Буженина в домашніх умовах. Соковита і смачна. Рецепти приготування в духовці і мультиварці

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Навряд чи знайдеться людина, яка любить м’ясо, але при цьому залишився байдужим до буженини. Соковите, ароматне, ситне – правильно приготоване блюдо буквально тане в роті, так і готується зовсім нескладно. Головне – правильно вибрати основний інгредієнт і не порушувати технологію приготування. Класична буженина в домашніх умовах готується зі свинини. Найчастіше це задній окіст, але можна вибрати корейку, лопатку або шийку. Зверніть увагу: м’ясо обов’язково має бути з прошарком жиру, так воно вийде по-справжньому смачним. Однак деякі люди воліють телятину, яловичину або навіть птицю. В цьому випадку для соковитості страви м’ясо при запіканні потрібно з усіх боків обкласти салом. Так само роблять і з пісним шматком свинини. Ще можна взяти баранину або ведмежатину, але в цьому випадку м’ясо потрібно попередньо замаринувати, щоб позбутися специфічного запаху і зробити його більш м’яким.

Існує 2 версії появи буженини. За однією з них це блюдо придумали східні слов’яни, які жили біля річки Західний Буг. З м’ясом у них проблем не було, так як в цих місцях водилося багато кабанів. А обробляли майбутню їжу вона на вогні. Так, запечене м’ясо бужан і стало називатися бужениною. За іншою версією буженина колись мала назву «вуженина» від слова «вудить» – в’ялити, коптити. Проте в наслідок назва дещо трансформувалося.

У будь-якому випадку, якою б не була причина появи цієї страви, воно буде відмінним варіантом до святкового столу. Особливо актуальний великий соковитий, ароматний шматок м’яса в день святкування Нового року чи Різдва, коли вся сім’я в зборі. Зрозуміло, можна готувати буженину і для повсякденного вживання. В цьому випадку подавати її краще на вечерю зі свіжими або печеними овочами і зеленню.

Зміст статті:
  1. Домашня буженина з свинини в гранатовому соусі
  2. Для приготування вам знадобиться:
  3. Етапи приготування:
  4. Буженина зі свинячого окосту з імбирним соусом — готуємо в рукаві
  5. Для приготування вам знадобиться:
  6. Етапи приготування:
  7. Святкова буженина в домашніх умовах з чорносливом — відео рецепт
  8. Соковита буженина з яловичини з розмарином і гірчицею
  9. Для приготування вам знадобиться:
  10. Етапи приготування.
  11. Смачна і пряна буженина в домашніх умовах з філе індички
  12. Для приготування вам знадобиться:
  13. Для сольового розчину вам потрібно:
  14. Етапи приготування.
  15. Рецепт приготування святкової буженини з індички з курагою — відео
  16. Ніжна буженина з свинячої шийки, запечена у фользі
  17. Для приготування вам знадобиться:
  18. Етапи приготування.
  19. Як приготувати ароматну і соковиту буженину в мультиварці
  20. Для приготування вам знадобиться:
  21. Етапи приготування.
  22. Буженина в розсолі – готуємо в духовці у фользі
  23. Для приготування вам знадобиться:
  24. Для розсолу вам знадобиться:
  25. Етапи приготування:
  26. Буженина з курячої грудки в духовці у фользі
  27. Для приготування вам знадобиться:
  28. Для розсолу вам знадобиться:
  29. Етапи приготування:

Домашня буженина з свинини в гранатовому соусі

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Такий варіант запікання м’яса по праву вважається одним з найбільш вдалих. Кислота гранатового соусу або соку діє пом’якшувальною чином на волока м’яса, а поєднання кислинки і солодощі додасть свинині незвичні нотки смаку. Навіть якщо вам не пощастило, і м’ясо потрапило досить жорстким, сік з граната це виправить.

Для приготування вам знадобиться:

  • свинина (краще окіст, і не забувайте про наявність жирку) – 2 кг;
  • сіль – 25 гр.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сушений болгарський перець (краще кілька кольорів) – 2 ст. л.;
  • соус «Наршараб» – 100 мл (можна замінити простим гранатовим соком).

