Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Смачна і проста страва з м'яса курки, скручені зі свинячим беконом. Детальний рецепт з фото красивого святкового частування на шпажках. Страва нагадує традиційний шашлик, але з курятини і в духовці. Замість шпажок можна встромити канапе, що за святковим столом під шампанське буде дуже доречно. За 5 хвилин до закінчення запікання можна посипати злегка дрібно натертим сиром, від чого утворюється апетитна золота скоринка.

інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Бекон сирокопчений – 200 грн.
  • Часник – 3 зубчики
  • Паприка + куркума – 1 ч. л.
  • Соєвий соус + сік лимона + олія – по 1 ст. л.
  • Чорний перець та сіль – за смаком
  • Шпажки – за фактом

Покрокове приготування філе з беконом

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Підготовляємо необхідні продукти для рулетів

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Розрізаємо філе вздовж, але не до кінця

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Розгортаємо м'ясо як книжку

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Накриваємо плівкою, відбиваємо молоточком із двох сторін

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Посипаємо сіллю, перцем, давленим часником, розтираємо руками

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Кладемо зверху смужку бекону, відрізаємо філе її шириною

З однієї грудки виходить три-чотири порції

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по крокахКурка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Кладемо дві смужки бекону внахлест один за одним, і згортаємо з куркою в рулет, так щоб бекон повністю закривав м'ясо

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

У мене вийшло вісім м'ясних рулетиків, або равликів

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Пронизуємо рулети шпажками посередині

Щоб шпажки не горіли, замочуємо їх у воді на 10 хвилин.

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Готуємо маринад для курки

Змішуємо паприку, куркуму, соєвий соус, лимонний сік та олію

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Злегка змащуємо форму олією, або застилаємо папером для випічки

Читайте також:  Печінковий торт з курячої печінки з морквою та цибулею

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Ставимо рулети у форму, зверху обмазуємо маринадом з усіх боків.

Даємо м'ясу просочитися – 10 хвилин

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Відправляємо філе в духовку на 30 хв., температуру виставляємо 180 градусів, режим: верх/низ + конвектор

Курка в беконі в духовці рецепт з філе курки по кроках

Час запікання в духовці вийшов, апетитна курка в бекон готова

Подавайте з гострим соусом, лавашем, і салатом із овочів із зеленню

Куряче філе в беконі, запечене з сиром.

  • Куряча грудка – 4 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Бекон копчений – 300 грн.
  • Сіль та перець чорний – на смак
  • Прованські трави, кріп
  • Фольга

Розрізаємо філе всередині не до кінця, розгортаємо. Так чинимо з усіма чотирма шматками

  1. Відбиваємо м'ясо кухонним молоточком до однакової товщини, потрібно зрівняти ділянки, що виступають.
  2. Посипаємо травами, різаним кропом, і тертим на крупній тертці сиром
  3. Повертаємо не в рулет, а конвертиком один до одного
  4. Зверху обмотуємо беконом, по дві штуки на порцію філе

Викладаємо курку в жароміцну скляну форму, змащувати нічим не треба, жир, що міститься в беконі, не дасть пригоріти рулетикам.

Духовку розігріваємо до 200 градусів, ставимо запікатися на 40 хв. Зверху накриваємо одним шаром фольги, щоб равлики не підгоріли

За 5 хв. до закінчення, знімаємо фольгу, ставимо форму на верхню полицю і під грилем доводимо до золотистого кольору

Запікання закінчено, куряче філе готове і проситься до рота. Подавайте з домашнім гострим кетчупом чи гірчицею

Сподіваємося, що рецепт вам сподобається, і ви будете його регулярно готувати

Рецепт з курячої грудки з беконом у духовці

Розрізаємо філе книжечкою на дві частини

Злегка відбиваємо молотком, щоб не забризкати кухню, накриємо його харчовою плівкою

Солимо і перчимо з двох сторін, посипаємо сухою петрушкою та розмарином

Читайте також:  Салат з ананасами – 9 смачних рецептів

Ріжемо сир, шматки повинні бути довгими, товстими і квадратними в торці

  1. Кладемо сир на початок філе, згортаємо трубочкою
  2. Курячий рулет обертаємо смужками бекону, на одне філе йде дві-три штуки, залежить від довжини смужки
  3. Таким чином чинимо з усією куркою
  4. Вистилаємо лист пергаментним папером, розкладаємо рівномірно курку
  5. Розігріємо духовку на 190 градусів, ставимо рулети в духовку на 25 хвилин
  6. Щоб під час запікання не випливав сир, скріпіть краї філе зубочистками

Приготування закінчене, смачне та ніжне філе з сиром готове, подавайте із салатом та грузинським лавашем

Смачні курячі рулети скручені з курки з беконом

Перед будь-яким святом люди ламають голову, що приготувати на стіл. Щоб було оригінально, не дорого, і не мало багато часу і сил.

Рекомендуємо вам приготувати закуску – ніжне куряче філе в беконі в духовці.

Сама по собі грудка суха, але в цій страві її сухість компенсує сир та соковита м'ясна нарізка.

В результаті чого виходять чудові рулетики, з хрусткою скоринкою зовні та ніжною курочкою всередині.

Купуйте бекон не менше 30 см у довжину, тоді він буде чудово скріплювати ваші равлики, і вам не потрібно додатково ні ниток, ні зубочисток

Готуємо начинку для блюда

Натираємо на великій тертці сир, ріжемо зелень петрушки, давимо 6 зубчиків часнику, перемішуємо, відставляємо убік.

Ріжемо куряче філе на 5 частин, накриваємо пакетом, відбиваємо з одного боку молотком, або проходимо качалкою, тим самим розм'якшуючи волокна

  1. Знімаємо зі шматка бекону шкірку, і нарізаємо на тонкі смужки, чим вони будуть тоншими, тим красивішим буде рулет.
  2. Перемішуємо перець із сіллю, цією сумішшю посипаємо відбите філе. На кожен шматок викладаємо сирну начинку із зеленню. Скручуємо в рулетики
  3. Солимо і перчимо смужку бекону, кладемо на неї курячий рулет, скручуємо трубочкою
Читайте також:  13 рецептів тортів в домашніх умовах

Готові рулети кладемо на лист швом вниз. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо філе до готовності, в межах – 30-40 хв.

Поки готуватися основна страва замішаємо соус

Виливаємо на сковороду 150 г кетчупу, доводимо до кипіння. Додаємо 20% вершки, варимо помішуючи до загусання. Додаємо за смаком перець із сіллю

Перекладаємо суміш у соусник, защипуємо шматочком вершкового масла, щоб не утворилася плівка на поверхні

Готові биточки викладаємо на блюдо, вживаємо макаючи в соус і закушуючи свіжим хлібом

Курка загорнута в бекон з огірками в духовці

Куряче філе надрізаємо ножем уздовж до кінця. Розгортаємо як книжку і відбиваємо кухонним молоточком з одного боку

Посипаємо сіллю та курячою приправою, втираємо спеції у м'ясо. Перевертаємо на інший бік, повторюємо процес. Залишаємо маринуватися на 30 хв.

  1. Трьом на тертці твердий сир, ріжемо солоний огірок на чотири частини за довжиною
  2. Посипаємо філе сиром, посередині кладемо два огірочки. Загортаємо в трубочку
  3. Обгортаємо курку смужками бекону, по 2-3 штуки на одну порцію
  4. Змащуємо деко рафінованою олією, розкладаємо посередині рулетики
  5. Розігріваємо духовку при 180 градусах 5-7 хвилин. Ставимо запікатись на 25 хв.

Запікання закінчено, апетитне куряче філе в бекон готове. Прикрашаємо дно страви листям салату, по колу розкладаємо курячі рулетики, у середину ставимо соусник.

Подаємо страву до святкового столу, як закуску під саморобне вино та шаманське

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya