Картопля в беконі запечена в духовці

Привіт всім! Усі люблять картоплю, та й приготувати її можна різними варіантами. Сьогодні розповім рецепт запеченої картоплі, яку із задоволенням з'їдять дорослі та діти. Загалом пропоную приготувати апетитну страву, яка підійде як для сімейної вечері, так і для святкового столу.

Готувати цю ситну страву просто, потрібно відварити картоплю до напівготовності, зробити соус зі сметани та майонезу. Вмочити в ньому картоплю, загорнути беконом і поставити в духовку. Через деякий час натерти сир, розплавити його та блюдо готове. Заздалегідь можу сказати виходить дуже смачно, тому якщо у вас є упаковка бекону обов'язково спробуйте приготувати, повторюючи, як написано в рецепті. Урізноманітнюйте своє повсякденне меню.

Картопля в беконі запечена в духовці

Картопля для блюда беріть середнього розміру, щоб готувався він однаково. Також бажано, щоб він не розвалювався при варінні. Із зелені підійде кріп, петрушка. А із спецій, чорний перець. Зайві спеції та приправи ні до чого, навіщо перебивати смак соковитої картоплі, просоченої сметано-майонезним соусом та соками від бекону. Для аромату підійде часник, а значить, пару зубчиків покращать смак нашої страви.

Ну от і все, що хотів розповісти, перш ніж приступити до приготування, а якщо так, то починаємо готувати.

Як приготувати картоплю, загорнуту в бекон.

Картопля, запечена в беконі відмінний варіант для сімейної вечері або святкового столу, вона виходить хрустка зверху і соковита всередині.

Картопля в беконі запечена в духовці

Для початку, перегляньте, які продукти потрібні для нашої страви.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 кг.;
  • Бекон – 500 гр.;
  • Сметана – 400 гр.;
  • Сир – 200 гр.;
  • Майонез – 150 гр.;
  • Чорний перець – 0,5 ч. л;
  • Сіль за смаком:
  • Часник – 2-3 головки;
  • Зелень – кріп, петрушка.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 1.

Читайте також:  Домашні пельмені. Дуже смачні. Покрокові рецепти приготування тіста і начинки

Картопля чистимо від шкірки, миємо і ставимо варитися до напівготовності 15-20 хвилин. Після закипання посоліть овоч.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 2

Поки основний продукт вариться, підготуємо соус. У миску наливаємо сметану та майонез.

Майонез кладеться 1/3 по відношенню до сметани.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 3

Сюди ж додаємо посічений кріп з петрушкою, часник пропущений через часник-давку і чорний перець. Також, не забуваймо посолити соус.

Не переборщіть із сіллю, адже в майонезі та в беконі вже є сіль, а значить робіть цей процес акуратно. Як то кажуть: краще не досолити, ніж пересолити.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 4

Перемішуємо сметано-майонезний соус і залишаємо наполягати протягом 10 хвилин. Нехай сметана просочиться ароматами часнику, перцю та зелені.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 5.

З вареної картоплі зливаємо воду в раковину і даємо їй охолонути, щоб терпіла рука. Кожну картоплину обмочуємо сметаною часниковою сумішшю.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 6.

Обертаємо овоч беконом.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 7

Укладаємо у форму для закипання або деко з високими бортами.

Картопля в беконі запечена в духовці

Картопля в беконі запечена із сиром у духовці

Крок 8.

Соусом, що залишився, заливаємо блюдо зверху і залишаємо на 20 хвилин відпочити. Нехай картопля насититься ароматами всіх продуктів.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 9

Духовку розігріваємо до 180 градусів та відправляємо страву запікатися на 20 хвилин. Після закінчення часу посипаємо картоплю в беконі тертим сиром і відправляємо знову в духовку на 10 хвилин, нехай сир розплавиться і блюдо покриється золотистою скоринкою.

Картопля в беконі запечена в духовці Крок 10

Ось що зрештою має вийде. Смакота, що говорити.

Картопля в беконі запечена в духовці

Крок 11.

Розкладаємо запечену картоплю в беконі по тарілках і подаємо до столу.

Картопля в беконі запечена в духовці

Подивіться яка картопля вийшла соковита та просочена ароматами всіх продуктів. Повірте так смачно, що не залишиться нічого, з'їсте все відразу.

Картопля в беконі запечена в духовці

Смачного! До нових зустрічей.

Читайте також:  Як приготувати шоколадну глазур – 10 смачних рецептів
DvaGusya