Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Готуємо сьогодні смачний холодець на закуску із желатином. Робити я його буду в мультиварці, ви можете варити в каструлі, відмінність у тому, що за часом виходить вдвічі довше. Покрокова нежирна страва на основі курячих стегон з грудки філе. Це можна сказати легкий дієтичний напівпісний варіант закуски для тих, хто стежить за харчуванням і вже відвик від жирної та важкої їжі. Загущатимемо за допомогою желатину, після того, як згасимо всі продукти в мультиварці

інгредієнти

  • Філе стегна – 4 шт. + грудка – 1 шт.
  • Цибулина + морква – по 1 штуці
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець горошком – 10-15 штук
  • Часник – 5 зубчиків
  • Желатин швидкорозчинний – 30-40 г
  • Вода – 1,5 літри
  • Сіль – 2 чайні л

Рецепт приготування курячого холодця з фото

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроковоХолодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Промиваємо м'ясо, у стегон вирізаємо суглоби (вони завжди там присутні). Опускаємо в місці з грудкою в мультиварку

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроковоХолодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Закладаємо очищену цибулину цілком і одну моркву.

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Додаємо сіль, перець та лаврове листя

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Заливаємо водою приблизно 1,5 літра, або на 2-3 см вище за курку

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Ставимо режим “гасіння” на 3 години, щоб м'ясо розвалювалося при дотику

Якщо у вашій мультиварці є режим «холодець», то звичайно використовуйте його

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Після закінчення гасіння курочка постояла ще в режимі «підігрів» і дуже добре розварилася

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Виймаємо м'ясо з морквою, цибулину викидаємо

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Розділяємо курку руками в миски для холодця, рівномірно перемішуємо стегна з грудкою.

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроковоХолодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Замочуємо желатин у холодній кип'яченій воді на 15 хвилин. Я використовую ось такий пакетик, у ньому 30 г

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Проціджуємо бульйон через сито, пробуємо на солоність

Читайте також:  Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Видавлюємо в холодець часник до смаку

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Вливаємо набряклий желатин, розмішуємо до повного розчинення

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Заливаємо миски з куркою бульйоном, відправляємо в холодильник

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Ще зробимо святковий варіант холодця у мультиварці

Розкладаємо на дно миски фігурно нарізану моркву з горошком

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Розкладаємо курку заливаємо бульйоном, стежте, щоб овочі не пробралися нагору. Ставимо в холодильник на ніч

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроковоХолодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Страва вийшла прозорою без жирної плівки зверху

Підрізаємо ножем по колу, перевертаємо до верху дном. Ось такий гарний святковий варіант у нас вийшов

Як зварити курку для холодця в мультиварці

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Інгредієнти:

  • Стегенця – 3 шт.
  • Желатин – 30 г
  • Цибуля – 2 штуки
  • Часник – 5 зуб
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Запашний перець горошком – 0,5 ст. л
  • Сіль – 2 чайні л
  • Вода – покрити продукти на 1-2 см

Приготування заливної курки з желатином.

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Видаляємо з стегенця шкіру, перерізаємо навпіл складаємо в редмонд

Додаємо 2 цибулини для аромату, запашний горошок, сіль та лаврове листя

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Заливаємо холодною водою на 1-2 сантиметр вище курки

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Готуємо в мультиварці на режимі «гасіння» 4 години

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Рвемо м'ясо на волокна розкладаємо у форми під холодець

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроковоХолодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Проціджуємо бульйон через сито. Відливаємо 1 склянку розводимо у ньому желатин. Переливаємо назад

Холодець з курки в мультиварці з желатином покроково

Розливаємо холодець по мисках з м'ясом, зверху тиснемо часник, відправляємо в холодильник до повного застигання.

Страва в мультиварці вийшла ніжною, м'якою і не жирною. Подавайте з вареною картоплею у мундирі

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya