Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Тушкована капуста з курячим м'ясом, проста і смачна обідня страва. Рецепт з фото готується швидко і легко, як м'ясо підходять будь-які частини курки, з приправ можна взяти куркуму з паприкою, а замість томатної пасти, протерти на тертці помідор без шкіри. Також можна додати пакетик спецій для овочів, там зібрані всі необхідні трави, що надають страві яскравих ароматів.

інгредієнти

  • Капуста білокачанна – 700 гр.
  • Куряча грудка/філе – 2 шт.
  • Морква + Цибуля – по 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Лист лавровий – 2 штуки
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1 ч. л.

Приготування рецепту з капустою в мультиварці

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Дрібно ріжемо цибулю

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Трьом на тертці морква

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Промиваємо філе, ріжемо середніми шматками

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Капуста ріжеться квадратами

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Наливаємо в чашу олію, обсмажуємо в мультиварці цибулю з морквою, в режимі «жаріння» 5-7 хвилин

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Додаємо курку, обсмажуємо ще 5 хвилин, помішуємо

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Кладемо 2 ложки томатної пасти, або протерті на тертці 2 помідори

Додаємо сіль із перцем

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Слідом закладаємо капусту, перемішуємо з куркою, закриваємо кришку

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Ставимо режим “гасіння” – 30 хв.

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Час приготування закінчено, тушкована капуста з куркою у мультиварці готова

Капуста з куркою в мультиварці тушкована в редмондіКапуста з куркою в мультиварці тушкована в редмонді

Страва вийшла соковита і ситна, а часу зайняло рівно 40 хв.

Готуйте вдома в мультиварці смачні та прості рецепти, та балуйте своїх рідних, здоровою та корисною їжею

Тушкована капуста з куркою по-домашньому

Список інгредієнтів для рецепту:

  • 1 кг філе курки
  • Капуста – 500 грн.
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 1 чайна л. солі
  • ½ ч. ложки меленого чорного перцю
  • 1 чайна ложка сушених трав (за смаком)
  • 3 столові л. рослинної або топленої олії
  • 1,2 літри води
Читайте також:  Суп Харчо класичний – 5 покрокових рецептів

Готуємо капусту по кроках з мультиваркою

Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці або за необхідності нарізати тонкими кубиками. Нарізана кубиками капуста, чомусь смачніша. Спробуйте самі та порівняйте.

Просто розріжте не впоперек, а поздовжньо – спочатку моркву наріжте шматочками потрібної довжини, а потім подовжньо наріжте невеликими кубиками.

Особливо досвідчені гурмани викидають серцевину, вважаючи, що капуста псує смак страви.

Повернемося до м'яса. Вимити обсушити і нарізати кубиками по 3-4 см. У мультиварці, в режимі «Випічка» або «Жарка» розігрійте овочі або краще топлену олію, покладіть у чашу з куркою і обсмажте помішуючи, щоб усі сторони покрилися рум'яною скоринкою.

Є два способи продовжити приготування. Перший найпростіший: покласти в миску нарізані цибулю та моркву, трохи обсмажити в такому ж режимі, потім додати всі спеції та приправи та залити гарячою водою, щоб м'ясо було повністю покрите. Якщо бажаєте соусу, додайте води. Щоб капуста була хрустка, тушкуйте 2,5-3 години під закритою кришкою.

Другий спосіб відрізняється тим, що овочі кладуть у миску не відразу, а за кілька годин після початку гасіння. Робиться це виключно задля збереження зовнішнього вигляду.

Цей рецепт можна трохи змінити, додавши в рагу вершки чи сметану. Для густого соусу змішайте ложку муки|борошна| з|із| теплою водою і вилийте в миску.

Якщо хочете, щоб капуста з куркою, вийшла в томатному соусі, то після обсмажування м'яса додайте в чашу мультиварки 50-100 мл томатної пасти або томатного пюре і обсмажте разом з цибулею.

Залити водою, добре перемішати, щоб не було грудочок, покласти спеції та встановити режим «Гасіння» на кілька годин.

Курка в мультиварці в томатному соусі

Набір продуктів для рецепту:

  • Куряче м'ясо – 700 г
  • Капуста 1 качан
  • 2 головки цибулі
  • 1 морква
  • 1 столова ложка борошна
  • 30 мл олії
  • 50 г макаронних виробів
  • Приправа для овочів
Читайте також:  Хліб в духовці: Прості і смачні рецепти

Спосіб приготування в мультиварці з фото

Влити олію, виставити програму смаження, увімкнути мультик.

Промита курка ріжеться середніми шматками, капуста шаткується дрібною соломкою. Посипати борошном і перемішати руками. Робіть це на обробній дошці.

Викладіть підготовлені шматочки на сковороду від мультиварки. Обсмажити з куркою хвилин десять.

Нарізати півкільцями цибулю, тонкою соломкою моркву. Додати до м'яса овочі, продовжити смаження.

Коли капуста і половина кілець цибулі стануть трохи золотаво-коричневими, додати томатну пасту.

Додайте окріп, рідина не повинна покривати продукти. Закрийте кришку на годину, змініть порядок гасіння в мультиварці на 20 хв.

Відкрити, поперчити, посолити, перемішати. Гасити ще півгодини. Готова капуста з куркою, заправлена свіжою зеленню, готова в томатному соусі.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya