Простий рецепт запікання курки, що не потребує особливих кулінарних навичок. Якщо робити все за покроковою інструкцією з фото, то через годину-півтори, смачне святкове блюдо, стоятиме на столі. Рекомендуємо випробувати цей спосіб приготування і залишити у себе на стіні, щоб не втратити. Готуйте будинки з натуральних продуктів, смачну та корисну їжу, і не харчуйтесь на вулиці їжею сумнівної якості
інгредієнти
- Курка – 1 шт.
- Приправа для курки – 2 ст. л.
- Часник – 5 зубчиків
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець горошком – 8-10 шт.
- Олія – 1 ст. л.
- Сіль – 2 год.
Покрокове приготування тушки на банці
Підготовка продуктів: птаха миємо під водою, даємо їй обсохнути, на місці потрошення, зрізаємо зайвий жир
Добираємо необхідні спеції
Натираємо курку сіллю, курячою приправою, давленим часником, і однією ложкою соняшникової олії (масло потрібно для гарної скоринки)
Все це проробляємо з двох сторін, ретельно проходимо по всіх місцях і всередині теж
Залишаємо при кімнатній температурі, маринуватися – 1 година
Приміряючи скляну тару, вибираємо її з вузьким шийком, щоб по діаметру, увійшла в птицю
Наливаємо в банку води до половини, кладемо лаврове листя, і перець горошком
Ставимо на жароміцну форму, дно форми посипаємо сіллю
Легким рухом рук, саджаємо курку на банку
Натягніть зверху шкіру, і зчепить зубочисткою, так ми закупоримо отвір, щоб пари залишалися всередині
Так само приколіть крильця, до курячої тушки
Курка на банку, вирушає в холодну духовку на 1,5 години, температуру виставляємо – 180 градусів
Довелося поставити форму на дно грубки, якщо у вас вгорі залишається багато простору, то ставте на ґрати
Час приготування в духовці вийшов, курка на банці готова, обробляємо на шматки, подаємо до столу, або як радить сайт курка2.ру, якщо у вас допустимо свято, кладемо на тарілку цілком, прикрашаємо зеленню з овочами і радіємо гостей
Курка, запечена на банці цілком у духовці з картоплею
Якщо вам подобається печена курка, але у вас немає духовки з грилем, я рекомендую вам приготувати смажену курку на банці. Просто зробіть як по кроках як у рецепті, і ви отримаєте смачну святкову страву, із золотистою хрусткою скоринкою до обіду
Інгредієнти для рецепту:
- 1 курка (близько 1,5 кг за вагою)
- 8 маленьких картоплин
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- сіль перець
- приправа для курки, наприклад, курка у помідорах
- 1 банка 0,5 л (бажано з вузькою шийкою)
- Масло
Вимийте курку (бажано за день до запікання), обсушіть і покрийте з кожного боку маринадом (тобто змішайте разом сухі спеції, потім додайте до них товчений часник і 2 столові ложки олії – все ретельно перемішайте). Налийте в банку холодну воду (наполовину)
- Поставити банку з водою у форму для запікання і наклеїти на неї курку (див. фото нижче) Підготовлену курку поставити в розігріту до 180°С духовку та запікати 30 хвилин
- Тим часом вимийте моркву, очистіть від шкірки і наріжте дрібнішими шматочками. Картопля очистити, вимити та нарізати четвертинками. Підготовлені овочі приправити сіллю та перцем
Ретельно перемішайте. Викладіть овочі на дно жароміцної форми, залийте половиною склянки води і запікайте ще 120 хвилин (1,5 години), поки овочі не стануть м'якими, а шкіра курки не стане коричневою.
Або наприкінці приготування збільште температуру до 200°C, щоб куряча шкіра більше підрум'янилася
Курка з овочами, запечена на банці – чудова ідея для смачної вечері
Сьогодні у мене зовсім немає духу та бажання стояти біля плити. Холодильник порожній, як у понеділок, а на вечерю треба щось з'їсти, тим більше, що у чоловіка важкий день на роботі і він буде лише увечері.
Я вирішую приготувати курку і на банку – то культова страва в моїй сім'ї. Коли ми були маленькими, мама іноді готувала цю курку. Ми з сестрами не могли дочекатися, коли птах вийде з духовки, бо тоді почалося велике полювання.
Моя мама коли ставила курку на стіл, ми знімали з неї хрумку й чудову шкірку, коли вона не дивилася. Це один із моїх дитячих спогадів. Як багато було сміху, коли моя мама виявила величезного тетерука, що залишився без шкіри
Інгредієнти на банку:
- 1 курка
- улюблені спеції
- Сіль близько 1 склянки
Час випікання приблизно 1,5 години (велику потрібно випікати 2-2,5 години)
Куплену курку вимити, зрізати зайвий жир, посипати улюбленими спеціями, це можуть бути сіль, перець, майоран, базилік, петрушка, як бажаєте.
- Влийте воду в банку і залийте курку в півлітрову або літрову банку, залежно від розміру курки. Посадіть курку на банку, і поставте на лист, посипаний сіллю (сіль вбирає надлишки води, через що шкіра стає чудово хрумкою).
- Ставимо наш шедевр у духовку і запікаємо приблизно за 200 градусів 1,5 години (якщо курка велика, час запікання треба продовжити).
- Іноді розколюємо курку вилкою, щоб зайва вода витекла.
Незважаючи на всі процедури, що зневоднюють, курка на банку, після запікання в духовці, має хрумку кірку, а м'ясо ніжне і вологе.