Курка на пивній пляшці в духовці цілком

Курка на пивній пляшці в духовці повністю

Немає нічого кращого за їжу, приготованої вдома з любов'ю, ми часто харчуємося на вулиці, незважаючи на низьку якість, приготовлених страв. Тому немає нічого простішого, ніж приготувати смачний обід у домашніх умовах, покласти його в контейнер та взяти з собою на роботу. Куряче м'ясо, підходить як для перекушування, так і для повноцінної страви, яку якщо запекти в цілому вигляді, то можна виставити на святковий стіл. Страва не потребує представлення, кожен з дитинства його їв, спробуємо повторити цей рецепт і ми, приступаємо

інгредієнти

  • Тушка – 1,5 кг.
  • Картопля – 5 шт.
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Перець чорний + паприка – 1 ч. л.
  • Куряча приправа + гірчиця + аджика – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуби.
  • Сіль – 2 год.
  • Олія – 2 столових л.
  • Пляшка пива

Рецепт приготування тушки цілком

Курка на пивній пляшці в духовці повністю

Підготуємо продукти для запікання, птицю промиємо під водою, видалимо пеньки, якщо є, вичистимо від нутрощів
Відміряємо необхідні спеції та картоплю для гарніру

Курка на пивній пляшці в духовці повністюКурка на пивній пляшці в духовці повністю

Змішуємо майонез, гірчицю, аджику, давлений часник, приправи та сіль.

Курка на пивній пляшці в духовці повністю

Розділимо маринад на дві частини, однієї з них, обмажемо курку з усіх боків, усередині теж
Дамо настояться – 1 година

Курка на пивній пляшці в духовці повністю

Пляшку слід очистити від будь-яких етикеток і злити половину пива

Курка на пивній пляшці в духовці повністюКурка на пивній пляшці в духовці повністю

Ставимо пляшку на деко саджаємо на неї курку, вирівнюємо посередині

Щоб потім його не відмивати, застелите фольгою, я використовую спеціальну вставку

Курка на пивній пляшці в духовці повністюКурка на пивній пляшці в духовці цілком

Вимиту картоплю, не очищаючи, ріжемо на четвертинки, додаємо дві ложки рослинної олії і маринад, що залишився від курки, перемішуємо руками, і викладаємо на лист, навколо тушки

Розігріваємо духову шафу, температура 180 градусів – 5-10 хвилин

Курка на пивній пляшці в духовці цілком

Відправляємо лист з куркою запікатися в духовку на – 50 хв.

Курка на пивній пляшці в духовці цілком

Час вийшов, дістаємо готову страву з грубки

Готовність продукту можна перевірити в такий спосіб: проткніть м'ясо глибоко ножем, або іншим гострим предметом, якщо потече прозорий сік, значить страва готова

Курка на пивній пляшці в духовці цілкомКурка на пивній пляшці в духовці цілком

Знімаємо курку з пляшки, обробляємо на частини Пропекшееся куряче м'ясо, стало ніжним і соковитим, не хвилюйтеся за запах пива, його зовсім немає, а курочка наситилася, тонкими нотками

Читайте також:  Свинячий окіст в духовці – 7 рецептів приготування смачного і соковитого м’яса

Але якщо ви сумніваєтеся, то сайт курица2.ру, радить замість пляшки з пивом, взяти порожню, налити туди гарячої води та кинути пару лаврового листя з запашним горошком

DvaGusya