Смачний і простий рецепт, запікання курочки в духовці. Приготування страви не займає багато часу. За класикою, натираємо тушку спеціями з часником, обволікаємо шаром майонезу, насаджуємо на рожен і печемо. Страва нагадує традиційну птицю з кіосків, але перевіреної якості. Куряче м'ясо, виходить ніжним і соковитим, а хрусткою скоринкою, позаздрить будь-який кухар. Готуйте в місці з нами, і приходьте ще
інгредієнти
- Тушка – 2-2,5 кг.
- Перець чорний – 0,5 г. л.
- Часник – 3 зуби.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. ложки
Приготування рецепту на грилі з фото
Готуємо курочку, промиваємо під водою, зрізаємо зайвий жир, позбавляємося від потрохів, якщо залишилися надлишки
Натираємо пташку, ретельно сіллю з усіх боків, не забуваючи крила, гомілки, проникаючи усередину, потім так само обтираємо перцем
Можна ще додати ваші улюблені спеції та прянощі
Тиснемо на тушку часник, половину поміщаємо всередину і розмазуємо по стінках.
Додаємо майонез на часник і розмазуємо по всьому периметру, всередині теж, залишаємо на 20-30 для просочення
Можна відразу змішати в тарілочці майонезик з часником і потім маринувати
Не забуваємо зв'язати ніжки та притиснути крильця
Вставляємо залізний прут у м'ясо, підтискаємо з іншого кінця шипами та закручуємо болтик
Розігріваємо духову шафу до 200 градусів, вниз вставляємо лист, в який стікатиме зайвий жир
Вішаємо рожен, на спеціальний тримач посередині, включаємо гриль, час запікання – 1,5-2 години
Минуло трохи більше півтори години, курочка дозріла, час виймати
Тривалість запікання може коливатися, залежить від розміру та віку м'яса, протикайте його зубочисткою, а краще зробити тріску довшою.
Смачна та соковита курка гриль на рожні в духовці готова. Сайт курица2.ру, був радий поділитися з вами цим способом.
Розділяйте страву на частини та подавайте на стіл, ваші близькі вже згоряють від нетерпіння.