – 300 гр.;
  • Цукор – 150 гр.;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Масло селянське – 75 гр.

Посипка:

  • Горіх волоський – 75 гр.;
  • Цедра лимона – 2 ч. ложки;
  • Борошно – 150 гр.;
  • Цукор – 75 гр.;
  • Масло селянське – 60 гр.;
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Масло повинне бути м’яким. Для цього заздалегідь дістаньте його з холодильника. Покласти в ємність, у якій легко збивати.
  • Всипати цукор. Збити.
  • Ввести яйця. Влити сметану. Перемішати.
  • Розпушувач змішати з сіллю і борошном. Засипати до маслу.
  • Замісити. Вийде зам’яка тісто, але в теж час не липнути до рук. Борошно вводите поступово. Може знадобитися більше або менше.
  • Накрити пакетом. Прибрати в холод. Залишити на півгодини.
  • Для начинки знадобиться холодне масло, яке необхідно розрізати тонкими смужками. Покласти в борошно. Розтерти руками до такого стану, щоб вийшла крихта.
  • Горіхи підсмажити. Розрізати.
  • Закинути в крихту.
  • Цукор, сік і цедру туди ж. Розмішати.
  • Вкрити.
  • Тісто розкачати. Вийде великий прямокутник.
  • Засипати його крихтою.
  • Скачати. У підсумку вийде рулет.
  • Розрізати на частини. Кожна повинна бути не більше двох сантиметрів.
  • Яйце збити. Додати ложку соняшникової олії. Змішати.
  • Змастити заготовки.
  • Запікати в духовій шафі півгодини.

Домашній рецепт з маргарином

Приготувати випічку на швидку руку вийде за цим рецептом.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.;
  • Какао – 2 ч. ложки;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Маргарин – 150 гр.;
  • Цукор – 125 гр.;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Приготування:

  • Перемішати цукор і яйце.
  • Збити. Кристаликів цукру залишитися не повинно.
  • Маргарин розім’яти, для цього скористайтеся виделкою.
  • Змішати з солодкою сумішшю. На вигляд має нагадувати сир.
  • Засипати розпушувач і борошно. Замісити.
  • Розрізати навпіл. У першу половину всипати ванілін. У другу – какао. Замісити. Виходить, за одним рецептом два смаку.
  • Розкачати.
  • Взяти формочки вирізати заготовки.
  • Взяти силіконову пензлик промазати маслом деко. Розкласти фігурки. Випекти в духовці.
Читайте також:  Пастрома з курки – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо на кефірі

Домашнє пісочне печиво смачно і корисно приготувати на кефірі. Спробуйте цю випічку, і вона стане вашим улюбленим ласощами до чаю.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Маргарин – 90 гр.;
  • Сіль;
  • Борошно – 370 гр.;
  • Цукор – 125 гр.;
  • Кефір – 125 мл;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 30 гр. для посипання;
  • Сода – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Цукор помістити в ємність. Ввести яйце, сіль. Додати розм’якшений маргарин.
  • Залити кефір. Всипати соду. Гасити не треба, цю функцію виконає кефір. Засипати борошно. Замісити.
  • Вийде щільне тісто. Залишити на півгодини.
  • Розкачати. Товщина не повинна перевищувати одного сантиметра.
  • Взяти формочки. Вирізати. Якщо немає формочок можна скачати кружечки руками або нарізати ножем смужки.
  • Вмочити в цукор. Випекти в духовій шафі.

Рецепт вівсяного печива

Приготувати вівсяне печиво в домашніх умовах допоможе цей рецепт. Якщо хочете здивувати гостей вишуканим смаком, додайте родзинки і шоколад.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Шоколад – 50 гр.;
  • Ванілін;
  • Пластівці вівсяні – 1 склянка;
  • Родзинки темного кольору – 4 ч. ложечки;
  • Цукор – 80 гр.;
  • Кориця;
  • Борошно – 150 гр.;
  • Сіль;
  • Маргарин -160 гр.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Маргарин повинен полежати пару годин на столі. Його з легкістю можна при бажанні замінити вершковим маслом. Розтерти з цукром. Головне не переборщити з цукром. Якщо додати занадто багато, то під час запікання тісто розпливеться, печиво втратить вигляд і смак.
  • Додати яйце. Збити.
  • Засипати корицю, сіль, ванілін, розпушувач. Розмішати.
  • Помістити вівсянку. Змішати.
  • Шоколадку нарізати. Разом з родзинками ввести в тісто.
  • Борошно насипати в суміш. Замісити.
  • Скачати кульки. Розім’яти до стану коржі.
  • Пензликом кухонних промазати деко. Розкласти кульки. Випікати в духовій шафі.

Сметанне домашнє печиво

Приготовлена вдома випічка на сметанці, завжди виходить м’якою і ніжною.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Цукор – 90 гр.;
  • Сметана – 250 гр.;
  • Борошно – 250 гр.;
  • Сіль;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Сметану налити в миску. Насипати розпушувач і сіль.
  • Всипати цукор. Змішати.
  • Додати борошно. Замісити. Вийде тісто пластичне.
  • Прибрати в холод.
  • Дістати через півгодини.
  • Розкачати. Вирізати фігури. Можна використовувати будь-які формочки або чарку.
  • Змастити деко олією. Розкласти фігурки. Запекти.
Читайте також:  Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів

З пісочного тіста

Немає нічого простіше і смачніше пісочного печива. Добре і з користю для дітей, можна провести час, приготувавши разом смачну випічку.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Цукор – 110 гр.;
  • Маргарин – 200 гр.;
  • Сіль.

Приготування:

  • Маргарин потрібно м’який. Розтерти з цукром і сіллю.
  • Додати яйце. Розмішати.
  • Засипати борошно. Замісити.
  • Накрити пакетом і залишити в холоді.
  • Через півгодини розкачати. Вирізати різні фігурки. Можна для краси вмочити в цукор.
  • Взяти пензлик. Промазати деко. Розкласти печиво.
  • Помістити в духову шафу. Випікати чверть години.

Цукрове печиво

Смак можна регулювати за бажанням. Якщо любите хрустке – розгортайте тісто тонко. Якщо хочете отримати м’яке печиво – то розгортайте тісто близько одного сантиметра завтовшки.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Ванільний цукор – пакетик;
  • Сметана – 350 гр.;
  • Борошно – 750 гр.;
  • Цукор – 170 гр.;
  • Маргарин – 250 гр.;
  • Розпушувач – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Для приготування потрібно м’який маргарин. Його можна замінити маслом. Засипати два види цукру і розтерти. У цьому допоможе вилка.
  • Влити сметану. Розмішати.
  • У борошно всипати розпушувач. Пересипати до маргарину.
  • Замісити.
  • Вкрити пакетиком. Прибрати в холод.
  • Через півгодини розкачати.
  • Вирізати фігурки.
  • Укласти на деко. Випікати чверть години. Духовку розігріти, до того моменту як поставите печиво.

Шоколадне ласощі з бісквіту

Цей рецепт сподобається любителям бісквітної випічки. Швидко, просто і смачно.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Ванілін;
  • Цукор – 170 гр.;
  • Пудра цукрова – 6 ч. ложок;
  • Крохмаль – 55 гр.;
  • Яйце – 7 шт;
  • Борошно – 110 гр.;
  • Сода – 2 ч. ложки. Погасити;
  • Какао – 5 ч. ложок.

Приготування:

  • Відокремити від яйця жовтки.
  • Половину цукру розмішати з жовтками. Другу збити з білками, повинна вийти густа біла маса.
  • Просіяти крохмаль з борошном.
  • У білки ввести жовтки і соду, розмішати.
  • Борошно засипати до яєць.
  • Розмішати лопаткою.
  • В кондитерський конвертик залити тісто. Можна взяти звичайний пакет і відрізати край.
  • Деко заслати папером для випічки. Видавити печеньки. Повинні вийде ковбаски близько п’яти сантиметрів. Залиште трохи місця між. Тісто бісквітне буде зростати.
  • Обсипати пудрою. Через п’ять хвилин ще раз присипати і відправити в духову шафу.
  • Через чверть години дістати. Готовність перевірити зубочисткою.

