Капустяні оладки -рецепти і секрети приготування

Щоб порадувати свою сім’ю ніж-то незвичайним, та до того ж дуже корисним найчастіше господарочка придумує різні страви. Неймовірно ніжний і ароматний смак капустяних оладок поєднується з користю. У капусті міститься ряд вітамінів групи В, кальцій, фосфор, сірка, вона має противиразкову дію.

Капустяні оладки -рецепти і секрети приготування

В капусті вміст вуглеводів дуже мало, що сприятливо для людей, які хворіють діабетом. Користь капусти, в утриманні в ній тартроновою кислоти, яка запобігає появі ожиріння. У капусті міститься багато солі, яка затримує воду. Так що з обережністю вживати капусту потрібно гіпертонікам, людям із захворюванням нирок.

Рецепти приготування

Сьогодні ми з вами приготуємо просте і солодке блюдо з ностальгічною ноткою і очевидною користю для здоров’я — капустяні оладки. Час приготування кожного від сили півгодини. Праці мінімальні, хіба що на тонку шатківницю самої капусти і помивку сковороди після обжарювання.

Капустяні оладки з сирої капусти

Інгредієнти:

  • Капуста — 250-300 гр.
  • Борошно пшеничне вищого сорту — 2,5−3 ст. ложок
  • Яйця курячі — 3 шт. (або 4 жовтка)
  • Сіль — 2 щіпки
  • Розпушувач для тіста — 1 ч. ложки
  • Мускатний горіх — 5 гр.
  • Масло рослинне для обсмажування — 2 ст. ложки.

Приготування:

Шаткуємо капусту чим тонше, тим краще — як на вишуканий салат. Кладемо нарізані смужки у велику миску, солимо і обминаємо, щоб виділився сік. Додаємо яйця і добре розмішуємо.

Капустяні оладки -рецепти і секрети приготування

Секрет насиченого жовтого кольору — замінити яйця тільки жовтками. На кількість в нашому рецепті потрібно цілих 3 курячих яйця (або 3-4 жовтки окремо). Білки можна зберегти в холодильнику для омлету.

Додаємо розпушувач і мускатний горіх. Посипаємо борошном по всій поверхні і акуратно перемішуємо. Після вимішування в нашому розпорядженні густа і в’язка маса, наче капусту обваляли в невеликій кількості рідкого тіста. Тісто не повинно липнути до рук і ложці. Пробуємо його на сіль, якщо треба, додаємо.

Беремо дві ложки і перекладаємо тісто з однієї в іншу, з підкручуванням. Як ніби набираємо тісто з однієї ложечки в іншу — заради згладжування поверхні. Як тільки порція виглядає акуратно, викладаємо її на розігріту сковороду.

Після розігрівання сковороди, ставимо на середній вогонь і витримуємо кілька хвилин для пропікання і рум’яності. Перевертаємо і повторюємо обжарку. Прості і смачні красені готові!

Читайте також:  Десерт тірамісу: хитрощі вдалого приготування

Капустяні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • свіжа капуста — 400-500 грам;
  • цибуля ріпчаста — 150 грам (2-3 шт.);
  • яйця — 2 шт.;
  • кефір — 200 мл;
  • борошно пшеничне — 1 тонкий стакан (150-200 грам);
  • сода харчова — 0,5 ч. ложки;
  • сіль і перець — за смаком.

Приготування:

Насамперед потрібно добре подрібнити капусту і цибулю. Зробити це можна натерши продукти на середній тертці. Наступним кроком буде додавання в оладки соди і кефіру. При такому порядку дій молочна кислота погасить соду, що буде сприяти утворенню повітряних бульбашок, які відповідають за хороший смак.

Потім в приготовану масу невеликими порціями потрібно вводити борошно, щоб довести готове тісто до консистенції густої сметани. Додати яйця і акуратно перемішати отриману капустяну масу. Смажити оладки на рослинному маслі з двох сторін по 3-4 хвилини на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Капустяні оладки з гарбузом

Капустяні оладки, самі по собі, не широко поширена страва, але, якщо додати ще й гарбуз, воно вийде оригінальне, смачне, не складна в приготуванні.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна — 300 грам
  • Гарбуз — 200 грам
  • Сметана 15% жирності — 1 ст. лож.
  • Борошно — 2 ст. лож.
  • Сода — 2 щіпки
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Олія соняшникова — 40 мл

Капустяні оладки -рецепти і секрети приготування

Приготування:

Капусту нарізаємо довільно, але не грубо. Можна використовувати м’ясорубку або на худий кінець дрібно-дрібно нарізати звичайним ножем. Подрібнюємо, але не до стану кашки. Викладаємо подрібнену капусту в миску і додаємо натерту на дрібній тертці гарбуз.

Додаємо сіль і яйце. Сюди ж додамо соду і сметану, яка погасить соду. Перемішуємо. Під кінець додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Смажимо на добре розігрітій сковороді з маслом з обох сторін до повної готовності. Чудові овочеві оладки зі своєрідним, новим смаком. Особливо смакують зі сметаною. Приємного апетиту!

Капустяні оладки з ковбасою

Ніжні, ароматні і ситні оладки! Готуються настільки просто, що особливих кулінарних навичок не потрібно.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна — 500 гр.
  • Ковбаса — 150гр. (або сосиски, шинка, сардельки).
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Сметана — 1 ст. л.
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 3 ст. л. з гіркою.
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Вершкове масло — 0,5 ст. л.
  • Каррі — 0,5 ч. л. (за бажанням).
  • Суміш перців.
  • Рослинне масло.
  • Зелень.
  • Сіль.
Читайте також:  Геркулесова каша на воді – 7 смачних і корисних рецептів приготування

Капустяні оладки -рецепти і секрети приготування

Приготування:

Капусту дрібно нашинкуем. Відваримо капусту в невеликій кількості підсоленої води до м’якості. Потім капусту відкинемо на друшляк, трохи отожмем від зайвого соку. Лук наріжемо дрібними кубиками і обсмажимо на 1 ст. ложці рослинного і 0,5 ст. ложці вершкового масла. Трохи посолити, поперчити і смажимо до м’якості.

Ковбасу наріжемо дрібними кубиками. Остигнула капусту перекладемо в миску, додати обсмажену цибулю, ковбасу, сметану, яйця і подрібнену зелень. Перемішаємо. Потім додамо борошно з розпушувачем, каррі, сіль і перець. Перемішаємо. Тісто має вийти як на оладки.

На розігріту сковороду з олією викладаємо столовою ложкою капустяні оладки. Обсмажуємо до рум’яності спочатку з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого. Готові капустяні оладки викладаємо на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир. Подаємо зі сметанним соусом або будь-яким іншим соусом до смаку.

Оладки з капусти з часником

Смачні котлети з білокачанної капусти з часником і зеленню. Подавай їх до столу разом зі сметаною.

Інгредієнти:

  • Капуста — 500 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Борошно — 30 гр.
  • манна крупа — 30 гр.
  • Часник — 2 зубчики.
  • панірувальні сухарі
  • кріп — ½ пучка
  • сіль, перець — за смаком
  • рослинне масло — для обсмажування

Приготування:

Капусту нашаткувати і відварити в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Подрібнити за допомогою блендера або дрібно нашаткувати ножем. Цибулю, часник і зелень дрібно нарізати. Змішати разом з капустою і манною крупою. Приправити масу сіллю і перцем.

Вологими руками сформувати капустяні оладки, обваляти їх у панірувальних сухарях. І викласти на розігріту сковороду. Обсмажити на рослинній олії до появи рум’яних боків. Перевернути і повторити процедуру. Подавати оладки гарячими.

Оладки з цвітної капусти в духовці

Оладки з цвітної капусти в духовці — ніжні, золотисті, дуже смачні. З цвітної капусти готують котлети, запіканки, крем-супи, але оладки, на наш погляд, виходять самими апетитними.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста — 450 гр.;
  • морква — 120 гр.;
  • сметана — 50 гр.;
  • 1 куряче яйце;
  • цільно зернова пшеничне борошно — 55 гр.;
  • оливкова олія — 20 мл;
  • морська сіль
  • розпушувач
  • рослинне масло.

Капустяні оладки -рецепти і секрети приготування

Приготування:

Качан цвітної капусти обполіскуємо холодною водою, нам знадобитися тільки суцвіття. Моркву натираємо на крупній тертці, додаємо в блендер. Далі додаємо до овочів трохи сметани. Кількома імпульсними включеннями подрібнюємо овочі в однорідне пюре. Потім додаємо в чашу блендера яйце, яке послужить своєрідним клеєм, скріплює овочі.

Читайте також:  Смажені гриби з цибулею – 7 рецептів приготування

Насипаємо сухі інгредієнти — цільно зернову пшеничне борошно, морську сіль за смаком, розпушувач тіста на кінчику ножа. Перемішуємо інгредієнти до однорідності. Перекладаємо тісто в глибоку миску, додаємо оливкова олія першого холодного віджиму сорти extra virgin, замішуємо тісто ложкою, по консистенції воно буде схожим на дуже густу сметану.

Деко або антипригарну форму для випічки змащуємо рафінованим рослинним маслом для смаження. Потім викладаємо столовою ложкою оладки, залишаючи між ними невелика відстань, так як при запіканні оладки трохи збільшаться.

Нагріваємо духовку до температури 190 градусів Цельсія. Запікаємо по 4-5 хвилин з кожного боку — коли підсмажиться одна сторона, дістаємо деко, акуратно перевертаємо оладки, і знову ставимо деко в духовку. До столу оладки з цвітної капусти подаємо гарячими, з пилу з жару. За смаком заправляємо сметаною або грецьким йогуртом.

Капустяні оладки -рецепти і секрети приготування

Переваги духовки приготування оладок

Готувати оладки, сирники або невеликі млинці в духовці набагато простіше і легше, ніж смажити на сковорідці. По-перше, ви витрачаєте значно менше олії, це зменшує жирність і скорочує число калорій в порції.

По-друге, плита залишається чистою, адже все готується в закритій духовці, а не на сковороді, коли бризки масла розлітаються навколо пальника. По-третє, в кухні ніколи не буде пахнути смаленим маслом, що характерно для смаження на плиті, тільки апетитний запах овочевих млинців!

Секрети смачних оладок з капусти

  • Смажимо оладки з капусти в сковороді з тонким дном. Це принципова відмінність від звичайних або бананових оладок, які краще смажити в посуді з товстим дном.
  • Не використовуємо вершкове масло. Тільки рослинна! Не багато. Всього 1 ст. ложки на широку сковороду. Змащуємо дно пензликом або шматочком серветки. Для шанувальників сучасних здорових ідей радимо придивитися до кокосовому. Чудовий аромат гарантуємо!
  • Викладаємо тісто на сковороду столовою ложкою. Можна заздалегідь сформувати масу, перекладаючи туди-сюди в 2-х столових ложках з підкручуванням. Так смужки капусти не будуть сильно стирчати в різні боки.

Капустяні оладки -рецепти і секрети приготування

  • Смажимо на середньому вогні до рум’яної скориночки з двох сторін. Якщо сумніваєтеся, чи пропеклися, накрийте кришкою під час обжарювання другої сторони.
  • Викладаємо оладки на серветку, щоб вбралося зайве масло. Страва хоч і смажене, але не дуже жирне, так як ми всього лише змащуємо дно сковороди, а не занурюємо тісто в масло.
DvaGusya