Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Не у всіх є можливість купити якісне домашнє м'ясо, тому варитимемо холодець зі звичайної магазинної курки. Хочу поділитися з вами рецептом заливної закуски з курочки. Чому заливне? Тому що без желатину з курячим м'ясом не вийде повноцінна страва. Бульйон не має такого навару як від свинини. Наближається велике свято, тому час приготувати традиційне російське частування як холодець з курки

інгредієнти

  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Часник – 5-6 зуб
  • Перець горошком – 1 їдальня
  • Сіль за смаком
  • Желатин – 2 пакетики по 10 г

Приготування заливного холодця з курки

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Обробляємо курку на дрібніші частини, замочуємо в холодній воді, даємо постояти 1 годину.

Рекомендується це робити з магазинним птахом, з домашнім вимочувати не обов'язково

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Зливаємо погану воду, заливаємо свіжою, ставимо на вогонь

Тушку для холодця я варю зі шкірою, щоб не було зовсім пісно. Ви ж самі дивіться

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Доводимо до кипіння, зливаємо першу брудну воду, заливаємо знову свіжою

Цими діями ми позбулися порядної кількості антибіотиків, гормонів росту та консервантів.

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Після закипання знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до мінімуму, варимо під кришкою 2-2,5 години, щоб м'ясо легко відставало з кістки.

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Курка варилася 1 годину, додаємо перець горошком і, очищену моркву з цибулею, варимо ще годину або більше.

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Готове м'ясо виймаємо з бульйону. Цибулину викидаємо, моркву залишаємо для прикраси

Доливаємо в бульйон 500 мл кип'яченої води, що википіла.

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Заливаємо желатин холодною кип'яченою водою, залишаємо набухати на 30 хвилин

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Майже завжди для холодця я використовую такий желатин

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

У остиглий бульйон видавлюємо часник. Додаємо сіль за смаком

Солі має бути нормально, на межі пересолу. Після застигання всі відчувають недосол

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Викладаємо в каструлю набряклий желатин, перемішуємо до його повного розчинення.

Читайте також:  Рубані котлети з свинини — найсмачніші 11 рецептів!

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Очищену від кісток курку, ріжемо або рвемо руками на потрібний вам розмір, розкладаємо по ємностях для холодця

Ріжемо моркву прикрашаємо зверху, я зробила з неї подобу квіточок

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Через сито розливаємо бульйон по тарілках

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Приготування закінчено, відправляємо блюдо застигати в холодильник

Мій чоловік каже, що у мене виходить найсмачніший холодець, який він коли-небудь пробував. Спробуєте приготувати і ви, за цим класичним способом

Простий рецепт курячого холодця з желатином

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Курячі стегенця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Вода – 3 л
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець горошок – 10 шт.
  • Сіль – 1 ст. л
  • Желатин – 30 г

Покроковий спосіб приготування холодця з фото

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Доводимо курку до кипіння, зливаємо першу воду заливаємо по новій

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Додаємо морквину з цілою очищеною цибулею. Варимо холодець на слабкому вогні 2:00. Після закипання знімаємо піну

Моркву виймайте, коли звариться. Цибуля нехай залишається до кінця, потім її викиньте

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

За 10 хвилин до закінчення варіння додайте сіль, перець горошком та лаврове листя

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Охололий бульйон проціджуємо через марлю

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Додаємо заздалегідь замочений желатин та давлений часник

Холодець з курки з желатином покроковий рецепт з фото

Заливаємо холодець у форми з м'ясом, прикрашаємо красиво порізаною морквою у вигляді ялинок, відправляємо застигати в холодильник.

DvaGusya