Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Всім привіт! Сьогодні розповім, як смачно приготувати яловичу печінку, щоб вона вийшла м'якою та соковитою. Рецепти дуже прості та швидкі, а результат чудовий та порадує всю родину.

На відміну від курячої печінки, з яловичини готувати трохи важче. Вона вимагає попередньої обробки, про яку ви дізнаєтесь у цій темі трохи нижче. Дотримуйтесь всіх рекомендацій і тоді вечеря вийде незабутньою.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Хочу дати одну пораду – при покупці печінки, вибирайте саме свіжу. Інакше, як би ви її не готували, вона може вийти все одно жорсткою. А такий результат нікому не потрібний.

Перед тим, як ви почнете готувати, потрібно буде зняти з печінки плівку. Для цього підчепіть плівочку вістрям ножа і тягніть в одному напрямку, допомагаючи пальцями. Якщо з цим виникнуть складності, то натріть субпродукт сіллю і вже знімайте. Ще легше це буде зробити, якщо вона буде в трохи замороженому стані.

М'яка та соковита печінка яловича на сковороді

Цю печінку готуватимемо великими шматками (стейками). Виходить вона рум'яною зовні, але дуже м'якою та соковитою всередині. Смажиться вона не більше трьох хвилин. А завдяки тому, що в рецепті використовується борошно, воно ще стане немов оксамитове.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • Сіль та перець – за смаком
  • Олія – 100 мл
  • Борошно кукурудзяне (можна і пшеничне) – 100 гр

Приготування:

1. Печінку очистіть від плівки та видаліть непотрібні судини. Потім наріжте її великими шматками товщиною приблизно 1-1,5 см. Викладіть шматки на обробну дошку, накрийте поліетиленовим пакетом або поліетиленовим пакетом і злегка відбийте молоточком.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

2. Далі підготовлені шматки посоліть і поперчіть з обох боків. Потім обваляйте їх у борошні і викладіть на заздалегідь розігріту з рослинним маслом сковороду.

Читайте також:  Салати на святковий стіл – 15 найбільш смачних рецептів

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

3. Обсмажуйте печінку до рум'яного кольору. Приблизно 1-1,5 хвилин, залежно від сили вогню. Потім переверніть на інший бік і обсмажуйте стільки ж. Готові шматки викладіть спочатку на паперову серветку, щоб позбавити зайвого жиру. А потім подавайте до столу і спробуйте.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Як приготувати яловичу печінку смачно та просто

Цей постій рецепт чимось схожий на попередній. Але тільки є один нюанс, який вирізняє його. Печінка виходить дуже соковитою та неймовірно смачною. Її можна подавати і з гарніром, і як самостійна страва.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 700 гр
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно кукурудзяне – 5-6 столових ложок
  • Сіль за смаком – 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений – 0,5 чайної ложки (або до смаку)
  • Рослинна олія для смаження – 150 мл

Приготування:

1. Позбавивши печінку плівки, наріжте її середніми шматочками товщиною не більше 1 см. Потім викладіть шматочки на обробну дошку і накрийте плівкою або пакетом. Злегка відбийте їх молоточком. Далі їх посоліть і поперчіть з обох боків.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

2. Наступним кроком підготуємо кляр. Розбийте курячі яйця в миску і розмішайте до однорідного стану віночком або вилкою. У широку тарілочку висипте борошно, що просіює.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

3. Шматок печінки обваляйте у борошні. Потім добре вмочіть в яєчній суміші і знову обваляйте в борошні. Підготовлений шматок викладіть на тарілку або дошку. У такий же спосіб проробіть маніпуляції з рештою печінки.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

4. У сковороду влийте олію і поставте розігріватися. Як тільки масло розжарити, викладіть туди печінку і обсмажуйте по 1,5 хвилини кожну сторону. Коли все буде готове, перекладіть на паперову серветку, хай олію стече. Потім подавайте до столу.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Яловича печінка по-строганівськи в сметані з цибулею

Напевно, всі знають страву під назвою «бефстроганів». Я ж зараз пропоную вам рецепт печінки по-строганівськи. Готується приблизно за тим самим принципом. Відрізняється лише кількома моментами та витраченим на неї часом.

Читайте також:  Меню на Новий Рік 2019 - що готувати нове і цікаве

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 600 гр
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Борошно – 1,5 столові ложки
  • Сметана – 200 гр
  • Рослинна олія – 3-4 столові ложки
  • Лавровий лист – 2 шт.

Приготування:

1. Спочатку зніміть плівку з печінки. Як це зробити, читайте на початку статті. Далі помийте її та обсушіть паперовим рушником. Наріжте тонкими пластинками, а потім кожну з них поріжте тонкими брусочками. Посоліть і поперчіть їх.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

2. Порізані брусочки печінки перекладіть у тарілку. Посипте борошном і добре перемішайте так, щоб кожен шматок повністю покрився борошном.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

3. Далі розігрійте сковороду з олією і викладіть на її поверхню цибулю, порізану півкільцями. Обсмажуйте його до трохи золотистого кольору. Потім додайте туди підготовлений субпродукт, перемішайте та обсмажуйте на великому вогні 2-3 хвилини. При цьому не забувайте помішувати.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

4. Після цього додайте в сковороду сметану. Перемішайте, дайте закипіти. Спробуйте на смак і, за потреби, досоліть. Продовжуйте гасити ще 5 хвилин. За хвилину до кінця приготування додайте|добавляйте| лавровий лист і накрийте кришкою. Страва готова!

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Простий рецепт печінки яловичої з підливою

Ще один рецепт яловичої печінки по-строганівськи. Готується вона в іншому соусі, а виходить дуже ніжною та м'якою. Любителі лівера обов'язково оцінять цю страву. Воно дуже добре гармонує з рисом, картопляним пюре та макаронами.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 500 гр
  • Сметана – 150 гр
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 столова ложка + 50 мл води
  • Крохмаль – 1,5 столової ложки
  • Гірчиця – 1,5 столової ложки
  • Олія вершкове – 25 гр
  • Олія – 3 столові ложки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Свіжа зелень – невеликий пучок
Читайте також:  Курка з грибами в духовці запіканка з помідорами та сиром

Приготування:

1. Чисту, очищену печінку наріжте середніми шматочками. Перекладіть її в глибоку страву. Посолити, поперчити і перемішати. Додайте крохмаль (можна взяти будь-який). Потім знову все рівномірно перемішайте. Так само поріжте цибулю невеликими кубиками.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

2. Викладіть на сковороду шматочок вершкового масла|мастила| і влийте 2 столові ложки рослинного. Добре її розігрійте. Одночасно можна поставити іншу сковороду, влити в неї 1 столову ложку олії і також розігріти. На першу викладіть підготовлену печінку, бажано одним шаром. На другу викладіть цибулю.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

3. Печінку обсмажуйте 2-2,5 хвилини та переверніть. Стільки ж обсмажуйте з іншого боку. Цибулю обсмажте до золотистого кольору і перекладіть у першу сковороду.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

4. У мисці рівномірно змішайте разом сметану, томатну пасту, воду та гірчицю. Отриманий соус додайте до вмісту сковороди. Туди покладіть лавровий лист. Добре все перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте близько 2 хвилин (максимум 3 хвилини). До готової печінки додайте для смаку дрібно порізану свіжу зелень.

Як приготувати м'яку та соковиту яловичу печінку на сковороді.

Як смачно приготувати яловичу печінку з вершками

Яловича печінка, виснажена в вершках, виходить дуже соковитою і ніжною. Смак у такого блюда виходить просто чарівним. Пропоную подивитися відео з детальним описом рецепту і ви зможете відтворити цей маленький кулінарний шедевр на своїй кухні.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 500 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Борошно – для панірування
  • Рослинна олія – для смаження

От і все на сьогодні. Сподіваюся, що кілька простих рецептів приготування яловичої печінки обов'язково поповнювати вашу скарбничку смачних страв. Усі представлені варіанти дуже гарні. Обов'язково спробуйте їх і порадуйте своїх домочадців чудовою стравою.

Смачного! Поки що!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya