Це солодке покриття для кондитерських виробів, наприклад: цукерок, великодня, пряників, тортів і багато чого іншого. Виготовляють її з цукру чи його замінників, а також какао-порошку та інших харчових компонентів.
Покрите виріб глазур’ю, це не тільки красиво і смачно, але і корисно, завдяки їй випічка сохне довше. На приготування такої прикраси у вас піде мінімум часу і витрат, але рецептів дуже багато, і доведеться вибирати.
Тому сьогодні хочу з Вами поділитися найпростішими рецептами глазурі для пасхи, а особливість її полягатиме в тому, що вона не липне і не обсипається.
А перед тим, як перейти безпосередньо до рецептів, для початку хочу вас познайомити з деякими правилами або я б навіть сказала, секретами правильного приготування цієї прикраси. Про них краще пам’ятати незалежно від того, який варіант ви оберете:
- Отриману готову масу краще всього наносити на вже остиглі паски. Це необхідно для того, щоб глазур рівно лягала і не згорталася.
- Ні в якому разі помадку не готуйте заздалегідь. Так як наносять її на випічку відразу після приготування, інакше вона засохне або застигне і буде непридатна для використання.
- Якщо в рецепті використовується цукрова пудра, то її краще просіяти перед додаванням. Інакше є ризик утворення грудок.
- Наносьте напіврідку суміш з допомогою ложечки, кондитерського шприца або просто занурюйте паску в готову масу.
- Прикрашайте паска різноманітними посипками відразу ж після нанесення помадки. Це необхідно для того, щоб вони встигли схопитися і добре трималися на поверхні.
Глазур для пасхи яка не липне і не обсипається з желатином
Інгредієнти:
- Цукрова пудра — 150 гр.
- Желатин — 1 ч. ложка
- Вода — 6 ст. ложок
- Лимонний сік — кілька крапель
Спосіб приготування:
1. Першим ділом заливаємо желатин водою, добре розмішуємо, залишаємо набухати. Я використовую швидко розчинний желатин.
2. Цукрову пудру пересипаємо в сотейник, додаємо воду і перемішуємо до однорідності. Отриману масу ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, весь час помішуємо.
3. Переливаємо цукрову пудру в миску, додаємо желатин, ретельно перемішуємо. Тепер збиваємо інгредієнти міксером до білого пишного освіти.
4. Потім видавлюємо кілька крапель лимонного соку (можна замінити на лайм) і продовжуємо збивати. Як тільки маса загусне, значить вона готова.
5. Наливаємо гарячу воду в каструлю і ставимо на неї нашу чашку з прикрасою. Так суміш швидко не застигне і ви встигнете прикрасити нею всі паски.
Порада: Глазур не повинна бути занадто густа або рідка консистенція приблизно, як сметана.
Залишилося тільки прикрасити паски і дочекатися свята. Приємного апетиту.
Цукрова глазур для паски на желатині
Інгредієнти:
- Желатин — 0,5 ч. ложки
- Цукровий пісок — 100 гр.
- Вода — 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. Пів чайної ложки желатину розмішуємо теплою водою, але не окропом, до прозорості в однорідну масу.
2. Цукровий пісок заливаємо двома ложками води, ставимо на повільний вогонь і варимо кілька хвилин до повного розчинення цукру, звичайно ж, необхідно постійно помішувати.
3. Додаємо набряклий желатин, даємо охолонути суміші і збиваємо міксером, виходить білосніжна глазур.
Змащуємо відразу ж паски, так як отримана суміш дуже швидко застигає. Приємного апетиту.
Як приготувати глазур для паски з білком
Інгредієнти:
- Яєчний білок — 1 шт.
- Цукрова пудра — 450 гр.
- Сіль — щіпка
Спосіб приготування:
1. В білок додаємо дрібку солі, висипаємо 250 грам цукрової пудри. Потім за допомогою міксера збиваємо інгредієнти.
2. Білок ввібрав всю пудру, висипаємо залишилася пудру в суміш і знову збиваємо. На це піде хвилин 7.
Вийшла біла густуватий маса. Використовуємо її за призначенням, а залишилася масою можна прикрасити пряники або печиво. Приємного апетиту.
Рецепт глазурі з цукрової пудри
Інгредієнти:
- Білок яйця – 2 шт.
- Цукрова пудра — 200 гр.
- Сік лимона — 2 ст. ложки
- Сіль — щіпка
Спосіб приготування:
1. Відокремлюємо білки від жовтків. У білки додаємо 200 грам цукрової пудри, 2 ст. ложки лимонного соку і дрібку солі.
2. Всі інгредієнти ретельно збиваємо міксером на повній швидкості.
Прикрашаємо паски і кличемо до столу рідних. Приємного апетиту.
Красива великодній глазур без яєць, яка не кришиться
Інгредієнти:
- Цукрова пудра — 100 гр.
- Желатин — 1 ч. ложка
- Вода — 4 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. Желатин заливаємо 2 ст. ложками води кімнатної температури, розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин для набухання.
2. В цей час перекладаємо цукрову пудру в каструлю, заливаємо двома ложками води і перемішуємо. Ставимо на розігріту плиту і варимо до закипання, як тільки з’явилися перші бульбашки знімаємо з вогню.
3. Додаємо в пудру вже набряклий желатин і перешиваємо до його розчинення. Відразу ж збиваємо міксером 2-3 хвилини. Як тільки глазур стане білого насиченого кольору і почне густіти, значить готово.
За допомогою пензлика або ложки наносимо прикраси на паску. Глазур не кришиться і не липне. Цієї кількості вистачить на 3-4 великодня середнього розміру. За бажанням прикрашаємо посипкою. Приємного апетиту.
Відео про те, як правильно змішувати цукор з білком
Є легкий спосіб, як краще збити білки з цукром до густої піни. Дивись відео!
Приємного апетиту!