Чому млинці рвуться при перевертанні? Як виправити прилипання млинців до сковороді

Всім привіт! Не за горами масляна, а значить скоро по дому буде витати запах млинців. Звичайно це не означає, що в інший день цього бути не повинно. Адже російський народ дуже любить ці сонечка у всіх варіаціях. І з начинкою і просто вмочати в сметану або варення. На сніданок, обід або вечерю. Ми їх можемо їсти в будь-якій кількості і коли завгодно!

Не знаю, як у вас, а от у нашій родині заведено пекти їх у вихідні. Тому не встигнеш з ранку встати з ліжка, а діти вже чекають це чудове страву до чаю.

Будь-яка господиня знає, що рецептів цієї страви просто величезна кількість. Адже тісто для млинців можна замішувати на кефірі, молоці, воді, заквасці і навіть пиво. А якщо застосувати дріжджі, то вийде не менш смачно. Але тільки не всі люблять їх піч. У кого-то вони просто не виходять, тому цим десертом вони просто не радують своїх близьких.

Чому млинці рвуться при перевертанні? Як виправити прилипання млинців до сковороді

Навіть сама досвідчена господиня або кухар знають, що існує цілий звід правил, який допоможе зробити млинці ідеальними. Але і знаючи їх, все одно може вийти перший млинець грудкою. Що зробити, щоб цього не сталося, а ваші млинці не прилипали до сковороди? Саме про це ви дізнаєтеся з нашої сьогоднішньої статті.

Що робити, щоб млинці не рвалися при перевертанні?

Отже, тісто замішане і ми збираємося приступити до самого процесу випікання. Наливаємо на сковорідку частину маси, чекаємо. Починаємо перевертати і ось воно! Як завжди, перший млинець летить у смітник, другий…

Чому млинці рвуться при перевертанні? Як виправити прилипання млинців до сковороді

Щоб такого не відбувалося, необхідно розібратися в причині. Що не так? Часто це відбувається із-за неправильного співвідношення компонентів тіста або не та сковорода. Приділимо увагу спочатку млинцевої масі. Якщо ви використовували не то кількість продуктів, то явно це призведе до розриву вироби, наприклад:

  • Борошно. Кількість цього основного інгредієнта впливає на щільність тіста. Коли її багато, то маса стає густою і повільно розтікається. Виріб погано пропечеться і буде важким. Якщо цього не достатньо, то суміш вийде рідкої і погано схоплюватися при смаженні. Виріб з великою ймовірністю не перекинеться і не зніметься.
  • Цукор. Він також може призвести до того, що виріб порветься. Велика кількість впливає на те, що нижня сторона підсмажиться й підгорить, а верх ще сирий. Якщо його не використовувати зовсім, то млинці будуть білі, а не золотисті. Тому 1 – 2 столові ложки тільки прикрасять ваші вироби, а не зашкодять їм.
  • Яйця. Хтось думає, що причина в нестачі. Але є рецепти, в яких вони взагалі не використовуються. І, тим не менш, млинці не рвуться. Головне, щоб було правильне співвідношення борошна та яєць.
  • Масло. Воно необхідно, щоб вироби легко знімалися зі сковороди. Але це не означає, що потрібно лити його від душі! Жир буде кипіти, а тісто пузиритися. Підсумок: блін порветься. Нормою вважається 40 – 50 гр.

Тепер приділимо увагу сковороді. Вона також впливає на міцність виробів. Краще використовувати спеціальну млинцеву. У неї невисокі борти, вона легко нагрівається і остигає. Якщо такої немає, то можна використовувати чавунну або з товстим дном.

Чому млинці рвуться при перевертанні? Як виправити прилипання млинців до сковороді

Перш ніж випікати перший млинець, сковороду необхідно прожарити до ледь помітного серпанок, а потім на кілька секунд прибрати з вогню. Ще перед тим як влити тісто, її змащують насадженим на вилку салом або олією. За допомогою кулінарної кисті його розподіляють по дну. Тільки ні в якому разі не заливайте його на сковороду! інакше тісто накопичиться з одного краю і не зчепиться з дном. Таким чином ми тільки розбавимо маслом борошняну масу, зробимо її рідкою. В результаті це призведе до розриву.

Щоб млинці вийшли тонкі і не рвалися, випікайте їх на середньому вогні, а дріжджові на слабкому.

Не поспішайте перевертати блін. Спочатку по його краях повинна з’явитися рум’яна кірочка. Спробуєте зняти раніше – порвете його. Навчитеся це робити правильно. Для цього акуратно проведіть лопаткою по колу всього виробу (як би від’єднуючи від сковороди), залиште її по середині і тільки після цього перевертайте.

Запам’ятайте, що завжди потрібно дотримуватися рецептуру, використовувати якісні продукти і правильну посуд. Тоді ваші млинці не будуть рватися, а процес ви навіть полюбите!

Чому млинці прилипають до сковороди? Що в них не вистачає

Часто буває так, що навіть самі досвідчені господині терплять невдачу в приготуванні млинців. Рівні і красиві перетворюються в грудки, пригоряють, прилипають і рвуться. Чому так виходить?Є багато причин, які призводять до цього. Це може бути тісто не тієї консистенції, не та посуд, та й сам процес неправильний. Тому, щоб млинці були рівні і смачні, необхідно позбутися від факторів, що впливають на процес.

Чому млинці рвуться при перевертанні? Як виправити прилипання млинців до сковороді

  • Сковорода. Як я вже писав вище, що неправильно вибрана посуд може все зіпсувати. Для млинців намагайтеся брати чавунну або алюмінієву. просто на таких під час смаження утворюється ледь помітна плівка жиру, яка перешкоджає виробів прилипати до поверхні.
  • Розігрів. Млинці можуть прилипати навіть до алюмінієвої або чавунній сковороді. Але тільки в тому випадку, якщо ви вимили її за допомогою миючих засобів та щітки.В такому випадку захисний шар з поверхні просто зник. Щоб його відновити розжарте сковороду до красна, щоб з’явився легкий димок.
  • Тісто. Навіть на правильній і нагрітій сковороді можуть вийти невдалі млинці. Всьому виною приготоване тісто. Частіше прилипають саме тонкі вироби, а не товсті оладки. Це пов’язано з рідкою основою. Щоб це виправити всипте 2 столові ложки борошна. Також можуть допомогти і яйця. Якщо використовували всього одне на літр рідини, то додайте ще одне і подивіться, що вийде. Але якщо навіть зараз млинці прилипають, то додайте рослинне масло (1 – 2 столові ложки).
  • Жир. Щоб уникнути прилипання, дно сковороди краще змастити рослинним маслом. Для цього суху посуд ставимо на сильний вогонь, пензликом змащуємо поверхню і накаливаем до червона. Коли піде легкий димок, можна приступати до процесу. Ще можете використовувати сало. Воно підкаже вам, що пора піч, коли при змазуванні буде шипіти і топитися. А ось кулінарний жир, вершкове масло і маргарин краще не використовувати. В них міститься вода. При выкипании млинці будуть підгоряти і прилипати.

Чому млинці рвуться при перевертанні? Як виправити прилипання млинців до сковороді

  • Нова сковорода. Якщо ви недавно придбали і жодного разу не використовували, то до неї також будуть прилипати наші вироби. Для початку приготуйте у ній що-небудь, а вже потім використовувати під млинці. Або підготуйте її до процесу як слід. Поставте на сильний вогонь і всипте сіль. Нехай прогріється як слід кілька хвилин. Потім помийте і приступайте до процесу. Але найкраще для цього підійдуть старі бабусині сковорідки!

Чому млинці рвуться при перевертанні? Як виправити прилипання млинців до сковороді

Як бачите є багато причин, які сприяють прилипанню млинців до сковороді. Якщо всі їх прибрати, то десерт буде не тільки дуже красивим і апетитно пахне, але і дуже смачним. А найцікавіше те, що навіть перший млинець, який, як говориться завжди комом, вийде рівним і легко відійде від сковороди. Перед подачею змащуйте їх вершковим маслом або фаршируйте і пригощайте своїх рідних і близьких. А я з вами прощаюся, до зустрічі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: