Немає нічого кращого за їжу, приготованої вдома з любов'ю, ми часто харчуємося на вулиці, незважаючи на низьку якість, приготовлених страв. Тому немає нічого простішого, ніж приготувати смачний обід у домашніх умовах, покласти його в контейнер та взяти з собою на роботу. Куряче м'ясо, підходить як для перекушування, так і для повноцінної страви, яку якщо запекти в цілому вигляді, то можна виставити на святковий стіл. Страва не потребує представлення, кожен з дитинства його їв, спробуємо повторити цей рецепт і ми, приступаємо
інгредієнти
- Тушка – 1,5 кг.
- Картопля – 5 шт.
- Майонез – 2 ст. ложки
- Перець чорний + паприка – 1 ч. л.
- Куряча приправа + гірчиця + аджика – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуби.
- Сіль – 2 год.
- Олія – 2 столових л.
- Пляшка пива
Рецепт приготування тушки цілком
Підготуємо продукти для запікання, птицю промиємо під водою, видалимо пеньки, якщо є, вичистимо від нутрощів
Відміряємо необхідні спеції та картоплю для гарніру
Змішуємо майонез, гірчицю, аджику, давлений часник, приправи та сіль.
Розділимо маринад на дві частини, однієї з них, обмажемо курку з усіх боків, усередині теж
Дамо настояться – 1 година
Пляшку слід очистити від будь-яких етикеток і злити половину пива
Ставимо пляшку на деко саджаємо на неї курку, вирівнюємо посередині
Щоб потім його не відмивати, застелите фольгою, я використовую спеціальну вставку
Вимиту картоплю, не очищаючи, ріжемо на четвертинки, додаємо дві ложки рослинної олії і маринад, що залишився від курки, перемішуємо руками, і викладаємо на лист, навколо тушки
Розігріваємо духову шафу, температура 180 градусів – 5-10 хвилин
Відправляємо лист з куркою запікатися в духовку на – 50 хв.
Час вийшов, дістаємо готову страву з грубки
Готовність продукту можна перевірити в такий спосіб: проткніть м'ясо глибоко ножем, або іншим гострим предметом, якщо потече прозорий сік, значить страва готова
Знімаємо курку з пляшки, обробляємо на частини Пропекшееся куряче м'ясо, стало ніжним і соковитим, не хвилюйтеся за запах пива, його зовсім немає, а курочка наситилася, тонкими нотками
Але якщо ви сумніваєтеся, то сайт курица2.ру, радить замість пляшки з пивом, взяти порожню, налити туди гарячої води та кинути пару лаврового листя з запашним горошком