Домашні пельмені. Дуже смачні. Покрокові рецепти приготування тіста і начинки

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Справжні домашні пельмені любить кожен, але навряд чи хто достеменно знає, звідки сталося це блюдо. Є безліч варіантів, і різні країни вважають саме себе засновниками пельменів. За однією з версій страву придумали народи, що мешкають в Передуралля. За цю версію говорить сама назва «пельнянь», а так само кліматичні умови – зберігати пельмені в холодні зими цих регіонів дуже просто. За іншою версією пельмені придумали китайці, причому в якості начинки вони використовують далеко не тільки м’ясо, а сама страва вважається обов’язковим атрибутом новорічного столу. Третім народом, який бореться за право вважатися родоначальниками пельменів, є сибіряки. Їх пельмені самі великі і соковиті, адже фарш робиться і м’яса, цибулі і колотого льоду. І останніми, хто стверджують, що саме вони винайшли пельмені, є монголи, які підкоривши безліч народів, зібрали всі традиції разом і отримали цю страву.

В принципі пельмені в тому чи іншому виконанні є практично у всіх народів: манти, хінкалі, пянсе, равіолі та багато іншого в якомусь сенсі схожі на російські пельмені. На Русі пельмені виникли кілька століть тому, ймовірно, на Уралі, що цілком зрозуміло з точки зору клімату. З їх суворими, холодними зимами зберігати це блюдо було дуже просто. Спочатку пельмені вважалися делікатесом, але вже з часом міцно увійшли в меню будь-якої сім’ї. Тоді і виникла традиція робити пельмені всім сімейством: господар будинку подрібнював м’ясо, господиня – місила тісто, а потім всі разом з дітьми ліпили вручну «хлібні вушка». Це були найкращі вечора: вся родина збиралася за одним столом, дорослі передавали свій досвід дітям, всі спілкувалися.

Зараз все настільки спростилося, що можна просто піти в магазин і купити готовий напівфабрикат. Однак саме зліплені вручну домашні пельмені досі цінуються всіма поколіннями. Традиційно для начинки використовували різні сорти м’яса в певних пропорціях, але сьогодні таких обмежень немає. Ви можете взяти будь-який вид м’яса, змішати його з іншим або не змішувати. Так само ви можете купити вже приготований фарш. Але не забувайте, що смакові якості безпосередньо залежать від начинки, тому приділіть цьому особливу увагу. Якщо ви вибираєте пісний вид м’яса, використовуйте секрет сибіряків: додайте до фаршу колотий лід або влийте води начинка вийде більш соковитою.

Для приготування тіста так само використовують різні рецепти з додаванням яєць і без, зі спеціями та олією, з молоком або водою. Якщо ви готуєте домашні пельмені вперше, за основу краще взяти класичний рецепт. Коли буде готове тісто, головне – распластать його як можна тонше, але щоб при цьому воно не рвалося. Це умова пішло ще з давніх часів, коли добути м’ясо було легко, а от купити яйця і борошно – досить затратно.

Зміст статті:
  1. Смачні домашні пельмені – тісто на рослинному маслі, начинка зі свинини
  2. Знадобиться для тіста:
  3. Знадобиться для начинки:
  4. Етапи приготування.
  5. Як швидко приготувати домашні пельмені з допомогою пельменницы
  6. Знадобиться для тіста:
  7. Знадобиться для начинки:
  8. Етапи приготування.
  9. Смачні і ароматні пельмені з чебрецем своїми руками
  10. Знадобиться для тіста:
  11. Знадобиться для начинки:
  12. Етапи приготування.
  13. Прості домашні пельмені зі свинини і яловичини
  14. Знадобиться для тіста:
  15. Знадобиться для начинки:
  16. Етапи приготування.
  17. Рецепт домашніх пельменів з курки
  18. Знадобиться для тіста:
  19. Знадобиться для начинки:
  20. Етапи приготування.
  21. Справжні сибірські пельмені в домашніх умовах — відео рецепт
  22. Соковиті пельмені з яловичини в домашніх умовах
  23. Знадобиться для тіста:
  24. Знадобиться для начинки:
  25. Етапи приготування.
  26. Дієтичні домашні пельмені з фаршем з індички
  27. Знадобиться для тіста:
  28. Знадобиться для начинки:
  29. Етапи приготування.
  30. Як приготувати різнокольорові домашні пельмені з натуральними барвниками
  31. Знадобиться для тіста:
  32. Знадобитися для фарбування:
  33. Знадобиться для начинки:
  34. Етапи приготування.

Смачні домашні пельмені – тісто на рослинному маслі, начинка зі свинини

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

У цьому варіанті приготування тіста додається соняшникова олія без аромату, щоб воно вийшло пластичним і податливим. Не пропускайте етап просівання борошна: завдяки цьому вона насичується киснем, і страва виходить більш повітряним і ніжним. За рецептом для фаршу використовується свинина, а фарш готується самостійно. В принципі ви можете взяти будь-яке м’ясо або навіть червону рибу, можете навіть купити готовий фарш. Але не забувайте: саме начинка – головна складова смачних пельменів. Тому, якщо ви зупинили свій вибір на покупному фарші, нехай це буде перевірене місце і перевірений виробник.

Якщо фарш обрано вдало, то з спецій достатньо додати лише німого солі, часнику, цибулі і зелені, щоб підкреслити смак м’яса, але не перебити його. Однак якщо ви любите щось конкретне, не забороняється це використовувати. Змішуйте приправи і трави за своїм бажанням для отримання нових відтінків смаку.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 4 ст.;
  • тепла вода – 1 ст.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • рослинне масло – 5 ст. л.

Знадобиться для начинки:

  • свинина – 1 кг;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • часник сушений – 1 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 0.3 ч. л.;
  • зелень за смаком.

Етапи приготування.

1. Просійте борошно в миску, де будете замішувати тісто. Посоліть і додайте масло, розмішайте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

2. Влийте теплу воду (слідкуйте, щоб вона не була гарячою і знову розмішайте ложкою або виделкою.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

3. Коли тісто стане в міру щільним, продовжите його вимішувати руками: спочатку в посуді, потім на столі. Не шкодуйте сил: при замісі потрібно докладати зусилля, щоб маса вийшла однорідною. Коли тісто стане досить пружним і при цьому м’яким, покладіть в пакет або що-небудь подібне і дайте настоятися при кімнатній температурі.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

4. Тепер можна приступити до начинки. Розріжте м’ясо на невеликі частини, щоб зручно було їх покласти в м’ясорубку. Перетворіть його в фарш.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

5. Насипте солі з перцем, додайте часник сушений і трохи зелені (краще використовувати свіжу або заморожену), перемішайте. Краще це робити руками, щоб надати фаршу однорідну консистенцію.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

6. Накрийте начинку кришкою і відкладіть. Тепер візьміть тісто і розділіть на 4 однакові частини. Візьміть 1 половинку і розкачайте на столі або дошці з допомогою качалки. Борошно для посипання використовувати не потрібно без вимушеної необхідності.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

7. Коли пласт стане досить тонким, виріжте за допомогою склянки невеликі гуртки, приберіть зайве тісто.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

8. Тепер у центр кожного кружечка покладіть трошки начинки, акуратно притисніть, складіть навпіл і зліпіть між собою краю. У вас повинна утворитися форма півмісяця.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

9. Коли м’ясо буде запаковано в так званий конвертик, з’єднайте два куточка і теж зліпіть їх. Повторіть так з усієї заготівлею.

10. Тепер пельмені можна зварити або відправити в морозилку. Щоб вони не злиплися і не деформувалися, викладіть на плоске і рівне типу обробної дошки, щоб вони не торкалися один одного, і залиште в морозильній камері мінімум на годину. Потім дістаньте і складіть в пакет або контейнер.

Якщо ви хочете зварити домашні пельмені, киньте їх в киплячу воду, додайте лавровий лист і сіль за смаком. Коли пельмені виявляться на поверхні, зменшіть вогонь і готуйте ще 5 хвилин. Подавайте зі сметаною.

Як швидко приготувати домашні пельмені з допомогою пельменницы

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Завдяки використанню пельменницы домашні пельмені готують дійсно дуже просто і швидко. Можливо, пельмені виходять не повністю ручної ліпки, але це не робить їх менш смачними. Зате з допомогою цього простого пристосування можна готувати їх відразу у великій кількості і заморожувати.

За рецептом тісто використовується класичне, а фарш готується зі свинини і курки. З спецій додається лише перець, щоб зберегти природний смак без будь-яких домішок. Як і в будь-якому іншому рецепті, ви можете додати приправи або зелень за бажанням, міняючи відтінки смаку у отриманого страви. Якщо ви вирішили повністю слідувати рецептом, то продуктів потрібно мінімальна кількість.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 3 ст.;
  • вода кімнатної температури – 1 ст.;
  • сіль – 1 ч. л.

Знадобиться для начинки:

  • свинина 0.5 кг;
  • курка – 0.5 кг;
  • часник – 2 зубці;
  • цибуля – 1 шт.;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Етапи приготування.

1. У посуд для замішування тіста просійте борошно. Потім влийте склянку води і додайте сіль за рецептом. Все гарненько перемішайте з допомогою ложки.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

2. Коли тісто стане в міру пружною, продовжуйте вимішувати його руками на столі. При необхідності можна додати трохи борошна: тісто має вийти досить крутим, але не кам’яним.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

3. Коли воно буде готове, покладіть в пакет або миску, накривши зверху рушником і дайте настоятися. В цей час займіться фаршем.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

4. М’ясо і курку розрізати на невеликі шматки і відправте в м’ясорубку. Посипте сіллю і перцем, все ретельно розмішайте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

5. Очистіть цибулю і часник. Подрібніть ножем, з допомогою блендера або пропустивши через ту ж м’ясорубку. Додайте до фаршу і ще раз все розмішайте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

6. Візьміть тісто і розділіть на 2 приблизно однакові частини. Кожну обваляйте в борошні. Розкачайте одну половинку в тоненбкий пласт і покладіть на пельменницю. Гарненько розправте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

7. За допомогою маленької ложки в кожне поглиблення покладіть трохи фаршу, злегка придавлюючи, щоб він опинився нижче рівня пельменницы, натягуючи при цьому тісто.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

8. Коли фарш буде розкладений, розкачайте наступну частину тіста і прикрийте цим тонким млинцем майбутні пельмені.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

9. Тепер візьміть качалку і проводите з одного боку в бік, поки не сформуються пельмені. Якісь можу самі випасти з пельменницы, які ви просто легко отримаєте самостійно.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

10. Повторюйте, поки не закінчаться інгредієнти. Пельмені можна зварити відразу або відправити в морозилку на зберігання. Якщо ви робите заготовку, щоб вони не злиплися, і викладіть рівним шаром на підносі або дошці (слідкуйте, що пельмені не торкалися один до одного) і залиште в морозильній камері на пару годин. По закінченню вказаного часу дістаньте і перекладіть контейнер або пакет.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

11. Якщо ви плануєте варити пельмені, то потрібно закип’ятити воду. Додайте в неї лист лавра і посоліть, і тільки після цього закладайте пельмені. Коли вони спливуть, зменшіть вогонь і готуйте ще 5 хвилин. Подавайте зі сметаною.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Ось так швидко і просто можна приготувати прості домашні пельмені.

Смачні і ароматні пельмені з чебрецем своїми руками

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Приготовлені таким чином, домашні пельмені виходять досить незвичними з приголомшливим ароматом завдяки доданого в тісто чебрецю. Це приправа, відрізняється яскраво вираженим гострим пряним смаком. Всього лише один інгредієнт, і ось вже класичні пельмені виходять дуже цікавими і нестандартними – такі люблять готувати в крафтових пельменних. Так як тісто готується з яйцями, краще їх спочатку розбити в окремий посуд, щоб переконатися, що вони не зіпсовані, і лише потім з’єднати з іншими продуктами.

Для начинки береться м’ясо свині і корови в рівній кількості і перекручується в фарш. Саме завдяки досить жирного м’яса свині пельмені виходять дуже соковитими і ніжними. При приготуванні пельменів не пропускайте етап, коли готове тісто «відпочиває» при кімнатній температурі. Це допомагає стати йому більш еластичним, податливим, м’яким, не рватися при приготуванні, а смаковими якостями чебрецю розкритися.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 700 гр.;
  • вершкове масло – 50 гр.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • тепла вода – 1.5 ст.;
  • сіль – 0.5 ч. л.;
  • чебрець за смаком.

Знадобиться для начинки:

  • свинина – 350 гр.;
  • яловичина – 350 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Етапи приготування.

1. Спочатку пропустіть борошно через сито в глибоку посуд, де будете змішувати всі інгредієнти. Додайте сіль і розмішайте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

2. У воду кімнатної температури введіть 2 яйця і гарненько розбийте їх виделкою. Акуратно влийте воду з яйцями в борошно.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

3. Розтопіть вершкове масло звичним способом і додайте в борошно, туди ж насипте чебрець і все перемішайте. Коли тісто стане в міру пружною, перекладіть його на присипаний борошном стіл і продовжуйте вимішувати.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

4. Готове гладке в міру пружне тісто покладіть в миску, накрийте полотенчиком і залиште на 30-60 хвилин настоятися при кімнатній температурі.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

4. Тепер можете почати робити начинку. Розріжте м’ясо на невеликі частини і відправте в м’ясорубку.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

5. Очищений від лушпиння цибулю подрібніть і додайте у фарш. Насипте сіль з перцем за смаком, перемішати.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

6. Розділіть тісто на кілька однакових частин. Одну відкладіть, а другу перетворіть на тоненький пласт. За допомогою склянки чи іншого круглого предмета виріжте кружечки, а приберіть зайве тісто.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

7. По центру кожного кружечка покладіть трошки начинку і зліпити краю, защипывая їх пальцями. Коли начинка буде повністю упакована, а ви отримаєте якусь подобу півмісяця, з’єднайте два кінці між собою.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

8. Повторюйте, поки не закінчаться інгредієнти. Частина пельменів можна заморозити, а іншу частину зварити. Для заморозки викладіть їх на дошку або піднос, щоб між пельменями була відстань, залиште в морозильній камері мінімум на 60 хвилин. Після дістаньте і перекладіть в пакет для зберігання і відправте знову в морозильну камеру.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

9. Щоб зварити пельмені, помістіть їх в закипілу воду, додайте сіль і лист лавра. Коли пельмені спливуть, відварюйте їх ще приблизно 5 хвилин.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Подавайте домашні пельмені зі сметаною, змішаною з чебрецем або полийте олією.

Прості домашні пельмені зі свинини і яловичини

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Це досить класичний і, в той же час, неймовірно смачний рецепт домашніх пельменів. Зверніть увагу, що в тісто додається нерафінована соняшникова олія – це дуже важливо. Завдяки йому тісто виходить пластичним, м’яким, податливим і при цьому дуже пружним, тобто воно навряд чи порветься при варінні або приготуванні. За рецептом сіль розчиняється у воді. Завдяки цьому тісто найкращим чином просолится, в ньому не виявиться нерозчинених крупинок, і при цьому воно залишиться неймовірно м’яким.

Для приготування фаршу беруться 2 види м’яса: свинина та яловичина. Не видаляйте жирову частину: в м’ясорубці вона измельчится, під час замісу змішається з м’ясом і зробить його більш соковитим. А щоб напевно начинка вийшло не сухий, додайте трохи води.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 0.5 кг.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • вода тепла – 1 ст.;
  • сіль – 0.5 ч. л.;
  • масло рослинне – 1 ч. л.

Знадобиться для начинки:

  • свинина – 500 гр.;
  • телятина – 500 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • вода.

Етапи приготування.

1. Просійте борошно в глибоку посуд. В окремий посуд розбийте яйця, а потім введіть їх у борошно. Перемішайте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

2. У склянку з водою насипте сіль і додайте масло, розмішайте. Потім акуратно влийте воду в борошно і знову все перемішайте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

3. Коли тісто стане більш густим, перекладіть його на стіл і продовжите замішувати там руками. Готове однорідне м’яке тісто загорніть в пакет і відкладіть в сторону.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

4. Приступайте до приготування начинки. Вимите в крижаній воді м’ясо наріжте шматками, відправте м’ясорубку. Там же подрібніть очищений від лушпиння цибулі.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

5. Фарш потрібно посолити, додати трохи перцю і води. Перемішайте і по можливості відбийте. Дайте йому настоятися чверть години.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

6. Розділіть тісто на приблизно однакові частини. Стіл припорошите борошном і розкачайте на ньому тісто в тоненький пласт. За допомогою склянки чи спеціального кільця зробіть гуртки, приберіть зайве.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

7. На середину кожного кружечка покладіть трошки начинки і зліпіть між собою краю. Коли у вас вийде півмісяць, з’єднайте протилежні кінчики.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

8. Повторюйте, поки тісто і начинка. Далі пельмені можна зварити або заморозити. Якщо ви вирішили відправити їх в морозилку, викладіть на піднос або обробну дошку, щоб ні один пельменях не торкався іншого, і дайте замерзнути в морозилці – для цього буде потрібно дві години. Потім перекладіть їх в пакет та надішліть на зберігання.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Щоб зварити пельмені, закип’ятіть воду, додайте в неї кілька лаврових листів і кілька горошку запашного перцю, посоліть. Покладіть в киплячу воду на пельмені і готуйте їх рівно 10 хвилин. Подавайте зі сметаною, маслом або улюбленими спеціями.

Рецепт домашніх пельменів з курки

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

У цих пельменях в якості начинки використовується куряче м’ясо – одне з найбільш дієтичних і бюджетних варіантів. Щоб блюдо вийшло не сухою, при ліпленні до фаршу потрібно додати трохи водички. Так само соком насичує фарш дрібно порубаний лук. А щоб смак вийшов більш яскравим і виразним, при подрібненні м’яса птиці використовуються спеції: коріандр, лавровий лист, зіра і чорний перець. В принципі ви можете використовувати будь-які інші приправи за вашим смаком, головне, щоб вони поєднувалися з білим м’ясом і між собою.

Якщо у вас немає достатньої кількості часу, можете ліпити пельмені не вручну, а за допомогою спеціальної пельменницы. Приготовлені таким чином, вони виходять більш рівними, однаковими і ідеальними. Хоч це не зовсім ручна робота, на смак пельменів це абсолютно ніяк не відіб’ється. І не забувайте про рослинна олія: завдяки йому тісто стає більш еластичним, пластичним і не рветься.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 3 ст.;
  • вода гаряча – 1 ст.;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сіль – 0.5-1 ч. л.;
  • масло рослинне – 3 ст. л.

Знадобиться для начинки:

  • куряче м’ясо – 500 гр.;
  • вершкове масло -15 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • часник – 2 зубці;
  • чорний мелений перець – 0.5-1 ч. л.;
  • коріандр – 0.5-1 ч. л.;
  • зіра – 0.5-1 ч. л.;
  • сіль– – 0.5-1 ч. л.;
  • вода – 2-4 ст. л.

Етапи приготування.

1. Почніть підготовку з тіста. У глибокий посуд, додайте яйце, сіль і перемішати виделкою.

2. У посуд для замісу просійте борошно, утворіть поглиблення в центрі і вилийте туди збите яйце. Не перестаючи помішувати, поступово додайте рослинне масло, потім окріп.

3. Вимішуйте тісто спочатку ложкою в мисці, а коли воно стане в міру щільним, руками на столі. Коли воно буде готове, загорніть в пакет і відкладіть в сторону на якийсь час.

4. Поки тісто настоюється, займіться начинкою. Куряче м’ясо розріжте на шматки середнього розміру і помістіть в чашу блендера. Туди ж покладіть цибулю, вершкове масло, часник, зіру, коріандр і подрібнений лавровий лист, влийте води. Пюрируйте в однорідну масу.

5. Візьміть частину тіста і з допомогою качалки розкачайте його в тоненький пласт. З допомогою спеціального пристосування або склянки виріжте кружечки, приберіть все зайве.

6. На середину кожного кружечка покладіть трохи фаршу, зліпіть краю і з’єднайте між собою два протилежних кінця отриманого півмісяця. Повторіть з усіма інгредієнтами.

7. Отримані пельмені можна заморозити або відразу варити. Щоб їх заморозити, одним шаром викладіть на дошку або піднос і помістіть в морозильну камеру мінімум на 60 хвилин. Потім дістаньте, складіть у пакет і відправте на зберігання.

8. Для варіння закип’ятіть воду, насипте солі за смаком і додайте лист лавра. Засипте пельмені в каструлю і варіть після того, як вони спливуть, близько 5-6 хвилин. Подавайте гарячими зі сметаною або улюбленими спеціями.

Справжні сибірські пельмені в домашніх умовах — відео рецепт

Якщо ви до цього моменту сибірські пельмені купували в магазині, прийшла пора покласти цьому край і приготувати їх самостійно. Смачні домашні пельмені не зможе затьмарити ні один сорт промислових.

Соковиті пельмені з яловичини в домашніх умовах

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Дуже смачний і досить простий рецепт пельменів. Яловичина – пісне і неймовірно смачне м’ясо, і щоб готове блюдо вийшло соковитим, обов’язково при приготуванні додайте цибулю і трохи води. Орієнтуйтеся по своїм відчуттям – ви повинні бачити, що фарш став гладким, вологим і при натисканні випускає сік. Зверніть увагу, що цибуля потрібно пропустити через тертку. У цьому випадку він випустить багато соку, який краще злити, щоб він не позначився на смак яловичини.

З спецій за рецептом йде тільки подрібнений перець запашний, щоб не перебити смак свіжого м’яса, але при необхідності ви можете додати те, що вважаєте за потрібне.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 3 ст.;
  • вода тепла – 1 ст.;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • масло рослинне – 3 ст. л.

Знадобиться для начинки:

  • яловичина – 300 гр.;
  • часник – 2 зубці;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • чорний запашний перець за смаком;
  • рослинне масло – 1 ст. л.;
  • вода.

Етапи приготування.

1. У глибоку тарілку вбийте яйце, додайте масло, воду і сіль, гарненько все змішайте. Додайте борошно і ще раз перемішайте.

2. Коли тісто стане досить пружним, викладіть на стіл і почати вимішувати руками до перетворення в однорідну еластичну масу. Готове тісто покладіть назад у миску, накрийте полотенчиком і залиште настоюватися.

3. Тим часом яловичину відправте в м’ясорубку. Очищений часник пропустіть через дрібну тертку, цибулю – через крупну тертку. Весь зайвий сік з лука вичавіть з допомогою друшляка або марлі.

