Імбирне печиво — 9 простих і смачних рецептів з корицею

Ця смакота з обалденным ароматом, яку печуть всією сім’єю напередодні святкових днів. Ця традиція прийшла з далеких століть, дуже зближує сім’ї і робить свята світлими, затишними і казковими.

Ця випічка була завезена в Європу в 992 році, вірменським ченцем Григорієм Макаром. 7 років він прожив у Франції і встиг за цей час навчити мистецтву випікання, такими солодощами місцевих християн. У XIII столітті цей пряник привезли до Швеції з Німеччини. Є відомості, що швейцарські ченці використовували його для боротьби з розладом шлунка.

Імбирне печиво — 9 простих і смачних рецептів з корицею

Сьогодні хочу розповісти і показати Вам кілька простих і дуже смачних рецептів приготування такого чудового ласощі в домашніх умовах. Так само ще пропоную оцінити печиво з сиру, яке виходить просто дивовижним.

Знайдені торгові документи, в яких згадується продаж даного продукту в XVII столітті. Тоді воно продавалося в монастирях, аптеках. Зараз же ми можемо придбати в будь-якому супермаркеті країни. Але я вважаю, що приготоване своїми руками, доставить Вам набагато більше задоволення.

Імбирне печиво — простий і смачний рецепт з глазур’ю

Імбирне печиво — простий і смачний рецепт з глазур'ю

Інгредієнти:

  • Мед — 165 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Кориця — 1 ч. ложка
  • Тертий імбир — 1 ч. ложка
  • Мускатний горіх — 0, 5 ч. ложки
  • Сода — 2 ч. ложки
  • Вершкове масло — 125 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 400 гр.
  • Глазур:
  • Яєчний білок — 1 шт.
  • цукрова пудра — 200 гр.
  • Лимонний сік — 2 краплі

Спосіб приготування:

  • 1. У сотейник викладаємо мед, цукровий пісок, всипаємо сухий імбир і корицю, злегка їх перемішаємо і ставимо на слабкий вогонь. Необхідно постійно помішувати масу, поки цукор не розчиниться.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 2. Перелити масу в глибоку миску і додаємо соду, коли вона сильно спіниться, добре розмішуєм її. Кладемо вершкове масло, так само перемішуємо, щоб воно розчинилося.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 3. Додаємо яйце і збиваємо вінчиком або за допомогою міксера. Вводимо поступово невеликими порціями борошно, кожен раз добре розмішуємо. У результаті виходить м’яке, еластичне тісто, яке зовсім трохи липне до рук.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 4. Тепер загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на пару годин, в ідеалі на ніч.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 5. Готуємо формочки, якщо у вас немає під рукою можете скачати в інтернеті і роздрукувати. Розкачуємо тісто на пергаментним папері, товщина його не повинна перевищувати 4 див.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 6. Вирізаємо майбутнє печиво, обводячи ножем трафарети, зайве тісто прибираємо, скачуємо в коло. Перекладаємо на деко, ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 10 хвилин.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 7. Тим часом приготуємо глазур, до яєчного білку додаємо просіяне цукрову пудру, добре перемішуємо, видавлюємо пару крапель лимонного соку. Лопаткою або віночком, перешиваємо до однорідної маси, потім збиваємо міксером протягом 1 хвилини.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 8. Кілька столових ложок глазурі (решту залишимо для заливки) і кип’яченої води кладемо в кондитерський мішок і перемішуємо. Якщо у вас є харчові барвники ними можна забарвити нашу глазур.
Читайте також:  Манна каша: ТОП-5 кращих рецептів

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 9. Пряники готові, як тільки вони охолонуть приступаємо до оформлення. Спочатку викладаємо контур у всіх пряників, потім чекаємо поки контурна глазур засохне і робимо заливку.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Все залежить від вашої фантазії, можна в одному оформленні використовувати кілька кольорів. Приємного апетиту.

Смачне імбирне печиво без меду

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок — 500 гр.
  • Окріп — 200 мл
  • Вершкове масло — 200 гр.
  • Розпушувач — 1 ч. ложка
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Імбир — 1 ч. ложка
  • Кориця — 3 ч. ложки
  • Кардамон — 1/2 ч. ложки
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 800 гр.

Спосіб приготування:

  • 1. У сковороді або в каструлі з товстим дном, нам потрібно розтопити цукор до рідкого стану. Після вводимо окріп, додаємо вершкове масло і спеції. З-за розпушувача маса підніметься, вимикаємо плиту трохи охолоджуємо.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 2. Коли вона буде теплою, перелити її в чашу блендера і по 1 ложці вводимо борошно. Вбиваємо яйце. Відправляємо тісто в холодильник на 3-4 години, воно стане темним і щільним.

Порада: Щоб з ним легше було працювати, дістаємо його за годину до випічки з холодильника.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 3. Розкачуємо тісто, вирізаємо форму з допомогою формочок. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, максимум на 10 хвилин.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Після того, як готові пряники, остудимо їх і прикрасимо на свій розсуд. Вони виходять ідеально рівними і смачними. Приємного апетиту.

Класичний рецепт печива з меленого імбиру і кориці на Новий рік

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 гр.
  • Вершкове масло кімнатної температури — 100 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Мед — 2 ст. ложки
  • Сода — 0,5 ч. ложки
  • Імбир — 2 ч. ложки
  • Кориця — 1 ч. ложка
  • Гвоздика, какао, цедра — за бажанням

Спосіб приготування:

  • 1. Для початку просіваємо борошно, додаємо до неї соду, мелені спеції і все добре перемішуємо.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 2. В інший частіше змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і все збиваємо міксером до пишної маси. Коли вона посвітлішала вбиваємо яйце і продовжуємо збивати. Тепер вливаємо злегка підігрітий мед і все ретельно розмішуємо.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 3. Всипаємо борошно в два етапи (при цьому залишаємо трохи борошна для того, щоб подпылять поверхню при змішувані тесту) . Спочатку одну частину та з допомогою віночка виробляємо заміс другий, місимо лопаткою.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 4. Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто вимішуємо руками. Якщо тісто липне до рук, можете додати ще борошна. Формуємо тісто в кулю, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин. Після холодильника воно стане твердим і з ним набагато простіше буде працювати.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 5. Тісто розрізаємо навпіл, кладемо на пергамент і розкачуємо товщиною 3 – 4 мм за допомогою форм вирізаємо фігурки, зайве тісто відправляємо в кулю і відправляємо в холодильник.

Порада: Найкраще тісто з яким ви не працюєте, залишити в холодильнику для того, щоб воно нагрілося при кімнатній температурі.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 6. Пергамент кладемо на деко, відправляємо його в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 7-10 хвилин, до золотистого кольору.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Випічка готова, зі зворотного боку воно повинно бути рум’яним і рівним. Поки гаряче печиво, можна з допомогою трубочки зробити в ній отвір для майбутньої тасьми. Приємного апетиту.

Читайте також:  Вівсяна каша на молоці: 5 вишуканих рецептів

Покроковий рецепт імбирного печива без яєць

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок — 1 склянка
  • Мед — 2 ст. ложки
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна олія — 0,5 склянки
  • Борошно — 3, 5-4 склянки
  • Сода негашене — 2 ч. ложки
  • Прянощі 2 ч. ложки
  • Глазур:
  • Лимон — 1 шт.
  • Цукрова пудра — 18 ст. ложок

Спосіб приготування:

  • 1. У невелику каструлю вливаємо воду і змішуємо її з медом і цукровим піском, ставимо на середній вогонь і варимо до того моменту, поки цукор не розчиниться. Не відходимо від плити, постійно помішуємо.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 2. Знімаємо з вогню, вливаємо олію, додаємо спеції і соду. Ретельно збиваємо. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто спочатку лопаткою, потім руками. Загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на ніч.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 3. Виймаємо за 1, 5 години до готування. Ділимо на 4-5 частин, розкачуємо досить тонко, і з допомогою форм вирізаємо фігурки. перекладаємо на деко застелений пергаментом і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 7 хвилин. Колір печива повинен бути світло коричневим.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 4. У той час поки печиво готуються, ми зробимо глазур. Для цього нам необхідно в миску вичавити з лимона сік і додати цукрову пудру збити все міксером до однорідної маси.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

  • 5. Перекладаємо глазур в кулінарний мішок або звичайний целофановий, робимо невеликий отвір і прикрашаємо.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Подаємо до столу таке неймовірно смачне ласощі. Приємного апетиту.

Як приготувати імбирне частування ведмедики в домашніх умовах

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Інгредієнти:

  • Цукрова пудра — 100 гр.
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Мед — 40 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Кориця — 1 ч. ложка
  • Сухий імбир — 1 ч. ложка
  • Мускатний горіх — 1 ч. ложка
  • Какао — 1 ч. ложка
  • Сода — 1/2 ч. ложки
  • Борошно — 300 гр.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо масло кімнатної температури, цукрову пудру, збиваємо до посветления. Потім вбиваємо яйце і продовжуємо збивати і вливаємо рідкий або розтоплений мед.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

2. Всипаємо всі прянощі, перемішуємо і невеликими порціями додаємо просіяне борошно. Спочатку замішуємо віночком, потім руками. Тісто повинне вийти м’яким, відправляємо його в холод на 1 годину.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

3. Беремо дві пергаментні папери, одну кладемо на стіл, на неї невеликий шматочок тіста і накриваємо другим листом, таким чином ми будемо розгортати.

4. Беремо форму у вигляді ведмедика і вирізаємо їх, прибираємо надлишки, відправляємо в розігріту духовку до готовності.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Уважно стежте за приготуванням, щоб не підгоріли і не були пересушеними печеньки. Приємного апетиту.

Рецепт випічки з імбиру і житнього борошна

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Інгредієнти:

  • Масло вершкове — 100 гр.
  • Мед — 100 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Пшеничне борошно — 150 гр.
  • Житнє борошно — 150 гр.
  • Сода — 0,5 ч. ложки
  • Кориця — 0,5 ч. ложки
  • Мелений імбир — 0,5 ч. ложки
  • Кардамон — 1/4 ч. ложки
  • Молоко — 50 мл
  • Глазур:
  • Курячий білок — 1 шт.
  • Цукрова пудра — 150 гр.
  • Сік лимона — 1-2 ч. ложки

Спосіб приготування:

1. У глибокій мисці змішати сухі інгредієнти: спеції, борошно, сіль, добре перемішуємо.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

2. В ополоник викладаємо мед, додаємо цукровий пісок і вершкове масло, ставимо на вогонь, нагріваємо до повного розчинення цукру.

Читайте також:  Салат з кальмарами і яйцем і огірком - найсмачніший рецепт

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

3. Тепер гарячу суміш поетапно вливаємо в борошно і замішуємо тісто. Трохи вливаємо молоко, це необхідно для того, щоб регулювати густоту. М’яке, еластичне, не липнущее до рук тісто, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

4. Дістаємо тісто, відрізаємо частинами і розкачуємо тонкими пластами. Нагріваємо духовку до 180 градусів. Коли тісто розкатали, з допомогою формочок видавлюємо заготовки. Викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Час випікання у всіх різне, так як різна потужність нагріву плити.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

5. Робимо глазур. Збиваємо білок, цукрову пудру і лимонний сік. Прикрашаємо наші солодощі за смаком.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Приємного апетиту.

Простий і швидкий рецепт печива з імбиром як в ікеа

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.
  • Манка — 2 ст. ложки
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Цукровий пісок — 4 ст. ложки
  • Мед — 5 ст. ложок
  • Шоколад — 100 гр.
  • Імбирний порошок — 2 ч. ложки
  • Кориця — 1 ч. ложка
  • Розпушувач — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску просіваємо такі інгредієнти як манку, борошно, імбирний порошок, корицю і розпушувач.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

2. У маленькій каструльці розтопити шоколад і масло, додаємо цукровий пісок і мед. Чекаємо поки цукор розтопиться, знімаємо з плити і всипаємо туди сухі інгредієнти. Вимішуємо еластичне тісто, прибираємо в холодильник в харчовій плівці, на 4 години.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

3. Згодом починаємо розгортати товщиною 5-6 мм, вирізаємо деталі і ставимо в розігріту духовку. Печуться печива швидко, посматриваем, щоб не підгоріли.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Дістаємо, прикрашаємо, охолоджуємо і подаємо до чаю. Приємного апетиту.

Як спекти імбирного чоловічка і прикрасити глазур’ю. Вегетаріанський рецепт

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Інгредієнти:

  • Тісто
  • Борошно — 400 гр.
  • Мед — 165 гр.
  • Масло вершкове — 150 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Імбир — 1,5 ч. ложки
  • Кардамон — 1 ч. ложка
  • Кориця — 1 ч. ложка
  • Сода — 2 ч. ложки
  • Для прикраси:
  • Цукрові намистинки
  • Глазур:
  • Сік лимона — 1/2
  • Цукрова пудра — 200 гр.
  • Крохмаль — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Ставимо каструлю на плиту, включаємо середній вогонь, розтоплюємо мед, додаємо мелені спеції (кардамон необхідно перемолоти) і цукровий пісок. Варимо до тих пір, поки не розчиниться цукор, не забуваємо постійно помішувати.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

2. Вимикаємо плиту, додаємо не гашену соду, оскільки вона чудово гаситься медом. Маса починає підніматися, щоб зупинити цей процес, кладемо м’який, вершкове масло і добре розмішуємо.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

3. Висипаємо в миску і поступово всипаємо борошно. Замешиваемым м’яке, еластичне тісто.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

4. Розкачуємо тісто на столі на пергаментним папері приблизно 3-4 мм. І формочками різних розмірів видавлюємо. Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

5. Виймаємо і поки печива м’які — вдавлюємо цукрові намистинки.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

6. Готуємо глазур. Для цього в мисці змішуємо лимонний сік, крохмаль і частинами додаємо цукрову пудру. Перекладаємо в кулінарний мішок і прикрашаємо печива. Робимо оченята, ротик, штанці та інше.

Имбирное печенье — 9 простых и вкусных рецептов с корицей

Ось таке цікаве ласощі у нас вийшло. Приємного апетиту. Сподіваюся, що ці рецепти будуть для Вас корисними.

Відео рецепт печива з імбиром і цедрою апельсина

Хочете приготувати красиві, дуже ароматні і неймовірно смачні пряники, тоді дивіться дане відео.

Приємного Вам апетиту!

DvaGusya