Простий і смачний рецепт, з хрусткою скоринкою, який готується не тільки для святкової вечері, а й для звичайного сімейного столу. Для особливого аромату, в банку кладуть різні спеції та трави. Курку також можна запекти, відразу з гарніром, щоб вийшов повноцінний обід. Картопля слід додавати в піддон, коли тушка набуде вже золотистого кольору, і жир почне протікати через шкіру, в цьому випадку, буде доречно, збризкати шкірку холодною водою, і продовжити запікання, на рівних умовах
інгредієнти
- Курка – 1 шт. (приблизно 2 кг)
- Картопля – 5 шт.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Куркума + паприка – по 1 год.
- Перець чорний – 0,5 г. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Коріандр + лавровий лист – у банку
- Сіль – 2 год.
- Банку – 0,5 л.
- Фольга – 20 мм
Покрокове приготування рецепту в духовці
Підготуємо продукти, м'ясо промиємо під водою, вичистимо всі начинки, уважно оглянемо, видалимо пеньки якщо виявимо, зріжемо жопку і зайву шкіру з жиром
Підберемо необхідні спеції
Змішуємо всі спеції, з сіллю, гірчицею та сметаною
Ретельно намазуємо курку, маринадною сумішшю з усіх, усередині теж
Що б вона не обвітрювалася, складаємо її в пакет і відправляємо маринуватися в холодильник, хоча б на пару годин, але краще це робити на ніч, а вдень готувати
Ставимо банку з гарячою водою на лист, додаємо лавровий лист з коріандром.
Одягаємо замариновану курку на банку
На дно дека, підливаємо трохи води, щоб стікаючий жир не горів
Намотуємо на кінці крил, шматочки фольги, щоб не обгорали
Ставимо курочку запікати в духовку, на 1 годину, температура 180 градусів
Ну і як кажуть, щоб двічі не вставати, я вирішила зробити заодно і гарнір, порізала картоплю соломкою, як для смаження, розклала навколо курки, посолила та випікала ще 30 хв.
Загалом страва готувалася 1,5 години
Перевіряйте птицю на готовність, проткніть її глибоко ножем або дерев'яною тріскою, якщо піде прозорий сік, то все добре, якщо сукровиця або каламутна рідина, то поставте назад у шафу допікатися, хвилин на 10-20.
Пройшло 1,5 години, виймаю лист з духовки, курка на банку готова, скоринка зарум'янилася і стала хрумкою, а картопля органічно вписується як гарнір, сайт курка2.ру, рекомендує вам взяти цей святковий рецепт, в сою скарбничку