Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Смачний борщ із куркою, просте та ситне блюдо, легкий у приготуванні спосіб з буряка. Рецепт традиційної першої страви, приготування якої не займає багато часу, але з'їдається із задоволенням. Спробуйте приготувати цей рецепт, разом зі мною, дотримуючись покрокових інструкцій фотографій, і обов'язково напишіть коментар, як ви готуєте домашні страви

інгредієнти

  • Курячі гомілки, ніжки – 2-3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста – 100-150 гр. (на око)
  • Цибуля + морква + буряк – по 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Оцет чи сік лимона – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень – на око
  • Сіль за смаком
  • Олія – 2 ст. л.

Приготування борщу по кроках у мультиварці

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустоюБорщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Кладемо в чашу мультиварки курячі ніжки, додаємо сіль та перець горошком.

Включаємо режим суп, на – 40 хв., За 5 хвилин до закінчення, додайте лавровий лист

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Час варіння закінчено, даємо бульйону охолонути, виймаємо курку, проціджуємо через сито.

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустоюБорщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустоюБорщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Дрібно нарізаємо цибулину

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Включаємо мультиварку в режим смаження, 5-7 хвилин, помішуючи, обсмажуємо цибулю, в олії

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Натираємо на тертці, морква з буряком для борщу

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустоюБорщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Цибуля вже стала прозорою, додаємо до неї терті овочі, ложку томатної пасти, оцет і один половник бульйону.

Закриваємо мультиварку, пасеруємо овочі 10 хв. в режимі смаження

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Ріжемо картоплю кубиками, потрібної вам величини

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Розробимо курячі ніжки, порвемо м'ясо, на невеликі волокна

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Дрібно шаткуємо капусту, в поздовжню стружку

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Режим смаження закінчився, овочі про пасували, додаємо картоплю, заливаємо бульйоном, включаємо режим – «суп», на 1 годину

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Через 40 хв; додаємо капусту, куряче м'ясо, порізану зелень і давлений часник

Читайте також:  Страви з кабачків – 30 рецептів приготування

Закриваємо мультиварку, варимо борщ, ще 20 хв.

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

По закінченню варіння, мультиварка переходить в режим підігріву, і я даю борщу ще потомитися, 30 хв.

Якщо ви готуєте борщ у мультиварці вперше, то слідкуйте за кількістю овочів, щоб він не перетворився на овочеве рагу, не переборщуйте з капустою

Борщ з куркою в мультиварці, суп з буряком та капустою

Борщ із куркою у мультиварці готовий, кличте близьких, розливайте по тарілках, подавайте зі сметаною та свіжим чорним хлібом, зверху можна посипати, порізаним часником для аромату, у моїй родині, люблять саме так

Буряковий борщ із куркою в мультиварці

Найкраще в цій страві (крім чудового смаку) – те, що він може прочекати вас весь день, на підігріві в мультиварці, і чекатиме на вас гарячим, коли ви прийдете додому вночі. Борщ із куркою, один із найкращих супів, для зимового комфортного обіду, в моїй родині.

Інгредієнти для супу:

  • 1 кг копченої курки, нарізаний шматочками по 0,5 мл
  • 4 штуки очищеного та натертого буряку
  • 1 банка нарізаних кубиками, консервованих помідорів.
  • 2 середніх картоплі, очищених та нарізаних
  • 1 чашка молодої моркви, нарізаної на шматочки
  • 1 нарізана цибулина
  • 3 зубчики часнику, подрібненого
  • 2 склянки курячого бульйону
  • 1 банка томатної пасти
  • 6 столових ложок червоного винного оцту
  • 3 столові ложки коричневого цукру
  • 1½ чайної ложки сушеного кропу
  • 1 столова ложка сушеної петрушки
  • 1 лавровий лист
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ чайної ложки меленого чорного перцю
  • 3 склянки подрібненої зеленої капусти
  • 1 склянка сметани як гарнір

Покрокове приготування борщу

Складіть у мультиварку курку, буряк, помідори, картопля, морква, цибуля та часник.

Збийте курячий бульйон, томатну пасту, оцет, коричневий цукор, кріп, петрушку, лавровий лист, сіль та перець. Залийте сумішшю курку та овочі, при необхідності додайте ще бульйону.

Накрити борщ кришкою і варити на слабкому вогні, 30-40 хв. разом із куркою у мультиварці

Встановіть високий вогонь у мультиварці, потім додайте нашатковану капусту. Накрийте кришкою і продовжуйте готувати, поки капуста стане м'якою, близько 30 хвилин. Видалити лавровий лист.

Подавати борщ разом із куркою, додавши ложку сметани, і прикрасивши зеленню.

Борщ у мультиварці з куркою та помідорами

Борщ – це східноєвропейський суп, в якому зазвичай використовується буряк як основний інгредієнт, тому отримана страва має пурпурно-червоний колір. Наша версія в мультиварці, посилена куркою, і демонструє цілісно зернові ягоди жита, що є джерелом клітковини.

Читайте також:  Тісто для пирога: дріжджове, пісочне, на кефірі, сметані

Список продуктів:

  • 1кг. курячої грудинки
  • 2 склянки нарізаної жовтої цибулі (від 2 цибулин)
  • 2 столові ложки свіжого чебрецю
  • 8 зубчиків часнику
  • 1 столова ложка кмину
  • ½ чайної ложки подрібненого червоного перцю
  • 1 столова ложка несоленої томатної пасти
  • 6 склянок несолоного яловичого бульйону
  • 300 грн. очищеного та нарізаного кубиками буряків
  • 10 гр. пастернаку, очищеного та порізаного кубиками
  • 1 склянка житніх ягід
  • 2 чайні ложки кошерної солі
  • 500 грн. Червоної капусти
  • 2 столові ложки червоного винного оцту
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • ½ склянки нежирної сметани
  • ¼ склянки свіжого листя кропу

Борщ із курячим м'ясом у мультиварці

Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте шматочки грудинки і готуйте, доки вони не стануть коричневими з усіх боків, близько 8 хвилин. Помістіть шматочки грудинки у мультиварку на 4-6 літрів.

Додайте в сковороду цибулю, чебрець і часник і смажте, часто помішуючи і зішкрібаючи, щоб послабити шматочки з дна сковороди, що підрум'янилися, близько 4 хвилин.

Покладіть у борщ кмин і товчений червоний перець; варити 30 секунд. Додайте томатну пасту та 2 склянки бульйону в сковороду; перемішайте, щоб змішатись, і доведіть до кипіння.

Додайте цибульну суміш у мультиварку. Додайте в борщ буряк, пастернак, ягоди жита, сіль і 4 склянки бульйону, що залишилися. Накрийте кришкою і готуйте на слабкій, поки грудинка не стане м'якою, 7 годин 30 хвилин.

Видаліть шматочки грудинки і відкладіть убік. Додайте в мультиварку капусту з куркою і червоний винний оцет; збільште вогонь до ВИСОКОГО і готуйте без кришки, поки капуста не в'яне, приблизно 15-20 хвилин.

А прка подрібніть грудинку двома вилками. Додайте подрібнену грудинку та чорний перець у борщ і перемішайте. Розлийте суп по мисках. Зверху рівномірно посипати сметаною та кропом.

Читайте також:  Млинці без яєць. Як приготувати на воді, молоці або кефірі. Рецепти тонких і ажурних млинчиків.

Спосіб приготування по кроках

Помістіть підсмажені шматочки грудинки у внутрішню каструлю мультиварки на 6 літрів.

Додаючи приготовлену суміш цибулі в каструлю; додати буряк, пастернак, ягоди жита, сіль і 4 склянки бульйону, що залишилися. Закрийте кришку; поверніть клапан тиску у положення «вентиляція».

Готуйте борщ у режимі повільного приготування

Дієтичний борщ з куркою та молодою картоплею

Борщ – це буряковий суп, російського походження, який популярний у багатьох кухнях, Центральній та Східній Європі.

Інгредієнти:

  • 60 грам вершкового масла
  • 2 коричневі цибулини (300 г), дрібно нарізані
  • 500 грам курячого м'яса, нарізаного крупними шматками
  • 1 склянка (250 мл) води
  • 750 грам натертого буряку
  • 2 картоплини (400 г)
  • 2 моркви (240 г)
  • 4 помідори (360 г)
  • 1 літр (4 склянки) курячого
  • 1/3 склянки (80 мл) червоного винного оцту
  • 3 сушені лаврові листи
  • 4 склянки (320 г) дрібно нашаткованої капусти
  • 2 столові ложки, крупно нарізаної свіжої петрушки
  • 1/2 склянки (120 г) сметани

Приготування бурякового супу за кроками

Розтопіть половину олії на великій сковороді на середньому вогні; варити цибулю, помішуючи, до м'якості. Перекладіть цибулю в мультиварку об'ємом 4,5 літри (18 чашок).

Розтопіть масло, що залишилося в тій же сковороді на середньому або сильному вогні; томити курку помішуючи, поки не підрум'яниться. Перекладіть м'ясо у мультиварку.

Додайте воду в ту саму сковороду; довести до кипіння, потім додати в мультиварку з буряком, картоплею, морквою, помідорами, бульйоном, оцтом та лавровим листком. Готуйте під кришкою на повільному вогні 8 годин.

Викиньте лавровий лист. Прибрати курку із супу, подрібнити за допомогою двох виделок. Поверніть м'ясо назад у каструлю.

Втрутити капусту в суп; готувати під кришкою на сильному вогні близько 20 хвилин або до повного в'янення. Додати зелень петрушки. Подавати борщ із вареною куркою, приправлений сметаною та часником

DvaGusya