Біляші з м’ясом — Дуже смачні домашні рецепти на сковороді

Що може бути краще домашньої випічки? Напевно, Ваші бабусі і мами готували таку страву, а ви з задоволенням допомагали їм або просто бігли пити чай. Пам’ятаю себе в дитинстві і бабусині стряпанья, вони розносили такий чудовий аромат по всьому будинку. Ми сідали до столу і я, як більшість діточок починала вибирати м’ясо з біляшів і чебуреків, їла одне смажене тісто.

Дана страва башкирського і татарського походження, поширена на території РФ та інших країнах СНД. Пиріжок з прісного або дріжджового тіста з фаршем і з обов’язковим отвором зверху.

Сьогодні хочу Вам розповісти і показати, як приготувати домашні біляші на сковороді декількома варіантами.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

У Росії це блюдо походить від слова бэлиш, в татарської кухні так називають великий пиріг з прісного тесту з начинкою, в основному для нього в якості начинки використовують м’ясний асортимент.

Як приготувати біляші з м’ясом в домашніх умовах на сковороді

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Інгредієнти:

  • Борошно — 700 гр.
  • Вода — 250 гр.
  • Молоко — 250 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • Дріжджі пресовані (сухі) — 2 ч. ложки
  • Яловичина або свинина — 400 гр.
  • Молоко — 70 мл
  • Чорний мелений перець — 0,5 ч. ложки
  • Червоний гострий перець – 0,5 ч. ложки
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Ріпчаста цибуля — 3 шт.

Спосіб приготування:

1. Яловичину перекручуємо 1 раз на м’ясорубці. Лук очищаємо і дрібно кришимо, з’єднуємо з отриманому фаршем.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

2. Потім вливаємо молоко, солимо за смаком, додаємо чорний і червоний перець, все ретельно перемішуємо руками. Відбиваємо фарш руками, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

3. У мисці з’єднуємо дріжджі, цукровий пісок, вливаємо води в межах 100 мл, розпускаємо до повного розчинення. Всипаємо 2 ложки борошна, добре розмішуємо. Накриємо на 15 хвилин харчовою плівкою.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

4. Опара готова, перелити її в глибоку миску, виливаємо решту воду, молоко, додаємо збите яйце, додаємо сіль, все перемішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Після того, як тісто вже можна розминати руками, вливаємо олію 3 ложки і ретельно замішуємо. Накриваємо, відставляємо убік на 60 хвилин.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

5. На обробну дошку насипати борошна і викладаємо тісто, формуємо батон, розрізаємо його на кілька частин, додамо вид ковбаски і ріжемо на однакові частини, скачуємо їх у кульки.

6. Розкачуємо корж, викладаємо 1 столову ложку з гіркою фаршу і з’єднуємо всі краї в середині. Приминаем і знову робимо коржик.

Порада: Біляші необхідно смажити маленькими партіями, зліпили чотири штуки посмажили, а якщо ви наліпити велика кількість, то тісто розкисне.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

7. У розігріту з маслом сковороду розміщуємо наші заготовки і смажимо з дух боків до рум’яної скоринки, приблизно по 4 хвилини. Викладаємо на рушник паперовий.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Смачне стряпанье до чаю готово. Кличте улюблених і насолоджуйтеся чудовим смаком. Приємного апетиту.

Біляші з м’ясом на кефірі

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Інгредієнти:

  • Борошно — 3-4 склянки
  • Кефір — 1 склянка
  • Сода — 1 ч. ложка
  • Яйце — 2 шт.
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • Масло рослинне — 2 ст. ложки
  • Фарш 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сіль, перець — за смаком
Читайте також:  Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Спосіб приготування:

1. Фарш перчимо і солимо, ріпчасту цибулю подрібнюємо, можна пом’яти руками, все добре змішуємо, відбиваємо. Якщо необхідно вливаємо воду або молоко.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

2. У кефір додаємо соду, добре розмішуєм, кефір краще брати кисленьким. У чашку розбиваємо два яйця, додаємо цукровий пісок і сіль, добре збиваємо віником. Вливаємо кефір і все ретельно перемішуємо.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

3. Поступово всипаємо просіяне борошно, замішуємо тісто, воно готується досить швидко, має бути еластичним , м’яким, податливим.

Порада: Дивіться густоту тіста, іноді йде більше або менше муки.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

4. Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто вимішуємо. Скачуємо його в коло і вливаємо в нього рослинне масло і знову заважаємо. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на 30 хвилин.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

5. Відпочиле тісто дістаємо, якщо раптом воно липне змащуємо руки рослинним маслом. Ділимо на дві частини, відриваємо однакові шматочки і формуємо біляш. Розкачуємо руками тісто в коло, додаємо начинку на серединку, кількість на ваш розсуд. Краї збираємо до середини, потім приплюснем.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

6. У сковороду наливаємо олію, щоб вона доходила до половини заготовки і добре розігріваємо, головне-не перегріти. Зменшуємо вогонь і опускаємо біляші дірочкою вниз і смажимо з дух сторін за 4 хвилини до рум’янцю. Знімаємо з плити, обов’язково викладаємо на серветки.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Біляші на кефірі завжди виходять пишними, соковитими, смачними. Приємного апетиту.

Смачні біляші на молоці

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Інгредієнти:

  • Борошно — 400 гр.
  • Дріжджі (свіжі пресовані) — 10 гр.
  • М’ясо — 300 гр.
  • Молоко — 1 стакан
  • Чорний мелений перець
  • Сіль — 2 ч. ложка
  • Часник — 3 зубчики
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка + для смаження

Спосіб приготування:

1. В чашу комбайна відправляємо борошно, дріжджі, сіль, молоко і трохи олія замішуємо. Залишаємо в теплому місці на пів години – годину, попередньо накривши рушником.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

2. По закінченню часу, тісто необхідно обім’яти і вимісити. Під час вимішування тісто насититися киснем, а вуглекислий газ вироблений дріжджами піде. Прибираємо тісто в холодильник.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

3. Перекручуємо м’ясо, цибулю, додаємо сіль, перець.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

4. Гріємо масло в сковороді. Розподіляємо тісто на однакові шматочки. Розкачуємо їх, викладаємо шматок начинки і збираємо тісто складками, проробляємо таку процедуру з усіма інгредієнтами.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

5. Відправляємо біляш на сковороду отвором вниз, обсмажуємо до рум’яної скоринки і перевертаємо. Готове блюдо викладаємо, звичайно ж на серветку, а готовність можна перевірити просто розрізавши випічку навпіл.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Подаємо до столу. Приємного апетиту.

Покроковий рецепт біляшів на сухих дріжджах

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 кг
  • Вода — 250 мл
  • Молоко — 250 мл
  • Яйце — 2 шт.
  • Сухі дріжджі — 10 гр.
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Цукровий пісок — 2 ст. ложки
  • Масло вершкове — 60 гр.
  • Олія соняшникова — 50 гр.
  • Фарш — 350 гр.
  • Цибуля — 350 гр.

Спосіб приготування:

1. У невеликій глибокій мисці починаємо замішувати тісто. Сюди виливаємо молоко і воду в сумі 500 мл.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Порада: На чомусь одному готувати не потрібно, на одній воді — не смачно, водянисто, а якщо використовувати одне молоко, то при смаженні тісто буде підгоряти.

2. У миску з водою і молоком відправляємо сіль та цукровий пісок, розмішуємо. Окремо в блюдце додаємо сухі дріжджі, додаємо до них 3 столових ложки нашої молочно-водяної суміші. Так само можна всипати 1 ч. ложку цукру, так як за допомогою глюкози вони добре розчиняються і піднімаються. Відставляємо на 5 хвилин.

Читайте також:  Морозиво з банана – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

3. В рідину просіваємо 1 склянку борошна, перемішуємо. Відокремлюємо жовтки від білків, жовтки додаємо в тісто, вливаємо туди розтоплене заздалегідь вершкове масло і дріжджі. Перемішуємо ретельно до розчинення дріжджів.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

3. Потім просіваємо борошно частинами, приблизно по одній склянці, замішуємо спочатку в мисці. Після того, як тісто стало туговатым, присипаємо стіл борошном і починаємо місити руками, висипаючи борошно. Тісто не повинно липнути до рук.

4. Змащуємо руки і стіл рослинним масло і вимішуємо все 50 мл масла в тісто для того, щоб воно стало сухим, займає цей процес хвилин десять. Після чого, скачуємо коло, прибираємо в тазик і накриваємо рушником або харчовою плівкою. Відставляємо на пів години в бік.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

5. Ріпчасту цибулю поміщаємо в блендер або дуже дрібно рубаємо, додаємо 1 ст. ложку солі, викладаємо все у фарш. Якщо є бажання можна поперчити. Для соковитості додамо 3 ст. ложки молока або кефіру. Накриваємо харчовою плівкою.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

6. Тісто піднялося, знімаємо плівку, виймаємо тісто на стіл, розділимо його на дві частини, одну прибираємо. Ту що залишили ще раз разрежем навпіл. Відриваємо від шматочка кульку приблизно 50-60 гр. Наливаємо в сковороду масло і ставимо розігріватися.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

7. Стіл змащуємо олією, беремо кулю і розкачуємо з допомогою рук або качалки у коло. Краї повинні бути товще середини. Тепер у всередину кладемо 1 ст. ложку м’яса, приминаем щоб вона не була гіркою, піднімаємо краю і складаємо їх у серединку, трохи придавлюємо, розправляємо, надаємо форму витягнутого овалу.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

8. У розігріте масло (його повинно бути достатньо, покривати приблизно половину біляша) відправляємо випічку в низ швом. Обсмажуємо з двох сторін по 4 хвилини. Викладаємо на серветки для того, щоб вбралося зайве масло.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Наше блюдо готове. Якщо ви зробили велику кількість, то можна зберігати в холодильнику, а потім розігрівати в мікрохвильовій печі. Приємного апетиту.

Як зробити смажене біляші з купівельними тестом на сковороді

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове — 1 кг
  • Фарш — 450 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Вода холодна — 50 мл
  • Сіль — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно подрібнюємо, змішуємо з м’ясним фаршем, додаємо сіль, перець за смаком, все ретельно перемішуємо руками. Потроху додаємо холодну воду. М’ясна маса повинна вийти не густий, не рідкою, легко розмазуватися. Можна її відбити, просто берете і кидаєте на дно миски. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 40 хвилин.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

2. З тіста формуємо джгут і розрізаємо на рівні частини приблизно 55 гр, робимо кульку. На хвилин 10 накриємо харчовою плівкою, щоб клейковина розслабилася і було зручніше ліпити біляші.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

3. Поки чекаєте тісто, фарш можна розділити на стільки частин, скільки вийшло у вас шматочків. Змащуємо руки і стіл рослинним маслом, руками розтягуємо тісто в корж круглої форми, роблячи краю тонше, ніж середина, якщо краї будуть товстими, то під час смаження вони піднімуться і не дуже смачно.

4. Викладаємо м’ясо, трохи розмазуємо і збираємо його до центру, акуратно притискаємо. Таким же чином формуємо інші.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

5. На плиту ставимо сковороду наливаємо в неї масло, приблизно, щоб закривало 1 см біляша, розігріваємо. Укладаємо стряпанье дірочками вниз, смажимо 3-4 хвилини з кожного боку.

Читайте також:  Оладки на кефірі : 8 класичних рецептів

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Порада: В центр кожного біляша налийте пів ложечки олії, це зробить фарш більш соковитим і дозволить м’яса краще просмажиться.

Викладаємо страву на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Приємного апетиту.

Соковиті м’ясні біляші на сковороді

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Інгредієнти:

  • Фарш — 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сіль, перець, коріандр — за смаком
  • Тепла Вода — 500 мл
  • Дріжджі — 2 ч. ложки
  • Борошно — 750 гр.
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка + для смаження

Спосіб приготування:

1. У звичайну глибоку чашку або як у моєму випадку чашу міксера виливаємо теплу воду, додаємо туди сіль, перець, дріжджі, 1 ст. ложку рослинного масла, поступово всипаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто готове, дуже м’яке і не липне до рук. Накриваємо тісто і відправляємо в духовку з включеною лампочкою.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

2. Беремо будь фарш, додаємо до нього подрібнений на м’ясорубці цибулю, вливаємо 5 ст. ложок води. Додаємо сіль, чорний перець і коріандр, перемішуємо до однорідної маси.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

3. Стіл або килимок змащуємо рослинним маслом, дістаємо тісто розрізаємо на частини, розкачуємо в ковбаску і відрізаємо однакові частини, формуючи їх у колобочкі, накриваємо плівкою на 10-15 хвилин.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

4. Розкочуємо качалкою шматочки тіста, намагаємося краю зробити тонше. На середину корж кладемо фарш, приблизно 1 столову ложку. Починаємо до центру загортати краєчок, підбираючи по колу, придавлюємо.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

5. У сковороду наливаємо досить багато масла, добре розігріваємо, до нього додаємо дрібку солі (якщо раптом воно бризкає). Опускаємо біляші в сковорідку, обсмажуємо з одного боку 3 хвилини, перевертаємо на другу, смажимо так само 3 хвилини. Температура комфорки повинна бути середньою.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Порада: Використовуйте сковороду з товстим дном, щоб встигали пропікається.

Дістаємо готові ласощі на паперовий рушник, акуратно, щоб сік не вилився. Приємного апетиту.

Рецепт закритих м’ясних біляшів

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Інгредієнти:

  • Вода — 300 мл
  • Свіжі дріжджі — 20 гр.
  • Сіль — 5 гр.
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка
  • Борошно — 500 гр.
  • Масло — для смаження
  • Фарш — 560 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 150 гр.
  • Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. Змішаємо дріжджі, цукровий пісок, розтираємо до рідкої маси, вливаємо воду, (за бажанням можна додати чарку горілки) додаємо сіль, вливаємо олію і поступово всипаємо просіяне борошно.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

2. Після того, як виражали ложкою, перекладаємо тісто на дощечку, присипану борошном і замішуємо руками, хвилин 5-7 не менше. Тару змащуємо рослинним маслом, залишаємо в ній тісто під рушником на 30 хвилин.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

3. У фарш додаємо подрібнену цибулю, солимо і перчимо його на смак. Робочу поверхню змащуємо маслом, місіть тісто не потрібно, розділимо всі на 14 рівних шматочків, вага кожного повинен бути 60 гр. Кожен шматок формуємо руками в коржик і кладемо на неї м’ясну масу, звертаємо краю до середини і защипуємо.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

4. Залишаємо на расстойку, а поки нагріваємо олію в сковороді. Кладемо біляші в сковороду, смажимо по 5 хвилин з кожної сторони. Викладаємо на серветку, щоб все зайве масло втекло.

Беляши с мясом — Очень вкусные домашние рецепты на сковороде

Приємного апетиту.

Відео про те, як правильно ліпити біляші

У цьому навчальному відео ми з вами дізнаємося , як ліпити смачні біляші.

Ось такі рецептики у мене вийшли, сподіваюся, що вони стануть в нагоді. Приємного апетиту!

DvaGusya