Кураб’є

Печиво кураб’є завжди має форму квітки. Всередині обов’язково знаходиться варення. Порадуйте себе цим східними ласощами, приготованим будинку по самому простому рецептом.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Білок – 2 шт.;
  • Маргарин – 120 гр.;
  • Варення;
  • Пудра цукрова – 10 ч. ложок;
  • Борошно – 200 гр.
Читайте також:  Коржі на воді – 7 простих рецептів

Приготування:

  • Маргарин до початку приготування повинен бути м’яким. Змішати з пудрою.
  • Ввести білок. Збити.
  • Засипати борошно. Збити.
  • Вийде м’яке, рідкувате тісто.
  • Взяти мішок кондитерський. Залити тісто.
  • Видавлювати на відстані сантиметра один від одного на деко, який заздалегідь був змазаний маслом.
  • В середину викласти варення.
  • Випікати чверть години. Духова шафа повинен бути розігрітий.

Сирне печиво

Додавши в випічку сир, отримаєте не тільки смачне, але і корисне ласощі.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Маргарин – 1 пачка;
  • Сода – 0,5 ч. ложки. Гашене;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Сир – 350 гр.;
  • Цукор – 50 гр.

Приготування:

  • Збити сир і маргарин.
  • Ввести соду. Засипати борошно. Замісити.
  • Прибрати в холод.
  • Через годину розкачати в пласт розміром п’ять міліметрів.
  • Взяти склянку. Вирізати гуртки.
  • Кожну частину вмочити в цукор.
  • Згорнути навпіл.
  • Знову помістити в цукор.
  • Також скласти.
  • Отриманий трикутник вмочити в цукор.
  • Взяти пензлик. Вмочити в олію. Змастити деко. Викласти трикутники. Цукор повинен бути згори. Випікати в духовій шафі.

Савоярді в домашніх умовах

Це ласощі, гордість Французької кухні, вперше було приготовлено для принца Савойського. Спробувавши його будинку десерт, король Франції взяв рецепт приготування і назвав печиво в честь принца.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Яйце – 6 шт.;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Цукор – 300 гр.;
  • Пудра цукрова – 100 гр.

Приготування:

  • Жовтки помістити в одну ємність. Білки – в іншу.
  • З половиною норми цукру збити жовтки.
  • Іншу норму збити з білками. Вийде густа маса, яка буде білого кольору.
  • Змішати дві маси.
  • Борошно засипати в суміш. Повільно перемішати.
  • Наповнити кондитерський мішок. Можна взяти звичайний пакет і зрізати край.
  • Деко промазати маслом.
  • Видавити ковбаски розміром близько 15 сантиметрів.
  • Через сито обсипати борошном.
  • Помістити в духову шафу. Випекти. Через чверть години дістати.

Дієтичний рецепт на йогурті

Якщо ви на дієті, але хочеться солоденького, приготуйте печиво використовуючи йогурт.

12 рецептів печива – простого, але смачного

Інгредієнти:

  • Мускатний горіх;
  • Вода – 10 мл;
  • Лимонка;
  • Сметана – 4 ч. ложки;
  • Йогурт – 6 ч. ложок;
  • Борошно пшеничне – 150 гр.;
  • Сода – 0,5 ч. ложки;
  • Кукурудзяне борошно – 75 гр.;
  • Сіль;
  • Фруктоза – 4 ч. ложки;
  • Рослинна олія – 30 мл;
  • Кориця.

Приготування:

  • Змішати два види борошна. Залити сметаною і йогуртом.
  • Залити масло. Розмішати.
  • Засипати фруктозу, корицю, мускатний горіх, сіль. Розмішати.
  • В ложку помістити соду і лимонку. Залити водою. Влити в тісто. Розмішати.
  • Взяти ложку. Викладати на деко, щоб вийшли кола.
  • Запікати в духовій шафі 20 хвилин.
  • Можна взяти будь-повидло. Змастити печиво і накрити зверху другим.
DvaGusya