Ця смакота з обалденным ароматом, яку печуть всією сім’єю напередодні святкових днів. Ця традиція прийшла з далеких століть, дуже зближує сім’ї і робить свята світлими, затишними і казковими.
Ця випічка була завезена в Європу в 992 році, вірменським ченцем Григорієм Макаром. 7 років він прожив у Франції і встиг за цей час навчити мистецтву випікання, такими солодощами місцевих християн. У XIII столітті цей пряник привезли до Швеції з Німеччини. Є відомості, що швейцарські ченці використовували його для боротьби з розладом шлунка.
Сьогодні хочу розповісти і показати Вам кілька простих і дуже смачних рецептів приготування такого чудового ласощі в домашніх умовах. Так само ще пропоную оцінити печиво з сиру, яке виходить просто дивовижним.
Знайдені торгові документи, в яких згадується продаж даного продукту в XVII столітті. Тоді воно продавалося в монастирях, аптеках. Зараз же ми можемо придбати в будь-якому супермаркеті країни. Але я вважаю, що приготоване своїми руками, доставить Вам набагато більше задоволення.
- Імбирне печиво — простий і смачний рецепт з глазур’ю
- Смачне імбирне печиво без меду
- Класичний рецепт печива з меленого імбиру і кориці на Новий рік
- Покроковий рецепт імбирного печива без яєць
- Як приготувати імбирне частування ведмедики в домашніх умовах
- Рецепт випічки з імбиру і житнього борошна
- Простий і швидкий рецепт печива з імбиром як в ікеа
- Як спекти імбирного чоловічка і прикрасити глазур’ю. Вегетаріанський рецепт
- Відео рецепт печива з імбиром і цедрою апельсина
Імбирне печиво — простий і смачний рецепт з глазур’ю
Інгредієнти:
- Мед — 165 гр.
- Цукровий пісок — 100 гр.
- Кориця — 1 ч. ложка
- Тертий імбир — 1 ч. ложка
- Мускатний горіх — 0, 5 ч. ложки
- Сода — 2 ч. ложки
- Вершкове масло — 125 гр.
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 400 гр.
- Глазур:
- Яєчний білок — 1 шт.
- цукрова пудра — 200 гр.
- Лимонний сік — 2 краплі
Спосіб приготування:
- 1. У сотейник викладаємо мед, цукровий пісок, всипаємо сухий імбир і корицю, злегка їх перемішаємо і ставимо на слабкий вогонь. Необхідно постійно помішувати масу, поки цукор не розчиниться.
- 2. Перелити масу в глибоку миску і додаємо соду, коли вона сильно спіниться, добре розмішуєм її. Кладемо вершкове масло, так само перемішуємо, щоб воно розчинилося.
- 3. Додаємо яйце і збиваємо вінчиком або за допомогою міксера. Вводимо поступово невеликими порціями борошно, кожен раз добре розмішуємо. У результаті виходить м’яке, еластичне тісто, яке зовсім трохи липне до рук.
- 4. Тепер загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на пару годин, в ідеалі на ніч.
- 5. Готуємо формочки, якщо у вас немає під рукою можете скачати в інтернеті і роздрукувати. Розкачуємо тісто на пергаментним папері, товщина його не повинна перевищувати 4 див.
- 6. Вирізаємо майбутнє печиво, обводячи ножем трафарети, зайве тісто прибираємо, скачуємо в коло. Перекладаємо на деко, ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 10 хвилин.
- 7. Тим часом приготуємо глазур, до яєчного білку додаємо просіяне цукрову пудру, добре перемішуємо, видавлюємо пару крапель лимонного соку. Лопаткою або віночком, перешиваємо до однорідної маси, потім збиваємо міксером протягом 1 хвилини.
- 8. Кілька столових ложок глазурі (решту залишимо для заливки) і кип’яченої води кладемо в кондитерський мішок і перемішуємо. Якщо у вас є харчові барвники ними можна забарвити нашу глазур.
- 9. Пряники готові, як тільки вони охолонуть приступаємо до оформлення. Спочатку викладаємо контур у всіх пряників, потім чекаємо поки контурна глазур засохне і робимо заливку.
Все залежить від вашої фантазії, можна в одному оформленні використовувати кілька кольорів. Приємного апетиту.
Смачне імбирне печиво без меду
Інгредієнти:
- Цукровий пісок — 500 гр.
- Окріп — 200 мл
- Вершкове масло — 200 гр.
- Розпушувач — 1 ч. ложка
- Сіль — 1/2 ч. ложки
- Імбир — 1 ч. ложка
- Кориця — 3 ч. ложки
- Кардамон — 1/2 ч. ложки
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 800 гр.
Спосіб приготування:
- 1. У сковороді або в каструлі з товстим дном, нам потрібно розтопити цукор до рідкого стану. Після вводимо окріп, додаємо вершкове масло і спеції. З-за розпушувача маса підніметься, вимикаємо плиту трохи охолоджуємо.
- 2. Коли вона буде теплою, перелити її в чашу блендера і по 1 ложці вводимо борошно. Вбиваємо яйце. Відправляємо тісто в холодильник на 3-4 години, воно стане темним і щільним.
Порада: Щоб з ним легше було працювати, дістаємо його за годину до випічки з холодильника.
- 3. Розкачуємо тісто, вирізаємо форму з допомогою формочок. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, максимум на 10 хвилин.
Після того, як готові пряники, остудимо їх і прикрасимо на свій розсуд. Вони виходять ідеально рівними і смачними. Приємного апетиту.
Класичний рецепт печива з меленого імбиру і кориці на Новий рік
Інгредієнти:
- Борошно — 300 гр.
- Вершкове масло кімнатної температури — 100 гр.
- Цукровий пісок — 100 гр.
- Яйце — 1 шт.
- Мед — 2 ст. ложки
- Сода — 0,5 ч. ложки
- Імбир — 2 ч. ложки
- Кориця — 1 ч. ложка
- Гвоздика, какао, цедра — за бажанням
Спосіб приготування:
- 1. Для початку просіваємо борошно, додаємо до неї соду, мелені спеції і все добре перемішуємо.
- 2. В інший частіше змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і все збиваємо міксером до пишної маси. Коли вона посвітлішала вбиваємо яйце і продовжуємо збивати. Тепер вливаємо злегка підігрітий мед і все ретельно розмішуємо.
- 3. Всипаємо борошно в два етапи (при цьому залишаємо трохи борошна для того, щоб подпылять поверхню при змішувані тесту) . Спочатку одну частину та з допомогою віночка виробляємо заміс другий, місимо лопаткою.
- 4. Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто вимішуємо руками. Якщо тісто липне до рук, можете додати ще борошна. Формуємо тісто в кулю, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин. Після холодильника воно стане твердим і з ним набагато простіше буде працювати.
- 5. Тісто розрізаємо навпіл, кладемо на пергамент і розкачуємо товщиною 3 – 4 мм за допомогою форм вирізаємо фігурки, зайве тісто відправляємо в кулю і відправляємо в холодильник.
Порада: Найкраще тісто з яким ви не працюєте, залишити в холодильнику для того, щоб воно нагрілося при кімнатній температурі.
- 6. Пергамент кладемо на деко, відправляємо його в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 7-10 хвилин, до золотистого кольору.
Випічка готова, зі зворотного боку воно повинно бути рум’яним і рівним. Поки гаряче печиво, можна з допомогою трубочки зробити в ній отвір для майбутньої тасьми. Приємного апетиту.
Покроковий рецепт імбирного печива без яєць
Інгредієнти:
- Цукровий пісок — 1 склянка
- Мед — 2 ст. ложки
- Вода — 150 мл
- Рослинна олія — 0,5 склянки
- Борошно — 3, 5-4 склянки
- Сода негашене — 2 ч. ложки
- Прянощі 2 ч. ложки
- Глазур:
- Лимон — 1 шт.
- Цукрова пудра — 18 ст. ложок
Спосіб приготування:
- 1. У невелику каструлю вливаємо воду і змішуємо її з медом і цукровим піском, ставимо на середній вогонь і варимо до того моменту, поки цукор не розчиниться. Не відходимо від плити, постійно помішуємо.
- 2. Знімаємо з вогню, вливаємо олію, додаємо спеції і соду. Ретельно збиваємо. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто спочатку лопаткою, потім руками. Загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на ніч.
- 3. Виймаємо за 1, 5 години до готування. Ділимо на 4-5 частин, розкачуємо досить тонко, і з допомогою форм вирізаємо фігурки. перекладаємо на деко застелений пергаментом і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 7 хвилин. Колір печива повинен бути світло коричневим.
- 4. У той час поки печиво готуються, ми зробимо глазур. Для цього нам необхідно в миску вичавити з лимона сік і додати цукрову пудру збити все міксером до однорідної маси.
- 5. Перекладаємо глазур в кулінарний мішок або звичайний целофановий, робимо невеликий отвір і прикрашаємо.
Подаємо до столу таке неймовірно смачне ласощі. Приємного апетиту.
Як приготувати імбирне частування ведмедики в домашніх умовах
Інгредієнти:
- Цукрова пудра — 100 гр.
- Вершкове масло — 100 гр.
- Мед — 40 гр.
- Яйце — 1 шт.
- Кориця — 1 ч. ложка
- Сухий імбир — 1 ч. ложка
- Мускатний горіх — 1 ч. ложка
- Какао — 1 ч. ложка
- Сода — 1/2 ч. ложки
- Борошно — 300 гр.
Спосіб приготування:
1. Змішуємо масло кімнатної температури, цукрову пудру, збиваємо до посветления. Потім вбиваємо яйце і продовжуємо збивати і вливаємо рідкий або розтоплений мед.
2. Всипаємо всі прянощі, перемішуємо і невеликими порціями додаємо просіяне борошно. Спочатку замішуємо віночком, потім руками. Тісто повинне вийти м’яким, відправляємо його в холод на 1 годину.
3. Беремо дві пергаментні папери, одну кладемо на стіл, на неї невеликий шматочок тіста і накриваємо другим листом, таким чином ми будемо розгортати.
4. Беремо форму у вигляді ведмедика і вирізаємо їх, прибираємо надлишки, відправляємо в розігріту духовку до готовності.
Уважно стежте за приготуванням, щоб не підгоріли і не були пересушеними печеньки. Приємного апетиту.
Рецепт випічки з імбиру і житнього борошна
Інгредієнти:
- Масло вершкове — 100 гр.
- Мед — 100 гр.
- Цукровий пісок — 100 гр.
- Пшеничне борошно — 150 гр.
- Житнє борошно — 150 гр.
- Сода — 0,5 ч. ложки
- Кориця — 0,5 ч. ложки
- Мелений імбир — 0,5 ч. ложки
- Кардамон — 1/4 ч. ложки
- Молоко — 50 мл
- Глазур:
- Курячий білок — 1 шт.
- Цукрова пудра — 150 гр.
- Сік лимона — 1-2 ч. ложки
Спосіб приготування:
1. У глибокій мисці змішати сухі інгредієнти: спеції, борошно, сіль, добре перемішуємо.
2. В ополоник викладаємо мед, додаємо цукровий пісок і вершкове масло, ставимо на вогонь, нагріваємо до повного розчинення цукру.
3. Тепер гарячу суміш поетапно вливаємо в борошно і замішуємо тісто. Трохи вливаємо молоко, це необхідно для того, щоб регулювати густоту. М’яке, еластичне, не липнущее до рук тісто, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник.
4. Дістаємо тісто, відрізаємо частинами і розкачуємо тонкими пластами. Нагріваємо духовку до 180 градусів. Коли тісто розкатали, з допомогою формочок видавлюємо заготовки. Викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Час випікання у всіх різне, так як різна потужність нагріву плити.
5. Робимо глазур. Збиваємо білок, цукрову пудру і лимонний сік. Прикрашаємо наші солодощі за смаком.
Приємного апетиту.
Простий і швидкий рецепт печива з імбиром як в ікеа
Інгредієнти:
- Борошно — 200 гр.
- Манка — 2 ст. ложки
- Вершкове масло — 100 гр.
- Цукровий пісок — 4 ст. ложки
- Мед — 5 ст. ложок
- Шоколад — 100 гр.
- Імбирний порошок — 2 ч. ложки
- Кориця — 1 ч. ложка
- Розпушувач — 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
1. У глибоку миску просіваємо такі інгредієнти як манку, борошно, імбирний порошок, корицю і розпушувач.
2. У маленькій каструльці розтопити шоколад і масло, додаємо цукровий пісок і мед. Чекаємо поки цукор розтопиться, знімаємо з плити і всипаємо туди сухі інгредієнти. Вимішуємо еластичне тісто, прибираємо в холодильник в харчовій плівці, на 4 години.
3. Згодом починаємо розгортати товщиною 5-6 мм, вирізаємо деталі і ставимо в розігріту духовку. Печуться печива швидко, посматриваем, щоб не підгоріли.
Дістаємо, прикрашаємо, охолоджуємо і подаємо до чаю. Приємного апетиту.
Як спекти імбирного чоловічка і прикрасити глазур’ю. Вегетаріанський рецепт
Інгредієнти:
- Тісто
- Борошно — 400 гр.
- Мед — 165 гр.
- Масло вершкове — 150 гр.
- Цукровий пісок — 100 гр.
- Імбир — 1,5 ч. ложки
- Кардамон — 1 ч. ложка
- Кориця — 1 ч. ложка
- Сода — 2 ч. ложки
- Для прикраси:
- Цукрові намистинки
- Глазур:
- Сік лимона — 1/2
- Цукрова пудра — 200 гр.
- Крохмаль — 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
1. Ставимо каструлю на плиту, включаємо середній вогонь, розтоплюємо мед, додаємо мелені спеції (кардамон необхідно перемолоти) і цукровий пісок. Варимо до тих пір, поки не розчиниться цукор, не забуваємо постійно помішувати.
2. Вимикаємо плиту, додаємо не гашену соду, оскільки вона чудово гаситься медом. Маса починає підніматися, щоб зупинити цей процес, кладемо м’який, вершкове масло і добре розмішуємо.
3. Висипаємо в миску і поступово всипаємо борошно. Замешиваемым м’яке, еластичне тісто.
4. Розкачуємо тісто на столі на пергаментним папері приблизно 3-4 мм. І формочками різних розмірів видавлюємо. Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин.
5. Виймаємо і поки печива м’які — вдавлюємо цукрові намистинки.
6. Готуємо глазур. Для цього в мисці змішуємо лимонний сік, крохмаль і частинами додаємо цукрову пудру. Перекладаємо в кулінарний мішок і прикрашаємо печива. Робимо оченята, ротик, штанці та інше.
Ось таке цікаве ласощі у нас вийшло. Приємного апетиту. Сподіваюся, що ці рецепти будуть для Вас корисними.
Відео рецепт печива з імбиром і цедрою апельсина
Хочете приготувати красиві, дуже ароматні і неймовірно смачні пряники, тоді дивіться дане відео.
Приємного Вам апетиту!