Рецепти з курячого м'яса – це прості та смачні основні страви для ситного обіду. Приготувати запечену страву такого типу дуже легко, а інгредієнтів і навичок потрібно мінімум. Стегна добре поєднуються з багатьма гарнірами, холодними і гарячими закусками, а також – соусами. Відмінним варіантом, стануть томатні, гірчичні та кисло-солодкі соуси. Подавати запечене м'ясо найкраще гарячим, так би мовити із запалу та із спеку. Готуйте в місці з нами і заходьте частіше
інгредієнти
- Тушка бройлера – 1 шт.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Перець чорний запашний – 0,5 ч. л.
- Солі – 1 кг.
Покроковий рецепт запікання на солі
Готуємо продукти, птицю промиваємо, сушимо, обробляємо – зрізаємо зайвий жир, пеньки та інші нарости
Перемішуємо курячу приправу з перцем і натираємо пташку тільки зсередини, зовні не чіпаємо
Зв'язуємо ніжки плівкою, відрізаною від рукава для запікання, або простими нитками
Беремо чисту форму для випічки, і висипаємо пакет із сіллю
Викладаємо курочку, на соляну подушку
Як ви зрозуміли, при такому способі приготування продукт зверху ми зовсім не солимо
Відправляємо форму з тушкою запікати духовку, температура 180 градусів, на 1,5-2 години
Важливий момент!
Духова шафа: режим нагрівання – тільки НИЗ!
Часу пройшло 1,5 години (з огляду на те, що я прогрівала шафу, 7-10 хв.)
Виймаємо повністю готову страву
Знімаємо плівку з ніжок і переносимо на тарілку.
Ось такий простий і швидкий спосіб приготування курки запеченої в духовці на солі. Я його роблю вже багато років, продукт завжди виходить соковитим і хрумким
Розділяємо страву на частини і подаємо на вечерю, сайт курка2.ру, сподівається, що ви візьмете цей варіант, у свою скарбничку популярних рецептур