Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Горохове блюдо з куркою, це смачний та ситний домашній обід. Простий і швидкий спосіб приготування з фото, з додаванням вершкового сиру, спагетті та печериць. Наваристі перші ласощі, на курячому бульйоні, відмінний варіант домашньої трапези. Спробуйте приготувати це апетитне частування, слідуючи кроки з докладними картинками, і відпишіть в коментарях, що вам сподобалося, а що ні, в даному варіанті

інгредієнти

  • Курячі гомілки – 5 шт. (або будь-які частини курки)
  • Печериці – 200 гр.
  • Морква + цибуля – по 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Спагетті – на око
  • Плавлений вершковий або сирний сир – 3 ст. л.
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Зелень кропу – щодо ситуації
  • Олія – 3 ст. л.
Зміст
  1. Приготування грибного супу з печерицями
  2. Простий рецепт грибного супу з куркою як у дитинстві
  3. Приготування супу за кроками
  4. Грибний суп з вершковим сиром та куркою
  5. Приготування супу з грибами
  6. Сирний суп з грінками і куркою
  7. Приготування страви за кроками
  8. Осінній грибний суп на овочевому бульйоні
  9. Покрокове приготування супу з печерицями
  10. Грибний курячий суп зі щавлем та петрушкою
  11. Покрокове приготування супу з фото
  12. Грибний суп з картоплею, вершками та куркою
  13. Приготування супу із сушеними грибами
  14. Гострий грибний суп з куркою та галушками
  15. Покрокове приготування рецепту з грибами
  16. Грибний суп з кукурудзою та куркою
  17. Приготування рецепту за кроками
  18. Грибний суп з куркою та гірчицею з морквою
  19. Покрокове приготування страви з грибами
  20. Очистіть та вимийте овочі.
  21. Грибний суп з домашньою локшиною та куркою
  22. Готуємо рецепт з шампіньйонами по кроках
  23. Суп з грибами та макаронами з куркою
  24. Готуємо рецепт грибного супу з куркою
  25. Грибний суп з локшиною, морквою та куркою
  26. Спосіб приготування рецепту за кроками

Приготування грибного супу з печерицями

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Курку промиваємо, кладемо в холодну воду, ставимо на плиту, після закипання, знімаємо пінку, варимо 1 годину, потім виймаємо

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонамиГрибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

В іншій каструлі, в якій варитиметься суп, злегка обсмажуємо печериці в олії.

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Дрібно ріжемо цибулю, трьом моркву, додаємо до печериць, обсмажуємо всі разом, 5-7 хвилин.

Якщо у вас емальована каструля, то обсмажте гриби з морквою та цибулею, на сковороді

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Вливаємо бульйон. Якщо плавають якісь ошметки, то використовуйте сито

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Ріжемо картоплю кубиками, додаємо в каструлю, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння, варимо 5-7 хв.

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Ломаємо спагетті на 3 частини, додаємо в каструлю, даємо закипіти, варимо стільки ж

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонамиГрибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Кладемо в суп, 3 ложки плавленого, або сирного сиру, перемішуємо до повного розчинення

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Додаємо сіль із чорним перцем за смаком

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Обробляємо курку, рвемо на волокна, складаємо в каструлю, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння, варимо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонамиГрибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Дрібно ріжемо зелень, висипаємо в суп, перемішуємо, накриваємо кришкою, даємо настоятися 30 хв.

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Час приготування вийшов, грибний суп з куркою настоявся, і готовий до подачі на стіл, страва виходить завжди смачною і ситною, а завдяки макаронам, ще й наваристим

Простий рецепт грибного супу з куркою як у дитинстві

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Такий варіант приготування, мені подобається з дитинства, він простий і смачний, будь-яка господиня, приготує його легко. Робиться він швидко, а поживні властивості, надовго втамовують апетит, що цілком собі, замінює повноцінний обід.

Інгредієнти:

  • Куряче м'ясо – будь-які частини, у мене 1 стегенце
  • Гриби – 10 шт. (шампіньйони)
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Олія для смаження – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 2 год.
  • Вода – 2 літри
  • Зелень – на око

Приготування супу за кроками

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Варимо стегенце, у двох літрах води, 40 хвилин

Виймаємо, остуджуємо, відокремлюємо м'ясо від кісток, рвемо на волокна

У процесі варіння, кладемо 2 лаврових листи, через 10 хв. видаляємо

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Ріжемо картопля кубиками, додаємо в бульйон, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо 10 хв.

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонамиГрибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Очищаємо гриби від верхньої плівки, підчіпаємо її ножем, біля основи ніжки, і знімаємо

Ріжемо тонкими пластинами

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Ріжемо цибулю, четвертинками кілець

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо цибулю з печерицями, 5-10 хв.

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Викладаємо гриби в бульйон з картоплею, додаємо м'ясо з куркою

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Солимо і перчимо за смаком

Вваримо на повільному вогні, ще 10 хв.

Грибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонамиГрибний суп з куркою покроковий рецепт з шампіньйонами

Час приготування минув, грибний суп з куркою готовий, розливайте страву по тарілках, прикрашайте зеленню, додавайте сметану, і годуйте своїх близьких, смачною першою стравою.

Готуйте просту, домашню їжу з натуральних продуктів, і будьте здорові!

Грибний суп з вершковим сиром та куркою

Інгредієнти 4 особи:

  • 1 подвійна куряча грудка
  • 1 морква
  • 1 невелика петрушка
  • 1/2 цибуля-порей
  • 1/4 дрібний
  • лавровий лист селери
  • запашний перець
  • 2 кубики бульйону
  • сіль перець
  • 300 г грибів
  • 100 г плавленого сиру зі смаком підберезника
  • петрушка для прикраси
  • 50 г густої пасти (у моєму випадку бантики)
Читайте також:  Чахохбілі з курки у казані по-грузинськи рецепт на багатті

Приготування супу з грибами

Овочі дрібно нарізати, додати спеції та бульйонні кубики, залити 2 літрами води та приготувати бульйон із куркою.

Почистити гриби, нарізати кружальцями, додати|добавляти| в бульйон і варити близько 10 хвилин|мінути|.

Вершковий сир нарізати шматочками і додати киплячий суп до повного розчинення. Можна посолити чи поперчити.

Додайте макарони, накрийте кришкою і не готуйте, через 10 хв. вони дійдуть самі. Подавати посипавши петрушкою, приправленою гострим перцем

Сирний суп з грінками і куркою

Один із моїх улюблених супів швидкого приготування. Поживний та ситний, ідеально підходить для осінніх вечерь.

Інгредієнти:

  • 300 г плавленого сиру
  • 100 г курячого м'яса
  • 3 зубчики часнику
  • 1/2 пучка петрушки
  • 1 чайна ложка чебрецю
  • 1 чайна ложка майорану
  • білого перцю (за смаком)
  • солі або домашніх овочів (за смаком)
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 3 лаврові листи
  • 3 запашні перці
  • Додатково:
  • Гренки або листкове тісто
  • подрібнений жовтий сир

Приготування страви за кроками

Обсмажити на оливковій олії нарізану або нарізану кубиками курячу грудку.

Додайте часник, вичавлений через прес. Залити водою, додати, зелень, листя та спеції, натерті в руках.

Доводимо до кипіння, помішуючи, додаємо сир, поки не розчиниться.

Рясно посипати суп зеленню петрушки. Подавати з куркою у гарячому вигляді або грінками із листкового тіста, приправивши тертим сиром.

Осінній грибний суп на овочевому бульйоні

Набір продуктів:

  • Курка 0,5 штуки
  • сушені гриби (бажано білі) 100 грам
  • картопля 3 шт.
  • морква 1 шт.
  • петрушка 1 пучок
  • невелика цибуля
  • зубчик часнику
  • Лавровий лист
  • Запашний перець 1 ч. л.
  • вершки 22% 100 мілілітрів
  • Майоран із Середземномор'я – 1 чайна ложка
  • холодна вода – 2 літри

Покрокове приготування супу з печерицями

Помиту курку викласти в каструлю та залити приблизно 2 літрами холодної води. Коли відвар закипить – зібрати та видалити накип. Додайте спеції та часник.

Замочіть гриби приблизно на 20 хвилин у теплій воді, потім наріжте тонкими скибочками та додайте в бульйон.

Очистіть та вимийте овочі. Картопля нарізати кубиками, решту овочів натерти на тертці або нарізати тонкими скибочками і додати в суп. Варити на повільному вогні близько 60 хвилин|мінути|.

Перед подачею, заправити супи вершками з майораном, і посипати хрусткими грінками.

Грибний курячий суп зі щавлем та петрушкою

Інгредієнти:

  • 4 курячі стегна без шкіри
  • близько 500 г свіжого листя щавлю або 1 банку щавлю
  • гриби – 300 грам
  • кілька великих картоплин
  • 2 моркви
  • шматок селери
  • шматок цибулі-порею
  • петрушка та кріп
  • лавровий лист
  • кілька кульок запашного перцю
  • дюжина зерен чорного перцю
  • солити за смаком
  • приблизно 6 столових ложок вершків 30%
  • 3 плоскі ложки манної крупи
  • 3 яйця
  • масло для смаження

Покрокове приготування супу з фото

Я вимила курячі стегна і поклала в каструлю. Картопля очистити, промити і додати до каструлі з м'ясом. Моркву та селеру очистити і натерти на великій сітці.

На сковороді розтопила столову ложку олії та обсмажила на ній, разом із куркою, підготовлені овочі. Коли вони стали золотими, я поклав їх у горщик. Я додала близько 2 літрів води в овочі та м'ясо.

Додаю спеції та дрібно нарізані петрушку та кріп. Я довів усе до кипіння, зменшив вогонь і варила на невеликому вогні, поки картопля не стала м'якою.

Тим часом я промила листя щавлю і дрібно нарізала їх. Додала в суп щавель наприкінці, коли, як я вже писала, картопля була м'якою. Якщо додати раніше, картопля не приготується, але буде твердою.

Суп повинен за цей час значно загуснути. Кількість крупи і вершків слід регулювати відповідно до своїх смакових уподобань і густоти супу.

Збовтуємо яйця і вливаємо в бульйон з куркою. Готовий суп можна розливати по тарілках.

Грибний суп з картоплею, вершками та куркою

Класичний рецепт із сушених грибів. Можна подавати з картоплею, куркою, локшиною та збитими вершками. У бульйон ми додали спагетті, які залишилися з учорашнього дня.

Читайте також:  Морква по-корейськи на зиму – 7 дуже смачних рецептів зимових заготовок

Продукти для рецепту:

  • 3 молодих досить великих моркви
  • пучок молодої петрушки
  • 1 велике куряче філе
  • 2 молодих середніх селери (із зеленою частиною)
  • 1 цибулина
  • 4 зерна запашного перцю
  • 8 зерен чорного перцю
  • 1 свіжий лавровий лист
  • кухонна сіль
  • перець
  • 80 г сушених білих грибів або заливних грибів
  • 1 столова ложка борошна
  • 100 мл сметани
  • 50 мл солодких вершків
  • петрушка
  • 5-6 молодих картоплин

Приготування супу із сушеними грибами

Я замочила гриби у 1 літрі води на ніч.

Промила, нарізала соломкою. Рідина процідила через дрібне сито.

Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії, залити бульйоном, варити 20 хвилин.

Додала нарізану кубиками картопля. Ще через 20 хвилин додала гриби та бульйон та варила, поки картопля не стане м'якою. Змішала вершки, додавши кілька ложок супу.

Приправляється сіллю та перцем. Додала з овочевого бульйону нарізану моркву, довела до кипіння, зняла з вогню. Грибний супчик з куркою можна розливати по тарілках.

Гострий грибний суп з куркою та галушками

Останнім часом погода дуже осіння. Потрібні зігрівають, наваристі супи. У пошуках натхнення звернулася до “Енциклопедії супів” видавництва Беллона. Проте я значно змінила рецепт та збагатила його лісовими грибами.

Пластівці коріандру та чилі є тут чудовим доповненням, вони є своєрідною точкою на літері «i» цієї страви.

Список продуктів:

  • 75 г вершкового масла
  • 3 великі зубчики часнику
  • 1 та 1/2 чайні ложки гарам масалу
  • сіль, чорний перець
  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха
  • м'ясо з великою курячою ніжкою без шкіри і кісток або інше м'ясо вагою близько 25 грамів
  • 300 г грибів
  • 1 початок кукурудзи
  • 950 мл води
  • свіжий коріандр
  • сушені пластівці чилі для прикраси
  • 200 г нежирних вершків

Покрокове приготування рецепту з грибами

На дві-три години замочіть сушені гриби в 600 мл води.

У каструлі середнього розміру нагрійте масло|мастило|, додайте|добавляйте| гарам масалу, і пресований часник. Смажити на середньому вогні близько 2 хвилин.

Додати цибулю-порей, через 1-2 хвилини печериці, курку та кукурудзу. Приправити 1/2 чайної ложки мускатного горіха та по 1 чайній ложці солі та перцю.

Смажити близько 10 хвилин, часто помішуючи – овочі та м'ясо мають бути ніжними. Влити води, томити під кришкою до готовності.

Прибрати з вогню, коли він трохи охолоне, відкласти 1 вазу з овочами та м'ясом, а решту перемішати до однорідної маси. Додати в пюре раніше залишену масу і закип'ятити.

У кухоль налити трохи гарячого супу, додати вершки, ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Влийте вершки в суп, доведіть до кипіння, приправте сіллю та перцем.

Розлити по тарілках, посипати свіжим коріандром та посипати пластівцями чилі. (тут дуже індивідуальні пропорції)

Грибний суп з кукурудзою та куркою

Склад інгредієнтів:

  • 1 куряча грудка
  • 1 чайна ложка пшеничного борошна
  • 1 свіжа кукурудза або 1 невелика банка кукурудзи
  • 150 г свіжих грибів, наприклад, білих чи заморожених грибів
  • 1 великий зубчик часнику
  • 2 см шматочок імбиру
  • 1/2 невеликого перцю чилі (або до смаку)
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 та 1/2 літра курячого бульйону
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1/3 чайної ложки цукру
  • свіжий коріандр чи петрушка

Приготування рецепту за кроками

Курячі грудки нарізати кубиками, приправити сіллю та перцем, змішати з 1 чайною ложкою пшеничного борошна.

Ножем для зерен розріжте свіжу кукурудзу на дошці. Злийте воду із консервованої кукурудзи.

Гриби швидко промити та нарізати шматочками, обсушити на рушник.

Очистіть часник та імбир. Розрізати перець навпіл і видалити кісточки.

Змішати часник, імбир та перець до стану пасти у подрібнювачі з додаванням олії.

Перелийте пасту в каструлю, велику глибоку сковороду або вок і готуйте 1-2 хвилини. В окремій каструлі зварити бульйон із куркою, і соєвим соусом із цукром.

Додайте курку в обсмажену пасту і смажте з кожного боку приблизно 2 хвилини. Додайте кукурудзу з грибами, смажте 1-2 хвилини. Влити гарячий бульйон та довести до кипіння.

Варити близько 7 хвилин, доки кукурудза не стане м'якою. Подавати зі здрібненою петрушкою або кінзою.

Грибний суп з куркою та гірчицею з морквою

При приготуванні супу в домашніх умовах відчувається чарівний запах грибів та гірчиці.

Список інгредієнтів:

  1. 1,5кг. лісових грибів (у моєму випадку грузді з лисичками)
  2. 0,5кг. картопля
  3. 3 моркви
  4. 2 петрушки
  5. цибуля-порей біла частина
  6. 1 подвійна куряча грудка
  7. 2 столові ложки делікатесної гірчиці
  8. 250мл. вершків 18%
  9. мисливські приправи для м'яса
  10. сіль, перець за смаком
  11. масло для смаження
  12. зелень петрушки
Читайте також:  Салати з куркою і ананасами — рецепти смачних і простих салатів для святкового столу

Покрокове приготування страви з грибами

Лисички ретельно очистити від піску та промити під водою.

Нарізати дрібнішими шматочками, дрібні розрізати навпіл.

Перекласти в каструлю, залити водою, посолити та закип'ятити.

Злити та знову промити під проточною водою.

Курячі грудки очистити, вимити, обсушити і нарізати кубиками.

Масло розігріти на сковороді, обсмажити грудку, заправивши м'ясо мисливськими спеціями, сіллю та перцем.

Очистіть та вимийте овочі.

Картоплю нарізати кубиками, цибулю нарізати половинками, моркву і петрушку натерти на великій тертці.

Викладіть овочі в обсмажену грудку і залийте 1/2 склянки води.

Гасіть овочі, поки вони не в'януть.

  • Викласти вміст сковороди та гриби у велику каструлю, налити близько 3л. води, додати гірчицю.
  • Готуйте інгредієнти, допоки вони не стануть повністю м'якими, тим часом приправивши сіллю та перцем.
  • Змішайте вершки з кількома столовими ложками бульйону та перелийте в каструлю.
  • Подавати грибний суп, з дрібно нарізаною петрушкою, та розібраною куркою

Грибний суп з домашньою локшиною та куркою

Склад продуктів:

  • 300 г лісових грибів (білих грибів з опеньками)
  • Куряче м'ясо – 4 стегна курки
  • 1 морква
  • 1 петрушка
  • шматок селери
  • 3 картоплі
  • 1 маленька цибулина
  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 2 лаврові листи
  • 3 горошини запашного перцю
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 100 мл вершків 18%
  • сіль, перець за смаком
  • борошно для загусання
  • 100 г локшини, локшина,
  • петрушка на око

Готуємо рецепт з шампіньйонами по кроках

Печериці очистити, нарізати, залити водою і варити близько 5 хвилин. Морква, петрушку, селера, картопля, цибуля очистіть і наріжте кубиками. У каструлі розтопити масло|мастило|, додати|добавляти| нарізані овочі.

Перемішайте, поки овочі не стануть напівпрозорими. Влити бульйон, додати|добавляти| лавровий лист, запашний перець і варити до готовності. Залити водою заздалегідь приготовлені гриби та довести до кипіння.

Влийте у вершки дві столові ложки гарячого супу з куркою, перемішайте і влийте в бульйон.

Загустіть борошном, змішаним із холодною водою. Додайте макарони, виготовлені в підсоленій воді al dente.

Приправити до смаку, перед подачею посипати подрібненою петрушкою

Суп з грибами та макаронами з куркою

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг курячого м'яса
  • 500 г грибів
  • менше склянки сушених лісових грибів
  • 3 моркви
  • 2 корені петрушки
  • 0,5 середньої селери
  • 1 великий цибульний
  • сметана 18% 1 склянка
  • сіль на смак
  • чайна ложка сушеного чебрецю
  • мелений перець із травами
  • макарони будь-які
  • рубана петрушка

Готуємо рецепт грибного супу з куркою

Залийте гриби гарячою водою, накрийте кришкою, залиште набухати на ніч. Нарізати дрібними шматочками та поставити варити.

Додайте в киплячий бульйон спеції, очищені коріння петрушки та селери, очищену та нарізану кубиками моркву.

Очистити цибулю та нарізати кубиками. Тушіть цибулю в невеликій кількості олії, потім додайте чебрець, сіль та перець. У бульйон із овочами викласти обсмажені гриби із цибулею.

Курку розрізати на шматки, додати|добавляти| варитися в суп

Майже готовий суп добре приправити травами, чорним перцем та сіллю. На завершення все відбілити кремом. У мисці добре перемішайте вершки і додайте ложку супу, постійно помішуючи бульйон.

Повторюйте операцію до того часу, поки крем у мисці стане дуже рідким. Влийте його в каструлю струменем постійно помішуючи. Перед подачею на стіл посипати подрібненою петрушкою та прикрасити зеленню.

Грибний суп з локшиною, морквою та куркою

Інгредієнти для рецепту:

  • Курка – 2 стегенця
  • 500 г грибів (шампіньйони)
  • 1/2 пакети макаронів
  • морква+петрушка+цибулина по 1 шт.
  • 1 столова ложка вершкового або олії для смаження
  • Нарізані петрушка та кріп
  • Додатково 18% вершків для відбілювання супу з куркою
  • Сіль та перець – за смаком

Спосіб приготування рецепту за кроками

Вимийте гриби та наріжте їх часточками. Очистити цибулю, нарізати кубиками та обсмажити на олії.

Додайте до цибулі, тушкуйте, поки не випарується вся вода. Приготувати макарони за рецептом, вказаним на упаковці.

Натерти моркву і нарізати петрушку. Додати в гарячий бульйон обсмажені гриби з цибулею, терту моркву та петрушку.

Варити разом приблизно 10-15 хвилин. Додайте подрібнений кріп і петрушку, посоліть і поперчіть до смаку. За бажанням можна відбілити вершками.

Викладіть приготовлену пасту на тарілку, поріжте і додайте в суп.

DvaGusya