Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Готуємо куряче м'ясо в горщику з картопляним гарніром у духовці. Просте та смачне блюдо з фото, запечене філе з курки у власному соку по кроках. Соковите ароматне частування в горщиках з овочами та приправами. Простота та легкість приготування, підкуповує господарок з будь-яким рівнем у кулінарії. Достатньо нарізати продукти на потрібні шматочки, скласти в глиняну ємність та страву майже готову. Процес запікання не потребує постійного контролю, їжа готується без вас. Спробуйте приготувати цей рецепт, та поекспериментуйте з інгредієнтами для гарніру

інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль, спеції – до смаку
  • Олія – на око

Покрокове приготування м'яса у горщику

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Готуємо продукти

Ріжемо грудку на середні шматочки, морква півкільцями, картопля кубиками

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Обсмажуємо цибулю на сковороді, до легкого підрум'янення

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Додаємо курку, обсмажуємо 2-3 хвилини, при постійному помішуванні м'ясо має повністю стати матовим.

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Додаємо сіль та будь-які спеції, чорний перець, часник та ін.

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Змішуємо моркву з картоплею, додаємо ложку рослинної олії, солимо і перчимо на смак

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

На дно горщика, наливаємо зовсім трохи олії, щоб просто утворилася плівочка

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Викладаємо на дно картопля з морквою

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

По середині розкладаємо курку

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Завершуємо страву знову овочами

Горщик у мене великий, у вас може бути кілька маленьких

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Зверху кладемо шматочок вершкового масла і додаємо 50-100 мл води

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Ставимо горщик у холодну духовку, температуру виставляємо 180 градусів, на 40 хвилин, орієнтуємося на готовність картоплі

Курка в горщику в духовці рецепт жаркого з картоплею

Час запікання вийшов, смачна курка з гарніром готова, у горщику вона пустила сік, і наситила овочі, ароматним соком

Рецепт курки в горщику в духовці

Сьогодні, вимушений обставинами, я дав римському горщику другий шанс, і цього разу це був справжній успіх. Я вже почав думати про наступні страви, які в ньому готуватиму.

Читайте також:  Пиріг з лаваша з капустою – 4 покрокових рецепта

Склад інгредієнтів:

  • 1 курка
  • 1/2 гарбуза, нарізаного товстими кубиками
  • 1 пучок невеликої цибулі, зелена цибуля
  • 4-5 нарізаних зубчиків часнику
  • 1 столова ложка сушеного розмарину
  • 2 столові ложки чорних оливок

Приготування кроків з фото

Змішати інгредієнти для начинки, приправити сіллю та перцем. Заповнити курку начинкою та зашнурувати.

Замочіть глиняний горщик із кришкою у воді на 15-20 хвилин.

На дно каструлі кладемо очищену моркву, це своєрідна «решітка», на якій лежить курка. Це дозволить вам запікати, а не варити курку у власному соусі.

У той же час, під час запікання в курячому соусі, морква варитиметься та стане смачним доповненням до м'яса. Людям, які не дотримуються дієти, я рекомендую замінити моркву сирою картоплею.

Горщик разом із куркою, поставити в холодну духовку. Встановіть температуру 190-200 градусів. Випікати 100-120 хвилин|мінути|.

Протягом останніх 10 хвилин, зніміть кришку з горщика, злийте надлишки соусу і продовжуйте запікати курку до золотистого кольору.

Продовження рецепту:

Курку вимити, очистити, натерти сіллю та перцем. Замочити горщик на 15 хвилин у холодній воді, вийняти, обтерти насухо.

Покладіть курку в каструлю, очистіть картоплю і розріжте з одного боку. Збризкати спеціями та оливковою олією. Налийте приблизно півсклянки води.

  • Накрийте горщик і поставте в холодну духовку, виставивши 1 годину 10 хв., температура 200 градусів Цельсія.
  • За 5 хвилин до закінчення запікання відкрити кришку, змастити курку та картопля медом, змішаним з водою, щоб отримати гарний колір.
  • Промийте курячі четвертинки, очистіть їх і висушіть паперовим рушником, приправивши сіллю, перцем та паприкою.

Налийте масло в горщик – настільки, щоб покрити дно, додайте м'ясо і покрийте його маслом. Помістіть у розігріту пічку, запікайте без кришки 30 хвилин|мінути|.

Після цього часу зменшіть температуру до 150 * C і запікайте під кришкою близько 45 хвилин.

Перед подачею залиште блюдо відкритим у духовці на 10 хв. Коли все буде готове, подавайте з улюбленим гарніром.

Горщик у духовці з куркою та гарніром

Набір продуктів:

  • 3 шматки курки на кістки (грудка з крилами, стегна і т. д.)
  • Картопля – 6 шт.
  • 1 морква
  • 1 петрушка
  • 2 цибулини
  • Олія + соєвий соус – по 2 ст. л.
  • ½ ч. ложки меленого перцю
  • 1 чайна л. меленого перцю
  • 2 ст. ложки майорану
  • 1 ч. л. меленого кмину
  • ½ склянки води
Читайте також:  Курячі відбивні з помідорами і сиром – 5 популярних рецептів

Покрокове приготування рецепту

Зробіть маринад з олії, соєвого соусу та спецій, натріть їм курку. Очистіть картоплю, овочі та наріжте їх приблизно одного розміру.

Зануріть горщик у воду на 15 хвилин, щоб він був повністю покритий, а вода просочилася глиною.

Вийняти і викласти м'ясо, копченості і овочі в порожню каструлю, залити маринадом, що залишився, залити водою і закрити горщик.

Поставити у холодну духовку, виставити температуру 100 градусів.

Коли температура досягне цього значення, поверніть до 230 градусів і запікайте 1,5 години.

Курка запечена з медом і часником у горщику

Список інгредієнтів:

  • 1 курка близько 1,8 кг
  • 2 головки часнику
  • 3 столові л. меду
  • 1/3 кубика вершкового масла
  • 1 ч. ложка солі
  • перець за смаком
  • 2 ст. ложки води

Приготування рецепту за кроками

Почнемо з горщика. Його слід опустити у воду щонайменше на 20 хвилин. Часник очистити та дрібно нарізати. У каструлі на невеликій кількості марлі розтопити мед та олію, ретельно перемішати, коли ці інгредієнти з'єднаються, додати часник, сіль, перець та перемішати.

Вимийте курку під холодною водою. Висушіть, акуратно підніміть шкірку на курячій грудці і акуратно вставте нашу суміш пальцями. це те, що ми робимо з нашими курячими грудками.

Вилийте маринад, що залишився поверх птиці, і покладіть 1 ложку суміші всередину. Дістаємо горщик з води, кладемо в нього курку, наливаємо води, закриваємо кришку. Ставимо у холодну духовку, температура 150 градусів, запікаємо 2 години.

Як приготувати курку в горщиках в духовці

Представляємо вам рецепт смачної, хрумкої та соковитої курочки з картоплею. Пропонуємо вибрати для запікання пташку маленького або середнього розміру.

Так вона буде смачнішою і рівномірніше пропечеться. Вийнявши з духовки, зачекайте кілька хвилин, перш ніж нарізати курку.

Все для того, щоб сік залишався в м'ясі, а страва була смачнішою.

Склад продуктів:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Картопля – 6 шт. середнього розміру
  • 4 моркви
  • 1 кабачок
  • 2 цибулини
  • Сіль, перець, куркума, улюблені трави – до смаку

Покрокове приготування страви

Перед запіканням найкраще приготувати свій улюблений маринад і замаринувати в ньому м'ясо на кілька годин.

Читайте також:  Курячі котлети січені: найсмачніші рецепти котлет з курячої грудки

Потім натріть вимиту та обсушену курку улюбленими травами. У цьому рецепті ми використовували невелику кількість солі, перцю, паприки та куркуми. Покладіть грудку із зеленню на кілька хвилин у холодильник.

Замочіть горщик у воді приблизно на 15-20 хвилин. За цей час вимити та почистити овочі, нарізати їх шматочками приблизно по 1 см.

Протріть горщик сухою тканиною, на дно викладіть шар овочів. Посипте перцем, сіллю та зеленню. Додайте м'ясо, накрийте шаром із овочів та картоплі, поставити в холодну духовку, запікати 1,5-2 години при 180-200 градусах.

Для красивого золотистого кольору курячої шкірки, зніміть кришку з горщика, на останніх 10-ти хвилинах запікання. Шкіра чудово почервоніє і стане хрумкою.

Не забувайте використовувати захисні рукавички кожен раз, тому що ручка зроблена з глини, і накопичує температуру.

Горщики з куркою та картоплею в духовці

Склад продуктів:

  • Стегна, гомілки – 1 кг
  • Столова ложка сушеного розмарину
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/5 чайної ложки перцю
  • 5 ст. ложок соняшникової олії
  • Голівка часнику

Покрокове приготування страви

Залийте водою горщик, вимийте і висушіть курку, подрібніть часник. Змішуємо спеції з часником та олією. Сіль має добре розчинитися.

Акуратно відокремлюємо шкірку від кісточок, щоб залишилися мішечки для маринадної суміші. Ми не здираємо всю шкіру. Вставте палець у стегна між шкірою та м'ясом та звільніть місце.

Акуратно вилийте маринад у горщик, спробуйте вилити його разом із часником.

Змастіть м'ясо маринадом. Накрийте кришкою горщик і увімкніть духовку на 200 градусів. Духова шафа має бути холодною.

Випікайте 1 годину, потім перевірте, чи курка дійшла до кінця, тому виймайте її, але не розрізайте без перевірки.

Приправи змішати із сіллю та натерти м'ясо. Поставте у прохолодне місце хоч би на кілька годин, краще на ніч.

Селеру і моркву порізати на 4-5 частин, цибулю на вісім. Змішайте часник та інші овочі та викладіть їх на дно горщика.

Зверху на овочі викласти курку. Накрийте горщик кришкою, поставте в холодну духову шафу. Встановіть температуру на 190 градусів, випікайте 1,5 години.

Після закінчення зніміть кришку, запікайте ще 15-20 хвилин, щоб куряча шкіра стала хрусткою і золотистою.

DvaGusya