Привіт всім! Усі люблять картоплю, та й приготувати її можна різними варіантами. Сьогодні розповім рецепт запеченої картоплі, яку із задоволенням з'їдять дорослі та діти. Загалом пропоную приготувати апетитну страву, яка підійде як для сімейної вечері, так і для святкового столу.
Готувати цю ситну страву просто, потрібно відварити картоплю до напівготовності, зробити соус зі сметани та майонезу. Вмочити в ньому картоплю, загорнути беконом і поставити в духовку. Через деякий час натерти сир, розплавити його та блюдо готове. Заздалегідь можу сказати виходить дуже смачно, тому якщо у вас є упаковка бекону обов'язково спробуйте приготувати, повторюючи, як написано в рецепті. Урізноманітнюйте своє повсякденне меню.
Картопля для блюда беріть середнього розміру, щоб готувався він однаково. Також бажано, щоб він не розвалювався при варінні. Із зелені підійде кріп, петрушка. А із спецій, чорний перець. Зайві спеції та приправи ні до чого, навіщо перебивати смак соковитої картоплі, просоченої сметано-майонезним соусом та соками від бекону. Для аромату підійде часник, а значить, пару зубчиків покращать смак нашої страви.
Ну от і все, що хотів розповісти, перш ніж приступити до приготування, а якщо так, то починаємо готувати.
Як приготувати картоплю, загорнуту в бекон.
Картопля, запечена в беконі відмінний варіант для сімейної вечері або святкового столу, вона виходить хрустка зверху і соковита всередині.
Для початку, перегляньте, які продукти потрібні для нашої страви.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 кг.;
- Бекон – 500 гр.;
- Сметана – 400 гр.;
- Сир – 200 гр.;
- Майонез – 150 гр.;
- Чорний перець – 0,5 ч. л;
- Сіль за смаком:
- Часник – 2-3 головки;
- Зелень – кріп, петрушка.
Крок 1.
Картопля чистимо від шкірки, миємо і ставимо варитися до напівготовності 15-20 хвилин. Після закипання посоліть овоч.
Крок 2
Поки основний продукт вариться, підготуємо соус. У миску наливаємо сметану та майонез.
Майонез кладеться 1/3 по відношенню до сметани.
Крок 3
Сюди ж додаємо посічений кріп з петрушкою, часник пропущений через часник-давку і чорний перець. Також, не забуваймо посолити соус.
Не переборщіть із сіллю, адже в майонезі та в беконі вже є сіль, а значить робіть цей процес акуратно. Як то кажуть: краще не досолити, ніж пересолити.
Крок 4
Перемішуємо сметано-майонезний соус і залишаємо наполягати протягом 10 хвилин. Нехай сметана просочиться ароматами часнику, перцю та зелені.
Крок 5.
З вареної картоплі зливаємо воду в раковину і даємо їй охолонути, щоб терпіла рука. Кожну картоплину обмочуємо сметаною часниковою сумішшю.
Крок 6.
Обертаємо овоч беконом.
Крок 7
Укладаємо у форму для закипання або деко з високими бортами.
Картопля в беконі запечена із сиром у духовці
Крок 8.
Соусом, що залишився, заливаємо блюдо зверху і залишаємо на 20 хвилин відпочити. Нехай картопля насититься ароматами всіх продуктів.
Крок 9
Духовку розігріваємо до 180 градусів та відправляємо страву запікатися на 20 хвилин. Після закінчення часу посипаємо картоплю в беконі тертим сиром і відправляємо знову в духовку на 10 хвилин, нехай сир розплавиться і блюдо покриється золотистою скоринкою.
Крок 10
Ось що зрештою має вийде. Смакота, що говорити.
Крок 11.
Розкладаємо запечену картоплю в беконі по тарілках і подаємо до столу.
Подивіться яка картопля вийшла соковита та просочена ароматами всіх продуктів. Повірте так смачно, що не залишиться нічого, з'їсте все відразу.
Смачного! До нових зустрічей.