Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Простий рецепт запікання курки, що не потребує особливих кулінарних навичок. Якщо робити все за покроковою інструкцією з фото, то через годину-півтори, смачне святкове блюдо, стоятиме на столі. Рекомендуємо випробувати цей спосіб приготування і залишити у себе на стіні, щоб не втратити. Готуйте будинки з натуральних продуктів, смачну та корисну їжу, і не харчуйтесь на вулиці їжею сумнівної якості

інгредієнти

  • Курка – 1 шт.
  • Приправа для курки – 2 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець горошком – 8-10 шт.
  • Олія – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 год.

Покрокове приготування тушки на банці

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Підготовка продуктів: птаха миємо під водою, даємо їй обсохнути, на місці потрошення, зрізаємо зайвий жир

Добираємо необхідні спеції

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант стравиКурка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Натираємо курку сіллю, курячою приправою, давленим часником, і однією ложкою соняшникової олії (масло потрібно для гарної скоринки)

Все це проробляємо з двох сторін, ретельно проходимо по всіх місцях і всередині теж

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Залишаємо при кімнатній температурі, маринуватися – 1 година

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Приміряючи скляну тару, вибираємо її з вузьким шийком, щоб по діаметру, увійшла в птицю

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Наливаємо в банку води до половини, кладемо лаврове листя, і перець горошком

Ставимо на жароміцну форму, дно форми посипаємо сіллю

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Легким рухом рук, саджаємо курку на банку

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант стравиКурка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Натягніть зверху шкіру, і зчепить зубочисткою, так ми закупоримо отвір, щоб пари залишалися всередині

Так само приколіть крильця, до курячої тушки

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Курка на банку, вирушає в холодну духовку на 1,5 години, температуру виставляємо – 180 градусів

Читайте також:  Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах

Довелося поставити форму на дно грубки, якщо у вас вгорі залишається багато простору, то ставте на ґрати

Курка на банці в духовці цілком святковий варіант стравиКурка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Час приготування в духовці вийшов, курка на банці готова, обробляємо на шматки, подаємо до столу, або як радить сайт курка2.ру, якщо у вас допустимо свято, кладемо на тарілку цілком, прикрашаємо зеленню з овочами і радіємо гостей

Курка, запечена на банці цілком у духовці з картоплею

Якщо вам подобається печена курка, але у вас немає духовки з грилем, я рекомендую вам приготувати смажену курку на банці. Просто зробіть як по кроках як у рецепті, і ви отримаєте смачну святкову страву, із золотистою хрусткою скоринкою до обіду

Інгредієнти для рецепту:

  • 1 курка (близько 1,5 кг за вагою)
  • 8 маленьких картоплин
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • сіль перець
  • приправа для курки, наприклад, курка у помідорах
  • 1 банка 0,5 л (бажано з вузькою шийкою)
  • Масло

Вимийте курку (бажано за день до запікання), обсушіть і покрийте з кожного боку маринадом (тобто змішайте разом сухі спеції, потім додайте до них товчений часник і 2 столові ложки олії – все ретельно перемішайте). Налийте в банку холодну воду (наполовину)

  • Поставити банку з водою у форму для запікання і наклеїти на неї курку (див. фото нижче) Підготовлену курку поставити в розігріту до 180°С духовку та запікати 30 хвилин
  • Тим часом вимийте моркву, очистіть від шкірки і наріжте дрібнішими шматочками. Картопля очистити, вимити та нарізати четвертинками. Підготовлені овочі приправити сіллю та перцем

Ретельно перемішайте. Викладіть овочі на дно жароміцної форми, залийте половиною склянки води і запікайте ще 120 хвилин (1,5 години), поки овочі не стануть м'якими, а шкіра курки не стане коричневою.

Або наприкінці приготування збільште температуру до 200°C, щоб куряча шкіра більше підрум'янилася

Курка з овочами, запечена на банці – чудова ідея для смачної вечері

Сьогодні у мене зовсім немає духу та бажання стояти біля плити. Холодильник порожній, як у понеділок, а на вечерю треба щось з'їсти, тим більше, що у чоловіка важкий день на роботі і він буде лише увечері.

Читайте також:  Гречана каша на молоці: 8 дивовижних рецептів

Я вирішую приготувати курку і на банку – то культова страва в моїй сім'ї. Коли ми були маленькими, мама іноді готувала цю курку. Ми з сестрами не могли дочекатися, коли птах вийде з духовки, бо тоді почалося велике полювання.

Моя мама коли ставила курку на стіл, ми знімали з неї хрумку й чудову шкірку, коли вона не дивилася. Це один із моїх дитячих спогадів. Як багато було сміху, коли моя мама виявила величезного тетерука, що залишився без шкіри

Інгредієнти на банку:

  • 1 курка
  • улюблені спеції
  • Сіль близько 1 склянки

Час випікання приблизно 1,5 години (велику потрібно випікати 2-2,5 години)

Куплену курку вимити, зрізати зайвий жир, посипати улюбленими спеціями, це можуть бути сіль, перець, майоран, базилік, петрушка, як бажаєте.

  • Влийте воду в банку і залийте курку в півлітрову або літрову банку, залежно від розміру курки. Посадіть курку на банку, і поставте на лист, посипаний сіллю (сіль вбирає надлишки води, через що шкіра стає чудово хрумкою).
  • Ставимо наш шедевр у духовку і запікаємо приблизно за 200 градусів 1,5 години (якщо курка велика, час запікання треба продовжити).
  • Іноді розколюємо курку вилкою, щоб зайва вода витекла.

Незважаючи на всі процедури, що зневоднюють, курка на банку, після запікання в духовці, має хрумку кірку, а м'ясо ніжне і вологе.

DvaGusya