Етапи приготування:

1. В першу чергу промийте шматок м’яса холодною водою. Сало зрізати не потрібно – воно допоможе зробити буженину більш соковитою. У м’ясі можете зробити невеликі надрізи ножем, щоб воно краще просочилося маринадом.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

2. Далі натріть свинину сіллю з усіх боків. Не шкодуйте часу і сил – ретельно втирайте її в м’ясо.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

3. Потім намажте свинину пропущеним через прес часником і вже після гарненько витріть подрібненим болгарським перцем. Краще, якщо він буде крупного помелу.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

4. Наступним етапом буде додавання соусу або соку. Але просто полити м’ясо недостатньо. Потрібно гарненько втерти маринад.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

5. Оброблену таким чином свинину відправте в холодильник мінімум на 3 години, щоб вона просочилася соком і спеціями. Досвідчені господині залишають маринуватися м’ясо на всю ніч.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

6. Далі потрібно перекласти свинину в вистелену пергаментом посуд для запікання і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів на 3 години. Обов’язково прикрийте форму кришкою або фольгою.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

7. У процесі готування можете періодично поливати м’ясо утворився жиром.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

8. Приблизно через 3 години (не забувайте, у всіх різні духові шафи, тому орієнтуйтеся на свій) буженина готова. Наріжте її невеликими пластинами і подавайте до столу з овочами в листі сала.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Одним з плюсів цієї страви є його універсальність: його можна подавати і гарячим, і холодним. У другому випадку вона є відмінною альтернативою ковбасним виробам. Чи поповнить закуски до святкового столу.

Буженина зі свинячого окосту з імбирним соусом — готуємо в рукаві

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Родзинкою цього рецепту є імбирний соус. Для його приготування знадобиться сік лимона, мед і тертий імбир в рівних пропорціях. Завдяки йому м’ясо стає надзвичайно ніжним, а кислота лимона, солодкість меду і терпкість імбиру додадуть йому незабутній смак і аромат. А плюс рукава для запікання – мінімум брудного посуду. До того ж, не у всіх є спеціальна форма для духовки, а деко використовувати не рентабельно.

Для приготування вам знадобиться:

  • свинина (окіст) з жировими прошарками – 1.6 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • паприка – 1 ст. л.;
  • сіль – 1.5 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;
  • хмелі-сунелі (можна замінити будь-якими спеціями за смаком) – 1 ст. л.;
  • вищевказаний соус – 2 ст. л.

Етапи приготування:

1. Спочатку промийте м’ясо в холодній воді і промокніть паперовим рушником. Зробіть невеликі надрізи-кишеньки, щоб свинина краще просочилася маринадом.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

2. Очищений часник пропустіть через прес. Змішайте всі інгредієнти: часник, паприку, сіль, хмелі-сунелі і соус.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

3. Тепер натріть отриманою сумішшю м’ясо. Не забувайте про кишеньки. Прикладайте зусилля, щоб свинина добре всім цим просочилася.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

4. Далі м’ясо можна відправити в холодильник на пару годин або ж відразу помістити в пакет для запікання, випустити повітря і гарненько його затягти. Проткніть пакет в декількох місцях зубочисткою або голкою.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

5. Надішліть м’ясо в розігріту до 200 градусів духовку на 1.5 години.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Буженина готова. Подавати страву можна гарячим або холодним, додатково прикрасивши зеленню і овочами.

Святкова буженина в домашніх умовах з чорносливом — відео рецепт

Для любителів тонкої солодкої нотки в м’ясі пропоную познайомитися з рецептом буженини з чорносливом. Пряна, соковита і при цьому з цікавою начинкою. Дуже докладний рецепт допоможе вам приготувати цю страву, навіть якщо ви ніколи його раніше не готували.

Соковита буженина з яловичини з розмарином і гірчицею

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

«Родзинкою» даного блюда є розмарин, який ідеально підходить до всіх видів м’яса, а властивий йому хвойний аромат додасть якусь пікантність блюду новорічний настрій вам. До того ж, розмарин володіє масою корисних властивостей. А щоб м’ясо вийшло більш соковитим, при приготуванні можна використовувати сало, яке потім просто викидається.

Для приготування вам знадобиться:

  • м’якоть яловичини – 1 кг;
  • гірчиця класична – 3 ст. л.;
  • часник – 1 головка;
  • свіжий розмарин – 3-5 гілочок;
  • сіль і перець за смаком.

Етапи приготування.

1. Гарненько промийте м’ясо під струменем води і обсушіть паперовим рушником.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

2. Видавіть часник через прес прямо в шматок яловичини. Додайте сіль, перець, гірчицю і листя розмарину і ретельно все перемішайте і втирайте в м’ясо.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

3. Наступним етапом упакуйте яловичину в 2 шари фольги. Стежте, щоб м’ясо було повністю закрито.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

4. Відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1.5 години. Після не діставайте м’ясо з духовки до повного остигання. Такий варіант буженини краще подавати холодним.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Після того, як м’ясо повністю охолоне, дістаньте його з фольги і наріжте невеликими пластинами. Прикрасьте гілочкою розмарину і подавайте на стіл.

Смачна і пряна буженина в домашніх умовах з філе індички

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

А як же бути тим, хто не їсть червоне м’ясо? Невже вони позбавлені можливості спробувати таке смачне блюдо, як буженина? Аж ніяк ні. Спеціально для них є незвичайні оригінальні рецепти буженини з м’яса птиці. До того ж це відмінна альтернатива магазинним ковбасним виробам.

Для приготування вам знадобиться:

  • філе індички – 1 .5 кг;
  • зерниста гірчиця – 20 гр.;
  • паприка – 1 ст. л.;
  • приправа для індички на вугіллі – 20 гр. (можна замінити будь дугою за бажанням);
  • чорний перець – 1.5 ч. л.;
  • сухий часник – 1.5 ч. л.;
  • орегано – 1 ч. л.;
  • розмарин – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія (можна замінити оливковою) – 2 ст. л.

Для сольового розчину вам потрібно:

  • вода – 1 л;
  • сіль – 30 гр.;
  • цукор – 1 ст. л.

Етапи приготування.

1. Опустіть філе идейки в соляний розчин і залиште на 30 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте і обсушіть паперовим рушником.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

2. В окремій мисці змішайте всі приправи з рослинним маслом і отриманою сумішшю натріть шматок птиці. Для зручності можете відразу покласти філе на фольгу, в яку потім і будете його завертати.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

3. Загорніть індичку у фольгу. Стежте, щоб все було упаковано щільно, інакше сік витече. Надішліть маринуватися в холодильник на 3-4 години.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

4. Далі потрібно розігріти духовку до 250 градусів і запікати там шматок індички приблизно 20-25 хвилин. Після духова шафа потрібно вимкнути і не діставати м’ясо до повного охолодження.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Розкрити індичку і нарізати м’ясо тонкими шматками, подавати холодним.

Рецепт приготування святкової буженини з індички з курагою — відео

Приготувати вкусною буженину з індички можна різними способами. Один з них я вже описала вище і пропоную познайомитися з другим, який разюче відрізняється за смаком, але при цьому так само чудовий. Особливо хороша така буженина до святкового столу, наприклад, на новий рік.

Таке частування ваші гості не скоро забудуть і попросять рецепти, щоб приготувати в наступний раз вдома.

Ніжна буженина з свинячої шийки, запечена у фользі

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Завдяки 2 видів гірчиці і технології приготування, буженина виходить по-справжньому ніжною, а спеції надають їй воістину неповторний аромат. До того ж, зазвичай ця частина свинини досить жирна, щоб м’ясо вийшло дуже соковитим. У гарячому вигляді буженина буде відмінним основною стравою вашого столу, а в холодному – хорошою альтернативою магазинної нарізці: її можна подати окремо або зробити бутерброди.

Для приготування вам знадобиться:

  • шийна частина свинини – 1.8 кг;
  • часник – 6 зубців;
  • зерниста гірчиця – 1.5 ст. л.;
  • столова гірчиця – 1.5 ст. л.;
  • сметана або майонез – 3 ст. л.;
  • сіль – 40 гр.;
  • італійські трави – 3 ст. л.;
  • суміш перців – за смаком.

Етапи приготування.

1. Промийте шматок м’яса водою і обсушіть паперовим рушником. Очистіть часник і наріжте невеликими брусочками.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

2. Змішайте сіль і приправи в одному посуді, сметану з двома видами гірчиці – в іншій.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

3. Зробіть невеликі надрізи в м’ясі ножем. У кожен надріз вставити шматочок часнику і насипте трохи солі зі спеціями.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

4. Решту солону приправу втерти у м’ясо з усіх боків, а потім змастіть його сметаною з гірчицею.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

5. Щільно упакуйте свинину у фольгу і залиште в холодильнику маринуватися мінімум на 3 години. Краще, якщо зможете залишити на всю ніч.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

6. Після того, як м’ясо дістанете з холодильника, треба дати йому час зігрітися при кімнатній температурі. Після цього можна відправляти в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 2 години.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

7. Далі розгорніть м’ясо і знову помістіть в духовку приблизно на чверть години, щоб утворилася рум’яна кірочка.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

8. Дістаньте м’ясо з духовки, накрийте фольгою і залиште ще на деякий час. Не ігноруйте цей етап – так м’ясо стане ще соковитіше.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Подавайте блюдо гарячим або холодним в залежності від ваших уподобань.

Як приготувати ароматну і соковиту буженину в мультиварці

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Якщо у вас вдома немає духовки, можна скористатися мультиварка – при правильній послідовності дій у ній буженина виходить не гірше, і навряд чи хтось помітить, що готували ви не в духовій шафі. Набір спецій і соусів, використовуваний в цьому рецепті підійде так само і для інших способів готування, наприклад в духовці у фользі або в рукаві для запікання.

Для приготування вам знадобиться:

  • свинина – 1 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • свіжий розмарин – 2 гілочки;
  • свіжий чебрець – 2 гілочки;
  • соус «Кімчі» за смаком;
  • соєвий соус за смаком;
  • оливкова олія.

Етапи приготування.

1. Очищений часник розрізати на 2 половинки.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

2. У глибокому посуді змішайте 2 види соусу, оливкова олія і листя чебрецю і розмарину.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

3. Вимийте свинину під проточенной водою і обсушіть паперовим рушником. Гострим ножем зробіть невеликі надрізи з усіх боків і помістіть туди часник.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

4. Полийте маринадом, злегка втріть його руками.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

5. Потім відправляйте м’ясо в пакет для запікання і закрийте його кліпсами, залишивши трохи повітря. Не забудьте перелити маринад до свинини.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

6. М’ясо покладіть на решітку для приготування на пару. У чашу мультиварки налийте води і поставте програму «тушкування» на 1.5 години.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

7. Готову буженину перед подачею можна полити м’ясним соком, выделившемся в пакет при приготуванні.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Готову буженину подавайте зі свіжими овочами, салатами. Наріжте на скибочки і зробіть головним гарячою стравою або остудіть і перетворіть в приголомшливо смачну святкову закуску. Приємного апетиту!

Буженина в розсолі – готуємо в духовці у фользі

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Завдяки довгій витримці свинини в розсолі вона виходить незвичайно ніжною і ароматною – за добу свинина вбирає в себе запах усіх використовуваних спецій, а з-за розчиненої у воді солі руйнуються жорсткі волокна, що сприяє розм’якшенню навіть досить жорсткого шматка м’яса. Єдиний нюанс даного рецепту – починати потрібно готувати за добу до передбачуваного заходу, щоб свинина досить пробула в маринаді. Тоді буженина в домашніх умовах вийде нітрохи не гірше магазинного.

Для приготування вам знадобиться:

  • свинина з невеликою кількістю жиру 1.5 кг;
  • томатна паста – 2 ч. л.;
  • паприка – 2 ч. л.;
  • олія соняшникова або оливкова 2 ст. л.

Для розсолу вам знадобиться:

  • вода – 1 л;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • чорний перець горошком – 1 ч. л.;
  • запашний перець горошком – 1 ч. л.;
  • орегано (при бажанні можна замінити на базилік) – 1 ч. л.;
  • измельчений коріандр 1 ч. л.;
  • часник 7 зубців.

Етапи приготування:

1. У першу чергу потрібно приготувати розсіл. Для цього очистіть часник і наріжте його невеликими пластинами. Налийте воду в глибоку чашу (вона повинна помістити в собі шматок м’яса) і насипте туди всі спеції для розсолу. Гарненько розмішайте до повного розчинення солі.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

2. Вимите м’ясо покладіть в маринад, закрийте всі кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на 24 години.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

3. Через добу дістаньте свинину. Перед цим змішайте паприку, томатну пасту і масло.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

4. Покладіть шматок свинини на фольгу (лист повинен бути досить великим, щоб упакувати в нього м’ясо), намажте отриманою сумішшю і загорніть. Стежте, щоб не залишалося зазорів – так ніяка рідина не зможе витекти, і м’ясо вийде м’яким і соковитим.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

5. Надішліть м’ясо запікатися в духовку при температурі 180-200 градусів приблизно на 60 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності відкрийте фольгу і полийте свинину виділився м’ясним соком.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

6. Відкрите м’ясо продовжуйте запікати ще 10-15 хвилин, поливаючи соком не рідше, ніж раз у 5 хвилин.

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Подавати страву можна в гарячому або холодному вигляді. За таким рецептом можна приготувати соковиту буженину з будь-якого шматка м’яса, навіть корейки або карбонаду, які відомі своєю сухістю.

Буженина з курячої грудки в духовці у фользі

Буженина в домашних условиях. Сочная и вкусная. Рецепты приготовления в духовке и мультиварке

Якщо ви не любите червоне м’ясо, шинку у домашніх умовах можна приготувати не тільки з індички, але і з курки, а точніше – з її грудки. Зазвичай скаржаться, що куряча грудка виходить досить сухий, але не в цьому випадку. Завдяки маринаду і особливостям приготування, біле м’ясо виходить дійсно соковитим, а спеції надають йому приголомшливий аромат.

Для приготування вам знадобиться:

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • солодка паприка – 1 ч. л.;
  • мелений перець чорний перець за смаком;
  • рослинна олія (підійде соняшникова або оливкова).

Для розсолу вам знадобиться:

  • вода кип’ячена кімнатної температури – 1 л;
  • сіль – 40-45 гр.

Етапи приготування:

  1. Курячу грудку промийте, обсушіть і видаліть прожилки.
  2. Далі потрібно приготувати розсіл. Для цього розчиніть сіль у воді і помістіть туди курку на 2 години. Посуд краще закрити кришкою або харчовою плівкою.
  3. Через 2 години дістаньте грудку і знову ж обсушіть паперовим рушником.
  4. В окремому посуді змішайте паприку, перець і олію. Натріть курячу грудку повчань сумішшю.
  5. Ретельно загорніть курку у фольгу, щоб навіть крапля соку не витекла.
  6. Надішліть упаковану грудку в духовку, розігріту до 225 градусів, буквально на чверть години. Після закінчення зазначеного часу вимкніть духовку, але курку не діставайте – вона повинна пролежати там ще 2 години. Важливо: не відкривайте дверцята духової шафи все це час.
  7. Через 2 год діставайте курячу грудку, нарізайте невеликими тонкими шматочками і подавайте до столу, прикрасивши зеленню і овочами.

Як бачите, в приготуванні буженини немає нічого складного. Часу, звичайно, процес досить довгий, але більшу його частину вам не потрібно нічого робити. Мінімум зусиль і інгредієнтів, і буквально через кілька годин ніжне соковите м’ясо буде у вас на столі.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: