Як правильно посмажити картоплю з цибулею на сковороді смачно з скоринкою

Незвичайно популярна страва — смажена картопля. І звичайно ж це справедливо, адже тут не потрібно нічого мудрувати так, як з хумусом класичним або бефстроганов з свинини, а всього лише варто додати кілька інгредієнтів з холодильника і ви вже приготували нову страву з улюбленого продукту.

Від ароматного картоплі з цибулею, м’ясом і часником, відмовитися просто неможливо. Але на жаль, є група людей, яка зовсім негативно ставиться до смаження даного овоча. Як би вони не старалися, у них це не виходить, то скоринка підгорає, то вони її не доведуть до готовності, а то зовсім перетворюють в кашу.

Сьогодні я розповім Вам як приготувати смачну смажену картоплю з хрусткою скоринкою. Підбірка для тих, хто ще сумнівається у своїх здібностях, робимо і у вас обов’язково все вийде, головне дотримуватися кількох правил.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Кілька порад. Після того, як ви очистили бульби, їх необхідно замочити в холодній воді на 45-60 хвилин. Це необхідно для того, щоб з коренеплоду витягнути крохмаль. Потім потрібно обсушити нашу заготовку, це можна зробити за допомогою друшляка або паперового рушника. Зайва волога буде заважати нам отримати хрустку скоринку. Не потрібно класти занадто багато картоплі на сковороду, найоптимальніше 2-3 шари.

Як посмажити картоплю на сковороді з скоринкою правильно

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Інгредієнти:

  • Картопля — 8 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Олія — для смаження

Спосіб приготування:

1. Перед тим як почистити картоплю, її треба спочатку промити від землі. Потім нарізаємо тонко, кладемо в миску з водою. Як я вже говорила вище, ми в чисту воду покласти нашатковану пластинками овоча і даємо йому постояти, щоб зайвий крохмаль пішов.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

2. Через друшляк зливаємо воду і просушуємо картоплю з допомогою рушники. Викладаємо на нього і зверху збираємо другим рушником вологу.

3. Ставимо сковороду на плиту і наливаємо достатню кількість масла, добре розігріваємо. Перекладаємо картоплю.

Порада: Як тільки ми закинули овоч в сковороду, не треба його одразу перемішуємо, дамо йому схопитися скоринкою, можна трохи струшувати сковороду.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

4. Через пару хвилин смаження зменшуємо вогонь і за допомогою лопатки помішуємо. У підсумку на смаження пішло 22-25 хвилин. Вимикаємо Плиту і в самому кінці підсолюємо за смаком.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Звертаю увагу, що чим менше перемішуємо, тим краще. Приємного апетиту.

Пожаренная картопля на сковороді з цибулею

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Інгредієнти:

  • Картопля — 4-5 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1-2 шт.
  • Зелень — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Рослинне масло — для смаження

Спосіб приготування:

1. Очищаємо бульби овоча, ретельно промиваємо і відразу ж викладаємо його на рушник для того, щоб висушити. Тепер нарізаємо соломкою, товщиною 0,5-0,7 див.

Порада: Якщо після того, як ви просушили і нарізали картопля, він все ще виділяє сік, не пошкодуйте часу і дайте йому ще якийсь час відстоятися.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

2. Ріпчасту цибулю очистимо від лушпиння і нарізаємо його досить крупно, щоб він не провалювався між картоплею і не підгорав.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

3. На максимальному вогні розжарюємо сковороду, наливаємо олію. Засипаємо картоплю, чекаємо 1-2 хвилини і починаємо ретельно перемішувати. І так готуємо до появи красивою рум’яної скоринки.

4. Коли картопля починає доходити, зменшуємо вогонь на середній або трохи нижче, викладаємо цибулька, накриваємо кришкою. Після 5-7 хвилин смаження з цибулею можна посолити. Періодично помішуємо, вимикаємо плиту, відкриваємо кришку. Час смаження контролюйте самі, у всіх різна потужність плити.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Викладаємо на блюдо порційні тарілки, прикрашаємо зеленню кропу і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Смачна картопля, пожаренная на сковороді з часником

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Оливкова олія – 60 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

1. Картошину очищаємо, нарізаємо соломкою і добре промиємо, щоб змити крохмаль. Обтираем її кухонним або паперовим рушником.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

2. Виливаємо масло на розігріту сковороду кладемо туди не очищений часник і гілочку розмарину. Обсмажуємо протягом 30 секунд, потім виймаємо. Викладаємо картоплю, але не перемішуємо, даємо трохи схопитися.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

3. Коли страва підсмажиться, солимо, перчимо, додаємо приправи, перемішуємо і залишаємо на пару хвилин. Не зменшуємо вогонь і не розмішуємо. В самому кінці видавимо зубчик часнику, трохи потомим і перемішуємо.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Смажити необхідно постійно на середньому вогні і за час приготування перемішувати не часто. Приємного апетиту.

Як смачно підсмажити варену картоплю на сковороді

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Інгредієнти:

  • Картопля – 450 гр.
  • Олія оливкова – для смаження
  • Часник – 2-3 зубки
  • Зелень — за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

1. Ставимо в сотейнику нагріватися воду. Картопля якщо молодий просто промиваємо, якщо ж старий очищаємо, краще всього брати дрібний, але якщо він великий, розрізаємо його на кілька частин. Викладаємо в киплячу воду. Чекаємо поки закипить, знімаємо кришку і чекаємо ще 5-7 хвилин.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

2. Зливаємо воду через друшляк. На сковороду наливаємо олію, розігріваємо його і викладаємо підсохлий картоплю. Накриваємо кришкою, залишаємо смажитися, не забуваємо поступово помішувати. Зелень промиваємо, дрібно кришимо, часник пропускаємо через часникодавку.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

3. Змішуємо всі спеції, які ви хочете додати, за своїм смаком, присипаємо зверху картоплю. Додаємо часник, трохи тушкуємо, щоб все промокло.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Страва готова, посипаємо зеленню і пробуємо свій твір мистецтв. Приємного апетиту.

Картопля смажена на сковороді з м’ясом

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини (можна будь-який) – 300 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло – для смаження
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Очищені і обсушені бульби нарізаємо часточками. М’ясо так само ретельно промиємо й наріжемо кубиками. Ріпчасту цибулю очищаємо і кришимо півкільцями. Першим відправляємо на розігріту з маслом сковороду м’ясо. Для більш делікатного смаку кладемо лаврушку. Накриваємо кришкою і смажимо 5 хвилин.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

2. Після чого солимо, перчимо й перемішуємо свининку. Поруч ставимо другу сковороду, так само розігріваємо олію і смажимо на ньому картоплю, її не накриваємо кришкою. Через 7 хвилин, перемішуємо.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

3. Картоплю солимо, закидаємо м’ясо і цибульку, ставимо на помірний вогонь, накриваємо кришкою і чекаємо 3 хвилини.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Страва готова, просто пальчики оближеш. Для цього рецепта можна брати будь-яке м’ясо, тільки може збільшитися час його смаження. Приємного апетиту.

Картопля смажена на сковороді з салом

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг.
  • Сало будь — 150 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — за смаком

Спосіб приготування:

1. Нагріваємо Сковороду з маслом на середньому вогні. Сало нарізаємо тонкими шматочками, кладемо його і починаємо смажити хвилин 10, поки не витопиться весь жир. Постійно перевертаємо, щоб не підгоріло.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

2. Тим часом готуємо основний овоч. Очищаємо його і нарізаємо невеликими шматочками. Витягуємо сало зі сковорідки і відправляємо акуратно картоплю, де відразу ж додаємо конфорку до сильного вогню. Підсмажуємо хвилини 2-3, солимо за смаком і перемішуємо.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

3. Смажимо картоплю до готовності, відправляємо до нього нарізану цибульку довільно, як Вам подобається, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Викладаємо сало, щоб воно трохи підігрілося.

Как правильно пожарить картошку с луком на сковороде вкусно с корочкой

Страва готова, знімаємо з вогню і подаємо до столу. Годуйте себе і своїх близьких. Приємного апетиту.

Сподіваюся, що дані рецепти будуть для Вас корисними та ви без думки про провал спробуєте приготувати.

загрузка...
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: