Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Домашня кухня, не відрізняється вишуканістю страви, має інші завдання, ситно нагодувати сім'ю, або гостей, що прийшли в гості. Рецепт курка в кефірі з овочами, саме така трапеза, яку не соромно буде поставити на святковий стіл, а близькі будуть просити, покласти більше. Приготуйте цей простий частування, слідуючи покроковим фото

інгредієнти

  • Стегна – 6 шт.
  • Картопля – 8 середніх шт. (700 гр.)
  • Кефір – 0,5 літри
  • Помідор – 2 шт.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Приправа для овочів – 1 ст. л.
  • Сіль – 1+1 ч. л.
  • Олія – 4 ст. л.

Покрокове приготування рецепту з стегнами

Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Починаємо з маринівки м'яса у кефірі

У глибоку ємність, наливаємо півлітра кефіру, додаємо столову ложку курячої приправи + чайну ложку солі, перемішуємо

Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Миємо стегна під проточною водою, обсушуємо серветками, занурюємо в маринад, перемішуємо з легким натиранням руками, залишаємо маринуватися в кефірі, на – 1 годину

Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Чистимо картопля, ріжемо часточками як для смаження, додаємо столову ложку приправи + чайну солі + 2 ст. л. олії, перемішуємо, даємо настоятися 30 хв.

Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Злегка змащуємо деко, або форму для запікання олією, рівномірно розподіляємо по ній картоплю

Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Зверху розкладаємо м'ясо в кефірі, і заливаємо маринадом, що залишився.

Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Розігріваємо духовку, до температури 200 градусів – 5-10 хвилин

Ріжемо помідори часточками, розкладаємо завершальним шаром, у вільні місця між куркою

Ставимо запікатися, курячі стегна в кефірі, на – 40 хв.

Курка в кефірі з картоплею та помідорами в духовці

Час минув, дістаємо деко з духовки, курка в кефірі, повністю готова, м'ясо пропеклося і пустило соки, а картопля, що наситилася ними, стала чудовим гарніром до страви, подавати рекомендується зі свіжим салатом та зерновим хлібом

Читайте також:
Читайте також:  Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya