Фарширована курка цілком простий спосіб приготування на свято. Коли банальний рецепт не підходить, і потрібно зробити щось святкове, на цей випадок є багато хороших варіантів, і один з них запекти курку в соєвому соусі. На сайті kurica2.ru є потрібна страва, яку ми зараз, і будемо запікати. Нічого складного немає, якщо слідувати за кроками, з докладними фотографіями
інгредієнти
- Курка – 2 кг.
- Рис – 100 грн.
- Курага + родзинки – по 50 гр.
- Мед + соєвий соус – по 2 ст. л.
- Перець чорний – 1 год.
- Сіль – 2 год.
- Олія – 1-2 ст. л.
Рецепт фаршированої страви у духовці
Підготовка продуктів перед приготуванням
Промиваємо рис під водою, наливаємо 180 мл води в каструлю, додаємо сіль до смаку, ставимо варитися до випаровування рідини, крупа нам потрібна трішки не довареною, тобто ступінь – альденте
Сухофрукти заливаємо окропом, даємо постояти хвилин 15
Зливаємо воду, сушимо, ріжемо невеликими кубиками
Перемішуємо сухофрукти з рисом, начинка для курки готова
Тушку потрібно добре вимити і висушити, потім ретельно натерти сіллю з перцем, усередині теж
Потім обмазати з усіх боків, олією, воно додасть шкірі, золотистий колір
Починаємо фарширувати курку, кладемо руками всередину рисову начинку, ретельно утрамбовуємо
Беремо голку зі звичайною ниткою, зашиваємо місце потрошення
Цими ж нитками, зв'язуємо курячі ніжки
Відправляємо тушку до розігрітої духовки – 220 градусів, на середній рівень, випікати будемо поетапно, 3 заходи – по 30 хв.
Змішуємо мед із соєвим соусом, цим маринадом ми покриватимемо курочку в процесі запікання
Через 30 хв. виймаємо блюдо з печі, за допомогою силіконового пензлика, покриваємо доступні ділянки, соєвим маринадом
Зменшуємо духовку до 200 градусів, ставимо деко назад
Через півгодини виймаємо лист, змащуємо птицю маринадом, що залишився, як минулого разу.
Температуру зменшуємо до – 180 і випікаємо ще 30 хв. але вже на самому низу
Фарширована курка в духовці готова, загальний час приготування – 1,5 години. Даємо птахові охолонути, зрізаємо нитки, виймаємо ситний гарнір
Тушка вийшла смачною, з апетитною рум'яною скоринкою, а ніжне соковите м'ясо, тане в роті, рекомендує це просте в приготуванні страву, ставити на святковий стіл, прикрасивши свіжою зеленню з овочами.