Чахохбілі з курки у мультиварці

Чахохбілі з курки у мультиварці

Приготуємо класичну страву грузинської кухні з курки в мультиварці. Рецепт підходить для будь-якого типу пристроїв, там все одно і просто. Страва виходить смачною майже як у казані, а то й краще. Як ви знаєте, успіх кавказьких страв залежить від правильно доданих спецій та черговості смаження продуктів. А ще має бути багато зелені, ось і все, що потрібно врахувати при приготуванні

інгредієнти

  • Курячі стегна – 1 кг.
  • Помідори – 5 штук
  • Цибуля – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Базилік, хмелі-сунелі, коріандр – по 1 чайній л
  • Перець червоний гострий – 0,75 чайного л
  • Олія рослинна – 50 мл
  • Сіль + цукор – по 1 їдальні
  • Пучок кінзи

Класичний рецепт чахохбілі з фото

Чахохбілі з курки у мультиварці

Здираємо з стегон шкіру, обсмажуємо на маслі в режимі смаження з двох сторін до золотистого кольору.

Чахохбілі з курки у мультиварці

Виймаємо з мультиварки засипаємо цибулю, обсмажуємо до прозорості

Чахохбілі з курки у мультиварці

Завантажуємо назад курку

Чахохбілі з курки у мультиварці

Зрізаємо верхівку біля помідора, трьом на тертці шкірку викидаємо

Чахохбілі з курки у мультиварці

Додаємо спеції, сіль, цукор, давлений часник та пекучий перчик.

Чахохбілі з курки у мультиварці

Виливаємо в мультиварку, кладемо томатну пасту

Чахохбілі з курки у мультиварці

Ставимо режим “гасіння” на 1 годину. За 5 хвилин до закінчення покладіть різану зелень. Залиште кінзи для прикраси

Чахохбілі з курки у мультиварці

Грузинське частування готове. Подавайте з рисом, картоплею або зеленою сочевицею

Чахохбілі по-грузинськи у мультиварці редмонд

Чахохбілі з курки у мультиварці

інгредієнти

  • Курка – 1 шт. (1800 г)
  • Помідори – 6 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. ложка
  • Часник – 3-5 зубчиків
  • Перчик чилі середній
  • Сіль – 2 ч. ложки
  • Зелень за смаком – кріп, петрушка, кінза, базилік
Читайте також:  Тарталетки з куркою та грибами на закуску у духовці

Приготування чахохбілі кроками

Чахохбілі з курки у мультиварці

Готуємо потрібні продукти. Миємо, чистимо, сушимо

Чахохбілі з курки у мультиварці

Ріжемо курку на порційні шматки приблизно однакового розміру, шкіру залишаємо

Чахохбілі з курки у мультиварці

Включаємо мультиварку – режим «жаріння» масло не додаємо

Особливістю чахохбілі є обсмажування курятини на суху у власному жирі, що виділяється зі шкіри.

Чахохбілі з курки у мультиварці

Мультиварка просигналила, що вона нагрілася. Викладаємо м'ясо шкірою вниз, обсмажуємо 15-20 хвилин із перевертаннями по 5 хв. з кожного боку. Кришку не закриваємо

Смажимо поки не зникне вся почервоніння

Поки обсмажується курка, підготуємо інші продукти.

  • Помідори пропускаємо через блендер, м'ясорубку, або трьом на тертці
  • Ріжемо пекучий перець, часник, цибулю та болгарські перці

Чахохбілі з курки у мультиварці

Цибулю додаємо в мультиварку, перемішуємо, гасимо до прозорості

Чахохбілі з курки у мультиварці

Засипаємо часник, перчик пекучий, перець болгарський, заливаємо томатами. Додаємо томатну пасту, хмелі-сунелі та сіль

Чахохбілі з курки у мультиварці

Готуємо чахохбілі на режимі «гасіння» 1 год. Жодної води додавати не треба, рідини і так буде дуже багато

Чахохбілі з курки у мультиварці

За годину додаємо порізану зелень, перемішуємо, блюдо готове. Добре подавати з рисом або картопляним пюре.

Як приготувати чахохбілі з курки?

Чахохбілі з курки у мультиварці

інгредієнти

  • Куряче м'ясо – 1,5 кг
  • Помідори – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Кінза – 1 пучок
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Сіль – 2 чайні л

Включаємо мультиварку в режимі смаження
Нарізаємо цибулю чверть кільцями відправляємо в апарат, обсмажуємо до м'якості. Закладаємо порізану на порційні шматки курку

Заливаємо помідори окропом, через 5 хвилин знімаємо шкірку ріжемо кубиками відвантажуємо в мультиварку, кладемо дві столові ложки томатної пасти

Дрібно шаткуємо пекучі перчики відправляємо в апарат, солимо чахохбілі за смаком
Вимикаємо смаження, включаємо гасіння, час ставимо одну годину

Наприкінці кладемо дрібнопорізану зелень із часником, курка по-грузинськи готова

Читайте також:  Оладки на кислому молоці — рецепти приготування

Справжнє чахохбілі від грузинського шефа

Чахохбілі з курки у мультиварці

Ця страва готується не тільки з курятини, але і з індички, яловичини і навіть свинини. У Грузії є певна назва таким стравам – їх називають соусом

інгредієнти

  • Тушка – 1 шт.
  • Томати + цибуля – по 6 штук
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Слива – 200 г
  • Часник – 5 зуб.
  • Гострий червоний перець – 0,5 год.
  • Уцхо-сунелі – 1 стіл. л
  • Суміш 5 перців
  • Олія рослинна, сіль
  • Кінза

Однією з головних традицій у приготуванні чахохбілі було те, що треба порізати курку на 17 шматочків, попередньо знявши шкіру.

Зараз ці правила мало хто дотримується і ріже на власний розсуд. Розділяємо пташку

Наливаємо в каструлю з товстим дном або казан масло, розкладаємо курячі шматочки обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку. В кінці перчимо і солимо до смаку додаємо вино і уцхо-сунелі. Накриваємо кришкою зменшуємо вогонь, гасимо 5 хв.

Вирізаємо з помідорів плодоніжку, зверху робимо хрестоподібний надріз. Заливаємо окропом, знімаємо шкірку нарізаємо. Можна не дрібнити, в процесі приготування вони перетворяться на пюре. Відправляємо томати в каструлю, продовжуємо гасити

Ріжемо цибулини пір'ям. Пасеруємо на сковороді до м'якого прозорого стану. Підсолюємо рясно цибулька. Не боїмося переборщити. За готовністю перекладаємо у чахохбілі

Дрібно шаткуємо кинзу і часник, це кладеться під закінчення рецепта

Трохи інформації
Кінза грає в грузинській кухні особливо чахохбілі одну з найголовніших ролей, це друга за ароматом трава після базиліку. Використовується вона дуже широко, є у 90% випадків. Є прислів'я що кашу маслом не зіпсуєш, так у кавказькій кухні вона звучить як зеленню страву не зіпсуєш

Відварюємо сливи, видавлюємо кістку пропускаємо через сито. Саме таким чином готується соус ткемалі. Виливаємо цю кашку у казан. У нашій страві з'явився фруктовий аромат, колір став насичено червоним. Зменшуємо нагрівання до мінімуму

Читайте також:  Компот з винограду на 3-літрову банку - рецепти на зиму без стерилізації

Хочу сказати, що рецепт приготування чахохбілі у кожної господині свій. В одному селі можна знайти з десяток рецептів його приготування. Але основні інгредієнти як курка, помідори та кінза будуть присутні у кожному

Чахохбілі майже готове. Вимикаємо плиту, завантажуємо різану зелень із часником, посипаємо половиною чайної ложки червоного гострого перцю. Перемішуємо, частування готове до подачі на стіл

Вийшла дуже багата на ароматичні сполуки страва. Тут хорошу роль грає кінза, часник, зливу. Свою лепту вніс цибуля з помідорами. У свою чергу, це дало багатство смаку в одному блюді. Не дарма воно дуже популярне не лише в Грузії, а й у всьому СНД. І готується чахохбілі до того ж досить просто та швидко за наявності продуктів та спецій

Особливо це частування популярне на великих гуляннях, подається воно як на плоских тарілках, так і в глибоких супових з лавашем або зерновим хлібом. Як я вже й казав, ми називаємо цю страву – СОУС!

Я сподіваюся на те, що ви будете часто готувати чахохбіли себе вдома, пригощати своїх близьких, друзів та знайомих. Рецепт найпростіший, швидкий у приготуванні, тому пробуйте і готуйте якнайбільше

DvaGusya