Смачний, домашній варіант, приготування курочки у духовці. Рецепти пов'язані з куркою, завжди прості, і швидкі у приготуванні, а результатом можна похвалитися перед гостями. Сьогодні приготуємо святкове блюдо, за легким сімейним способом, з яким кожна господиня впорається легко. Наслідуючи покрокову інструкцію з фото, ви без проблем запечете курку в печі, змащену найпростішим маринадом з ароматних спецій.
інгредієнти
- Птах – 2 кг. (бажано бройлер, супова вона не дуже)
- Паприка – 1 год. (З гіркою)
- Перець чорний – 1 год.
- Коріандр+розмарин – по 1 ч. л.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л. (З гіркою)
- Олія – 2 ст. л.
- Перець горошком + лавровий лист – на око
Приготування покрокового рецепту з фото
Збираємо продукти, відміряємо спеції, давимо голівку часнику
Ретельно миємо курячу тушку, всередині та зовні, прибираємо зайву вологу серветками, щоб вона добре ввібрала, аромати спецій
Зрізаємо гузку, або видаляємо з неї копчикову залозу, щоб не отримати мускусний присмак, виглядає вона, як маленький наріст на хвостику
Якщо у вас газ, то тушку можна трохи обпалити на вогні
Енергійно натираємо птах сіллю, зсередини теж
Складаємо всі спеції, в одну ємність: паприку, перець, коріандр, розмарин, додаємо часник, олію, перемішуємо.
Отриманим маринадом, активно натираємо курку, втираємо у шкіру
Залишаємо пташку маринуватися, на – 1 годину
Ставимо на лист, 500 грамову банку, заповнюємо холодною водою на – 75%, всередину кладемо перець горошком + лавровий лист
Всаджуємо тушку по зручніше, шкіру на горловині, зчіплюємо зубочистками, маринад, що залишився в мисці, наносимо зверху
На кінці крил, намотуємо шматочки фольги, в деко додаємо, півсклянки-склянки, холодної води, щоб стікаючий сік не підгорів
Відправляємо курку на банці, в холодну духовку, температуру виставляємо – 180 градусів
Час запікання – 1,5 години
Виймаємо страву, перевіряємо на готовність, глибоко протикаємо гострим предметом, якщо виходить прозорий сік, значить, курка готова, сайт курка2.ру, рекомендує готувати цей рецепт, на кожні свята