Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Смачний, домашній варіант, приготування курочки у духовці. Рецепти пов'язані з куркою, завжди прості, і швидкі у приготуванні, а результатом можна похвалитися перед гостями. Сьогодні приготуємо святкове блюдо, за легким сімейним способом, з яким кожна господиня впорається легко. Наслідуючи покрокову інструкцію з фото, ви без проблем запечете курку в печі, змащену найпростішим маринадом з ароматних спецій.

інгредієнти

  • Птах – 2 кг. (бажано бройлер, супова вона не дуже)
  • Паприка – 1 год. (З гіркою)
  • Перець чорний – 1 год.
  • Коріандр+розмарин – по 1 ч. л.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л. (З гіркою)
  • Олія – 2 ст. л.
  • Перець горошком + лавровий лист – на око

Приготування покрокового рецепту з фото

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Збираємо продукти, відміряємо спеції, давимо голівку часнику

Ретельно миємо курячу тушку, всередині та зовні, прибираємо зайву вологу серветками, щоб вона добре ввібрала, аромати спецій

Зрізаємо гузку, або видаляємо з неї копчикову залозу, щоб не отримати мускусний присмак, виглядає вона, як маленький наріст на хвостику

Якщо у вас газ, то тушку можна трохи обпалити на вогні

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Енергійно натираємо птах сіллю, зсередини теж

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Складаємо всі спеції, в одну ємність: паприку, перець, коріандр, розмарин, додаємо часник, олію, перемішуємо.

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столуКурка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Отриманим маринадом, активно натираємо курку, втираємо у шкіру

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Залишаємо пташку маринуватися, на – 1 годину

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Ставимо на лист, 500 грамову банку, заповнюємо холодною водою на – 75%, всередину кладемо перець горошком + лавровий лист

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Всаджуємо тушку по зручніше, шкіру на горловині, зчіплюємо зубочистками, маринад, що залишився в мисці, наносимо зверху

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

На кінці крил, намотуємо шматочки фольги, в деко додаємо, півсклянки-склянки, холодної води, щоб стікаючий сік не підгорів

Відправляємо курку на банці, в холодну духовку, температуру виставляємо – 180 градусів

Читайте також:  Курка в соєвому соусі, запечена в духовці.

Час запікання – 1,5 години

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столу

Виймаємо страву, перевіряємо на готовність, глибоко протикаємо гострим предметом, якщо виходить прозорий сік, значить, курка готова, сайт курка2.ру, рекомендує готувати цей рецепт, на кожні свята

Курка на банку повністю, рецепт для святкового столуКурка на банку повністю, рецепт для святкового столу

DvaGusya