Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Хочу розповісти вам як я роблю домашню та дуже смачну курячу бастурму на закуску. Яка нічим не поступається магазинною і природно не містить жодної хімії та підсилювачів смаку. При приготуванні точних пропорцій у спеціях дотримуватися не обов’язково. Одночасно з цим я робитиму і м’ясні чіпси за схожою технологією, але покажу це в іншому рецепті про закуски

Інгредієнти

  • Грудка – 1 шт.
  • Сіль – 3 столові л.
  • Сухий гранульований часник – 1 год.
  • Паприка – 2 чайні л
  • Червоний гострий перець – 0,5 ч. ложки

Рецепт в’яленого курячого філе з фото

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Приготування бастурми починається з гарного просолювання м’яса. У цьому рецепті використовується тільки більша частина грудки

Видаляємо все непотрібне, прожилки, плівки, жир, щоб шматок був чистий. Обвалюємо густо в солі з усіх боків

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Кладемо в миску під плівку, ставимо на добу в холодильник. За цей час м’ясо просолиться та пустить зайвий сік

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Подивіться скільки вийшло курячого соку

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Промиваємо грудку, опускаємо вимочуватися в холодну воду на 2 години. Змінюємо рідину кілька разів

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Змішуємо спеції в однорідну масу

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Обсушуємо куряче філе паперовим рушником, обвалюємо у спеціях з усіх боків. Притискайте щоб більше налипло

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Повертаємо бастурму в один шар бавовняну тканиною, марлею або широким бинтом як у мене

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовахБастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Протикаємо голкою з ниткою, робимо петлю та підвішуємо в холодильнику із системою розморожування «No Frost» на 4-5 днів. Може менше, може більше залежить від вологих умов в камері

Або вішаємо в приміщенні, що провітрюється, допустимо на кухні або балконі з періодично відкритою кватиркою

Читайте також:  Сирник в духовці – 7 смачних рецептів сирників

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Готовність визначайте на свій смак. Я люблю не сильно засушену, а злегка м’яку та ніжну

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Закуска виходить майже прозорою та м’якою всередині з твердою скоринкою зовні. В міру солоної та просоченої спеціями краще будь-якої ковбаси

Рецепт домашньої бастурми з курячого філе

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

інгредієнти

  • Грудка – 2 шт.
  • Сіль – 250 г
  • Паприка + сухий часник по 1 стіл.

Як приготувати закуску до свята

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Відрізаємо малу частину, тут вона нам не потрібна.

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Видаляємо плівки, жилки, жирові нарости. Нам потрібні абсолютно чисті та щільні два шматки для бастурми

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

На дно миски насипаємо сіль кладемо грудку, засипаємо зверху притискаємо руками. Затягуємо герметично плівкою, відправляємо на добу в холодильник

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Минула доба, філе пустило багато соку і стало твердим. Промиваємо та вимочуємо у воді 4 години. Змінюємо воду 2-3 рази

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Обсушіть м’ясо паперовими рушниками

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Змішуємо в тарілці паприку із часником. За бажанням можете додати червоного або чорного перцю, для бастурми це нормально

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Добре обвалюємо куряче м’ясо в спеціях, притискаємо долонею щоб прилипло густіше

Пронизуємо голкою з ниткою, або робимо з канцелярської скріпки гачки, не забувши їх продезінфікувати милом

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Влітку бастурму я сушу на балконі, але зараз волога осінь і сохнути їй там буде важко. Тому найкращий варіант це на кухні 4-5 днів.

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Деякі обертають грудку марлею, щоб убезпечити його від мух та комарів. Але скажу за своїм досвідом, що через запах прянощів комахи в домашніх умовах і близько не наближаються до курячої бастурми.

Читайте також:
Читайте також:  Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya