Фрикадельки в вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Приготувати фрикадельки в вершковому соусі не складе труднощів навіть починаючому кулінару. Смачне і просте блюдо, яке можна подавати з будь-яким гарніром, сподобається всім членам сім’ї.

Курячі фрикадельки у вершковому соусі

Цей рецепт можна назвати класичним.

Фрикадельки в вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • філе курки – 500 г;
  • цибуля головка – 150 г;
  • молоко або суміш молока з водою – 50-70 мл;
  • хліб білий – 70-100 г;
  • перець і сіль.

Перелік продуктів для соусу:

  • сир – 350 г;
  • вершки 20% – 400-500 мл;
  • будь-яка зелень;
  • кілька зубчиків часнику.

Поетапне приготування:

  • Хліб вимочити в молочній суміші.
  • Подрібнити цибулю ножем.
  • Зробити фарш з філе.
  • Всі інгредієнти з’єднати.
  • Додати на свій смак спеції і сіль.
  • Скачати з фаршу колобки, щоб вони були за розміром трохи більше волоського горіха.
  • Підготувати форму або сковороду для запікання.
  • Викласти на неї напівфабрикат.
  • Запікати близько 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Приготування соусу:

  • Порубати зелень.
  • Часник видавити через прес.
  • Дрібно натерти сир.
  • З’єднати інгредієнти.
  • Влити вершки.

Полити наполовину приготовані фрикадельки приготованим соусом і відправити в духовку ще на чверть години.

Важливо. При виборі сиру для соусу, варто віддати перевагу таким сортам, як Маасдам. Тоді курячі фрикадельки в вершковому соусі вийдуть більш ароматними і насиченими.

Читайте також:  Курячі стегенця запечені у світлому пиві

З рибного фаршу

Рибні фрикадельки хороші тим, що їх можна готувати з будь-якої, навіть самої дешевої риби.

Фрикадельки в вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • філе минтая або будь-якої іншої риби – 900 г;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • цибуля-ріпка – 1 головка;
  • хліб білий – 5-6 скибочок;
  • паніровка;
  • спеції (перець, хмелі-сунелі) і сіль – за смаком;
  • масло для обсмажування.

Інгредієнти для приготування соусу:

  • вершки – 350-400 мл;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • перець і сіль – за смаком;
  • зелень кропу.

Приготування фрикадельок:

  • Залишити хліб у молоці на кілька хвилин.
  • Обсмажити цибулю, щоб він став трохи золотистим.
  • Ці інгредієнти разом з рибним філе подрібнити в м’ясорубці.
  • Додати залишилися компоненти.
  • Скачати невеликі колобки і запанірувати їх у сухарях.
  • Обсмажити фрикадельки на сковороді в достатній кількості олії.
  • Викласти рибні кульки в каструлю, залити окропом.
  • Тушкувати 10 хвилин.

Приготування соусу:

  • Вершки перемішати з зеленню.
  • Додати борошно, перець і сіль.

Отриманим соусом залити фрикадельки і готувати ще 10-15 хвилин.

В мультиварці

В мультиварці можна приготувати фрикадельки з будь-якого м’яса. Найбільш ніжним страва виходить з курячого філе.

Фрикадельки в вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • нарубаний фарш 700 г;
  • цибуля-ріпка (краще салатний) – 1 шт.;
  • болгарський перець (жовтий і зелений) – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • сухарі або манна крупа для обвалювання – 3 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • спеції та сіль;
  • вершки високої жирності – 200 мл

Поетапне приготування:

  • Зробити фарш.
  • Додати подрібнену цибулю і яйце.
  • Перемішати.
  • Додати спеції і манку.
  • Скачати кульки.
  • Викласти їх у чашу змащену маслом.
  • Обсмажити 10 хвилин в режимі «Смаження».
  • Подрібнити цибулю, перець, моркву і помідор.
  • Їх також обсмажити.
  • На овочі покласти фрикадельки.
  • Зверху полити вершками, посипати спеціями.
  • Включити режим «Гасіння» на 30 хвилин.
Читайте також:  Юшка з голови сьомги – 5 рецептів приготування

М’ясні фрикадельки у вершковому соусі

М’ясні фрикадельки можна робити з яловичини, свинини, телятини і навіть баранини. Класичний варіант – суміш двох видів фаршу.

Фрикадельки в вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Інгредієнти для фрикадельок:

  • рубане свиняче і яловиче м’ясо – 250 г;
  • цибуля-ріпка – 1 головка;
  • сіль і спеції;
  • зелень петрушки;
  • часниковий порошок – ½ ч. л.;
  • панировочная суміш – ½ склянки;
  • куряче яйце – 1 шт.

Соус:

  • сметана або вершки – 200 мл;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • масло вершкове натуральне – 3 ст. л.;
  • кип’ячена вода – 2 ст.;
  • спеції – за смаком;
  • гірчиця – 1 ч. л.

Приготування тефтелькою:

  • Дрібно порубати зелень і цибулю-ріпку.
  • Додати всі в рубане м’ясо і змішати.
  • Всипати спеції.
  • Зліпити невеликі кульки.
  • Обсмажити їх на сковороді, попередньо обмокнув їх в паніровці.
  • Викласти фрикадельки на блюдо.
  • Накрити фольгою.

Соус:

  • Всипати на сковороду борошно.
  • Додати масло вершкове.
  • Обсмажити до коричневого кольору.
  • Додати вершки і воду, активно вимішуючи.
  • Ввести гірчицю і спеції, довести до готовності.

У готовий соус викласти фрикадельки і протушкувати протягом 15 хвилин.

З додаванням грибів

Соус з грибами може зробити класичний рецепт фрикадельок більш вишуканим.

Фрикадельки в вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • свинячий і курячий фарш – 400 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • пшеничний хліб, розмочений в молоці — 2 шматочки;
  • спеції;
  • цибуля – 2 головки;
  • паніровка;
  • олія рослинна;
  • печериці – 300 г;
  • вершки або сметана – 250 р.

Спосіб приготування:

  • У суміш фаршу додати хліб, спеції, яйце.
  • Зробити невеликі «колобки».
  • Обваляти їх в паніровці.
  • Обсмажити.

Рецепт соусу:

  • Подрібнену цибулю обсмажити.
  • Ввести до нього дрібно порізані гриби.
  • Додати спеції.
  • Обсмажити протягом 5 хвилин.
  • Додати вершки і тушкувати 10 хвилин.

Далі обсмажені фрикадельки готуємо в духовці 15 хвилин, попередньо поливши соусом.

Читайте також:  Курячі гомілки та стегна у сметані з гарніром

Фрикадельки з індички у вершках

Індичка – дуже ніжне м’ясо. Тому фрикадельки з нього сподобаються навіть дітям.

Фрикадельки в вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Продукти для приготування:

  • рублене м’ясо – 700 г;
  • цибуля-ріпка – 2 головки;
  • яйце – 2 шт.;
  • сир (Російський, Пошехонський) – 200 г;
  • кріп;
  • вершки – 250 мл;
  • часник – 2 зубчики (можна без нього);
  • спеції;
  • масло рослинне – 2 ст. л.

Покрокова інструкція приготування:

  • Подрібнити зелень і цибулю.
  • Змішати все з фаршем, додавши яйце і спеції.
  • Скачати кульки.
  • Змастити форму для запікання олією і викласти в неї м’ясні колобки.
  • Запікати 15 хвилин при 180°С.
  • Приготувати соус, змішавши сирну крихту, вершки, кріп, спеції та часник.
  • Полити блюдо соусом.
  • Залишити запікатися ще на 20 хвилин.

До фрикадельок можна подавати пасту, картопля, рис і овочеве рагу. Тому цю страву можна їсти не тільки на обід, але і на вечерю.

DvaGusya