4. Перекладіть цибулю з часником у фарш, додати масло, трохи солі і перцю і вимішуйте фарш руками, як ви робили це з тестом. При необхідності вливайте по трохи воду, щоб фарш вийшов соковитим і м’яким.

5. Візьміть тісто, розділіть на 2-3 частини. Візьміть одну і розкачайте в тоненький пласт. За допомогою ножа для піци наріжте тісто невеликими квадратиками.

6. У кожен квадрат покладіть трохи начинки, зліпіть краю між собою – у вас вийде прямокутник. Візьміть його за верхні кути і простягніть їх вниз, з’єднавши між собою. Повторюйте, поки є інгредієнти.

7. Готові пельмені можна відразу відварити або відправити на зберігання в морозилку. Щоб пельмені заморозити, викладіть їх в один шар на дошку або деко. Дивіться, щоб між ними залишалося відстань. Покладіть все це в морозилку не менш ніж на годину. Потім вийміть, перемістіть в пакет і відправте на зберігання.

8. Для варіння пельменів закип’ятіть воду, посоліть і насипте в неї пельменів. Перемішайте. Варіть 10 хвилин. Подавайте гарячими зі сметаною або посипавши будь-якими спеціями.

Дієтичні домашні пельмені з фаршем з індички

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

М’ясо індички славиться своїми дієтичними властивостями, до того ж вважається неаллергенным продуктом. Начинка з індички – ідеальний варіант для всіх людей, в тому числі і для дітей. М’ясо не таке жирне, як свинина, при цьому неймовірно ніжне і смачне.

В рецепті використовується мінімальна кількість інгредієнтів. Так само ви можете помітити практично повна відсутність спецій, що знову ж таки ідеально для харчування дітей. А при необхідності ви можете додати до фаршу будь-які приправи, а так само часник або зелень.

Знадобиться для тіста:

  • борошно з твердих сортів пшениці – 300 гр.;
  • борошно пшеничне класична – 150 гр.;
  • гаряча вода – 200 мл;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • масло рослинне – 30 мл

Знадобиться для начинки:

  • м’ясо індички – 700 гр.;
  • цибуля -1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Етапи приготування.

1. Просійте борошно, додайте яйце, масло, насипте сіль, розмішайте. Потім почніть поступово вливати воду, не перестаючи перемішувати.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

2. Коли тісто стане в міру пружною, викладіть його на стіл і вимішуйте вручну. Потім тісто покладіть в пакет і дайте настоятися близько 20 хвилин.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

3. Зараз займіться фаршем. Очистіть цибулю і разом з індичкою відправте в м’ясорубку. Додайте солі і перцю, добре все розмішайте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

4. Розділіть тісто на парну кількість рівних частин. Візьміть шматок і розкачайте в тоненький пласт.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

5. Пельменницю присипте борошном, покладіть на неї розкатане тісто і за допомогою ложки розкладіть м’ясну начинку, злегка вдавлюючи її в тісто.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

6. Розкачайте іншу частину тіста і покладіть зверху на майбутні пельмені. З допомогою качалки розкачайте пласт тіста, формуючи пельмені. Їх можна зварити або залишити для заморозки.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

7. Щоб заморозити пельмені, викладіть в один шар на дошку або піднос, залишаючи між ними невеликий простір. Відправте в морозилку на пару годин. По закінченню часу дістаньте, складіть у пакет і відправте на зберігання.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

8. Щоб зварити пельмені, покладіть їх у закипілу підсолену воду, додайте лист лавра. Перемішайте і варіть близько 5-6 хвилин, після того, як вони опиняться на поверхні.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Подавайте домашні пельмені гарячими зі сметаною або маслом.

Як приготувати різнокольорові домашні пельмені з натуральними барвниками

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

Кольорові пельмені будуть цікаві не тільки дітям, але і дорослим. Рожеві, жовті, зелені, бузкові і класичні білі – хто не захоче спробувати це пишність? І що найголовніше, барвники тут натуральні, які ви робите самостійно на основі овочів, тому спокійно можете давати такі пельмені дитині, не побоюючись за його здоров’я. Та й з’їсти кольорове блюдо маленький нехочуха точно захоче. Сік овочів тільки забарвлює тісто, але ніяк не впливає на смак, що теж важливо. Можливо, кольорові пельмені готуються кілька довше звичайних, але вони того варті. А якщо у вас в господарстві є соковижималка, процес буде набагато швидше.

Для фаршу за рецептом використовується свинина, але ви можете взяти будь-яке м’ясо за своїм бажанням. Припустимо, яловичину тим, хто стежить за фігурою, а індичку – дітям. І регулюйте смак, додаючи різні варіанти спецій.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 150 гр. на кожен колір;
  • яйце 2 шт.;
  • рослинна олія – 4 ч. л.;
  • сіль за смаком.

Знадобитися для фарбування:

  • шпинат;
  • буряк;
  • червонокачанна капуста;
  • моркву.

Знадобиться для начинки:

  • свинина – 1 кг;
  • цибуля -1-2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Етапи приготування.

1. Почніть з приготування барвників. Шпинат залийте окропом. Тим часом вичавіть сік з овочів. Якщо у вас немає соковижималки, можете використовувати блендер – просто потім потрібно буде пропустити все це через марлю, щоб видалити м’якоть.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

2. Шпинат збийте заглибним блендером. Якщо не хочете, що шматочки трави були в тесті, теж пропустіть його через марлю. Соку з кожного овоча і шпинату повинно вийти приблизно по 60 грам.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

3. У мисочку з кожним кольором додайте по половинці збитого виделкою яйця, по чайній ложці олії і трохи солі. Розмішайте.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

4. Просійте борошно в глибоку посуд і вилийте туди суміш будь-якого кольору. Перемішайте. Замісіть тісто спочатку з допомогою ложки, потім ручками. Загорніть в пакет і відкладіть. Повторіть з кожним кольором. Тісто має полежати при кімнатній температурі приблизно 30 хвилин.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

5. Тепер приступите до приготування фаршу. Вимиту свинину наріжте шматками, цибулю очистіть.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

6. Надішліть цибулю і м’ясо в м’ясорубку, насипте солі з перцем за смаком, перемішати. Вимішуйте не менше 10 хвилин руками.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

7. Візьміть тісто будь-якого кольору і розкачайте в тоненький пласт. За допомогою спеціальної форми або кільця виріжте кухлі і на серединку кожного викладіть трошки фаршу.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

8. Складіть кожен шматочок з фаршем навпіл і скріпіть його руками. Зліпіть між собою протилежні кінці отриманого півмісяця. Повторіть з кожним кольором тесту.

Домашние пельмени. Очень вкусные. Пошаговые рецепты приготовления теста и начинки

9. Готові пельмені можете заморозити або відразу відварити. Для заморожування викладіть їх на піднос або дошку і відправте в морозилку на пару годин. Потім вийміть, перекладіть в пакет і відправте на зберігання.

Варіть пельмені в киплячій воді з додаванням солі і улюблених спецій. Після того, як вони спливуть, досить готувати їх ще 5-7 хвилин. Зверніть увагу, що після варіння колір стане менш насиченим, але все ж залишиться дуже цікавим. Подавайте гарячими.

Як бачите, нічого особливо складного в приготуванні домашніх пельменів немає. Беруться прості інгредієнти, з якими виконуються прості дії. Можливо, це займе багато часу, але воно того варто – домашні пельмені в рази смачніше найякісніших покупних. А якщо у вас є діти, то спільна ліплення пельменів буде відмінним дозвіллям у вихідні. Виберіть один із наведених вище рецептів, та ваші близькі отримають справжнє задоволення від нового блюда.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: