Курка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Курка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Смачний і простий рецепт, запікання курочки в духовці. Приготування страви не займає багато часу. За класикою, натираємо тушку спеціями з часником, обволікаємо шаром майонезу, насаджуємо на рожен і печемо. Страва нагадує традиційну птицю з кіосків, але перевіреної якості. Куряче м'ясо, виходить ніжним і соковитим, а хрусткою скоринкою, позаздрить будь-який кухар. Готуйте в місці з нами, і приходьте ще

інгредієнти

  • Тушка – 2-2,5 кг.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Часник – 3 зуби.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. ложки

Приготування рецепту на грилі з фото

Курка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Готуємо курочку, промиваємо під водою, зрізаємо зайвий жир, позбавляємося від потрохів, якщо залишилися надлишки

Курка гриль на рожні в духовці цілком на святоКурка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Натираємо пташку, ретельно сіллю з усіх боків, не забуваючи крила, гомілки, проникаючи усередину, потім так само обтираємо перцем

Можна ще додати ваші улюблені спеції та прянощі

Курка гриль на рожні в духовці цілком на святоКурка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Тиснемо на тушку часник, половину поміщаємо всередину і розмазуємо по стінках.

Курка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Додаємо майонез на часник і розмазуємо по всьому периметру, всередині теж, залишаємо на 20-30 для просочення

Можна відразу змішати в тарілочці майонезик з часником і потім маринувати

Не забуваємо зв'язати ніжки та притиснути крильця

Курка гриль на рожні в духовці цілком на святоКурка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Вставляємо залізний прут у м'ясо, підтискаємо з іншого кінця шипами та закручуємо болтик

Курка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Розігріваємо духову шафу до 200 градусів, вниз вставляємо лист, в який стікатиме зайвий жир

Вішаємо рожен, на спеціальний тримач посередині, включаємо гриль, час запікання – 1,5-2 години

Курка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Минуло трохи більше півтори години, курочка дозріла, час виймати

Тривалість запікання може коливатися, залежить від розміру та віку м'яса, протикайте його зубочисткою, а краще зробити тріску довшою.

Курка гриль на рожні в духовці цілком на свято

Смачна та соковита курка гриль на рожні в духовці готова. Сайт курица2.ру, був радий поділитися з вами цим способом.

Читайте також:  Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Розділяйте страву на частини та подавайте на стіл, ваші близькі вже згоряють від нетерпіння.

DvaGusya