Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Фарширована курка цілком простий спосіб приготування на свято. Коли банальний рецепт не підходить, і потрібно зробити щось святкове, на цей випадок є багато хороших варіантів, і один з них запекти курку в соєвому соусі. На сайті kurica2.ru є потрібна страва, яку ми зараз, і будемо запікати. Нічого складного немає, якщо слідувати за кроками, з докладними фотографіями

інгредієнти

  • Курка – 2 кг.
  • Рис – 100 грн.
  • Курага + родзинки – по 50 гр.
  • Мед + соєвий соус – по 2 ст. л.
  • Перець чорний – 1 год.
  • Сіль – 2 год.
  • Олія – 1-2 ст. л.

Рецепт фаршированої страви у духовці

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Підготовка продуктів перед приготуванням

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктамиКурка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Промиваємо рис під водою, наливаємо 180 мл води в каструлю, додаємо сіль до смаку, ставимо варитися до випаровування рідини, крупа нам потрібна трішки не довареною, тобто ступінь – альденте

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктамиКурка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Сухофрукти заливаємо окропом, даємо постояти хвилин 15

Зливаємо воду, сушимо, ріжемо невеликими кубиками

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Перемішуємо сухофрукти з рисом, начинка для курки готова

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Тушку потрібно добре вимити і висушити, потім ретельно натерти сіллю з перцем, усередині теж

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Потім обмазати з усіх боків, олією, воно додасть шкірі, золотистий колір

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктамиКурка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Починаємо фарширувати курку, кладемо руками всередину рисову начинку, ретельно утрамбовуємо

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктамиКурка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Беремо голку зі звичайною ниткою, зашиваємо місце потрошення

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Цими ж нитками, зв'язуємо курячі ніжки

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Відправляємо тушку до розігрітої духовки – 220 градусів, на середній рівень, випікати будемо поетапно, 3 заходи – по 30 хв.

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Змішуємо мед із соєвим соусом, цим маринадом ми покриватимемо курочку в процесі запікання

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Через 30 хв. виймаємо блюдо з печі, за допомогою силіконового пензлика, покриваємо доступні ділянки, соєвим маринадом

Зменшуємо духовку до 200 градусів, ставимо деко назад

Читайте також:  Салат з яєчних млинців з ковбасою — прості рецепти

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Через півгодини виймаємо лист, змащуємо птицю маринадом, що залишився, як минулого разу.

Температуру зменшуємо до – 180 і випікаємо ще 30 хв. але вже на самому низу

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Фарширована курка в духовці готова, загальний час приготування – 1,5 години. Даємо птахові охолонути, зрізаємо нитки, виймаємо ситний гарнір

Курка фарширована рисом у духовці із сухофруктами

Тушка вийшла смачною, з апетитною рум'яною скоринкою, а ніжне соковите м'ясо, тане в роті, рекомендує це просте в приготуванні страву, ставити на святковий стіл, прикрасивши свіжою зеленню з овочами.

DvaGusya